Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Opisne ocjene

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Opisne ocjene

Evo, dobili smo knjižicu.
    Unutra piše:

Samostalnim radom uspješno usvojio sve predmetne sadržaje.
    Aktivno sudjelovao u nastavi.
    Druželjubiv.

Moja majka je odmah komentirala da budućim odlikašima piše "vrlo uspješno"... ,
    Što vaši prvašići imaju upisano u knjižici na kraju ovog polugodišta?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

O tempora, o mores!
    Ne mogu uopće vjerovati da postavljaš takvo pitanje. Niti mi ide u glavu RODITELJSKA OPSESIJA OCJENAMA uopće
    Opisna ocjena tvog sina je sjajna!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Danas sam se prvi put susrela sa opisnom ocjenom, pa mi je to zanimljivo i jednostavno sam htjela to podijeliti sa mamama koje imaju prvaše.
    Nisam licemjerna da tvrdim da mi ocjena ništa neće predstavljati, ali mi je svakako važniji odnos prema školi i usvajanje radnih navika.

Ona opaska moje mame (op.a. stare prosvjetarke ) o odlikašima je bila više nego očito u šaljivom tonu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

knjižicu ni ocjenu sličnu ovoj nismo dobili, samo pohvalu isprintanu na šarenom papiru, zgodno!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:shock: ni moja kćer nije dobila ni knjižicu,ni ocjenu,već nešto nalik na "diplomu" na kojoj piše:Vesela svjedodžba,Andrei G. koja je marljivo crtala,pjevala,pisala i čitala u prvom polugodištu prvog razreda.Zadaci za praznike:svaki dan marljivo se igrati,svaki dan vrijedno se sanjkati,svaki drugi dan veselo pjevati i crtati,dobro se odmoriti i uživati.Na kraju je još datum i potpis učiteljice.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj su dobili knjizice :shock:
    djizus
    ja jos danas uopce nisam doma bila

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U našoj školi prvašići nisu dobili nikakve, pa ni opisne ocjene niti diplome. Zadnji dan škole su crtali božićne čestitke jedan za drugoga, zabavljali se s učiteljicama i oprostili se do početka drugog polugodišta bez ocjena.

Mi kao roditelji više smo nego zadovoljni s M. odnosom prema školi - voli i poštuje učiteljice, rado ide u školu, nema nikakvog problema s pisanjem zadaća, učenjem pjesmica i sa svim ostalim školskim zadacima. Trudio se biti uredan, crteži su mu detaljni i slatki. Svakodnevno dobiva dodatne zadatke i to rado rješava i ne buni se što drugi nemaju tu obavezu. Brz je, nema mnogo grešaka, a ono što ima zajednički ispravljamo i učimo. Prilagodio se školskoj disciplini i pravilima, a još kad bi i za vrijeme odmora bio mirniji, ne bi moglo biti bolje. Meni je to i bez ocjene dovoljno da s pouzdanjem očekujem drugo polugodište.

Ali ne bih se zgražala zbog toga što se roditelji vesele pohvalama i peticama. Tome se vesele i djeca. Moj M. se veselio svakoj pohvalnoj ocjeni koju je dobio u radnim bilježnicama i pisankama, a pogotovo peticama koje su osvanule u posljednja dva tjedna. Meni i tati ih je ponosno pokazivao. Opasno je ako su djeca opterećena uspjehom, ali želja za mjerljivim pokazateljima uspjeha koja ide uz želju za učenjem i znanjem sasvim mi je prihvatljiva. Kad gledam sebe jasno mi je da najviše volim sam svoj rad, ali to ne znači da ne volim i valorizaciju mog rada.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Ali ne bih se zgražala zbog toga što se roditelji vesele pohvalama i peticama.
    Nije problem što se roditelji i (djeca naravno) vesele pohvalama i peticama. Problem je što se svaka četvorka (i svaka opisna ocjena koja nije napisana u superlativu) počinje doživljavati kao katastrofa.

btw: između 90-100% učenika od 1.-4. razreda prolazi s odličnim uspjehom (situacija u mojoj školi)

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi nismo dobili ništa pismeno. Prošli tjedan nas je učka ( tako ju klinci zovu ) zvala na informacije gdje nam je rekla opisno uspjeh iz svakog predmeta i sve ostalo.
    Ja se ne opterečujem sa ocjenama, samo da nisu jedinice. Naravno da ćemo se svi veseliti peticama i pohvalama.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Ali ne bih se zgražala zbog toga što se roditelji vesele pohvalama i peticama.
    Nije problem što se roditelji i (djeca naravno) vesele pohvalama i peticama. Problem je što se svaka četvorka (i svaka opisna ocjena koja nije napisana u superlativu) počinje doživljavati kao katastrofa.

btw: između 90-100% učenika od 1.-4. razreda prolazi s odličnim uspjehom (situacija u mojoj školi)
    Slažem se da je to problem.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja moram pohvalit nasu uciteljicu
    svi su klinci dobili DIPLOME - sa svojim imenom - na kojima pise kak su bili vrijedni i dobri

na diplomama su dobili zadatke za sebe i za roditelje, da nekaj krivo ne napisem - bum prepisala kad dodjem doma

a oki je bio fakat presretan kad je izvukao i pokazao mi dilomu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    već nešto nalik na "diplomu" na kojoj piše:Vesela svjedodžba,Andrei G. koja je marljivo crtala,pjevala,pisala i čitala u prvom polugodištu prvog razreda.Zadaci za praznike:svaki dan marljivo se igrati,svaki dan vrijedno se sanjkati,svaki drugi dan veselo pjevati i crtati,dobro se odmoriti i uživati.Na kraju je još datum i potpis učiteljice.
    :shock: zaaaaaaakon!!!
    bas mi se svidja!! :D

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije diploma - krivo sam napisala - zove se "vesela svjedodzba"
    i opet je nemam tu pa nemrem prepisat kaj tocno pise

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    nije diploma - krivo sam napisala - zove se "vesela svjedodzba"
    i opet je nemam tu pa nemrem prepisat kaj tocno pise
    Onda je to nešto poput ovog kaj je moja kćer dobila.

I naravno da joj je bilo jaaako drago(a i nama)

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Naš prvašić nije ništa dobio... ali sudeći po ispitima koje je nosio na potpis doma, vrlo smo zadovoljni, a osobito što je školu jako ozbiljno shvatio

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •