Do kada je boja očiju kod beba promjenjiva?
D. je stara 6.5 mjeseci i ima još uvijek plave oči pa me baš zanima hoće li joj i ostati blue![]()
Do kada je boja očiju kod beba promjenjiva?
D. je stara 6.5 mjeseci i ima još uvijek plave oči pa me baš zanima hoće li joj i ostati blue![]()
Dajte mi brzo savjet,
sutra planiram u shoping za juniorku pa me zanima u kojem centru i koje trgovine imaju sniženje.
Thanks![]()
kakve veze ima 1. i 2. pitanje?![]()
mojoj curi su bile plave negdje do 2 godine, sad su plavo zeleno sive
ja isto ne razumijem vezu između prvog i drugog pitanja
osim ako ne želiš spariti odjeću sa bojom očiju![]()
meni su rekli da se boja očiju mijenja do godine dana
I ja sam čula da se boja mijenja do god. i mom se sinu tad boja prestala mijenjati.
Mada sam čula da su oči plave uglavnom kod dojene djece, ali to je rekla kazala.
i. nije odavno u ovoj skupini ali sam bas danas mislila otvoriti topik jer jos nije dosao kraj promjeni boje njegovih ociju
svake godine druga boja. kad ce doci ona dozivotna?
definitivno mu je sav modri pigment otisao i sad su beton sive
Mojoj Ellici je konačna nijansa plave došla sa nekih 6-7 mjeseci, baš me zanima kad će Heleni se počet naznačavat koja boja će bit![]()
Ovo drugo je trebalo biti poseban topicaleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
moja greška![]()
Sven nikada nije imao plave. Rodio se sa crnima i kroz koji mjesec, ne sjećam se točno, ali dosta rano su bile tamno smeđe, kakve su i sada.
Novi isto kao Sven.
Kad se rodio pogledale su me nedvosmisleno tamne okice.
ja kao cijeli-život-plavooka ti mogu samo reći da plave oči mijenjaju nijanse, da znaju biti svjetlije, tamnije, sive.. To ne znači da se neće vratiti na plavoivarica prvotno napisa
![]()
Ali s druge strane imam sestru koja je cijelo djetinjstvo imala zelenkaste oči i onda je tamo negdje oko dvadesete postala plavooka. Moj zaključak je da nema pravila sa tim svjetlijim očima.
Meni rekoše da se boja mijenja dok dijete sisa, ali to je teška rekla-kazala
Očna dr kod koje ja idem mi je rekla da se približna boja očiju može vidjeti sa otprilike godinu dana, ali da ni ona nije konačna.
Milica ima različitu boju očiju, kao i tatasamo se kod nje manje vidi nego kod MM-a (on ima jedno sivosmeđe, drugo smeđezeleno)
svijetle su promijenjive. misim na nijanse. i naravno da su lijepše na suncu, odnosno vani.
meni su unutra tamnije (sivkastije), a na danjem svjetlu plavo plave![]()
do godine dana bile modre.
pa zelene. sad su smeđe.
dojila dvije i pol godine.
nekima se skroz promijene u pubertetu.
moj sin se rodio sa plavo-sivim očima, od negdje 5 mj. su postale zelenkasto sive. Kad ima npr. temperatutu, postanu skroz zelene (kaže deda koji isto ima takvu boju očiju, da kad će se napiti, isto budu skroz zelene). Kad je npr. vani na suncu, isto su više zelene, a kad je npor. oblačno i oči postaju više sive. Mislim da će to ostati tak doživotno (ko i dedi), boje će se mijenjati ovisno o vremenu
![]()
i ja sam cula da dok dijete doji boja je plavkasta, mome su evo nakon 3 mjeseca vec potamnile, od plavih dosli smo na tamno - sivo - smeckaste a brat mi se rodio odmah sa tamno tamno smedjim ocima kakve ima i sada
do godine dana bile modre.
pa zelene. sad su smeđe.
ovako je bilo i mom luki!!!
Janko ima 3 godine, još do prije ljeta su mu bile nebo plave, a sada su plavo-zelene, ovisi kakvu majcu ima na sebi. Milsila sam cijelo vrijeme da će imati oči boje kao ja, a sad su mu iste kao MM-ove...
kod nas od rodjenja plave, a mogle bi i ostati...ako se baci na mene![]()
od bebi plavih, preko tamno plavih, na hm.. plavo plavene znam točno. al definitivno se ne miče od plavih
i to ja imam zelene,a MM jako svijetlo plavo-zelene. mali se uvrgao na bake
Moja je imala plave do 6-7 mj, onda tamno plave. Sa jedno godinu i pol plavo-sive, a sada sa skoro dvije god.imamo 3 boje:
plavo-sive
plavo- zelene
i svjetlo maslinasto zelene
Interesantno, na fotkama su uvijek plave.
Ja imam čisto zelene, MM smeđe, ali bake i dede imaju plave ili zelene.
Vidjeti ćemo, iako se nadam da će ostati plave, vidim je sa zelenima.
U principu, kad bolje razmislim, voljela bi da ima oči " čiste " boje, te su mi najljepše, nema veze koja boja je u pitanju.
moje obje curke rođene plavooke i sa cca 6 mjeseci potamnile u smeđe - mala u tamno smeđe, a starija u maslinasto-smeđe
Brunda napisala:
Kod nas situacija ista.Rodio se sa crnima i kroz koji mjesec, ne sjećam se točno, ali dosta rano su bile tamno smeđe, kakve su i sada.
moja je imala neke sivo-plave svega 15 dana i hop potamnile.
sad ima tamno tamno kafene.
ja imam tamnije zelene koje minjaju nijansu, mm ima kafene, ali mala ima baš skroz tamne, skoro pa crne.
mm ima smeđe, ja zelene, noah bistro plave( 3,5 godina), a gabriela jako plave pa mislimo da bude takve i ostale ( 4 mj).
hm sve se pitamo čija su to djeca??![]()
![]()
![]()
Zaboravih napisati kako i MM i ja imamo smeđe ali sa nekim žućkasto-zelenkastim nijansama. Meni na suncu postaju više zelenkasto smeđe, a MM-u su na suncu totalno smaragdno zelene tako da mu cijela faca poprimi neki drugačiji izgled. Nevjerojatno kako boja očiju kod njega utječe na sveukupni dojam lica. Kao da gledam drugu osobu.
Sven pak ima čisto tamno smeđe, bez ikakvih primjesa drugih boja.
L ima zelene, a kakve je imala kao beba baš se i ne sjećam
mislim da je to bila neka tamno duboka boja
Mojoj D. se boja zabetonirala sa oko 6 mj - kako bi Englezi rekli 'hazel green' tj. zeleno-smedja i dandanas ima tekve. E sad ovisi o vremenu, ponekad i o njenom raspoloženju - znaju joj biti svjetlo smeđe, a i duboko zelene. Mlađoj I. su već pozelenile sa 3 mj i takve su ostale, osim što joj se zelena odonda razbistrila. Ja imam čisto zelene, a MM crne.
U mojoj familiji nas ima troje - brat ima plave, ja zelene, sestra crne...(brat plav, ja bakrenasto crvena, sestra tamna brineta) .... što ti je genetika![]()
![]()
ja imam plave, mm smedezelene. a dorian od 5. mjeseca jedno oko smede, a drugo je jos neko vrijeme bilo plavo sa smedom tockom, a sad je nekako tamno sivo sa smedom tockom.
moja mama ima plave oci, a u jednom oku ima smedu tocku, pa je to dorian od nje naslijedio. a heterokromatiju mi nema niko u obitelji, ni u mm-ovoj, koliko znamo.
xBrunda prvotno napisa
samo sto sad zna imati ponekad i zelenkaste, na tatu.
on ima smedje a ponekad, zavisno o silama svemira, zelene.
evo ja danas prvi put primjetila da više nisu tako zelene nego više smeđeapricot prvotno napisa
pretpostavljam da će biti smeđe, šteta, zelene su mi ljepše
mada, malo mi je bio bed ja i mm smeđooki a ona zelenooka, al eto, dođe sve na svoje![]()
nije boja to sto je lijepo i divno u njihovim ocima![]()
Kalebu su plaveeee... Ne mogu biti plavije. Predivne.
No ja sam imala plave do puberteta, a onda su promijenile boju u zelenu i od tad sam zelenooka.
Moj bebac je imao u pocetku tamno metalik plave, a sad su mu nedavno potamnile, pa ima tamno smedje- kao mamica
Neka se zna ciji je deckic
8)![]()
![]()
MM ima smeđe, ja plave i mislila sam ništa od plavih, ali ovo dvoje starijih ima plavo sive kao i ja, sa jednom žutom točkicom u desnom oku na istom mjestu oboje! Kad su se rodili imali su čisto plave..
Najmlađa ima drugačiju nijansu plave, tamniju i zagasitiju i mislim da će ići ovim putem kao što već neki imaju iskustva -plavo-zeleno-smeđe... konačno tatino dijete![]()
Dorine su još plave, skoro cijelih 8 mjeseci![]()
Apsu, ne možeš još nikako znati...
moje dvije bebe (blizanke) su obje imale svjetlo plave, plave okice. gotovo iste nijanse.
jednoj od njih se je boja iza 8-9 mjeseci počela polako, polako mijenjati, s time da je još sa godinu i pol
bila plava, ali sa sivkastom nijansom, a da bi nakon 2 - 2,5 otišla skroz u smeđe zelenu.
drugoj curici su ostale ultra plave.
Ma ne, svaka boja očiju je predivna, samo ja ne volim promjene![]()
Mojih troje se rodilo sa smeđim očima i takve su im i ostale. Jedino su malo poslije rođenja imali tamnoplavi krug oko smeđe boje koji je brzo nestao. Mm ima smeđe a ja sivo plave.