-
Začepljeni nosić
Sorry unaprijed jer pretpostavljam da je ovo već spomenuto u nekoj od niza tema na vrhu ali stvarno sad nemam vremena prelistavati. mališa ima potpuno začepljen nosić od večeras i temperaturu 38 u guzi. Privremeno spustili temp s lupocetom. spricamo mu aqua maris ali niš ne uspijevamo izvući s baterijskim aspiratorom. Plače jer je umoran a zbog nosića ne uspjeva dulje od 15min odspavati. Tata mu je treći dan na sumamedu. Blagdani službeno počeli i nema pedijatra u velikoj gorici. Savjeti!
-
Aspirator na baterije je slab - barem onaj koji mi imamo, LivingLab. Puno je bolji onaj koji se prikljuci na usisivac (Ariana) ili mehanicki s dvije cjevcice (nema ga svaka ljekarna, mi smo ga kupili u dezurnoj ljekarni na Borongaju). Ariana kosta oko 190 kuna (izvrsna je), a mehanicki mucus aspirator oko 30 ili jos manje.
Neke mame pisu da vade bebama sluz iz nosa obicnim cjevcicama za infuziju.
Ovo ti je sad odgovor na brzinu, nadam se da ce sve biti dobro s malisom, a kad stignes procitaj ove topice (a ima ih jos) na tu temu:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ighlight=mucus
-
Nosić se u par sati pretvorio u 38,5 u guzi i tužno cendranje pa smo u 4 ujutro išli na hitnu di nam je doktorica rekla da ima upalu oba uha. Dobio amoxicilin i sad je malo bolje. Cijelu noć sapvao svega pol sata i to meni u rukama. oba uha... sjećam se kako je to mene bolilo kad sam bila mala. još se i junački drži
Hvala na pomoći
-
Joj, jako mi je zao... Nama je otorinac, primarijus iz Merkura, rekao izuzetno korisne stvari o ciscenju i kapanju nosa. Pisala sam već o tome na nekom topicu o nosnom aspiratoru, a ako ne mozes naci, javi mi se na pp. Lijecnici se, koliko sam ja informirana, slazu da upale uha nastaju zbog sluzi u nosu. Zato nosic treba ispumpavati stvarno cesto (nasa je beba bila nedavno prehladjena i koristili smo 7-8 puta na dan aspirator Ariana i jos nekoliko puta mehanicki), a zatim nakapati nos, glavica koso lijevo (za lijevo uho), zatim isti postupak desno, da kapljice idu u uho (Eustahijeva c.), a ne u grlo. Nasoj se starijoj kcerki (3 godine), otkad tako radimo, nikad nije ponovila upala uha, a mladja je vec nekoliko puta bila prehladjena (7 mjeseci), ali nije se zakompliciralo.
Nama ni pedijatar ni pedijatrica nikad nisu objasnili kako postupati sa zacepljenim nosicem, samo kazu - prazniti i kapati (a nije to sve sto friski roditelji trebaju znati, treba ipak malo podrobnije), zato tom otorincu iz Merkura, kojemu sam nazalost zaboravila ime, naklon:
Neka bebica sto prije ozdravi
-
mojoj jeleni je isto začepljen nosić. špricam joj sterimar i čini mi se da joj nakon toga samo sekret iscuri van, ne voza joj se poslije ništa u nosu.
lana je prošli tjedan imala upalu uha- proplakala je pola noći tada- kao onaj dječačić gore
sad me uhvatila panika za jelenu...samo da se njoj ne upali
mmmama, jel znaš možda gdje si pisala o nosiću?
-
Antibiotik izgleda počeo djelovati uz lupocet u guzi da ga ne boli al nam se sad nos skroz zabetonirao i jadničak ne može disati. sad već spava 2i nešto sata al se budi svakih pola sata bez da otvori oči, samo plače i malo ga nunamo i zaspe pa mi ga žao špricati i slično da ga ne razbudim. mm je gotov s boleštinom, micek se muči a mene polako hvata. Jupi. Nunam ga i pazim da mi ne kapne vodica iz nosa po njemu. :/
Ma nemam pojma više šta. Imamo baterijski asp al ko da ga i nemamo, probali smo to ''nakoso'' kapanje kako kaže mmmama al opet ništa. Valjda će sutra bit bolje.
-
Kapati nos "na koso" treba cim se pojavi sluz u nosu, da se sprijeci upala. Prije toga svakako dobro, dobro ocistiti nosic.
To kapanje "na koso" pokazao nam je spomenuti lijecnik, a ja sam kapanje pokusala opisati najbolje sto sam mogla, u postovima na ovom topicu:
Sto se tice LivinLab aspiratora, nama uopce ne valja. Neke su forumasice zadovoljne, kazu da izvuku njime dosta sluzi, medjutim, cula sam i dosta nezadovoljnika aspiratorom na baterije (a kosta 400 kuna).
Imam samo pohvale za Arianu... Praznjenje nosica traje nekoliko sekundi (usisivac obavezno na NAJSLABIJEM programu, da vuce STO MANJE), izvuce puno, lako se odrzava. Medjutim, dok je bebica bila manja, radije sam koristila mehanicki aspirator s dvije cjevcice (onaj Chiccov i Nukov su mi bili potpuno neupotrebljivi). Najbolje da procitate iskustva drugih mama s Arianom, koliko sam vidjela, svi hvale, nitko ne kudi. Bila sam dosta skepticna, prvi put sam za njega cula od prijateljice prije godinu dana, ali nisam se dalje raspitivala jer sam bila zadovoljna mehanickim (tim s dvije cjevcice), tek smo ga nedavno nabavili.
Evo vise informacija:
http://www.miramarprom.hr/
-
-
Imaš i dobru mehaničku pumpicu, tu s dvije cjevčice (i slične, ima i nekih drugih principa, ali jednako dobrih). Kad idemo na put, pumpica za nos jedna je od prvih stvari koje pakiram.
-
mmmama, thanks!
mi smo prešli sa sterimara na fiziološku vulgaris-ponukana jednim strašnim postom.
nosi curi ali je bolje
kapam fiz. 10 x na dan!
-
zašto je sterimar štetan?misliš zbog onih smrtnih slučajeva od "šoka" ili je nešto baš u njemu?(sastavu)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma