Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: ortodontska terapija oslobodjena poreza?!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno ortodontska terapija oslobodjena poreza?!!

Dakle, ovako stoje stvari...u ozujku ove godine odlucila sam se na ugradnju fiksnog aparatica, gornjeg i donjeg, poveca cifra za platiti.

Uredno platim i trazim racun, dobijem ga, na njemu iznos koji sam platila, a dolje pise "oslobodjeno PDV-a po clanku 11, st. 1, tocka 4 Zakona o PDV-u".

Meni nije jasno kako?? Jos kad smo dogovorili placanje-ja sam mu rekla da zelim racun radi povrata poreza, a i zena koja mi pomaze oko sredjivanja papira za porez je rekla da cuvam racune i da cu dobiti povrat poreza.

Zna li netko o cemu se sad ovdje radi, da li je riv moj ortodont koji izbjegava PDV ili ?!!

Hvala na savjetima i odgovorima!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

riv = kriv, prebrzo sam tipkala

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Trazi i cuvaj racune radi povrata poreza na dohodak a ne poreza na dodanu vrijednost!

Ortodontske usluge se ne oporezuju PDV-om sukladno clanku koji ti je i naveden na racunu kojeg si primila, nisi ga niti platila...

Do 28/02/08 trebas/mozes a mozda i moras podnijet prijavu poreza na dohodak za 2007. kojoj ces priloziti izmedu ostalog i taj racun i eventualno ostvariti pravo na povrat poreza na dohodak.

Sretno s porezima svih vrsta!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam imala račun od ortodonta, priložila poreznoj prijavi i dobila povrat poreza

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

to sto on nije PDV obveznik nema veze s tvojim pravom na povrat poreza - samo prilozi racun u poreznu prijavu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nadam se da cu imati pravo na porez, javim vam, ako netko ima kakav savjet, javite se slobodno

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Radi se o povratu dijela poreza koji si ti putem redovnih primanja platila državi, nema to veze sa PDV-om na samo pomagalo.
    Priloži ti svakako račun u prijavu, iako na popisu stvari koje priznaju nema ortodonskog aparata. :/

Citiraj [url prvotno napisa
    http://ccenterclient.porezna-uprava.hr/[/url]]F. STOMATOLOŠKA POMAGALA

-POMAGALA OSOBAMA DO 18.GODINE ŽIVOTA:
    1. ortodontski uređaji (pomični i nepomični)
    2. lijevane nadogradnje
    3. zubne krunice (akrilatne, lijevane jednodjelne, fasetirane, međučlan fasetirani) ili most od 3 člana
    4. djelomične zubne proteze akrilatne (do 10 i više od 10 elemenata)
    5. popravke (reparature proteza)

-POMAGALA OSOBAMA IZNAD 18. GODINE ŽIVOTA:
    1. zubne krunice (lijevane jednodjelne kao retencijske veze proteze)
    2. lijevane nadogradnje na zubima pri izradi krunica
    3. pomične proteze
    4. popravci (reparature proteza, podlaganje proteza)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A mom dragom su na račun za zub i krunicu također napisali da je oslobođeno poreza...nije mi to baš jasno...

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Annie, postoje određeni proizvodi i usluge koji su oslobođeni (zakon je tako propisao) plaćanja PDV-a (poreza na dodanu vrijednost). To nema nikakve veze s tvojom prijavom poreza na dohodak. Ako je zakonodavac odredio da je "taj i taj aparat" priznat kao porezni odbitak pri izračunavanju poreza na dohodak tada će ti račun biti priznat, a tvoja osnovica poreza na dohodak umanjena za iznos na računu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •