Što se Juula tiče... njegova knjiga "Vaše kompetentno dijete" je u mnogočemu nedorečena i lako shvatljiva na način na koji je i MC prezentira.
No, to zato nadopunjavaju njegove druge knjige ("Ovo sam ja, tko si ti" i "Kako reći ne...").

Preventiva i pravovremenost su najbitnije stvari na svijetu u životu s djecom. Ali to otprilike znači da JA uvijek trebam preuzeti kontrolu nad svime, jer ako išta prepustim baki ili tati, stvari će se zakomplicirati. Pa, kako ja ipak ne mogu stalno paziti na svaki uzrok i posljedicu, tako i imamo raspade sistema.

A što se tiče toga da djeca znaju/ne znaju kad žele npr. spavati... pa naravno da znaju kad im se spava, ali ne žele ići spavati. Pa to već moj sinčić od 19 mjeseci prakticira (DA li ti se spava? Da. Hoćeš ići spavati? Ne.). I onda smo mi tu da iskoordiniramo njihove znakove.

Prakticirati Juula bih mogla u potpunosti kad ne bi ništa drugo u životu radila nego apsolutno svake sekunde razmišljala o djetetu (hm.. samo kojem, ako imam dva?!), mogućim posljedicama svojih riječi, djela... mogućem narušavanju njegove samosvijesti... Vjerujem da ću i ja u 55.oj shvatiti svu mudrost djece i pisati predivne knjige, ali voljela bih ponekad čitati divne knjige od ljudi koji su upravo u periodu kada te divne stvari i rade.