Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Odsteta poslije saobracajke - nase iskustvo

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Odsteta poslije saobracajke - nase iskustvo

Vjerojatno se neki od vas sjecaju moje price o saobracajki od ovoga ljeta (ako je netko zaboravio, prica je frisko stavljena na Rodin portal), fala bogu, svi smo se brzo oporavili, ubrzo posudili auto od MZ-inog starog, kupili i novi, a najdulje se otegnulo dobivanje odstete, stigla je tek ovih dana. A pritom smo i dozivjeli vise problema - nista dramaticno, ali dovoljno da pokaze sav slamperaj, neinformiranost, nezainteresiranost za svoj posao i sitni lopovluk kojim obiluje sav taj nas "balkanski biznis".

U ovom slucaju je rijec o koncernu "Agram", odnosno osiguranju Euroherc te Kreditnoj banci Zagreb iz istog koncerna (moja iskustva sa ostalim osiguravajucim drustvima, Croatia Osiguranje i Merkur su puno bolja).

Dakle, u srpnju se desila nesreca, prijavio sam ju dva dana poslije Eurohercu, osiguravatelju vozaca koji je skrivio nesrecu. Sluzbenik koji je zaprimio odstetni zahtjev je bio blago receno nezainteresiran i na moj upit sto dalje rekao mi je da za par dana nazovem izvjesnog gospodina xy i dao mi njegov broj.

Tako sam i napravio, no doticni gospodin mi je doslovno odgovorio "kojeg me vraga nazivate, ne znam ja nista" tako da sam morao zvati opet centralnu sluzbu i naposlijetku sam dosao do procjenitelja koji je dobio moj slucaj. To je bio jedini zaista ljubazni sluzbenik od svih desetak koje sam kontaktirao u ovih 5 mjeseci, odgovorio je ljubazno na sva moja pitanja i opisao mi nastavak procesa koji mi je bio nepoznat obzirom da nikad prije nisam imao saobracajku i utjerivao odstetu (na moj takav upit je sluzbenik kod prijave odgovorio da me to ne treba zanimati i da cu sve informacije dobiti na vrijeme).
    Procjenitelj je odmah procijenio da se radi o totalnoj steti (vidi fotke na portalu, ni jedan dio auta nije bio bez ostecenja), a uzeo je i dodatne dokumente (racun od slep sluzbe na 2500 kn i racun od generalnog popravka motora izvedenog tjedan dana prije sudara na 18 000 kn).

Nakon 2-3 tjedna dosao je i prijedlog obestecenja, medjutim u njega nije bio uracunat ni trosak slepanja (sto su po zakonu duzni napraviti), niti dio troskova od popravka koji je umnogome digao vrijednost auta (sto nisu bili duzni urcunati). Zalio sam se i postupak je ponovljen i za 2-3 tjedna sam dobio novi prijedlog obestecenja u koji je bio uracunat i trosak slepanja i dio troskova popravka pa sam zakljucio da je predlozena suma fer i potpisao sam pristanak te, na njihov zahtjev, dao broj svog racuna kod Zagrebacke banke, a sluzbenici, poslovicno neljubazni, nisu dali nikakve druge informacije osim da ce suma biti uplacena u zakonskom roku.

I tako cekam ja, cekam, kontroliram stanje racuna, no nista nije stizalo tjednima pa napokon nazovem osiguranje. A sluzbenica mi kaze da je novac uplacen prije 2 tjedna. "Ali, kuda", pitam ja, "na mom racunu nema nista!"
    "Pa uplaceno je na vas racun u Kreditnoj banci Zagreb", kaze ona.
    "pa ja tamo nemam racun!", rekoh ja.
    I onda mi je sluzbenica rekla da oni posluju samo s tom bankom i da se za svaki odstetni nalog otvara novi racun. Naravno, to mi nitko prije nje nije rekao.

Napokon, odoh ja i do te banke, dam svoje ime poslovicno neljubaznoj sluzbenici,a ona mi kaze da novac nije stigao. Kako, rekoh ja, pa rekli su mi da jest. "E, onda si ga vi sami trazite", kaze ona i okrene mi ekran. Naravno, odmah sam vidio da je utipkala krivo prezime. Uz gundjanje i bez rijeci isprike stade ona printati neke papire i tutne mi pod nos nesto da potpisem. Procitah i tamo je pisalo da sam suglasan da banka upotrebljava moje podatke bez mog odobrenja za slanje reklamnih podataka te da takodjer odobravam da banka moje podatke bez mog odobrenja salje i trecim osobama koje mogu koristiti te podatke za bilo koju svrhu. To nisam zelio potpisati i pitah sluzbenicu da li mogu podici novac bez da potpisem taj papir. "Ne moze", kaze ona, "nema para dok ne potpisete". E sad, ja mislim da su ovakvi zahtjevi protuzakoniti, no kako sa sobom nisam imao pravnika, a novac mi je trebao ipak potpisah.

Pitah zatim koliko kosta da prenesu novac na racun Zagrebacke banke. "100 kuna", rece ona. E, ne dam to, uzeh sav novac u kuvertu, zatvorih racun (ovo je, na srecu, bilo besplatno) i odsecem do najblize filijale Zagrebacke banke i tamo ga polozih. I to sa nadom da nikad vise necu morati koristiti "usluge" koncerna Agram.

Volio bih da sve ovo posaljem nekome iz koncerna ... nisam siguran da li bi ih to uopce zanimalo, no mozda ipak tamo postoji netko, kao recimo onaj procjenitelj, koji savjesno i ljubazno obavlja svoj posao i koga zanima da li su stranke korektno posluzene.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ima tko (odjel, institucija) u Hrvatskoj tko je nadlezan za zakonitost djelovanja osiguravajucih drustava, netko u Ministarstvu gospodarstva ili sl.? Pitam jer vani obicno ima... njima treba poslat zalbu a kopiju osiguravajucem drustvu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U ministarstvu gospodarstva ili u ministarstvu financija...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

žao mi je što si imao tako loše iskustvo s koncernom Agram i šta su te toliko navozali za tvoje novce.

za razliku od tebe ja imam za njih samo riječi pohvale, i na poslovičnosti i na brzini obrade predmeta i na brzini proslijeđivanja predmeta osiguranju koje nam je u jedan dan isplatilo odštetu.

mi smo imali prometnu 1.11., auto nam je naravno na RH tabilce, a sudar smo imali u BiH.
    odmah po sudaru (da odmah kažem kako nismo bili krivi, oduzeto nam je prvenstvo prolaza i naravno završilo sudarom i razbijenim autom) zovemo policiju, ide očevid, zapisnik, bla, bla, bla i u svemu tome slijede 4 neradna dana. prometna je bila u srijedu navečer (ako se ne varam da je tad padao 1.11.). najgore u cijeloj situaciji je to što nam je registracija i osiguranje isticalo 7.11. i kako s razbijenim autom prijeći granicu i vratit se u RH - nikako.
    tek 5.11. možemo počet poduzimat bilo što po pitanju odštete.
    ali zapisnik od policije se čeka najmanje 15 dana. ok, to smo sredili i požurili ga. u međuvremenu moji u splitu plate osiguranje i pošalju mi papire da imamo makar to osiguranje sređeno.
    ali mi želimo auto popravljat u BiH. ne možemo razbiveno vući u RH jer to znači platit šlepu za drugu državu.
    u tom tjednu, znači od 5.11. do 9.11. uspijemo sredit i dobit policijski zapisnik o sudaru, u Eurohercu (našem osiguranju) procjenu štete koji je tu procjenu žurno proslijedio u Croatia osiguranje. U ponedjeljak, 12.11. me zovu iz Croatia osiguranja da dođem po novce. :D
    Mi smo u međuvremenu kupili sve dijelove koji su stradali tako da smo auto odmah čim smo dobili novce dali na popravak.

srićom, osiguranje i tehnički pregled auta vrijede do isteka tekućeg mjeseca u kojem se ono treba obnovit. za doznat ovu informaciju malo je kazat da sam skoro dušu ispustila. policija nema pojma, osiguranje nema pojma, na stanicama za tehnički pregled vozila isto nemaju pojma. na kraju sam se sjetila dozvat graničnu policiju koja mi je dala tu informaciju.

eto tako ti mi s koncernom Agram i Eurohercom, ali i Croatia osiguranjem imamo stvarno više nego pozitivno iskustvo. bili su brzi ko munje. :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    srićom, osiguranje i tehnički pregled auta vrijede do isteka tekućeg mjeseca u kojem se ono treba obnovit.
    Ne znam kak je u BiH, ali ja bih rekao da kod nas tehnički i registracija možda vrijede do isteka mjeseca, ali ne bih baš rekao da to vrijedi za osiguranje.... :/

Jesi 100% sigurna u to? Mislim, da se ne bi netko od forumaša/ica za*ebo...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    srićom, osiguranje i tehnički pregled auta vrijede do isteka tekućeg mjeseca u kojem se ono treba obnovit.
    Ne znam kak je u BiH, ali ja bih rekao da kod nas tehnički i registracija možda vrijede do isteka mjeseca, ali ne bih baš rekao da to vrijedi za osiguranje.... :/

Jesi 100% sigurna u to? Mislim, da se ne bi netko od forumaša/ica za*ebo...
    ja ni ne govorim o BiH jer je moje auto na RH tablicama, splitskim i osiguranje plaćam u splitu.
    i mene je muka uhvatila kad sam skužila da osiguranje ističe 7.11. a da do tada auto ni pod razno ne može bit popravljeno i prijeđena granica.
    zato sam se dobro raspitala.
    čak pisala i mail mupu koji mi je ovu informaciju dobivenu na granici i potvrdio. doslovno i za tehnički i za osiguranje.
    tako da je na kraju ispalo da mi nismo ni trebali žurno vadit novo osiguranje jer nam je postojeće vrijedilo do kraja 11. miseca.

kako je u BiH stvarno nemam pojma po pitanju osiguranja, ali znam da ako imaš dobrog pajdu ne triba ti auto ni vidit tehničkog. dovoljno je donit papire od auta. nažalost.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

čak pisala i mail mupu koji mi je ovu informaciju dobivenu na granici i potvrdio.
    Imaš li možda neki pravilnik, zakon, članak.... gdje se to može provjerit?

Znam ljude koji bi ruku u vatru stavili tvrdeći da to nije istina (za osiguranje), pa bih im htio stavit taj "izvadak iz zakona/pravilnika" pod nos, ako je to istina...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    čak pisala i mail mupu koji mi je ovu informaciju dobivenu na granici i potvrdio.
    Imaš li možda neki pravilnik, zakon, članak.... gdje se to može provjerit?

Znam ljude koji bi ruku u vatru stavili tvrdeći da to nije istina (za osiguranje), pa bih im htio stavit taj "izvadak iz zakona/pravilnika" pod nos, ako je to istina...
    nemam, ali napiši mail bilo kojem mupu (ja pisala upravi mupa u st-u) i stvarno odgovorili za par dana. :D
    meni je doslovno kazao granični policajac: "osiguranje i tehnički pregled vozila vrijede vam do kraja tekućeg mjeseca u kojem to morate obnovit".
    - jeste li sigurni?
    - da, tako je po važećem hrvatskom zakonu
    ali nije mi kazao po kojem zakonu.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Jel ima tko (odjel, institucija) u Hrvatskoj tko je nadlezan za zakonitost djelovanja osiguravajucih drustava, netko u Ministarstvu gospodarstva ili sl.? Pitam jer vani obicno ima... njima treba poslat zalbu a kopiju osiguravajucem drustvu.
    Nadležna je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga.

Moover, to što tražiš moglo bi biti ovdje, ja sad nemam vremena tražiti.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, ipak sam našla.Članak 8.
    (6) Kod ugovora o osiguranju sklopljenog na jednu ili više godina, prava i obveze iz ugovora o osiguranju produžuju se nakon isteka ugovora o osiguranju za 30 dana (počekni rok) ako društvu za osiguranje najmanje tri dana prije isteka trajanja osiguranja nije uručena izjava ugovaratelja osiguranja da ne pristaje na produženje ugovora o osiguranju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tatek, nisam trebala ni citati dalje od trenutka kad sam vidjela da je vozac koji je nesrecu skrivio osiguran u eurohercu. straaaaasno. pokusaj se zaliti, svakako.

loryblue, nije cudno da ti je iskustvo dobro jer vas vozac nije bio osiguran u eurohercu nego u croatiji, imas srece sto nije obratno, prosla bi isto, ziher

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Klasika! Svi su oni hebeno ljubazni kad dolaziš k njima s lovom u džepu po osiguranje i tada zamalo da ti noge ne operu uz sva obećavanja brda i dolina, e a kad dolaziš "po novac" to je već druga pjesma. Jednom sam faxirala neke papire u jedno osiguranje zbog naplate štete, ženskica je bila toliko bezobrazna da kad sam nakon 10 min nazvala da provjerim dal se sve što sam poslala dobro vidi i dal je sve došlo, rekla mi je da joj je fax u drugoj prostoriji i da ona sad nema vremena ići tamo i provjeravati pa ak me zanima nek dođem tam i provjerim sama :shock: .

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja imam jako losa iskustva s eurohercom od prije 5-6 godina
    za stetu su u vise navrata nudili razne nagodbe po principu uzmi ili ostavi - vise se ne sjecam tocno kak je islo u detalje pa necu prepricavat, ali znam da smo na kraju, iscrpljeni, prihvatili njihovu zadnju ponudu, jer se za razliku od njih nismo imali kapaciteta natezati

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Evo, ipak sam našla.Članak 8.
    (6) Kod ugovora o osiguranju sklopljenog na jednu ili više godina, prava i obveze iz ugovora o osiguranju produžuju se nakon isteka ugovora o osiguranju za 30 dana (počekni rok) ako društvu za osiguranje najmanje tri dana prije isteka trajanja osiguranja nije uručena izjava ugovaratelja osiguranja da ne pristaje na produženje ugovora o osiguranju.
    bravo lucij@, to je to o čemu sam ja govorila.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tatek, baš su katastrofa, trebao si dići frku čim su te tražili da otvoriš novi račun
    maš i instituciju pravobranitelja pri Hrvatskom uredu za osiguranje koji je nadležan za pritužbe na osiguratelje

pogledaj na Loryblue su tretirali bolje jer je njihov osiguranik

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a jesam seljo, quote umjesto url

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    Loryblue su tretirali bolje jer je njihov osiguranik
    To sam odmah uocio ...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bio sam osiguran kod Euroherca i kad sam tucnuo jedan auto i vidio kako tretiraju tipa - promijenio sam osiguranje. I neprijatelji imaju nekakva ljudska prava. Na servisu su mi rekli da je Jadransko isto koma.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Bio sam osiguran kod Euroherca i kad sam tucnuo jedan auto i vidio kako tretiraju tipa - promijenio sam osiguranje. I neprijatelji imaju nekakva ljudska prava. Na servisu su mi rekli da je Jadransko isto koma.
    Euroherc, jadransko, agram osiguranje, kreditna banka Zagreb ... sve su to dijelovi Agram koncerna, dakle ista stvar.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja s njima imam sudski proces, isto zbog saobraćajke.

Uglavnom, mislim da traje već 7 godina. A kada se sjetim svih bisera njihovih odvjetnika, dođe mi zlo.

I onda ljudi, jer im se neda gnjaviti s osiguravajućim društvima, ostaju bez svog novca.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Citiraj Davor prvotno napisa
    Euroherc, jadransko, agram osiguranje, kreditna banka Zagreb ... sve su to dijelovi Agram koncerna, dakle ista stvar.
    Osiguranje Sunce također.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Volio bih da sve ovo posaljem nekome iz koncerna ... nisam siguran da li bi ih to uopce zanimalo, no mozda ipak tamo postoji netko, kao recimo onaj procjenitelj, koji savjesno i ljubazno obavlja svoj posao i koga zanima da li su stranke korektno posluzene.
    ne vjerujem da ces naici na bilo kakvo suosjecanje i da ce itko trepnuti. ja sam dozivjela to da smo isli traziti odstetu i gospodicna koja nas je pogodila je potpisala ono euro izvjesce da je kriva. nisu mi htjeli isplatiti stetu jer su rekli da smo namjestili nesrecu. nakon sto sam pitala kako namjeravaju na sudu pobiti nju kao advokata i mog muza kao policajca u ulogama svjedoka, steta je isplacena. radilo se o jadranskom osiguranju. oni racunaju na to da je nas narod poprilicno pesimistican po pitanju sudjenja, a i svjestan je koliko bi se to otezalo na sudstvu.
    od tada da besplatno dijele osiguranje, ja vise k njima ni mrtva. na zalost, kad nisi kriv - ides osiguranju ovog tko je kriv i opet nadrapas.
    loryblue prije sam bila eurohercov osiguranik i naplatila sam medjunarodnu stetu bez pardona. to je zato jer ne ide iz njihovog dzepa.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To sam odmah uocio ...
    a uz to i strani državljanin u BiH. a možda su me se i želili riješit čim prije jer sam bila dosadna ko čimavica.
    policiji sam toliko dosadila da su dali razvit film na kojoj je slikana prometna i auto samo da ih više ne tlačim. jer kao oni daju razvijat film tek kad ga ispucaju. a ako ništa ne slikavaju može im film trajat i pola godine. :/

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To sam odmah uocio ...
    a uz to i strani državljanin u BiH. a možda su me se i želili riješit čim prije jer sam bila dosadna ko čimavica.
    policiji sam toliko dosadila da su dali razvit film na kojoj je slikana prometna i auto samo da ih više ne tlačim. jer kao oni daju razvijat film tek kad ga ispucaju. a ako ništa ne slikavaju može im film trajat i pola godine. :/
    Valjda ce jednog dana dobit i digitalce ...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prije desetak godina imala sam prometnu koju je skrivio njihov osiguranik.Takav tretman nema ni neprijatelj.Auto je procijenjeno najmanje što su mogli a o ozljedama niti da ne govorim.Dvije godine smo s odvjetnikom ganjali odštetu da bi se na kraju van sudski dogovorili jer nisam ih više htijela gledati.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda ne bi bilo loše prijaviti makar "Potrošaču", oni će znati što dalje s tim.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Odsteta poslije saobracajke - nase iskustvo

Ja u zadnje vrijeme sve tužakam, loš maslac, nepoštivanje garancije, pušanje u prostoru za nepušače... i uvijek dobijem pozitivan odgovor, ili od proizvođača ili od državnog inspektorata. Zato bih prijavila i ovo. I Eurohercu ( mailove na članove uprave i nadzornog odbora pojedinačno), a zbog ovog dolje i Inspektoratu.

"Pa uplaceno je na vas racun u Kreditnoj banci Zagreb", kaze ona.
    "pa ja tamo nemam racun!", rekoh ja.
    I onda mi je sluzbenica rekla da oni posluju samo s tom bankom i da se za svaki odstetni nalog otvara novi racun. Naravno, to mi nitko prije nje nije rekao.

Napokon, odoh ja i do te banke, dam svoje ime poslovicno neljubaznoj sluzbenici,a ona mi kaze da novac nije stigao. Kako, rekoh ja, pa rekli su mi da jest. "E, onda si ga vi sami trazite", kaze ona i okrene mi ekran. Naravno, odmah sam vidio da je utipkala krivo prezime. Uz gundjanje i bez rijeci isprike stade ona printati neke papire i tutne mi pod nos nesto da potpisem. Procitah i tamo je pisalo da sam suglasan da banka upotrebljava moje podatke bez mog odobrenja za slanje reklamnih podataka te da takodjer odobravam da banka moje podatke bez mog odobrenja salje i trecim osobama koje mogu koristiti te podatke za bilo koju svrhu. To nisam zelio potpisati i pitah sluzbenicu da li mogu podici novac bez da potpisem taj papir. "Ne moze", kaze ona, "nema para dok ne potpisete". E sad, ja mislim da su ovakvi zahtjevi protuzakoniti, no kako sa sobom nisam imao pravnika, a novac mi je trebao ipak potpisah.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja uvijek govorim,ne daj bože da te udari netko osiguran u Eurohercu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To sam odmah uocio ...
    Valjda ce jednog dana dobit i digitalce ...
    i ja sam ovo pitala, pa su mi kazali kako se s digitalcem može manipulirat slikama i da je to jedini razlog zašto još uvik koriste aparat s filmom.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa
    Ah, mi smo imali tu "srecu" ... ali smo ipak prezivjeli, i u doslovnom i u prenesenom smislu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa
    Ah, mi smo imali tu "srecu" ... ali smo ipak prezivjeli, i u doslovnom i u prenesenom smislu.
    srića pa mi nismo bili krivi jer bi onda i mi dušu pustili za dobit odštetu

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene zanima da li je stupio na snagu zakon po kojemu se više nema pravo na popust od 50% pri promjeni osiguravajučeg društva. Naime imam 50% u Jadranskom i ako želim prijeći u Croatiu - plačam punu cijenu ili pola? - Naime kao što znate, ogromna je razlika u cijeni pola ili puno osiguranje.
    Pričali su nešto da su sada svi povezani kompjuterski i da više nema tog "prebacivanja" - pa ako netko zna za sigurno informaciju neka javi!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To ti ne bi smio biti problem, a nitko ti ne može oduzeti normalnim putem stečeni bonus. Restrikcije su nastale zbog muljanja gdje su pojedinci već kod prve registracije ostvarivali 50%. Sada se to prvo provjeri.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

romi, ne trebaš se brinuti, ako nisi imala štetu normalno prenosiš bonus

kompjuterski se samo provjerava da nisi imala štetu kod starog osiguratelja

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala na informacijiama, bježim i ja za 3.mj. u Croatiu! :D

laky avatar
    Datum pristupanja