-
nedonošče
beba mi se rodila u 33tj trudnoće sa 2000kg i bila duga 44cm.na svu sreću sve je prošlo dobro iako je morala biti u bolnici 3tj dok nije dostigla kilažu od 2.500kg.sada sa 6mj ima 8kg i stalno boležljiva odnosno jako osjetljiva tak da stalno prehlađena itd.dali to bude stalno tako ili joj se imunitet popravi i kada?ima li tko iskustva u vezi ove teme?
-
Ja osobno nemam iskustva ali moja sestra je rodila blizance u 6 mj trudnoće isto ned..bili su boležljivi stalno pa i sad kad su veći al na težini su bili maheri ne zaostaju za vršnjacima ,a moj mali(10 mj) rodio se normalno ,cica pa je isto stalno boležljiv tak da ja mislim da nema pravila.
Meni se starija rodila carskim , u 37. tj, 2620 g, 49 cm, dočla kući sa 2400 g, nkon 12 mj napunila godinu dana i imala 12 kg. Nikad to dijete nije bolesno. Po najvećoj buri u majici bez vrata, raskopčanim skafanderom, a šal, kapu ili rukavice nikad u svojih 8 i pol godina nije imala na sebi. Ova mlađa, rođena prirodno, 4 dana prije termina, 3290 g, 52 cm - stalno bolesna, stalno problemi sa prehladama, probavom, samo 10 min na buri zabondana, već navečer šmrče, kiše.... I da - ni jedna ni druga nisu dojene ni jedan jedini dan tako da je to sve genetska predispozicija.
-
nedonoscad je skolnija bolestinama nego donesena djeca, a i cesce dobivaju astmu i sl.zato ak mozes ne daj bebu u vrtic do 4-5 godina , . mi smo isto bili jako jako bolezljivi, na kraju jedna dobila astmu, al kad smo krenuli u vrtic s 3, 8 mj to je bilo strasno :shock: bolest na bolest, ako sam mislila da su do tad bile bolesne, a jesu
ovo sto je uslijedilo bilo je :shock:
ono sto nam je pomagalo a rekli nam doktori ; prije ulaska u kucu oprat ruke , hodat po suncu i zraku 10 min, otrest kosu, presvuc se pa tek onda k djetetu. mi smo im stalno na kosi , robi, nosili bakterije i viruse od kojih nismo bolovali, al ih doneses. ovako se poubijaju 
isto vrijedi za sve posjetitelje s time da smo mi do godine dana zabranili posjete .
-
prošle godine je bailadora rodila početkom 33. tjedna trudnoće, znači, nešto kao i ti. znam da je s curicom prošla doktora i doktora, iako je sve ok, no, ona bi mogla najbolje razmjeniti iskustva s tobom, probaj ju kontaktirati na pp.
-
Sve je to individualno, moj je rodjen sa 2300 gr, do sad je imao upalu uha i jednu bezazlenu temperaturu. U obdaniste krenuo sa godinu ipo i od tad je imao samo jednu kratkotrajnu temperaturu, sva djeca popadaju od upala usiju, konjuktivitisa, raznih prehlada, on zdrav.
Kuc-kuc.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma