Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Ranica na ramenu od cjepiva?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Ranica na ramenu od cjepiva?

Neznam dali se pisalo o ovome....dakle uočila sam na svojoj bebici tek sa 43 dana da joj se pojavila ranica na ramenu od cjepiva još iz bolnice.
    skidala sam je i primjetila sam na benkici da je mokro,pogledam od čega,a tu ranica koja soči(pušta žučkastu tekučinu)krasta svijetla i kao da je netko ugasio cigaretu na to mjesto i okolo malo crvenkasto.
    Zvala sam odma patronažnu sestru jer mi nije bilo jasno zašto se to tek sad pojavilo.
    Ona je rekla da je to normalno,da se nekima to upali,nekima ne,da nema pravila,da ne diram ništa,a da je normalno mogu kupat.
    Kakva su vaša iskustva s tim?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod lade se pojavila krastica, kod neve nije. normalno je i traje par dana.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

normalna reakcija na cjepivo

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To je normalna reakcija na BCG cjepivo i ne smije se čeprkati, dirati.
    Moj prvi sin nije imao reakciju, a drugom se pojavila. Poslije kupanja nisam htjela ručnikom ni tapkati ranici.
    S godinu dana imaju docjepljivanje.
    Ja npr. imam dva ožiljka od iste.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mene je ped. pitala da li se pokazala reakcija na bsg, i da ne brinem ako se pojavi jos koji put tijekom prve godine, to je ok.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mojoj Vanji se baš bilo zacrvenilo, i bila je krastica, ja sam je lagano skinula i od ispod je krenuo gnoj, ono baš ga je bilo, nisam ništa stiskala, sam je izašao
    i nakon toga je bilo sve ok

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tako smo se i mi iznenadili nakon mjesec i pol. U rodilištu nas nisu uopće upozorili na reakciju na cjepivo.
    Tek nam je pedijatrica rekla kako je to odlično što se ranica pojavila, jer da nije morali bi ponoviti cjepivo.
    Nama je ranica nabubrena,crvena. Pomalo se suši. Uglavnom do trećeg mjeseca starosti bebe, ranica bi se trebala povući.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, i mene je to sokiralo. Nisam znala od cega mu je to i brinula sam se. Nije mi jasno zasto ne upozore ranije.
    Stvar je u tome sto se tek kasnije pojavi, pa ne povezes to s cjepivom odmah.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama je jako dugo trajala reakcija- tek je negdje s njegovih 9 mjeseci postala suha. Dotada je bila velika rana.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sbuczkow utješila si me. mi još imamo ranicu.

Datum pristupanja
    Jan 2008
    70

Početno

anamar i mi imamo skulicu od ranice

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nama se to nije pojavilo. A čini mi se da to znači da ćemo trebati ponovno cijepiti. E to je problem. Zna li netko do kad bi se najkasnije to trebalo pojaviti?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naša "reakcija na cjepivo" se pojavila negdje s mjesec dana, izgledala je kao crvena akna (bez gnoja), čisto podnošljivo, nije nikad iz nje ništa curkalo (ali i to je normalno). Evo sad je skoro 7 mjeseci i još se dobrano vidi, lagano je crvene boje, nije nabubreno, niti ništa, ali tu je. Mislim da će uskoro nestati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jucer se nama napravio gnojic ispod krastice...
    pojavilo se nakon mjesec i pol...al se krastica vec pomalo susi...bar tako izgleda...
    vidjeti cemo koliko ce to trajati..nije ni to proslo a vec trcimo na novo cijepljenje...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja to ne vidim kod moje bebe... da se zabrinem?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bilo je dosta dugo kao prištić, pa krasta, otpalo samo,sad je super

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi imamo 9 mjeseci i nismo imali reakciju na cijepivo. Vjerojatno če se morati ponovno cijepiti.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno ranica na ramenu od cjepiva

nama se to dogodilo nesto pre nego je napunila tri meseca. Lekar mi je rekao da je to normalno i da moze da se desava nekoliko meseci nakon cepljenja. rekao je da ne diram i da je normalno kupam i da joj peglam odecu koja ide direktno uz kozu i sa unutrasnje starne

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Ja to ne vidim kod moje bebe... da se zabrinem?
    Ni ja to ne vidim kod Leile.
    Da li to znaci da ce je htjeti cjepiti ponovo ili kako?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da da
    mujice?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hm...meni se cini da se reakcija ne treba nuzno pojaviti. Meni su rekli da se ne prepadnem AKO se pojavi a nisu rekli KAD se pojavi, no mozda nisu bili precizni.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jednom ce vas (valjda) pitati da li se pojavila reakcija.
    meni je pedijatrica rekla da se u slucaju nepojavljivanja dijete mora ponovo cijepiti.
    i ne znam zasto ali mislim da je "rok" do prvog rodendana :?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja nije imala rekaciju (pitala je pedica gotovo na svakom sistematskom), a na pregledu s 9 mjeseci joj je napravila PPD kožnu probu i opet nije bilo nikakve reakcije, pa je cijepljena ponovo. Za sada je ubod crven, a za 3-4 tjedna bi trebala biti prava rekacija.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Duže vrijeme je imao kao crveni prištić. Prije par dana se pojavilo žuto ispod, zatim se kao počelo sušti u krasticu ali nam je jučer kod kupanja puklo i curkao je gnoj van. Malo sam to istisnula i pobrisala (da mu se ne zaljepi za rukav). Danas je samo krastica.
    Jesam li pogriješila što sam to istisnula van? :/

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Hm...meni se cini da se reakcija ne treba nuzno pojaviti. Meni su rekli da se ne prepadnem AKO se pojavi a nisu rekli KAD se pojavi, no mozda nisu bili precizni.
    Reakcija se mora pojaviti, ako par mjeseci poslije cijepljena u rodilištu odnda se vrši ponovno s 1 god.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nama se jos nista nije pojavilo, a ni pedijatrica nista nije spomenula (ok, nisam ni ja pitala jer mi je cjepljenja navrh glave) ... imamo preko 9 mjeseci.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kolika ta ranica uopće mora biti da bi rekacija bila važeća? Nakon ponovljenog cijepljenja ranica je bila, ali meni se čini da je nekako mala. Dugo je bila vlažna, a sada se počela sušiti. Ped. nije rekla da moramo doći na kontrolu ranice.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Kolika ta ranica uopće mora biti da bi rekacija bila važeća? Nakon ponovljenog cijepljenja ranica je bila, ali meni se čini da je nekako mala. Dugo je bila vlažna, a sada se počela sušiti. Ped. nije rekla da moramo doći na kontrolu ranice.
    Rekla bih da to ovisi od djeteta. ali svakako se mora pojaviti. Mom starijem samo malo curio gnoj i to tek s 1 god. a mlađem baš i ne.
    Mislim da niko ne kontrolira ranice osim ako se nešto ne iskomplicira. Možeš lagano s gazicom posušiti, s tapkanjem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Normalna reakcija. Mi imamo 4,5 mj i još se nije skroz povuklo. Pedijatrica nam je rekla da to znači da se cjepivo dobro primilo. Ne brini!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja mislila da mi je dijete nešto upiklo - odvela je pedici da joj kažem kako ju je nekaj upiklo, a pedica meni to je od cijepljenja Ne moram vam niti reći koja sramota.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi baš danas bili na sistematskom i pitali pedicu za to. Uglavnom Una ima crvenu kvrgu, veličine graška sa bijelim vrhom (i već je jednom, prije 15-ak dana puklo i curio gnoj i limfa van). Dobili info da je to OK, da joj se "lijepo" primilo cjepivo i da očekujem da bi još jednom moglo puknuti. I da joj tu i tamo popipam ispod pazuha da nisu limfni čvorovi naotekli i da nema kvržica. Sama rekacija, ma kako ružna bila, nije problem.

elin,

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    mislim da da
    mujice?
    Oprosti... nism ranije vidio. Tek sad sam pogledao ovaj pdf.
    Neće trebati ponoviti cijepljenje ako nema ranicu. Istina, večina ima ovu malu ranicu koja curka. I ako ju nema, postoji mogućnost da je cjepivo loše primijenjeno ili da uopće nije cijepljeno dijete u rodilištu. Ali novi je stav da ako su u rodilištu napisali da su djetetu dali BCG, a dijete poslije nema ranicu ili ne nastane ožiljak, ipak se neće ponoviti cijepljenje. Jer moguće je da i nakon ispravnog cijepljenja nema niti ranice, niti kasnije ožiljka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Ranica na ramenu od cjepiva?

Citiraj Yorkica prvotno napisa
    Neznam dali se pisalo o ovome....dakle uočila sam na svojoj bebici tek sa 43 dana da joj se pojavila ranica na ramenu od cjepiva još iz bolnice.
    skidala sam je i primjetila sam na benkici da je mokro,pogledam od čega,a tu ranica koja soči(pušta žučkastu tekučinu)krasta svijetla i kao da je netko ugasio cigaretu na to mjesto i okolo malo crvenkasto.
    Zvala sam odma patronažnu sestru jer mi nije bilo jasno zašto se to tek sad pojavilo.
    Ona je rekla da je to normalno,da se nekima to upali,nekima ne,da nema pravila,da ne diram ništa,a da je normalno mogu kupat.
    Kakva su vaša iskustva s tim?
    to se zove besezitis ( od BCG cjepiva ).. nema kvacica na slovima, pa sretno sa izgovorom
    M je to imao, i ako ti se upali vise morati ce na operaciju da se to razreze i ocisti. mi smo to operirali sa nekih mjesec i pol., nakon toga je bilo sve u redu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo dobili jaku reakciju. Napravila se dosta velika kvrga puna gnoja koja je probila kad je imao oko 7 mjeseci, ali evo sada ima 10 i još uvijek je ta kvržica tu i krastica nikako da zaraste. Naša pedica nije ništa komentirala tako da čekamo da tijelo samo to povuče. :/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Neće trebati ponoviti cijepljenje ako nema ranicu.
    Fiju, sad mi je lakše. U mom slučaju nema ranice pa sam se već zabrinuo.
    Je li to ono od čega i mi odrasli imamo ožiljak na ramenu? Znači da ga ipak nemamo svi?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[/quote]Ali novi je stav da ako su u rodilištu napisali da su djetetu dali BCG, a dijete poslije nema ranicu ili ne nastane ožiljak, ipak se neće ponoviti cijepljenje.[/quote]
    Da, ali će se testirati (ako nema reakcije na ruci) nakon godine dana i tada će se vidjeti da li je od cijepljenja u rodilištu stvorio antitjela. Ako nije, potrebno je ponoviti cijepljenje. Tako je bilo nama. Nikakve reakcije na ruci, s godinu dana ponovo cijepljenje i tad je dobio prištić i sve 5.
    Za razliku od starijeg, mala maca ima skoro 4 mj. i još kvrgetina dosadna stoji i ni makac.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali novi je stav da ako su u rodilištu napisali da su djetetu dali BCG, a dijete poslije nema ranicu ili ne nastane ožiljak, ipak se neće ponoviti cijepljenje.[/quote]
    Da, ali će se testirati (ako nema reakcije na ruci) nakon godine dana i tada će se vidjeti da li je od cijepljenja u rodilištu stvorio antitjela. Ako nije, potrebno je ponoviti cijepljenje. Tako je bilo nama. Nikakve reakcije na ruci, s godinu dana ponovo cijepljenje i tad je dobio prištić i sve 5.
    Za razliku od starijeg, mala maca ima skoro 4 mj. i još kvrgetina dosadna stoji i ni makac.[/quote]
    Više ne. Sad se testira tek u 2. razredu OŠ. i to samo radi traženja tzv. hiperreaktora (eventualno bolesnih), a tek u 7. r. OŠ se docjepljuje one koji su negativni na testiranju

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Eustahije prvotno napisa
    Citiraj mujica prvotno napisa
    Neće trebati ponoviti cijepljenje ako nema ranicu.
    Fiju, sad mi je lakše. U mom slučaju nema ranice pa sam se već zabrinuo.
    Je li to ono od čega i mi odrasli imamo ožiljak na ramenu? Znači da ga ipak nemamo svi?
    Neki ožiljci su od BCG-a a neki od cijepljenja protiv velikih boginja.

Prethodno citiranje i odgovaranje nije baš bilo uspješno, pa ponavljam ovdje komentar na post od Franice:

Više ne. Sad se testira tek u 2. razredu OŠ. i to samo radi traženja tzv. hiperreaktora (eventualno bolesnih), a tek u 7. r. OŠ se docjepljuje one koji su negativni na testiranju

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja ima 3,5 mj i svako 2-3 dana joj izađe gnoj iz te ranice. kad počne izgledat da zarasta opet ispadne krastica i gnoj ide van. jeli normalno da se to stalno ponavlja??? :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala Mujici na ispravnoj informaciji. Čovjek uči dok je živ.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a i to doživotno učenje bude zakomplicirano time što se stvari svako malo mijenjaju....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Već sam pisala prije mjesec dana da je iz ''prištiča'' iscurio gnoj.
    Sada me muči što je iz, cijelo vrijeme prisutne krastice, prije par dana opet bilo gnoja i pokraj nje se sad pojavilo - onako kao suha tvrda koža, nekakve prozirno žute boje. Imam osjećaj da bi se moglo otkinuti (naravno da neću niti pokušavati).
    Muči me što je to i dali je tko imao slično iskustvo. Dali je normalno ili?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mojem djetetu je dijagnosticiran besezitis.
    Ima kvrgu na mjestu uboda promjera 20-25 mm,a limfni čvorovi nisu mu otečeni. Preporučen je operativan zahvat i kažu da bi to izveli pod punom anestezijom.
    Dijete je navršilo 6.mjeseci i tek mu se unazada 1-2 tjedna počela javljati ovakva reakcija na cjepivo.
    Da li je netko imao slična iskustva?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I moja bebi jos ima crvenu, ponekad i malo gnojnu ranicu. Nikako ne prolazi.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo i mojoj piranjici se danas (sa 1,5 mjeseci) pojavio kao prištić sa krasticom na vrhu od cijepljenja. Ima dosta gnoja ispod krastice pa me malo zabrinulo obzirom me nisu upozorili u rodilištu.
    Ali sam se smirila čitajući topik

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo ništa ne diraj i pazi da ne sastružeš s robom taj plikić, brzo će sam puknuti i sve će naravno biti ok!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo ništa ne diraj i pazi da ne sastružeš s robom taj plikić, brzo će sam puknuti i sve će naravno biti ok!!!

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pepita

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i mojo bebi jos dan danas stoji kao neka krastica na ramenu od BCG cjepiva.citala sam o tome da sama odpadne i da se nesmi dirat,al me malo buni pa zar 7 mj nije mogla vec otpast

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

dva dana prije prvog pregleda se stvorio plik. Mislila sam si da je to od cijepljenja i kad sam pitala pedijatra za to on je ekao da je to sve kak treba biti i da će to početi i curkati i da bi se mogla stvoriti krastica, ne dirati , ponašati se kao da ne postoji, a ako bude jako curilo samo staviti sterilnu kompresu da upija gnoj.
    Nakon tjedan dana iscurilo samo i sad imamo malu kraticu.
    Ja zaboravila na to evo dok nisam naletila na topic.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •