Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: krpe, maramice, salvete...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno krpe, maramice, salvete...

Moje je dijete (3 god) stalno s krpom u ruci. kad god smo doma vuče i navlači kuhinjsku krpu za sobom, priča joj i uglavnom je krpa uvijek u nekoj funkciji. ili kao partner - lik iz crtića ili kao rekvizit ili kao dekor. ako nije krpa, ondaa je barem neka maramica (nekidan se sanjkali; moj stari mu dao maramicu za nos, a on ju odmah pretvorio u leteću prijateljicu). čak i kad dođe kod bake ima svoju krpu. radi to već jako dugo i sad se mislim što je to? čemu takva opsesija krpama?
    k tome obožava Pepeljugu i stalno glumi scene iz crtić. Želi da mu stavljam pregaču na njegovu trenirku kao što nosi Pepeljuga. Neko vrijeme sam mu udovoljavala, ali sad sam to počela lagano zaobilaziti. Zašto tako silno želi biti Pepeljuga? I zašto su krpe tako nezaobilazne?
    :?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovo mi je toliko divno i fascinantno da uopste ne bih razmisljala zasto...Mozda je bio Pepeljuga u proslom zivotu... Ili je jednostavno fasciniram bajkom...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

karlo ima 17 mjeseci pa stalno isto vuče krpe ili obične maramice ili vlažne. S njima pokraiva igračke, briše namještaj ili sebe ali s njima se najdulje zaigra

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je to bas slatko
    moja bebica spava sa krpom u zagrljaju. poceo je jos davno, sad ima 11 mj i ne moze zaspat bez nje... za sada je jos ne vuce po kuci za sobom ali nikad se ne zna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, slatko je to kad su jako mali. obično se o takvim stvarima i ne razmišlja. barem ja nisam. a to da je bio pepeljuga u bivšem životu... !nije da razbijam glavu s temom, ali me jako zanima zna li netko što mu znače krpe s kojima pleše. jel to njima osim scenografije usput i neki osjećaj ugode ili?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja mislm da mu je to kao nekome omiljena igracka ili duda. on nosi krpu pa sta? ne bi se tribala toliko opterecivati s time... budi sretna sta ima mase pa od krpe napravi svoju prijateljicu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moj nosi zeca

i onda me sa zecom ogovara

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

maria71

mase=maste, ah brzi prstici

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gledaj to ovako; koliko ćete samo uštedjeti na igračkama.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Vidiš, moj Matija hoće da bude devojčica. Tačnije balerina. Ako odbijem da mu mažem nokte maže si ih sam flomićem (ja ne mažem nokte, barem ne vidljivim lakom). Ako odbijem da mu kupim haljinicu iskopa iz mog ormara T'shirt i nosa je po kući. U igrama je uvek žensko (izuzev kad je policajac). I ne brinem. Ohladiće se kao što se i zagrejao.

inače, navlači po kući svoje plišance i služe mu i kao tešilice i kao društvo za igru. sreća te ima brata blizanca inače bi se sav uneo u diskusiju sa plišanim psom

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj Novi se takodje uzivljava u likove, ali ih i menja.
    Ovih nedelja je u fazonu brace koala, tj. on je Frenk.
    Cim izadjemo napolje i stavimo mu sal, on postaje Frenk.

Tako smo pre neki dan setali ulicom, i nakacila mu se neka devojcica.
    Njena mama ga pita kako se zove a on sasvim opusteno odgovara "Ja sam Frenk!".
    Zena je mislila da se zaista tako zove, pa sam morala da dodam - koala

Meni je isto ta decja masta super, mislim da se ne bih bunila zbog krpica.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Moj Novi se takodje uzivljava u likove, ali ih i menja.
    Ovih nedelja je u fazonu brace koala, tj. on je Frenk.
    Cim izadjemo napolje i stavimo mu sal, on postaje Frenk.

Tako smo pre neki dan setali ulicom, i nakacila mu se neka devojcica.
    Njena mama ga pita kako se zove a on sasvim opusteno odgovara "Ja sam Frenk!".
    Zena je mislila da se zaista tako zove, pa sam morala da dodam - koala

Meni je isto ta decja masta super, mislim da se ne bih bunila zbog krpica.
    Svekrvo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok curke, živjele krpe i pepljuge!!!!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    moj nosi zeca

i onda me sa zecom ogovara
    Ovo cu napisati samo jednom. A jos uvijek ima svog "pasu". Zapravo je to nilski konj, plisana ruzicasta bestija,marke Pillow pal.. MM ga nazvao psom jer mu je nilski konj bilo predugacko (Dalmatinac, jelte...). Uglavnom, nakon vise od 8 godina pranja izgleda ko ono neko bezdlako pseto. Junior jos uvijek spava s njim, prica s njim, igra se s njim... Nedavno je rekao da ce ga cuvati za svoju djecu, a poslije nekog vremena odlucio da ga mozda jednog dana pokloni Vidu, jer je Vid njezan i pazljiv s pasom....

Hocu reci, mene vise nis ne cudi.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Vidiš, moj Matija hoće da bude devojčica. plišanim

kad je karlo bio bolestan morala sam trčati kupiti toplomjer koji mjeri temperaturu u uhu jer MM se boji ako mu mjerimo u guzu da ne bi bio kasnije gay :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sad je MM Lani kupio princa za božić jer nije imala niti jednog, sve same ženske pa smo dosad po cijele dane imali organizirana gay vjenčanja!!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mislim kaj da kažem...
    Moj Luka je prohodao za usisavačem. Sudjeluje u svim kućnim poslovima, od metenja, usisavanja pranja poda i sl.
    Sve mu je igra i jako si je važan kao mamin pomagač. Iako tako čišćenje traje duplo duže i najčešće moram sve ponoviti kad spava, on toliko uživa da se sad pod normalno tako igramo. :D

A jel moram spominjati mikser i kolače...

Ako tako ostane, tko će rasterati cure kad navale!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

melrose ne zabrinjavaj se.
    Kod nas je to nasljedno sa dide na MM-a pa na sina.
    Svo troje od rođenja imaju svilicu tj. rub od dekice i to traje još i danas iako je jedan over 50 a jedan over 30 a treći over 3.
    To im daje osjećaj ugode.
    Moj MM gleda TV i premeće svilicu i kaže da ga to opušta.
    Dida pak premeće i zavjesu ako joj je blizu nana poludi pogotovo ako ju je friško oprala, a za nedjeljnim ručkom uz neobavezno čevrljanje dida i salvetu premeće.

I Charlie Brown je imao dekicu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ciste, brisu prasinu. Ma to je divno! To je samo znak da vas djeca vidjaju da radite po kuci. Kod nas Filip uzme krpu za prasinu samo kad dodje teta cistilica (koja je mlada cura i njemu jako draga), pa on onda hoda za njom i "brise" po namjestaju. A za Pepeljugu jos nije cuo-meni se te price ne svidjaju, opake su. Ide mi i na zivce sto se poceo bojati vuka-garant im pricali u vrticu Sad mu ja pricam o Romulu i Remu, te isticem Moglijeve vukove, ali s polovicnim uspjehom.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Ciste, brisu prasinu. Ma to je divno! To je samo znak da vas djeca vidjaju da radite po kuci.
    Ma da! I onda moj sin organizuje igranje:''Mama, Matija i ja smo doktori a ti si Goca!''. A Goca im je teta čistilica u vrtiću

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Prijavljujem još jednu čistilicu od prvog dana :D . I isto je opsjednuta krpama...doduše prašinu briše isključivo vlažnim maramicama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam i ja jednu domacicu 8)
    Glavna igracka su kuhinjske krpe i kvacice. I one su postaju od plasteva za princeze do palacinka...
    Djecjoj masti stvarno nema kraja, prekrasno je to gledati

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kod nas se jednostavno ne može početi čistiti bez malog pomagača. Ako samo uključim usisavač bez njega, naljuti se.
    Ali na spavanje se nosi (plastična) pila i čekić , a po gradu plišani Pink Panther

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •