moja obožava vrtić i adaptirala se u roku odma.
iz vrtića donese jako puno pozitivnih stvari, ali nažalost i hrpetinu negativnih.
krenila je u vrtić sa 2,2 godine i do tada je uvijek znala kazat i hvala i molim. e kad se ušemila u vrtić nestalo je molim i hvala i sad je svaki put moram podsjetit: "kako se kaže?".
naučila se ona u vrtiću i beljit, i kazat "mama/tata ti si pogan/a", šakom ću te udrit, pokoju i psovku (iako mi odmah kaže ko je to tako ružno govorio u vrtiću i kako se ružno ne smije govorit. a mi doma beštimamo ko kočijaši

). naučila je i slagat povremeno, naučila je svoj bijes iskazivat bacanjem po podu, valjanjem i histeričnim urlanjem, a naučila se i pljucat.....ma čudo toga odvratnog je naučila.
ali je naučila i svu hrpu pjesmica i recitacija.
i to je jedino što je novo naučila u vrtiću. sve ostalo je znala do polaska u vrtić. i brojit, i popriličan broj pjesmica, i neke riječi kazat na engleskom i jest za stolom i služit se priborom i molit se.....
koliko god vrtić ima pozitivnih toliko ima i negativnih strana, a prilikom upisa diteta u vrtić triba na sve to pristat. ili dite ne upisivat/ispisivat iz vrtića. i nikad mi nije palo na pamet okrivljavat tete zbog tih negativnih stvari koje ona skupi u vrtiću. jer ih ne kupi od teta (e sad trude li se one to ispravit u vrtiću ili ih nije briga, neću u to ulazit) nego od druge dice.
i svjesna sam od kad je počela bit dio kolektiva da ja kao roditelj moram duplo više energije, znanja, strpljenja posvećivat njenom odgoju/preodgoju nego dok je bila doma sa mnom.