-
MC, nisam "iščitavala", samo sam citirala. Npr. "U obiteljima odlučuju roditelji... Djeca su bogata životnom mudrošću, ali im nedostaju znanja o životu i uvjetima u kojima se živi, a koja su nužna za preuzimanje vodstva. Djeca se, bez dvojbe, osjećaju najbolje kada odluke donose roditelji".
"Principijelna odlučnost da se nasilje ukine ostavila nam je prazan prostor u igri usklađivanja odnosa između odraslih i djece. Svi roditelji svakodnevno eksperimentiraju na različite načine kako bi taj prostor ispunili. Jedni pokušavaju demokratskim principima i iscrpljuju se do iznemoglosti u beskrajnim raspravama. Drugi pokušavaju vođenje obitelji prepustiti djeci na volju, pa posve zalutaju. Treći povjere djeci odgovornost za ono što je manje važno, pa se nađu u klopci iscrpljujućih borbi za prevlast. Četvrti su toliko usredotočeni na davanje pažnje i prostora djeci da im ne preostaje prostora za sebe i svoje potrebe".
" U svim odnosima između odraslih i djece odgovornost za kvalitetu usklađivanja snose samo roditelji. Taj zaključak ne izražava samo moj načelni stav da odrasli moraju biti odgovorni zato što su stariji. On izražava činjenicu da dijete ne može preuzeti takvu odgovornost. Kada odrasli ne uspijevaju preuzeti odgovornost, ona ponekad padne na djecu, a rezultat je uvijek destruktivan za obje strane".
Nisam sljedbenik, ali sam zaboravila napomenuti još jednu čisto juulovsku stavku u mojoj reakciji na B. večernje divljanje: objasnila sam joj kako se ja pri tome osjećam, da mi to nije zabavno ni smiješno, nego me nervira i iznuruje. Ona me je gledala raširenih očiju, jer je doista mislila da se i ja jednako dobro zabavljam kao i ona. To bi bilo nešto kao postavljanje osobnih granica.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma