-
Operacija 3. krajnika u Rijeci na ORL
Da li netko ima iskustva kako to u Ri na Otorini izgleda?
Kod kojeg doktora ste to radili?
I uopce da li su problemi s 3. krajnikom prestali nakon njegovog vadjenja
ili su se nastavili?
Eto sutra se narucujemo za termin pa ce nam svaka informacija dobro doci.
-
Obavljena operacija 3. krajnika na ORL U Rijeci
Dizem post da ukratko napisem kako stvari teku u Rijeci.
Najprije moram reci da smo odradili dobru pripremu jer Iv nije ni najmanje istraumatiziran i kaze da ce opet u bolnicu ako bude bolestan. (Kad je u 2. mjesecu saznao da mora na operaciju potpuno je poludio jer je mislio da mu moraju skinuti glavu da bi to napravili a kad smo ga uvjerili da to ipak nije potrebno je bio u strahu da ce mu krv curiti u pluca i da ce se ugusiti.... Razgovor i razgovor je stvarno pomogao.)
Oporavak nakon operacije tece bolje od mojeg najboljeg ocekivanja, kao da i nije bio operiran. Cinjenica je da smo na operaciju isli u jako dobrom fizickom stanju (jeo je dobro i dizali smo imunitet da se ne razboli...) ....
Mozda jos savjet: cijelu pripremu i sve preglede i nalaze nosili smo i njegovog omiljenog psica tako da smo sve sto je bilo u planu za Iv radili i njemu. Njega je uzeo u bolnicu i obukao si je svoju sretnu majcu ispod pidzame.
I procedura na dan kad ste naruceni najprije obavite pregled. Zatim morate ici u glavnu zgradu da sredite administraciju oko zaprimanja u bolnicu. Zatim se vratite na odjel gdje obavite razgovor s anesteziolgom. Nakon toga mozete otici kuci ili gdje zelite do navecer. Navecer oko 8 se djeca vrate u bolnicu. (Neki kazu da su se dogovorili da dodju na dan operacije ujutro...). Jedna sestra je cijelo vrijeme s djecom a u sobi je televizija i igracke .... uglavnom Ivu se svidjelo cak i krevetici s ogradom su mu bili zgodni.
Sljedece jutro je operacija. Sve je gootovo u 10 minuta max. 15 ako je malo vece krvarenje.
Roditelji dobiju broj telefona i informiraju se kako je prosla operacija. (Bila sam u velikoj dilemi da li da cekem pred op. salom - ali je ipak bolje i lakse podnjeti ako ste fizicki udaljeni od mjesta dogadjaja... ovog puta sam poslusala savjet i nije mi zao)
Uglavnom Iv je nakon operacije vec jeo laganu hranu za rucak i hodao tako da smo se u 16. popodne dogovorili da ga ipak uzmemo kuci - s obzirom da smo blizu. Sluzbeno klinci ostaju do sljedeceg dana u bolnici. Djeca koja su vadila sva 3 krajnika su bila taj dan jos uvijek omamljena i samo su lezali. Da je Iv bio u takvom stanju sigurno ga ne bih uzela kuci.
Treci dan ujutro je pregled i ako je sve ok klinci se otpustaju kuci.
Opci dojam dobar. A najvaznije od svega je da nema nikakve traume.
Jedino mi je rekao da su mu na pregledu rekli (on uopcce nije kuzio da je to bila operacija) da ce mu mirisati na benzin pa je rekao da se bojao da se ne otruje od benzina. Ja sam mu zaprijetila za sve kemikalije i benzin i ostale stvari da se ne smije nikako dirati pa djete i predobro zapamtilo.
Sada nam ostaje samo nada da cemo biti zdraviji,
-
-
-
anyone?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma