Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: delimitiranje rodiljnih naknada II dio

Datum pristupanja
    May 2005

Početno delimitiranje rodiljnih naknada II dio

Ako želite komentirati frišku nam delimitaciju, slobodno.

Molim vas da na topicu ne šetate po drugim temama: trajanju rod.dopusta, otvaranju rod.dopusta, bolovanjima i sl. Za nove teme otvorite nove topice ili se koristite pretražnikom jer smo o mnogim temama već pisale. I slobodno koristite naš portal, tekstovi su tu da bi vam ponudili odgovore.

Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa što reći nego pohvalno.Još da delimitiraju i drugih 6 mjeseci!!!!!

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo i ja bih se rado nadovezala zadnje odgovore

i ja sam odmah pomislila kak HDZ može tako izvrtati istinu, opet jasno pokazuje da smo mi narod za njih samo ovce, kojima ne šljaka kratkoročno a nekmoli dugoročno pamćenje !

Kao prvo, stalno se govori tak i tak samo o zaposlenim majkama, jer nezaposlenih, kao, nema .

Onda ispada da je ova delimitacija (nikakvo povećanje) vezana samo za rodilje koje su PRIJAVLJENE na plaću veću od prethodnog limita, čula sam na dnevniku HTVa koliki je postotak žena u Hr s takvim primanjima (zaboravih točnu cifru, sorry ), ispada da je puno manji od svih ostalih kategorija, koje čine veliku većinu žena u plodnom razdoblju.
    Bilo kakav pomak jest pomak, ali ne bi se oni sad trebali šepirit ko paunovi, jer su, kao riješili cijelu stvar.

Ima još jedno gore zlo, a to je da SDP, 'socijalno hipersenzibilna stranka' opet dodje na vlast, pa da opet smanje te naknade i ukinu dječji doplatak do dna dna, kao što su to napravili kad su došli onomad na vlast. Ovo je samo moje mišljenje, nadam se da nisam povrijedila nečije 'stranačke osjećaje'.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

[code]vezana samo za rodilje koje su PRIJAVLJENE na plaću veću od prethodnog limita[/code] ne rodilje koje su PRIJAVLJENE na vecu placu nego na rodilje koje primaju vecu placu od limitiranih 4250 kn, a koje su bile zakidane na naknadi - htjeli mi to priznati ili ne. zasto bi majka koja ima vecu placu bila kaznjena limitiranjem iste dok ostale majke ispod tog limita i dalje primaju svoj prosjek place?? po meni je ovo ispravljanje nepravde prema majkama s vecom placom pa makar se desilo sad u predizborno vrijeme.
    ne zaboravimo da te iste majke kroz svoje vece place puno drzavni proracun i vecim iznosima doprinosa i poreza.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma prijavljene - neprijavljene.. činjenica je da je ovo okej, drago mi je zbog žena koje će ipak dobijati malo više novaca nego bi to bilo prema dosadašnjim limitiranim naknadama. Ali, meni je muka od onih 2500 koje ću dobijati drugih 6 mjeseci. Jer iako nemam više (ali ni manje) od ovih famoznih stalno spominjanih 4 tisuće, osjetna je razlika od 1500 kn. Nada se da će se i ta granica u skorije vrijeme pomaknuti bar malo.

I još mi je groznije što nikako da se regulira ona nepravda po kojoj žene koje rade ali recimo na pola radnog vremena dobiju manje nego žene koje su prijavljene na burzi rada kao nezaposlene. Ne omalovažavam nikog, da se razumijemo, ali zaista smatram da nije pravedno da zaposlena majka dobije nekih npr 800 kn mjesečno, što je upola manje od minimalne svote preko burze, zar ne. Ispravite me ako griješim.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sumastriborova prvotno napisa
    [code]vezana samo za rodilje koje su PRIJAVLJENE na plaću veću od prethodnog limita[/code] ne rodilje koje su PRIJAVLJENE na vecu placu nego na rodilje koje primaju vecu placu od limitiranih 4250 kn, a koje su bile zakidane na naknadi - htjeli mi to priznati ili ne. zasto bi majka koja ima vecu placu bila kaznjena limitiranjem iste dok ostale majke ispod tog limita i dalje primaju svoj prosjek place?? po meni je ovo ispravljanje nepravde prema majkama s vecom placom pa makar se desilo sad u predizborno vrijeme.
    ne zaboravimo da te iste majke kroz svoje vece place puno drzavni proracun i vecim iznosima doprinosa i poreza.
    Sorry, pod ovo 'prijavljene' sam mislila na žene koje su prijavljene na minimalac zato što njihov šef ne želi platit malo veće doprinose, a ostatak plaće primaju na ruke u kešovini, ili im na tekuće plaća ne sjeda pod nazivom 'redovito primanje' nego kao obična uplata.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ma prijavljene - neprijavljene.. činjenica je da je ovo okej, drago mi je zbog žena koje će ipak dobijati malo više novaca nego bi to bilo prema dosadašnjim limitiranim naknadama. Ali, meni je muka od onih 2500 koje ću dobijati drugih 6 mjeseci. Jer iako nemam više (ali ni manje) od ovih famoznih stalno spominjanih 4 tisuće, osjetna je razlika od 1500 kn. Nada se da će se i ta granica u skorije vrijeme pomaknuti bar malo.

I još mi je groznije što nikako da se regulira ona nepravda po kojoj žene koje rade ali recimo na pola radnog vremena dobiju manje nego žene koje su prijavljene na burzi rada kao nezaposlene. Ne omalovažavam nikog, da se razumijemo, ali zaista smatram da nije pravedno da zaposlena majka dobije nekih npr 800 kn mjesečno, što je upola manje od minimalne svote preko burze, zar ne. Ispravite me ako griješim.
    Mislim da sam negdje pročitala da, iako žena prima plaću manju od minimalnih 1660kn, da ona ne može na porodiljnom dobivat manje od tih 1660, jerbo je to nekakav 'porodiljni minimalac'. Ali ponavljam, nisam sigurna 100% da li je to točno :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj njokica prvotno napisa
    Ima još jedno gore zlo, a to je da SDP, 'socijalno hipersenzibilna stranka' opet dodje na vlast, pa da opet smanje te naknade i ukinu dječji doplatak do dna dna, kao što su to napravili kad su došli onomad na vlast. Ovo je samo moje mišljenje, nadam se da nisam povrijedila nečije 'stranačke osjećaje'.
    Iako mi nisu povrijeđeni stranački osječaji, zato što ih niti nemam, sjećam se rasprave u Saboru na kojoj je upravo SDP (Milanka Opačić) predložio delimitiranje rodiljne naknade za prvih šest mjeseci jer je izračun ovog novog troška opterećivao državni proračun smiješno malo (sada se ne mogu sjetiti postotka, znam da je bio ispod 0). Baš iz razloga što žena s primanjima iznad 4.250 kn nema puno. A, ovi sadašnji su to iskoristili u svrhu predizborne kamapnje.
    Što se tiče ondašnjih promjena njihovog dolaska na vlast, sjećam se da su skratili trajanje obveznog rodiljnog dopusta s 1 godine na 6 mjeseci, ali limitiranje rodiljnih naknada umotvorina je sadašnje nam vlasti.
    Znam kako zvuči ovaj post, ali ja sam od onih mama koje imaju duplo veću plaću legendarnog limita, što je bio razlog da nisam mogla niti razmišljati da ostanem doma drugih šest mjeseci. :/

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da nije točno, čini mi se da stvarno majke koje su radile pola radnog vremena dobiju i pola naknade.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovo gore bilo je vezano za njikičin post.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

njikičin=njokičin

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sunašce prvotno napisa
    Mislim da nije točno, čini mi se da stvarno majke koje su radile pola radnog vremena dobiju i pola naknade.
    Da. Ja sam to spomenula jer sam ovdje na forumu i pročitala nekoliko takvih slučajeva i stvarno sam ogorčena zbog toga. Jednostavno mi to ne sjeda. Nije pravedno. Ali treba se boriti

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U Hrvatskoj ima samo 8% žena s višom plaćom od donedavnog limita.

Super je što su delimitirali ove naknade, iako je i dalje mislim da će time naići na mnogo, mnogo malverzacija i da će se to s vremenom ponovo limitirati.

A u delimitaciju naknade drugih 6 mjeseci nikako ne vjerujem. To bi fakat bio SF.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima li igdje u službenim dokumentima države (N. novine, HZZO i sl) neki pravilnik/Zakon gdje stoji crno na bijelo da su naknade delimitirane?

ja fakat ne vjerujem dok ne vidim.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ima, ja vidila na nn, netko je tu bio postao link na rodi.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo nađoh, stavila ga je mamma san:
    Zakon o dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju izašao je u NN 111/07 a stupa na snagu od 1.1.2008.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3233.htm
    Ja ovo ne kontam.. mislite da je ovo ta famozna objava u NN?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, to je to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •