Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: večernja nervoza-što je upalilo kod vas?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno večernja nervoza-što je upalilo kod vas?

nakon što smo se nakon totalne zamjene dan-noć vratili u "normalu"
    novi problemi

Lucija je beba za poželjeti, još puno spava i po danu i po noći
    i lako je uspavam, najčešće na rukama, ponekad sisajući
    ali navečer... :/

ne zaspi nikada prije ponoći, ponekad i pola 1 i već sam se navikla na to ali uspavati je je postala prava noćna mora
    npr, sinoć je zaspala u 23.00 nakon 15 min se budi u plaču, ja je u mraku i tišini stavim opet na sisu, izvrće se, buni, podignem je u položaj za podrignuti, ništa, plač, ponudim joj drugu koja je puna, vuče kratko zaspi, držim je još malo, spustim, nakon 10 min. bljucen, probudi se i plač
    nosim je narukama, toliko je nervozna, lamaće rukicama, grebe me, plače, nikako je umiriti, pa je onda malo mm nosi, isto
    stavim je u kinder, isto i dalje plače ali se barem toliko ne migolji
    onda opet ruke...što god radili ona zaspi u suzama

a preko dana sve ide glatko...
    ako joj svaki put ponudim dojku onda bljuca i štuca, nije gladna, kad zaspi spava i po 5- 6 sati bez sisanja (ne može onda glad biti u pitanju) nisu grčevi (imali smo ih par dana pa znam kako je to izgledalo)
    ruke ne pomažu, ostaviti je da sei splače mi nije opcija, ali na kraju to baš i tako izgleda, kad se isplače zaspi, jedino što smo mi tu kraj nje ili nam je na rukama
    što je vama pomoglo?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

marama. jedino rješenje za nas. iz tog silnog nemira u marami bi nakon 5 min nošenja zaspala. zato sam i zavoljela maramu

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    marama. jedino rješenje za nas. iz tog silnog nemira u marami bi nakon 5 min nošenja zaspala. zato sam i zavoljela maramu
    mi se nosamo u slingu ali navečer ni on ne pomaže, vrišti i toliko lamaće glavom meni o prsa da se bojim da će se ozlijediti :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naša bebolinka nekada plače na rukama, a odmah se smiri u mei taiju (prije u slingu, ali sad koristimo samo mei tai) i zaspi. Imali smo puno takvih veceri - do 11 ili do ponoci budna... Vise ne.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Yasmin, čini mi se da prolazimo kroz iste faze. Ni Petra više ne ide spavati onako kasno (u 3, recimo), ali još uvijek je to oko ponoći, 1. Recimo, jučer se probudila popodne u 6, i iako je bila već umorna u 9, pola 10, zaspala je na 15-ak minuta i probudila se. I tako smo bili budni do 1, iako je od ponoći stvarno jedva gledala. Ali zaspe, i onda ju trbuh počne grčiti, onda se piga, probudi, u plač, i tako nekoliko puta. A imamo obavezno u svemu tom negdje i fazu urlanja (obično kad ja uspavljujem Luciju, a muž ju nosi). Ipak mislim da je to neka vrsta grčeva koja joj ne da zaspati kad bi htjela, a onda je sve nervoznija i nervoznija pa je sve teže. Inače, već mi je koma od sutrašnjeg dana kad idemo prvo na ručak mojima, a onda kod svekra i svekrve oko 8. Kako će to izgledati... Nama utvari pašr da ona ide spavati malo kasnije (Lucija ide oko pola 11), ali ne baš ovako.
    Javi ka vam se poboljša situacija, da se i mi možemo nadati!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj KokoLu prvotno napisa
    Yasmin, čini mi se da prolazimo kroz iste faze. Ni Petra više ne ide spavati onako kasno (u 3, recimo), ali još uvijek je to oko ponoći, 1. Recimo, jučer se probudila popodne u 6, i iako je bila već umorna u 9, pola 10, zaspala je na 15-ak minuta i probudila se. I tako smo bili budni do 1, iako je od ponoći stvarno jedva gledala. Ali zaspe, i onda ju trbuh počne grčiti, onda se piga, probudi, u plač, i tako nekoliko puta. A imamo obavezno u svemu tom negdje i fazu urlanja (obično kad ja uspavljujem Luciju, a muž ju nosi). Ipak mislim da je to neka vrsta grčeva koja joj ne da zaspati kad bi htjela, a onda je sve nervoznija i nervoznija pa je sve teže. Inače, već mi je koma od sutrašnjeg dana kad idemo prvo na ručak mojima, a onda kod svekra i svekrve oko 8. Kako će to izgledati... Nama utvari pašr da ona ide spavati malo kasnije (Lucija ide oko pola 11), ali ne baš ovako.
    Javi ka vam se poboljša situacija, da se i mi možemo nadati!
    potpuno isto i kod nas
    ma nisu to grčevi ja sam uvjerena iako se moja luce ponaša isto
    to je ta nervoza koja joj neda zaspati
    ajme, evo moja sad već sat i pol spava kao anđeo, zaspala mi u krilu ničim izazvana a poslije će opet biti drama
    tokom dana tako lako zaspi i zato mi je ovo sve manje jasno
    svi kažu da je to zato što puno spava tokom dana a ona jadna jedva gleda a ne može zaspati
    a i mame čija djeca malo spavaju tokom dana isto pričaju o toj nervozi samo je kod njih ranije navečer jer su klinci preumorni od nespavanja

večeras ću probati bez obzira na bljucanje baš svaki put je prištekati na cicu ako bude htjela da izbjegnem nosanje koje, čini mi se, joj najviše ide na živce, a možda izbjegnem i plakanje, ono mi još najteže pada

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma znaš kaj, meni je Lucija kad je bila mala svaki put htjela na cicu, ona bi napravila kme, ja bi je prištekala i divota. A Petra kad je sita, je sita, i nema šanse da ju smirim na cici. A Ovo sa spavanjem po danu mi je glupost. Petra mi je jedan dan spavala od 2 do pola 10 navečer, probudila se i bez problema zaspala u ponoć. I spavala do 9 ujutro s par cicanja. A jednom smo je probudili u 6, nije zaspala do 3 ujutro. A bilo je i dana kad bi spavala samo 10, 15 minuta svako toliko, i opet je navečer jedva zaspala oko ponoći. A i Lucija kad je bila mala je užasno puno spavala po danu, i svi su govorili da je zamijenila dan za noć, ali to nije utjecalo na noć.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    Citiraj kailash prvotno napisa
    mi se nosamo u slingu ali navečer ni on ne pomaže, vrišti i toliko lamaće glavom meni o prsa da se bojim da će se ozlijediti :/
    sling nam nije imao taj učinak koji ima marama...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ništa nije pomagalo, prošlo je samo od sebe negdje kad je navršio 4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama je kod večernjih nervoza jedino "palio" tata tj. MM. Ja sam pred kraj dana kao i beba bila već nervozna i iscrpljena jer sam ceo dan bila sama sa njom dojila i nosala na smenu. MM je miran i staložen tip, apaurin. On bi je uzeo i nunao na rukama, pevušio (i sad se raznežim kad se setim kako je on to predano radio, onako sav se unese u to što peva) a ona bi bila mirna. Za to vreme bih se ja skulirala, istuširala, odmorila od bebe i onda opet na cicu do spavanja.
    A za ovo što pišeš kad je uspavaš da se budi na svaki 15 min i Nađa isto tako (još uvek). Jednostavno kad uveče legnemo treba joj i do dva sata da učvrsti san. Ali mi spavamo zajedno tako da ja jednostavno dremam pored nje sa sisom na izvolte, ili gledam TV...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jedino odlazak na spavanje na vrijeme. Nervoza je (bila) proporcionalna vremenu nespavanja nakon 20:00, a prenosi se dijelom i na dan poslije.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Jedino odlazak na spavanje na vrijeme. Nervoza je (bila) proporcionalna vremenu nespavanja nakon 20:00, a prenosi se dijelom i na dan poslije.
    i kod nas ovako
    i sa starijom kćeri
    i danas

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi sinoć zaspali oko pola 11, bez velikih problema i plača. Danas će. mislim, biti koma, cijeli dan smo u gostima, malo spava...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a lucija je sinoć zaspala tek u 2 iza ponoći
    kod nas ovo sa sisom na izvolte ne pomaže, ja joj ponudim onu prazniju, sinoć je sisala radi umirenja u par navrata i sve izbljuckala i totalno se razbudila, čak je i kakala u ponoć

ovo što je

davor rekao stoji, pogotovo za veću djecu, ali ova moja spavalica dosta spava preko dana i svaki dan u različito vrijeme i meni je teško uopće odlučiti kad je vrijeme da je stavim na noćno spavanje
    okupam ja nju, obavimo cijeli ritual, zaspi ali se začas i probudi i ponaša kao da je pola bijela dana,
    ponovno uspavljivanje u mračnoj i tihoj sobi ne pomaže, onda ju opet malo zabavljam, presvučem, pjevam i nakon sat vremena opet nervozna, spava joj se, i onda počne drama, ne može zapati a ako i zaspi za 10tak minuta je opet budna
    tako smo se jučer natezali do dva iza ponoći :/

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Baš sam sjela za komp da postavim ovo pitanje, a yasmin me prestigla Imamo sličnu situaciju (A. ipak malo ranije zaspi)

Mi pokušavamo stvoriti neki večernji ritual:
    20h - kupanje
    20- 21 - cicanje u dnevnoj sa ugašenim svjetlima (tiho radi telka)
    21 - seljenje u spavaću sobu (mrak i tišina) i uspavljivanje do 22-23 (u tom peridu obično zaspi)

Imam osjećaj da je nervozan i da plače od umora, a ne zna se opustiti. Nadam se da će nam ovakvi večernji ritual pomoći u tome da zna što ga očekuje i da ćemo (kada stvori naviku) postepeno moći skraćivati ova vremena.

Ja sam još htjela pitati mame (i tate) koji su prošli i koji prolaze ovu fazu:
    - u koje vrijeme vam dijete ide na spavanje
    - koje radnje prethode spavanju
    - koliko vam u prosjeku treba da beba zaspi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nosenje (po mogucnosti uz smiren ritmican hod ili skakutanje po pilates lopti) i duboko disanje (moje, da sebe smirim)...

ovo drugo mi nije uvijek islo...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sad kad razmislim, više sam "problema" oko odlaska na spavanje imala kad su bile bebice od 2-3 mjeseca. Onda se nekako sve uhodalo.
    Obavezno je uvijek kupanje, više kao neki ritual, kad su porasle- večera, podoj...
    Ja legnem s obje u krevet, Lani čitam priču, Jelena od rođenja isto sluša, ugasimo svjetlo i spavanac! Nekad brže zaspu- doslovce u minuti, nekad im treba i po sat vremena. Ali uvijek idemo oko 20:00 spavat.
    One, ne ja! Ja se samo pravim da spavam pa se išuljam!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A ja se bas sad zalila muzu koliko mi je tesko bilo uspavati malenog ali kad citam vase price ja se nemam sta zaliti.
    Moj misonja preko dana spava kad hoce, ponekad i 2-3 sata u komadu a vecinom 20-30 min. Zadnje dnevno spavanje mu je oko 6. U 8 je kupanje, papanje i spavanac, U prosjeku, on do 9 vec spava.
    Ali to je pod nekim uvjetima. Ako odspava oko 7, navecer je strasno nervozan i tesko ga je uspavati.
    Poslje kupanja vecinom place i to jako puno i nemogu ga smirit koliko god se ja trudila. Place dok ga oblacim, dok jede... tek se potkraj malo smiri. Ali ako se ipak slucajno zalomi da ne place onda opet problemi sa uspavljivanjem. Ponekad imam osjecaj da on jednostavno ima potrebu isplakati se.
    A problemi su slicni vasima, bas smo sad imali nosanje+mazenje+pricanje+pjevanje+ljuljanje u kinderbetu pa sve to opet ispocetka nekoliko puta. I evo, sad spava. Ponekad odspava do 6, jede pa nastavi do 9 a ponekad se od 3 budi svakih sat vremena.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo danas zaspali u 21,45 što smatramo uspjehom! :D
    Pomogao je fen, kada je počeo plakati, upalili smo fen i prestao je. Nakon što se tako umirio, vrlo brzo je zaspao.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i nama je pomagala bijela buka, napa je prvih 3 mjeseca radila par sati dnevno, pogotovo u večernjim satima nervoze. plus marama. plus muzika. rano spavanje obavezno.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

he, he....jučer smo zaspali u 20:30, a danas u 21:00. :D
    hvala svima na savjetima da se ide ranije na spavanje...mi smo se povodili za vremenom u koje je do sada išao spavati sam od sebe, a on se jadan valjda tada već onesvijestio od umora.
    sada je kupanjac oko 19:00, pa sve dalje redom kojim već ide.
    i puno je bolje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da da, obavezno rano spavanje! Jer kad su oni već premoreni, loše se osjećaju i postanu živčani...a živčan niko ne može zaspati...
    Kod tako malih beba je teško prokužiti da im se počne spavati a dok još nisu živčane...ja sam po Iskri to mogla kužit tek kad je navršila 4 mj. jer je tad počela trljati rukama okice i zijevati i kapci bi joj postali teški, onda bi ju nahranila, umirila i stavila da sama zaspe i od tada nam je krenulo sa spavanjem...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Htjela sam reći da smo mi spustili granicu odlaska na spavanje sa 23h na 22h pa 21 i sad najkasnije u 20.30 nje više nema a svejedno se uvijek budi oko 7-8 h bez obzira što sad ide puno ranije spavati!
    Čitala sam da bebe tek nakon 6. mj. izjednačavaju san vremenski sa odraslim čovjekom, dakle oko 8 sati a sve do tad im je potrebno puno više.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajoj kako vam zavidim. Kad Nađu uspavam pre 22h ona odspava 45minuta-sat vremena i onda skače kao da je podne, rajz&šajn, štaćemosaddaradimo pogled. I onda skače po nama, po krevetu do ponoći.
    Kad legnemo u 22h ona ima jedno spavanje od pola sata oko 19h. A kad legne ranije onda je to uglavnom jer je to spavanje preskočila. Da li je moguće da joj fali to treće spavanje da kompletira dan??? Budi se u razna vremena između 8-11 bez ikakvog pravila.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma kužim ja to za rano spavanje ali ne mogu provesti

evo kako je izgledalo sinoć (a i večeras je bilo slično) pa mi kažite gdje griješim

zadnje spavanje prije noćnog je bilo od 18-19
    u 20 kupanje, pa maženje, papanje i spavanje u 21
    u 22 meškoljenje, ja u mračnoj i tihoj sobi uletavam sa cicom, zaspi nakon 10 min cicanja i meškolji se nakon desetak minuta, podignem ju, podrigne i snenu spustim u krevetić, nakon 10 min meškoljenje pa plač, opet je podignem da podrigne, ništa, počne plač, nosimo je mm i ja, zaspi nakon 20 tak minuta, spustim je u krevetić, nakon pola sata meškoljenje i plač, pokušavam je prevariti sa dudom-ništa, opet nananšanje i plač koji nikako ne možemo smirit, nudim joj opet cicu neće, nosim je plače, spustim je plače i tako dok konačno ne zaspi između 12 i 1

večeras gotovo identično :/

jedno vrijeme sam mislila da je prerano za spavanje pa sam je dizala nakon što bi se probudila i ponašala sam se kao da je dan, međutim time sam samo produžavala tu agoniju jer njoj se spava samo nikako da učvrsti san

preko dana lijepo spava, 3 puta po sat i pol-dva i pol, zapravo ona bi svakih sat i pol spavala pa tako i navečer a tek oko 1 zaspi za noć
    čini mi se da je to neki njen unutarnji ritam

možda je bolje da odustanem od nakane da to pomaknem na ranije :?

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj malac nema šanse da zaspe prije 22,30-23! Pa smo to za sada prihvatili kao normalno i ponašamo se kao da ne treba na spavanje! I svaki dan ritual mičemo na manje sati! Za sada pali, pa ćemo viditi do koje ure ćemo dogurati! :/ Ništa drugo nije pomagalo!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

yasmin, nemojte prebrzo spuštati granicu vremena za odlazak na spavanje, mi smo je spuštali oko mjesec dana postepeno, isključivo prateći njeno ponašanje i potrebe.
    moguće je da je tvoja beba individualac i da joj možda paše kasnije spavanje, ili jednostavno još nije dovoljno zrela za kvalitetan san (velim da je moja Iskra tek sa 4 i pol mj. počela bolje spavati do tad nam je bilo horor)
    a moguće je i da je muči prelazak iz REM faze koji se dešava svakih sat-dva pa joj to ometa san i tad se budi i ako je povezala sisanje sa uspavljivanjem onda i ne može drugačije zaspati...zasad je još premala da ju učiš spavati bez sise....

kako je uspavljujete za dnevni san? sisanjem, nošenjem? jel ju onda probate spustiti il je držite cijelo vrijeme dok spava?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Švedica prvotno napisa
    yasmin, nemojte prebrzo spuštati granicu vremena za odlazak na spavanje, mi smo je spuštali oko mjesec dana postepeno, isključivo prateći njeno ponašanje i potrebe.
    moguće je da je tvoja beba individualac i da joj možda paše kasnije spavanje, ili jednostavno još nije dovoljno zrela za kvalitetan san (velim da je moja Iskra tek sa 4 i pol mj. počela bolje spavati do tad nam je bilo horor)
    a moguće je i da je muči prelazak iz REM faze koji se dešava svakih sat-dva pa joj to ometa san i tad se budi i ako je povezala sisanje sa uspavljivanjem onda i ne može drugačije zaspati...zasad je još premala da ju učiš spavati bez sise....

kako je uspavljujete za dnevni san? sisanjem, nošenjem? jel ju onda probate spustiti il je držite cijelo vrijeme dok spava?
    jako rijetko je uspavljujem sisanjem, preko dana zaspi sama u nosiljci ili meni na rukama, nekada je nosim a nakada je dovoljno da mi je samo u krilu
    ma preko dana nema problema, spustim je i napola uspavanu ako joj se spava ona spava i to tri puta po sat i pol -dva i pol

navečer je isto ne uspavljujem sisom, ona se najede i obično ju malo nosim, kasnije kad se po ne znam koj put pobuni joj dam dudu, pa joj ispadne, pa joj je vratim, žmiri ali se buni, sinoć je tako bilo skoro do 2 ujutro, sada evo još uvijek spava

no sinoć sam bila sama i imala goste pa je nisam mogla uspavljivati kada se u 22 sata probudila, tek sam je u 12 spremila na spavanje ali je svejedno sve ono što opisujem potrajalo, čak još i duže nego inače...
    no dobro, važno da nema puno neutješnog plača, to mi je najbitnije

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Doći će to na svoje, polako! A do tada

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Kad legnemo u 22h ona ima jedno spavanje od pola sata oko 19h. A kad legne ranije onda je to uglavnom jer je to spavanje preskočila. Da li je moguće da joj fali to treće spavanje da kompletira dan??? Budi se u razna vremena između 8-11 bez ikakvog pravila.
    e, ovo sam ja skuzila nakon par navlacenja zasto se budi za cca 1 h, kad je stavim za noc...

moj N mora imati 3 dnevna spavanja (od 12-15, 17-18, 19-20h) tek tada ide fino u 22 h spavati i sve je super. ako dnevna spavanja razvucem samo na dva put, fali joj taj treci san te ga ona nalazi u nocnom spavanju, i probudi se za 1 h...tipa "imam jos malo fore danas...nije jos noc..." :/

jako je vazno skuziti u cemu je problem. svako dijete ima drugaciji "software"

moja beba ce sad 6 mj i spava odlicno.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Evo da se i ja požalim na večernju nervozu kod Jana. Pokušavamo početi s kupanjem oko 19 i pol pa u 20 sati na cicu za spavanje, ali već nekoliko večeri se užasno unervozi nakon kupanja (a i ako nema kupanja) i ne želi primiti cicu, strašno vrišti i plače i ništa ne pomaže (nisu grčevi). Jedino što ga nekad zna smiriti je plesanje uz muziku, marama ga još više iznervira Užasno mi je gledati ga kad tako plače A inače je jako miran, nikad ne plače, papa, promatra, nije mu bed ako se sam zabavlja (što meni odgovara jer je Vito jako zahtjevan), savršena beba...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vitekova, probaj ga ranije spremiti za spavanje.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nama je plakanje večernja rutina
    i plače i na rukama i u slingu i u kinder dok je mazim po glavici

lucija puno spava preko dana, zaspi svakih sat i pol, i češće, tako je i navečer, nema neki dugi period budnosti koji bi meni bio znak da nakon toga slijedi noćni spavanac, ona najčešće zaspi oko pola 1, a od 22 pa do tada zaspi milijon puta na par minuta i svako pokušavanje da je douspavamo propada, ruke, sling, cica, zamračeno tišina-svaku večer isto i na kraju plač i onda zaspi

sinoć je nekim čudom :? zaspala u 10 ali je scenarij bio isti od nekih 18 sati
    ujutro spava i do 11 i to be zobzira jel zaspala u 1 ili 22, bude sat vremnea budna pa opet spavanac od 2 sata, nakon 16 sati počinju spavanci od po 15-20 min a navečer nervoza
    meni s i pak čini da njen unutarnji ritam nema nikakve veze sa vremenom na satu, ipak mislim da je njoj ipak prekasno zaspati u 1 no nikako da učvrsti san a onda valjda od totalnog umora pomiješanog s plačem zaspi :/

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Vitekova, probaj ga ranije spremiti za spavanje.
    Jučer ga okupala u 18 i 30, u 19 sati je već bio spreman za spavanje, ali ga je opet uhvatila nervoza pa je zaspao u 20 i 30 nakon sat i pol nerviranja. U tih sat i pol nervira se sve jače, prije nego što zaspe počne strašno plakati i vrištati i onda zaspi

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bojim se uopće pohavliti ali mi već treću noć idemo ranije spavati
    prve dvije noć uz klasičnu rutinu koja završava plačem
    ali ono što sma skužila je sljedeće
    ako je na rukama plač se pojačava a cica kad je sita ne dolazi u obzir-poludi
    legnemo zajedno, ona na trbuhu jer tako spava ja kraj nje mazim je i pjevušim, nahranila sam je sat vremena prije, podrignula je sleglo joj se, pa smo se premotavale i mazile,u krevet ide mirna
    onda počne nervoza, tada bi je ja najčešće podigla ili ponudila cicu i pogoršala stvar, sada je samo mazim, meškoljenje se pretvara u plač ja je i dalje mazim i pjevušim i jedva se susperžem da je ne podignem
    nakon 10 min zaspi i ne budi se kao prije milijon puta dok ne učvrsti san oko 1 uz trosatna nošenja i nuđenja cice koja samo pogoršavaju stvar

sinoć uopće nije plakala i nervozirala se, nakon što je zaspala čula sam kako se meškolji, ušla u sobu pomazila je, ona si uvalila palac i zaspala sama

zadnji dnevni spavanac je bio od pola 7-7 u 9 je već spavala za noć, a oko 21-30 je to bio čvrsti san
    tokom dana isto dosta spava, i uopće ne plače

vitekova kako jan spava tokom dana, kad je zadnji spavanac prije noćnog i koliko traje?

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kod nas sve identično kao kod Yasmin, samo je Nikola točno mjesec dana mlađi, pa čitajuči vaše savjete, nadam se da ćemo nakon mjesec dana i mi imati miran san.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Evo da se i ja požalim na večernju nervozu kod Jana. Pokušavamo početi s kupanjem oko 19 i pol pa u 20 sati na cicu za spavanje, ali već nekoliko večeri se užasno unervozi nakon kupanja (a i ako nema kupanja) i ne želi primiti cicu, strašno vrišti i plače i ništa ne pomaže (nisu grčevi). Jedino što ga nekad zna smiriti je plesanje uz muziku, marama ga još više iznervira Užasno mi je gledati ga kad tako plače A inače je jako miran, nikad ne plače, papa, promatra, nije mu bed ako se sam zabavlja (što meni odgovara jer je Vito jako zahtjevan), savršena beba...
    Kod nas apsolutno sve isto, a i rođeni su na isti dan.

Kad je jako umorna onda vrišti od plača i nema šanse da primi cicu iako znam da je gladna nego prvo moramo pustiti muziku i malo plesati da se smiri i prestane plakati onda može na miru jesti.
    Imam na cd playeru ABBA-u i svaki put to pustim, prva pjesma je Dancing queen i čim to čuje odmah se smiri

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Da se pohvalimo, jučer prvu večer nije plakao,uspjela sam ga nahraniti oko 18 i 30 prije nego što se unervozio pa je fino zaspao, probudio se u 20 i 30, opet pocicao i zaspao dalje :D

Bravo za dancing queen, mi volimo francuske šansone

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo...mi već neko vrijeme uspijevamo zaspati oko 20h. Jučer je bilo u 19,30.
    Nisam sigurna,, ali možda je pomogla masaža nakon kupanja, kao i vježbice više puta tokom dana. A. inače nosi remenčiće za kukove i do sada smo radili samo vježbe za kukove, ali od nedavo smo to proširili na vježbe za cijelo tijelo.
    A možda ništa od svega toga nije pomoglo, možda je on sam prirodno došao u tu fazu.
    Ima još uvijek plakanja, samo se sada pomaknulo, sada plače čim mu nakon kupanja počnem oblačiti bodić i traje dok se oblačimo.
    Nadamo se da ćete i vi uskoro uhvatiti ritam. Šaljemo vam

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kod nas je bilo spavanje prvo oko 22-23, naravno uz neutjesno plakanje, bilo je dana kad me se cinilo da je zaspala samo uz plakanje
    onda se sve smirilo i pocela je sa spavanjem oko 20, mislila sam evo napokon je uhvatila ritam i sad smo OK
    onda smo dobili jos jedan preokret, sad ide spavat oko 21.30 ali bez plakanja
    napredujemo polako ali sigurno

jedna stvar koja se ne mjenja je obozavanje Jamesa Blunta, cim pocne Goodby my lover, djete se smiri

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nama je koristila Tibetiya od Olivera Shantija ( http://www.angelfire.com/music4/oliv.../Tibetiya.html ), a potom smo našli Malkaunsa rAgu i to nam pomaže i danas. Ništa te ne uklonira tako kvalitetno kao Malkaunsa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo i nas u klubu vecernjih nespavalica...

sve je super do nekih 8 navecer...

i preko dana spava malo...po danu maksimum pola sata, spava mu se, ne place al je sav "mamuran"...njemu je spavanje po principu (kako je jedna mama rekla)...5 min, nakon toga ide budjenje sa trzajem u stilu "opsss, skoro sam se uspavao!"...i tako vise puta dnevno...

al navecer...zivcan, grebe, cupa...samo bi navlacio i cicu i bocicu, al sve onako nervozno...i tek negdje oko ponoc nekako zaspi...
    probali smo kupanje i mazanje i hranjenje u osam...al onda se tek uspavljivanje bude mucno...
    nakon toga spava do nekih pol 5-5, kratko hranjene tek toliko da nije gladan i spava do 8...

probat cemo i mi sa ranijim uspavljivanjem, pa da vidimo...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo i mi se prijavljujemo. Sve isto identično kao kod Yasmin. S obzirom da ste vi jedno mjesec dana stariji i da vam se sada ritam malo popravio nadam se da će tako biti i kod nas s trećim mjesecom života.
    Za sada je JJ dobra beba, puno spava preko dana (princip: presvlacenje, hranjenje, spavanje), kad je budan je dobar, vesel i puno se smije i guguce i sve je dobro do tamo negdje 21.00. Kad stariju seku Anu stavljamo spavati njega taman uhvati nervoza pa mu ja uvalim cicu u usta samo da bude mir dok muž ne sredi Anu jer je to njoj ful stres kad čuje da braco plače i vidim na njoj da se sva nekako iznervira.
    BTW Vitekova mamuška vidim da nam je razlika među klincima skoro ista. Mogli bi otovoriti topic s temom kako su starija djeca podnjela dolazak brace/seke. Kod nas se situacija sada malo stabilizirala, ali bilo je dosta napeto.
    Da se vratim na temu. Uglavnom oko 22.30 ili 23.00 nakon presvlacenja ja bih JJ-a podojila i zeljela da zaspe, ali on nikako. Kao da utone u san pa se prestrasi da mi mogao cvrsto zaspati pa se sav strese i razbudi i tako stalno. Naravno cica cijelo vrijeme u ustima. Kad vise ne mogu izdrzati uzemem ga na ruke i nosam, a on plače i tako do 1 - 2 ujutro. Ne bi to bilo ni tako strašno nepodnošljivo da se ja ne moram dignuti u 6 -7 kako se naša starija kćer budi.
    Ana je isto imala grčeve ili večernju nervozu kako to već tko zove, ali je uvijek bez beda išla spavati u 23.00 najkasnije. No ona je po danu spavala sve u nekim sitnim intervalima.
    Nadam se da će se ovo samo od sebe srediti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo imali razne metode
    u samom početku uspa+vljivanje na pilates lopti
    nakon mjesec-dva MM bi ga nosao, pjevajući mu u zamračenoj sobi, a on bi se skupio uz njega, razvukao blagi osmjeh i guštao, zaspao bi tek nakon sat vremena nosanja
    e kad je prešao 6.5kg to nosanje je bilo stvarno iscrplujuće i odlučili smo prekinuti takvo uspavljivanje
    10-15 dana bi ga ostavili u krevetiću kad bi postao nervozan okrenili bi ga na prsa i lupkali po guzi dok se ne bi smirio i zaspao, u toj fazi nije htio dudu pa ga je bilo grozno teško smiriti
    i onda potpuni preokret- prihvatio dudu i uglavnom sam zaspe - ostavimo ga u krevetiću, zna se sam zaigrati kad postane nervozan daj dudu i tako se smiri i zaspe, ako je nervoznije 'zove' svako malo i tada mu dođem pomaziti ga i poljubiti ga, ali nosanja nema.

ali zato po danu ne zaspe u krevetiću, samo kolica dolaze u obzir

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo imali razne metode
    u samom početku uspa+vljivanje na pilates lopti
    nakon mjesec-dva MM bi ga nosao, pjevajući mu u zamračenoj sobi, a on bi se skupio uz njega, razvukao blagi osmjeh i guštao, zaspao bi tek nakon sat vremena nosanja
    e kad je prešao 6.5kg to nosanje je bilo stvarno iscrplujuće i odlučili smo prekinuti takvo uspavljivanje
    10-15 dana bi ga ostavili u krevetiću kad bi postao nervozan okrenili bi ga na prsa i lupkali po guzi dok se ne bi smirio i zaspao, u toj fazi nije htio dudu pa ga je bilo grozno teško smiriti
    i onda potpuni preokret- prihvatio dudu i uglavnom sam zaspe - ostavimo ga u krevetiću, zna se sam zaigrati kad postane nervozan daj dudu i tako se smiri i zaspe, ako je nervoznije 'zove' svako malo i tada mu dođem pomaziti ga i poljubiti ga, ali nosanja nema.

ali zato po danu ne zaspe u krevetiću, samo kolica dolaze u obzir

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nama pali skakutanje na pilates lopti pa kad se malo smiri, prihvati cicu (skakutat treba još neko vrijeme) i zaspe :D
    A metodu stavljanja na prsa i lupkanja po guzi radije neću komentirati :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj bellissima blago tebi, mi smo jos uvijek na nosanju, nece nikako drugacije.
    Pokusavam metodom da je prije nego full cvrsto zaspe stavim u krevet ali cim je spustim pocne plakati, nikako da nam krene

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

NI ja ne kuzim, kakvo lupkanje po guzi?
    Moja M se jako cesto umiri uz dudu (i dudu ima samo kad se uspavljuje, inace ne), ali nikada, NIKADA nismo provodili nesto sto bi je ostavljalo u suzama. Prvih tjedana smo je uspavljivali na lopti i rukama, onda se pocela sama umirivati lezeci uz mene i dojeci a sad se umiruje lezeci bilo da doji bilo uz dudu. Spava s nama. I to mi je prelijepo. Cesto je nocu pogledavam, pokrivam, mazim... Nocu se budi samo dva puta za dojenje, kako kad, nocas recimo u ponoc i u 4. I ima faze nervoze i vriskanja prije spavanja ali nikad je ne ostavljam da to sama prozivljava. I te faze su cesce danju, s nocnim uspavljivanjem nema problema, zaspiva nakon ritualnog tusiranja, vjezbanja i masiranja, te dojenja (ako nije dojila prethodno). kad doji nocu, ne razbudi se. Pojede i pomazi se u snu i zadovoljno spava do jutra...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kod nas manje više sve isto, zaspi od 23-1.30 kako koju noć, ali zato prespava cijelo prijepodne
    jednostavno takav ritam
    uspijevamo manje i plakati ali uvijek mora barem malo :? prije nego što zaspi štogod ja radila

čak kad joj se iz nekog razloga dnevni ritam malo poremeti i manje spava, navečer svejedno zaspi iz 23
    od 18 nadalje nema duljih perioda spavanja, svakih sat i pol po 10 min
    najbolje je ja je spremim na spavanje u 22 a ona se ra budi za 15 min i nema šanse da je dalje uspavam
    opet presvlačenje papanje, igranje i čekanje vremena kad će zapravo zaspati za noć
    :/

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj Bartol ne spava po danu. Ali do nedavno nije spavao ni noću. Bio je star samo par dana kad bi zaspao tek oko 3, a probudio se u 7 (između bi bilo još nekoliko podoja) i bio budan opet do 3 u noći. Nisam znala da li da vodim doktoru prije njega ili sebe. Ipak, malo po malo uspjeli smo s tim noćnim spavanjem. Skužila sam da se uvijek budi oko 7, neovisno o tome kad bi zaspao pa sam radila na tome da ga uspavam ranije. Kupanje, prigušeno svijetlo, tišina uz uspavanke i nacicavanje je počimalo oko 21 i trajalo bi do iza ponoći pa svaki dan sve kraće. Onda sam počela pomicati početak te rutine dok nisam skužila kad mu to najbolje paše. Sad već neko vrijeme idemo na kupanje u 18, na ciki je u 18:30 i u 20:00 spava. Budi se opet oko 6, 7 (u međuvremenu često cika, ali se ne razbuđuje). Nekom se možda sat i pol uspavljivanja čini puno, ali oni koji su prošli vriskanje, grebanje, plač do sitnih noćnih sati znaju da je ovo san snova. Sve se bojim stisnuti 'pošaljite' da se ne ureknem.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •