nakon odmrzavanja....
traže se jednostavni ,ekološki prihvatljivi savjeti....onako, korak, po korak
i kako održati svježinu nakon pranja...
imala sam svojevremeno i nekakav deo za hladnjak, no nisam primjetila neko poboljšanje
nakon odmrzavanja....
traže se jednostavni ,ekološki prihvatljivi savjeti....onako, korak, po korak
i kako održati svježinu nakon pranja...
imala sam svojevremeno i nekakav deo za hladnjak, no nisam primjetila neko poboljšanje
e sad koliko je ekološki prihvatljivo time se ne zamaram, ali ja kad ga odmrznem uzmem spužvu, arf i izribam ga.
sve pokupim trulexom (viledom) i na kraju ga prođem s kvasinom.
i svršila mara zavit štono bi se reklo![]()
nisam ni ja neki ekološki frik, ali se bojim trovanja....![]()
svako malo čistim vodom i krpom, a veće mrlje s detergentom za suđe , ali to nije to.....
voda i ocat
kuš ekološkije
i imam šalicu sa sodom bikarbonom u frižideru
povremeno u nju ulijem rakiju
a tebi je dosadilo jednostavno pa hoćeš kompliciranomaria71 prvotno napisa
![]()
pa tako reci ptico.
e onda ti ne mogu pomoć.
ja sam vulgaris žena pa mi je i čišćenje vulgaris bez upliva modernih sredstava za održavanje higijene.
samo spužva, stari dobri vim ili arf i akva naturale. i udri u ribanje. da mi vidiš samo mišiće![]()
soda bikarbona i rakija, i upija smradove ?
, ali meni marko harači po frižideru pa se bojim te kombinacije....
lorryblue, ne da mi se više ribat pa sam mislila da postoji neki ,što ja znam , čudotvorni pijesak koji izriba frižider bez muke......
meni služi
i staviš na najgornju policu u dno, ne može doć do toga
i objasniš mu čemu to služi
uostalom neće malom likoti naškodit par kapi rakije![]()
čuj, ne znam kakav ti imaš ali moj zanusijev je decidirano kazao (a nije da ga nisam pitala oće li se sam očistit): ako si me toliko želila i toliko ti značim u životu, sad se i brini o meni i mazi me i pazi, a nadasve me lipo peri![]()
i tu je mislim završena svaka rasprava. a i pokopana svaka nada o lakom održavanju frižidera![]()
![]()
ma razuman je on oko puno stvari, ali opreza nikad dosta...ja sam teža vrsta paničara....
doduše sodu bikarbonu imam, samo treba nabaviti rakiju a i ta mišancija može stajati preko noći...
a jel ima kakva brtva za vrata frižidera ?
tako da i mm-a spriječim u prežderavanju
moj je vulgaris, ali isto zanovijeta oko pranjaLoryblue prvotno napisa
da je bar onaj retro ,sa sivim kućištem, ne bi mi bilo žao ribanja....
ali ovaj prosjek, bljak
to ti je isto kao da u dvorištu pereš ručno lambroghini ili ferari ili stojadina
nekako ti ruka lakše klizi po dobroj makini
nemaš u kući rakije? :shock:
to meni stalno stoji u frižideru, samo povremeno dospem malo rakije kad ishlapi
ne znam to i ja tražim
na plakar ide lanac sa katancem, ali za frižider još nismo smislili što staviti da MENE spriječi u noćnom prežderavanju
nemam![]()
imala je pokojna baba i komovicu i šljivovicu i to je koristila isključivo u medicinske svrhe-itpa omatanja vena ili nagnječenja ili kad je boli kuku i sl....
oktad nema babe, nema ni rakije
kuku![]()
kuk
ajme što drljam po tastaturi, bilo bi mi bolje da oribam onog jadu u kuhinji
sramoto lička
još ako nemaš masti i slanine, mislim stvarno![]()
masti i slanine imam, kiselog kupusa imam, krompira imam ohoho
ali eto rakidžana više nemam, umro mi glavni ekonom i nabavljač
khm..khm... tema je pranje unutrasnjosti frizidera. To ja samo podsjecam![]()
moja ujna je vrebala ujaka s fotoaparatomaleksandra70vanja prvotno napisa
. jer je tvrdio da ne jede po noći, i tako su se posvađali - da sam mislila kak će stradati tanjuri...
a onda se ona naoružala polaroid kamerom, i čekala noć... došla u kuhinju, koristila BLIC, on je gledao u nju - i niš... ujutro krenula svađa, a ona izvadila fotku...![]()
ja ne kužim kakav je to "miris" u zamrzivaču - da se mora s nečim micati? :?
kad otopim zamrzivač - prebrišem ga, i pustim da se osuši. mirisa nema.
u frižideru sorcie
miris hrane
kad staviš npr. kiselo zelje makar bilo super zatvoreno pustit će miris
i zato ja stavim tu šalicu sa sodom i rakijom
bože, vi od svega uspijete napravit problem, a bome i topic
pa pnda ne stavljas kiselo zelje u hladnjak. i mirna bosna.kiselo zelje makar bilo super zatvoreno pustit će miris![]()
![]()
na balkon, u podrum il ga odmah pojesti.
zelje je ionako precijenjeno.![]()
čuj mi skuhamo za par dana, a balkon nam je rijetko kad ovako lijepo hladan
zelje je mljac
ali da se vratimo na temu, od njega smrdi hladnjak
pa ga treba češće prati
a najekološkija varijanta je voda i ocat
ako baš imam neku mrlju onda je operem sa praškom za suđe
nisu svi nego jamama courage prvotno napisa
![]()
a čime ti pereš unutrašnjost hladnjaka ?
Alkohol i vata rade posao i kada frizider nije otopljen. Lako se skinu masne mrlje , alkohol odmah ispari i ne ostavlja miris hemikalija.
Ja sam sretna kaj ne volim zelje. Bar ne u tolikoj mjeri da bi ga spremala u hladnjak ak nekaj ostane. Kad imam sarmu, strpam u veliki tupperware i poklopim i nema nikakvog mirisa. I sve ostalo tak. Pa se ne osjeti. Jedino kad neaj scuri, scjedi se (paradajz koji se otkotrljao malo previše otraga isl) pa onda počne šnjofkat.. ali kad se prebriše s nečim (kako tko voli, od obične spužvice i malo arfa do djidjabaja kojekakvih) i lijepo osuši, opet je sve okej.
Usput, koliko često to radite? Mislim na čišćenje + odmrzavanje?
Nekako mi se to ne da, pa radije samo pospremim, razmjestim, prebrišem i sve 5.
Sa http://www.coolinarika.com/clanak/sa...a-blistavi-domHladnjak je mogući izvor raznih bakterija, stoga bi ga se trebalo isprazniti i očistiti barem jednom mjesečno. Želite li ekološki prihvatljivu varijantu sredstva za čišćenje, opet se poslužite svestranim boraksom i pažljivo isperite i osušite unutrašnjost.
Imaš ovdje dobrih savjeta.
evo ja sam u svom jelte velikom bozicnom spremanjuuredila i frizider. do sada sam to radila kvasinom i vodom a ovaj put sa vodom i etericnim uljem limuna. predivno je mirisalo.
da, ali kvasina ima funkciju čišćenja, odmašćivanja, ne znam koliko eterično ulje čisti
ja znam nakon što operem (neću reći kako često) premazati eteričnim uljem
to radim i s unutrašnjosti plakara i komadić vate, natopljen uljem, zaljepim u dno ormara
aleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
![]()
aha... ja imam no frost(onaj "čuveni"
), pa mi nije palo na pamet da se i to odmrzava
![]()
što je smiješno? :shock:
i još kažeš da ti electolux nije dobar, a ne moraš odmrzavati![]()
i što ste se svi uhvatili zelja, ja ga jadna jedem 2x godišnje, ali mrzim njegov miris, kad otvorim frižider pa me zapuhne zlo mi dođe
i druge namirnice imaju miris, riba, variva, domaće kobase........
a gdje se nabavlja taj borax?
ja ne volim prati unutrašnost frižidera arfom i sličnim stvarima jer nisam sigurna kako mogu dobro isprati nešto što ne mogu stavit pod špinu, rađe malo potrljam sa vodom i octom i znam da nije štetno
pa ja sam sebi smiješna - jer mi odmrzavanje frižidera nije palo na pametaleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
a što se zelja tiče, ak ti ostane (bar tih 2x godišnje)...![]()
Kad ja ostavim polovicu limuna u frizideru, svugdje se taj miris prosiri. Pa mozda to ne bi bilo lose rjesenje. Isto vrijedi i za luk. Kome ne smeta miris, naravno. Dakle....luk ili zelje, pitanje je sad?![]()
Sto se tice ciscenja, ja isto ne kompliciram. Spuzva s vodom i malo det. za sudje, eventualno cif-alike sredstvo za ciscenje iz dm-a.
za mirise kava onako u prahu, mlevena.
*
moj je no frost pa cistim samo voda i ocat
Ja prebrišem krpom-viledom namočenom u octu i čak stavim posudicu sa octom unutra jer ocat neutralizira mirise :D
pa da ,zato si i evoluirala nakon 4 godine u dojiljumama courage prvotno napisa
![]()
očistit će mm, meni se ne da
a i on je najviše zaflekao.....
praškom za suđe i poslije octom....
marija uvijek se odusevim tvojim postovima![]()
Kad na poslu odmrzavam frizere, perem ih octenom kiselinom.
Doma svoj perem samo vodom jer mi je pun kufer brojnih frižidera s posla![]()
Ovo je najbolja metoda pranja frižidera.maria71 prvotno napisa
ovo me podsjetilo na onu metodu 3K od sorcie (koljena, krpa i kanta), samo je tamo bila rijec o ciscenju poda![]()
ja cu samo zamijetiti da je na ovom topicu doslo do neslucenog poklapanja u stavovima (i ukusima) davora i emse, sto je vjerojatno moguce samo u ovo bozicno vrijememama courage prvotno napisa
![]()
Ajme, da nas ne pogodi onaj meteor koji terba pasti na Mars ?? :shock: :shock: :shock:
Davor i Emsa su sesložili oko nečega :shock:
ja imam staklene police u frižideru,svaki dan ih prebrišem ...
jednom tjedno sve izvadim isključim ga i dezinficiram...običnim alkoholom...tak da nema ribanja![]()