Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 96 od 96

Tema: Pracne (šape) + pitanja za martu

  1. #51
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    e, da, ja sam ih pekla samo 15 minuta, po nosu, ovo dulje mi je previše.

  2. #52
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    E, to volim, konkretno! Onda ću tamo kupiti, hvala. Znači, peći malo kraće...

  3. #53
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Ja bi rekla da ovisi o pećnici, al kad zamirišu, meni su gotovi.

  4. #54
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    I, ne trebaš tamo kupiti (nisam sigurna dal rade i nedjeljom), ali da vidiš točno na kakve kalupe mislim.

  5. #55
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja sam pekla dobrih 20, čak koju minutu više

  6. #56
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    na običnom programu pećnice ili nekom egzotičnom? (tipa vrući zrak, bla)

  7. #57
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    na 180 C, program gornji i donji grijač

  8. #58
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    i ja
    baš čudno
    al da sam i pustila 20 minuta imala bi ugljeniće

  9. #59
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    da, al moje modle su dosta velike, i šape su mi velike, od duple martine smjese mi je došlo 80 pa je valjda stvar u tome

    a možda rerna malo slabije grije, i kukije pečem 11-12min mada je po tvom receptu 9, i ne budu prepečeni

  10. #60
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    hahaha, šape ti velike
    nisam sigurna da je do veličine, al ako ti kukiji nisu zgoreni na 11, 12 minuta, onda ti SIGURNO rerna peče slabije od moje

  11. #61
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    čuj, netko od 180 cm ne može imati male šape
    može bit, nakon 9 min su još skroz, skroz bijele, nakon 11 su još mekane, raspadaju se tople i kad se rashlade se stisnu, ali nisu tvrde, nego taman

  12. #62
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    još jedna potvrda da je važno peći kolačiće neprehlađen

  13. #63
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    još jedna potvrda da je važno peći kolačiće neprehlađen
    :?

  14. #64
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    kihnula je u njih dok ih je vadila iz rerne, garant.
    ko ce to sad jesti?

  15. #65
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj Maja prvotno napisa
    još jedna potvrda da je važno peći kolačiće neprehlađen
    :?
    da možeš po njuhu skužiti kada su gotovi, bez obzira na pećnicu

  16. #66
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj Maja prvotno napisa
    još jedna potvrda da je važno peći kolačiće neprehlađen
    :?
    da možeš po njuhu skužiti kada su gotovi, bez obzira na pećnicu
    jeah, rajt, mosmislit.
    ne vjerujem ti ni rijec. sigurno si kihnula. ja u zivotu nisam skuzila kad je nesto peceno po mirisu. uvijek gledam farbu.

  17. #67
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    loš ti je nos
    farba je samo kontrola, ako sam izignorirala miris onda je farba već poprimila nezgodne nijanse.....

  18. #68
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    meni isto mirišu od kad ih stavim u pećnicu pa dok ne budu gotovi
    zato je meni važno da mi u receptu piše točno vrijeme pečenja
    kad ja osjetim drugačiji miris to je znak da je ošla mast u propast

  19. #69
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    da i kao što kaže marta farba

  20. #70
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Cim krenu mijenjati boju - gotove su.

  21. #71
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    meni kukiji ne mirišu skoro uopće dok nisu pečeni. onda krene onaj pravi miris po čokoladi i ondak znam. a i knjigica o kukijima tako zbori, samo su mi trebale godine da izoštrim zanat.
    vrlo slično i šape, ali njih ne radim tako često. ove sam recimo inicijalno stavila na 20 min, ali me miris potjerao u kuhinju ranije.

  22. #72
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Cim krenu mijenjati boju - gotove su.
    i ja se time vodim.
    pekla cca 23 minute na 175.

    kalupe sam jučer kupila u Intersparu (18 komada, 26 kuna, a otpije sam imala neke stranjeske, 36 komada 7 eura).

    (AM, ne pratiš, ove godine sam kilava pa sam tek danas ispekla prve).

  23. #73
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Kalupići se namažu maslacem?

  24. #74
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ne, ništa se ne maze. Ispalila bih na zivce da moram sve te kalupice namazati. Kad izvadis iz pecnice, lagano kucnes rubom od stol i pracne ispadaju, ma što ispadaju, ISKAČU SAME.

  25. #75
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Super.

  26. #76
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    krenula i ja
    dižem ovaj recept

  27. #77
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ove godine radim sa masti
    mada (po napisanom) vidim da su mi sa maslacem bile super
    da li da riskiram?
    marta!!!!!!!!!!!!!!!
    što misliš, bi li bilo dobro pola-pola, mast-maslac?

  28. #78
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Alex idi samo sa mascu. Moja baka ih je uvijek tako radila.
    Mislim da ce biti mljac, jer ti kolaci zovu mast.
    Di se je nabavila?
    Sta ti tok misli ja bi sad salenjake.

  29. #79
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    mast mi danas donio MM-ov kum, skupa su imali kolinje zimus, ali mi smo našu mast potrošili, njima je malo ostalo pa mi je donio jednu teglicu
    imam salo u zamrzivaču
    ako hoćeš dam ti, teško da ću ja salenjake raditi

  30. #80
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Nikad u svom zivotu nisaam radila salenjake, nisam ih jela saad vec mogu reci godinama, ali ih obozavam. Jedan od kolaca mog djetinjstva. Pun vajngl saalenjaka. Fakat starim, saamo pricam o mirisima djetinjstva.
    Hvala na ponudi, ali trenutno u kuhinju ulazim samo jos juhu napraviti. No ko zna mozda se javim kad me prodje muka radjenja kolaca.

  31. #81
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    umjesila
    kaže dijete da smrdi na čvarke
    valjda će se u pečenju izgubiti miris na mast

  32. #82
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    katastrofa
    sve se raspada i krpati
    koma
    i muda labudova iskaču iz kalupa
    zaljepili se
    i onda na sve evo MM:
    -zašto nisi namazala kalupe?
    -zato jer je marta rekla da ne treba
    -pa vidiš da ti se lijepi, namaži ih

    -zašto puniš do pola? možda se zato lome, napuni do kraja
    -možda trebaš više peći


    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    sada želim muškarca koji misli da je kuhinja izložbeni rekvizit u dućanu namještaja

  33. #83
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    koliko taj čovjek može pričati?
    -možda si trebala staviti više brašna?
    -ne, nisam, ionako je preprhko
    -možda si trebala staviti više masnoće
    -možda
    -trebala si ih puniti do vrha
    -recept kaže da nisam
    -zašto nisi namazala kaulpe? - po 500-ti put

  34. #84
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ina niz
    iz prve ture neke su i izašle u komadu
    iz druge ni jedna
    evo ih u kalupu, nemam živaca sada više ništa s njima raditi, ako ih probam vaditi samo pucaju, ispadaju mrvice i komadići, a ostatak je zaljepljen za kalup
    smjesa koja mi je ostala bila je na putu za smeće, onda sam izvukla neki silikonski kalup za muffine i stavila po malo smjese na dno
    baš ćemo vidjeti hoće li iz toga htjeti izaći
    u čemu je problem ne znam
    prošli put su mi bile savršene
    savršene
    sada totalna katastrofa

  35. #85
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    S obzirom da sam jedne godine imala grdnih problema s prhkim torticama koje su se ponašale isto kao i tvoje šape, bez obzira što itko kaže ili što piše, ja kalupe mažem i posipavam brašnom.

  36. #86
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    bilo mi je bolje da sam sutila, sad se mislim da je mozda bolje da nisi radila sa masti, mada.........
    zao mi je alex

  37. #87
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ajme, jesi se namučila s njima, baš mi je žao!

    jednom sam ih samo radila i to isto nisam mazala kalupe - na što mi se svekrva križala lijevom i desnom.
    a ja sam se smijala, što kaže mima 'vako i mislila si, vidjet ćeš ti...
    vidjela sam ja.
    da mi nije bilo svekrve koja je strugala i čistila kalupe dok sam ja zapomagala, slomile bi me te šape.

    na kraju ih ona po tom martinom receptu radi svake godine (maže kalupe) i hvale ju po cijelom susjedstvu, uzimaju recept i pišu pored recepta: "evine šape"
    ja ih nikad više nisam pekla.

  38. #88
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ma tko bi mazao svaki taj kalup, jesi luda
    kad sam radila sa maslacem stvarno su maltene same iskakale iz kalupića

    očito nije isto 40 dag maslaca i 40 dag masti (naravno da sam radila duplu smjesu, donio kum mast )

    zadnju turu od desetak (nisam imala više slobodnih kalupa, jer mi ih je 15 "zarobljeno" sa šapama koje odbijaju izaći) sam bijesno frknula u pećnicu i zaboravila
    pekli su se po vure
    i malo zagorili
    i lijepo izašli iz kalupa
    bit će da je bilo previše masnoće

    pekmez s tim?
    nije loša ideja

  39. #89
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Ja mažem svaki kalup. Pa napunim do pola.
    Pa kad se speku, prije nego požute (uvijek sam blizu dok se peku, svaku minutu pogledam) izvadim i brzo vadim u krpu u ruci, dva puta lupim kuhačom i ispadnu.
    Pa ih složim jednu do druge i obilno posipam šećerom u prahu.
    Pa brzo mažem još tople kalupe za iduću turu. Pa napunim do pola.....

    Prava "zabava". Ali, vrijedi. Jednom godišnje.

  40. #90
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,101

    Početno

    I onda me pitaju koliko vrsta božićnih kolačića pečem...nikoliko .

  41. #91
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Nikad nisam jela, a kamoli pravila te šape.. Čitam recept, niš posebno... Što se svi tako pale na njih?

  42. #92
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Nisi jela, pa ne znaš!
    Aleks, baš mi žao.

  43. #93
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    meni je to fino
    starinski kolač od masnoće (preporučam maslac) oraha, šećera, jaja i brašna
    ništa ekskluzivno
    ali ja, što sam starija, sve više volim starinske okuse, okuse djetinjstva

    isto je i sa vanili kiflicama
    isto ništa spektakularno
    ali meni jedno od najdražih kolačića

  44. #94
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Aaa Proustovska fora, kužim.
    Mogo bi svekar imati kalupe, pa možda i probam.

  45. #95
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,855

    Početno

    Meni su medvjeđe šape apsolutni favorit među kolačima, jer obožavam takvu vrstu kolača - suhe od oraha.

  46. #96
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    meni je to fino
    starinski kolač od masnoće (preporučam maslac) oraha, šećera, jaja i brašna
    ništa ekskluzivno
    ali ja, što sam starija, sve više volim starinske okuse, okuse djetinjstva

    isto je i sa vanili kiflicama
    isto ništa spektakularno
    ali meni jedno od najdražih kolačića
    sta covjek moze dodat, doli te potpisati.
    ja nemam kalupe pa radim paprenjake, i to su jedini kolaci koje radim sa orahom. I jedina ih ja jedem.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •