Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Što kuhate/jedete na Badnjak?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno Što kuhate/jedete na Badnjak?

    Dakle, u skladu s naslovom: što spremate ili samo papate za Badnjak?
    Kod mene predvidivo i prilično dosadno juha od bakalara i bakalar na salatu tj "na lešo".

  2. #2
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    U srcu daleko
    Postovi
    1,091

    Početno

    Tradicionalno:fiš-paprikaš,gnječa(pire od pasulja zapržen crvenim lukom),prženi šaran,baklava.

  3. #3
    maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    bih
    Postovi
    178

    Početno

    kod moje bake grah, kuhani kiseli kupus i domaci kruh
    za desert gibanica

  4. #4
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    pošto nam je zbog vremenskih prilika propao bakalar u jednom restoranu, za rucak imamo panirani oslic i krumpir salatu!!

  5. #5
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    9,727

    Početno

    Citiraj bucka prvotno napisa
    pošto nam je zbog vremenskih prilika propao bakalar u jednom restoranu, za rucak imamo panirani oslic i krumpir salatu!!
    Ni ja se nisam jutros usudila ici sa H u shopping po ribu, pa cekamo da tata kupi na povratku s posla, ako bude kaj ostalo. A vec smo gladni...

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj silkica prvotno napisa
    Tradicionalno:fiš-paprikaš,gnječa(pire od pasulja zapržen crvenim lukom),prženi šaran,baklava.
    sikice, odakle si ti...

    mi smo od tih starih običaja zdržali gnječani grah.
    a imamo bakalar, slane srdele, fritule.

    i patim za tim sušenim šaranom.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Bakalar na primorski, svake godine pun lonac i nist ne ostane . Ove godine je ispao super mekan i bas smo se najeli. Sad cekamo veceru da podgrijemo, pa onda kasnije još jednom.

  8. #8
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    bakalar

  9. #9
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Bakalar s krompirom, ali svježi (bakalar). Nikad nisam radila sa suhim, a nije ni moja mama mada se kune da je jednom, ali nitko se ne sjeća.

  10. #10
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Mi nismo ljubitelji bakalara pa ove godine radimo oslic s krumpirima na mornarski.

  11. #11
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Srećice, ovaj svježi ti je kao i oslić. Filetiran, bijel. Možda je i bio oslić :/ .

  12. #12
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    mm je napravio odličan "bakalar" na mediteranski prema receptu koji sam skinula s coolinarike (bakalar je zapravo aljaška kolja) a a juhu od mrkve s narančom. mmmmm, kako je bilo fino!

    kolače smo andrej i ja ispekli proteklih dana i sad praznimo kutije.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Vau, prvi put čujem za aljašku kolju! :? Zapravo kad bolje razmislim tko zna što smo mi danas imali za ručak misleći da je bakalar

  14. #14
    Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb, Gajnice
    Postovi
    2,107

    Početno

    Kod nas je uvijek bakalar (suhi) sa krumpirom za ručak - majstorski ga radi moj očuh koji je iz Splita, tamo je to tradicija. Za večeru mama radi fiš (čekam ga cijele godine) i pohani šaran i som sa krumpir salatom i tartarom.
    Mljac, jedva čekam!

  15. #15
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Aaaaaaaaaaaaaaaah, pohani saran i som. Mljac mljacova. Mmmmmmmmmm.

  16. #16
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    6,448

    Početno

    Salatu od hobotnice, sušenu pastrvu, bakalar kuhan i zapečen u pećnici s krumpirom. Boca finog vina pride. Djeca prženog oslića i pohane tikvice. A imamo i hrpu kolača, djeca kažu da su odlični.

  17. #17
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    bakalar ne volimo, mi smo danas pekli lignje (koje je moj tata ulovio) i krompire u pećnici, mljac...

  18. #18
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Lignje i krumpir salata i naravno fritule

  19. #19

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,374

    Početno

    u Istri je tradicija bakalar i posutice pa smo to i napravili. MM nije htio onaj kupovni bakalar pa ga je on napravio i super mu je ispao :D

    A za večeru, e to je već prića za sebe. Tradicionalno se nalazimo svi zajedno, cijela obitelj i večera je svečana: škampi, lignje, listovi, blitva, brdo kolača, šampanjac... Ma nešto super što čekamo cijelu godinu

  20. #20
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    mi smo danas jeli varivo od lece jerbo je jelte post a ne riblje bakanalije.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj Pliska prvotno napisa
    u Istri je tradicija bakalar i posutice pa smo to i napravili.
    A što su posutice?!

  22. #22
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    6,448

    Početno

    Posutice su četvrtasto rezana domaća pašta iliti tjestenina.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj Lu prvotno napisa
    mi smo danas jeli varivo od lece jerbo je jelte post a ne riblje bakanalije.
    nije post nego (samo) nemrs

  24. #24
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    mi smo jeli (ja pravila za cijelu familiju, molim pljesak, hvala) nesto sto sam ja nasla pod nazivom 'oslic alla bakalar' i vec jedno pet ili sest godina pravim to za Badnjak
    jos je bolje zato sto odbijam to raditi u toku godine pa se pozelimo i umlatimo bez problema
    za desert hurmasice

  25. #25
    Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,064

    Početno

    Šaran pečen u rerni, posut crvenom paprikom, peršinom i bijelim lukom
    Krumpir salata. Bilo je i crnog vina, ali apstinirala sam zbog dojenja.

  26. #26
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    6,448

    Početno

    Citiraj no@ prvotno napisa
    Citiraj Lu prvotno napisa
    mi smo danas jeli varivo od lece jerbo je jelte post a ne riblje bakanalije.
    nije post nego (samo) nemrs
    Nije ni nemrs, to je samo tradicija. Post i nemrs je propisan samo na Čistu srijedu i Veliki petak, a nemrs petkom, pogotovo u Korizmi.

  27. #27

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    E da baš tako - tradicionalni nemrs.
    Ali u nekim krajevima (hercegovina npr) je tradicionalni (i to prilično rigorozan) post na Badnjak.

  28. #28
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    mi smo u hvaru isto uvijek postili na badnjak iso kao i na cistu srijedu i veliki petak.

  29. #29
    pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Sesvete
    Postovi
    2,873

    Početno

    bakalar (na gulaš) ja ga radila prvi put i ništa nije ostalo

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •