Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Vodene kozice (varicele)

DUDU

Početno Vodene kozice (varicele)

Ne razumim se puno u medicinu,pogotovo u pedijatriju,ali me isto neka objašnjenja naših doktora čude.
    Mala mi je u subotu dobila varičele,tj.vodene kozice,pračene visokom temperaturom,kašljem i povračanjem.Nakon tri dana broj im se povečao,što mi je jasno i normalno,ono što me brine je da od subote ne možemo se temperature rješiti,nakratko nestane,uklonimo je putem lupocet čepića, te ibrufena,ali samo nakratko,jer se "fibra" brzo vrati i uvijek je visoka oko 39-39,5 stupnjeva,doktorica mi govori da je to nuspojava vodenih kozica......hmmm,e sad ja sam ih prebolio u 10 godini,starija sestra u 14,i ne sječam se baš da nas je tresla "fibra",pogotovo ne tri dana non-stop.Sa kolegama na poslu sam pričao,svi ono imaju malu dicu,i imali su problem sa temperaturom maksimalno dan,dva........
    Ne znam sa čim više da pokušam skinuti "fibru",probao sam i sa narodnom medicinom,oblozi od razblažene rakije,ali ne ide.....
    Imate nekakav savjet :?

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj prvi savjet bi bio da izbacite tu rakiju iz kucne apoteke, napit cete dijete!
    naime, rakija se putem koze apsorbira u djetetov organizam, i vec davno su prestali to preporucati jer vise steti nego sto se od nje ima koristi. ona u biti jako kratkotrajno djeluje, tocnije dok ne ishlapi (a to je niti 1 minutu). obzirom da cesto tusiranje bas i nije pozeljno radi namakanja krastica, napravite to samo kada vidite da nikako ne ide ispod 39'c. nemojte utopljavati dijete previse, neka temperatura u prostoriji ne bude preko 21-22'C, tako da se tijelo moze prirodnim putem "hladiti".
    nemam vise pametnih i korisnih savjeta, samo se nadam da temperaturica nece dugo trajati .

DUDU

Početno

HVALA

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo prije misec imali problema sa konvulzijama zbog visoke temperature i vodenih kozica.
    ono sta je vazno je da razgolite dijete ( moj je bio samo u peleni) da joj dajete da pije puno tekucine ( na casu, zlicu, bocu, slamku)
    kod temperature je vazno da pije a dobro je da napravite onaj poznati mix sa sol+secer mjesano u vodi i mozete dodat malo nekog soka za razvodniti. ono sta je dobro je da probate napraviti u bokalu od litre pa da imate uvik koliko popije. cepici bi trebali bar malo pomoc a vec sutra ce temperatura proc. i nama je bilo 3-4 dana ludila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •