Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: voda da il ne?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno voda da il ne?

nekidan bile mi na šetnji. kreten ja ju izvela po najvećoj vručini. na sreću, nije bilo poslijedica. kupila joj šeširić i kremicu, pokrila ju pelenom.no dobro, sjedimo mi u bircu u debelom hladu i ona počne plakat. baš je žedna bila. kupila sm joj janu i dala joj par žličica.odma se smirila. poslije tog joj nisam više davala. samo dojimo već 4mj i super nam je. međutim, opet je malo dobila (350g u mj dana)

kaj vi mislite? da joj dajem vodu na žlićicu kad je jako vruće il ne?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto? jer je zedna? a sto imas mlijeko?

pa ako je zedna - daj cicu po cemu je voda iz boce bolja od vode iz tvog mlijeka? ovo potonje, osim sto gasi zedj, cini i neopisivu dodatnu korist tvojem djetetu - u nutritivnom, emotivnom i svakom drugom pogledu

evo malo osobnom iskustva - jucer je bilo strasno sparno. dan nam je bio naporan i preko nekoliko puta smo se prekuhali i preznojili. navecer, kad smo dosli (napokon!) doma, ami (10mj) je u nekih sat vremena preko dvadeset puta bila na cici - sto na jednoj, sto na drugoj bila je nervozna, zedna, umorna, pospana. samo se saltala lijevo-desno. kad je napokon zaspala, bilo je to, opet, s cicom u ustima nakon duuuuuuuugog cicanja jedne strane...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemoj davati vodu.
    Za žeđ joj ne treba - ima sisu.
    A i sama kažeš da je dobila malo na težini. Zbog te vode će još manje tražiti sisu, šta će dovesti do manje količine mlijeka. A to ne želiš, zar ne?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jel se moze nesto poremeiti u probavi djeteta (3mj.) koje je dojeno i pocne dobivati vodu? i kakva voda treba biti? topla, hladna, temperatura tijela?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo prošlo ljeto preživili bez vode - isključivo na sisi. Dakle, nek mala samo sisa i sve o.k.
    Moja je po ljeti manje dobivala na kilaži zbog velikih vrućina.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za dojeno dijete voda treba biti - za mamu

poremetit ce se to da ce voda isprat zastitni sloj koji majcino mlijeko stvara u crijevima. sto za nezreo probavni sustav moze biti problematicno ima tekstova na portalu, pa pogledaj za detalje

dakle, dojeno dijete mladje od sest mjeseci - cica; dojeno dijete starije od sest mjeseci (a ne zna samo do case i vode ) - cica

i - nemojte se bojat svojih cica ni proizvodnje mlijeka ni dehidracije ni iceg. cica radi i stvara tocno ono sto treba, dijete to savrseno zna i zato i trazi - nemojte im se mijesat u posao

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    jel se moze nesto poremeiti u probavi djeteta (3mj.) koje je dojeno i pocne dobivati vodu? i kakva voda treba biti? topla, hladna, temperatura tijela?
    Isprat će se zaštitni sloj u želudcu.
    Prvih 6 mj bebi treba isključivo majčino mlijeko.
    Voda, čajevi i sve ostalo je nepotrebno i nepoželjno.
    Karlo do godine dana nije pio vodu mada sam mu nakon 6 mj nudila. Preživio je i najveće vručine

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma sam tad sam joj vode dala (u utorak). i to jako jako malo. inaće, samo cica od rođenja. i nije zato dobila manje kila jer je na vagi bila prije tog. prošli tjedan.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    ma sam tad sam joj vode dala (u utorak). i to jako jako malo. inaće, samo cica od rođenja. i nije zato dobila manje kila jer je na vagi bila prije tog. prošli tjedan.
    Normalno da nije od jedne žlice. Ali ako joj zamijeniš obrok vodom ili čajom ili sokom - onda hoće.
    Inače sa 3 mjeseca ti je skok u razvoju. Samo joj davaj sisu šta ćešće i sve će bit ok.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    i - nemojte se bojat svojih cica ni proizvodnje mlijeka ni dehidracije ni iceg. cica radi i stvara tocno ono sto treba, dijete to savrseno zna i zato i trazi - nemojte im se mijesat u posao
    nadovezat cu se ovdje da ne otvaram novi topic.

jel ovo vazi i za dijete koje je pocelo sa nadohranom?

naime u vecini uputa kod nadohrane se napominje da dijetetu treba cesto nuditi vodu. i ja mu je nudim i nudim siku i sise cesto ali - jucer je piskio jako malo, skoro da su pelene bile suhe i to me brine.

kako cu znat da uzima dovoljno tekucine?

jeli normalno da piski tako malo? (sad je bitno manje nego sto je uobicajeno kod njega) i koliko uopce treba imat popiskenih ml, za svoju dob na ovako velike vrucine.

inace je zadovoljan, koza mu je ok, ne primjecujem neke promjene osim sto je navecer nervozniji al to pripisujem vrucinama. ima 8ipo mjeseci.

mia imas pp.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

klinci rjede pisaju po vrucinama, isto kao i mi. vjerojatno zato jer se znoje.

mama_mia, za cetvrti mjesec je normalno da je prirast manji. moj mali je u 4. mjesecu dobio samo 200 grama.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    klinci rjede pisaju po vrucinama, isto kao i mi. vjerojatno zato jer se znoje.
    :/ a ne znam. ja recimo pijem puno vode i zimi i ljeti pa ne znam koliko piskim po vrucinama, jel to manje ili vise, meni se cak cini vise jer popijem jako puno vode na dan. a kao covjeku treba najmanje 2 l vode/tekucine dnevno pa se mislim koliko onda treba bebi od 8ipo miseci.

a onda opet, nocas je zaspa oko ponoc i tada je zadnji put sisa i onda tek u 6 ujutro! :shock: nije odavno tako oduzija. ocito mu onda nije trebalo vise ni tekucine ni hrane jer se nasisao prije. ma ne znam. tjesim samu sebe. strah me samo da ne dehidrira.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e bas san sasava.

mia cure su ti sve dobro rekle - ne treba joj voda kad iskljucivo sise.

a i kilaza je dobra.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam pratila jer je malac bezpelenas, i pisanje je drasticno padalo po ljeti, tj. po velikim vrucinama, zato kazem. mozda nije tako kod svih.

vjerujem da ti malac nebu dehidriral, zna on kad je zedan

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja sam pratila jer je malac bezpelenas, i pisanje je drasticno padalo po ljeti, tj. po velikim vrucinama, zato kazem. mozda nije tako kod svih.

vjerujem da ti malac nebu dehidriral, zna on kad je zedan
    moja dezurna tjesilica

time se i ja tjesim da dite valjda zna kad je zedan jer kad oce sisat onda to zna pokazat, doslovno me nekad poteze za majcu i baca se po siki. pa me to tjesi. thx!

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I mi smo prošlo ljeto preživjeli bez vode, odnosno kraj ljeta jer je rođen u 8.mj.

Znojili smo se, plakali i cikili, dobili 1600gr 1.mj. (tj. on )
    Jednom mu je moja mama potajno dala par žličica čaja
    (jadno dite žedno, što ga mučiš...) ali nije više.....

Ne brini se, ne treba joj ništa osim tvog mlijeka.
    Da joj fali tekućine vidjela bi to po suhim usnama, i općem stanju.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja nisam za vodu ali sam primjetila da mi malom mokraca jako smrdi...pisa i dalje dovoljno ali je zuto i smrdi sto je znam da nema dosta tekucine...sad sam ipak malo u nedoumici...a sisu nece dok mu dođe masno

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

..a sisu nece dok mu dođe masno

mozes pojasniti sto ovo znaci? sisu nece vise kad mu dodje masno ili ne zeli navlaciti da bi mu doslo masno?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma vuce on ko lud dok ne isprazni do kraja i jednu neg+kad i drugu...po cijele dane jede...
    mislim bas na masno mlijeko...dok je zedan nece navlaciti skroz nego samo dok mu rijetko a onda ju nateze kao da veli ne guraj mi na silu necu to!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    to ti je ko kad stavis domestos na wc i onda povuces vodu.
    samo malo ju povuces.
    isto ti dodje

pusti vodu, vidis kako si do sad iskljucivo dojila. vjeruj u svoje tijelo. vjerovala si 9mj. zasto ne bi jos 6? ono je savrseno sposobno pruziti tvojem djetetu sve sto mu treba.

zato je bitno ISKLJUCIVO dojenje NA ZAHTJEV. tako ono pokazuje svoju potpunu superiornost jer se prilagodjava svim djetetovim potrebama

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nemoj tako...moja sveki veli da djetetu treba caj ili voda jer je moje mlijeko pretoplo za ublazavanje žeđi

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čemu voda? Kala je danas 4 sata štrajkala i preznojavala se a onda je kad smo došli doma od 6 do 8 bila skoro stalno na cici

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajme super ti je avatar!!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma vuce on ko lud dok ne isprazni do kraja i jednu neg+kad i drugu...po cijele dane jede...
    mislim bas na masno mlijeko...dok je zedan nece navlaciti skroz nego samo dok mu rijetko a onda ju nateze kao da veli ne guraj mi na silu necu to!
    to je zato jer je zedan tada mu ponudis drugu dojku - nek opet "pije" za zedj

i tako saltas dok god mu ne bude dosta bez gledanja na sat i bez brojanja koliko puta se presaltao lijevo desno

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

M je rodjen 25.5, nije probao vodu do zime
    naravno da su me babe udavile, al dojenom djetetu ne treba voda i ćao.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma neću joj onda više davat. bio je to više test neki, isprobavanje okusa. sad se osjećam ko doktor mengele.

iako, na trudničkom tećaju su nam rekli da im kao smijemo davat vodu kad je jako vruće.

al ipak, vama više vjerujem.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi smo celo prošlo leto preživeli bez vode na 40 stepeni (i bez klime u stanu). Sisala je non stop, a u šetnji sam je stalno nudila.
    zhabica i Nađa mnogo manje piški ovih dana od kad je vruće (i mi smo trenutno bez pelena pa pratim) a tek sad je počela da pije vodu onako za stvarno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •