Cure, zna koja od vas možda za kakvog dobrog bračnog savjetnika?
Zahvlana
Cure, zna koja od vas možda za kakvog dobrog bračnog savjetnika?
Zahvlana
Lora163 prvotno napisa
moja kolegica kojoj je muz trazio rastavu je otisla u centar za soc.rad i pitala sta da radi ,jer je bila izvan sebe....tamo su joj nekog preporucili.....
to je koliko ti ja mogu reci....
ma kod nas nije u pitanju ni rastava ni prevara, ništa slično tome
mi imamo problem da on jednostavno nezna razgovarati
ja sve moram doslovno izvlačiti iz njega ko iz malog djeteta i to mi već pomalo ide na živac
trenutno smo u nekim problemima oko posla i on pao u komu i naravno neće o tome razgovarati ( najlakše je sve pod tepih )
situacija nije bajna i njemu treba pomoć a ja neznam kako da mu pomognem kad neće niti razgovarati
moramo pod hitno kod neke stručne osobe da mu malo otvori oči što se toga tiče jer sam i ja već pred "pucanjem" zbog tog problema
Kak se toga nisam sjetila?
Ali zato imam vas, sjajne cure!
MBee![]()
Bracni savjetnik nece njemu otvoriti oci, vec (ako radi kako bi trebao) pomoci vama-oboma da lakse komunicirate. Problem nikad nije samo na jednoj strani vec je u odnosu, tj. izmedju 2 osobe.Lora163 prvotno napisa
Ja ti najtoplije preporucujem dr. Ljiljanu Bastaic, skupa je, ali izvrsna. Dr. Jadran Morovic bi mogao biti jeftiniji, a isto je kvalitetan psihoterapeut. Ako muz ima dileme oko odlaska na savjetovanje nije lose da krenete kod muskarca-manje ce se osjecati ugrozen.
Saznala sam za još neka imena pa prosljeđujem info - neka svi kontakti budu na hrpi:
dr. Ljiljana Bastaić (01 2323735) - nju praktički svi preporučuju kao br 1
- psihijatar, psihoterapeut, imago terapeut (imago = terapija partnerskih odnosa), radi s parovima, te provodi radionice za parove.
Jasna Burnač Štefok provodi radionice (01 / 4635617).
(i ona je uz već spomenutu dr.Ljiljanu Bastaić edukator budućih imago terapeuta, pa su na neki način i najskuplje)
Bračnu terapiju provodi i Irena Bezić (3646 218) navodno je također jako dobra .
I Modus među korisnicima navodi parove koji imaju poteškoća u svojim odnosima
Udruga obiteljski život ima povremeno seminare i konferencije baš na temu komunikacije u braku.
Njihove rad temelji se na kršćanskim vrednotama pa ako te zanima pogledaj na njihovim stranicama http://www.obiteljskizivot.com/modules.php?name=Content
toplo preporučam!
Probaj procitati i knjigu Muškarci su s Marsa a žene s Venere, pa mozda i tebi neke stvari postanu jasnije.
Muškarci u stresnim situacijama reagiraju drugačije od nas žena i oni obično "zašute".
Za neke stvari meni je ta knjiga "otvorila oči" pa sam neke stvari prihvatila kao normalne.