Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: učestali boravak djeteta pred kompjutorom ili igricama.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno učestali boravak djeteta pred kompjutorom ili igricama.

koliko su ponekad kompjutor i igrice korisne za djete često i nisu.djeca se povuču u svijet igre i ne znaju kaj ima novog oko njih.psiholozi u većini vrtića zabranjuju to i samo dopuštaju slušanje muzike a puno razgovora sa djecom.moja baka mi je davno kazala da mladi više ni ne znaju razgovarat kao nekad već sve rješavaju sms-om ili internetom.neznam ali svatko ima svoje mišljenje. :/

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vidim puno prednosti kompjutora, i pitanja oko tv-a i kompa je puno slozenije od toda - da ili ne.
    meni je to pitanje - sto gledati/igrati, koliko, da li u maminom krilu ili samo, da li edukativno ili samo zabavno itd.itd.itd.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja baka mi je davno kazala da mladi više ni ne znaju razgovarat kao nekad već sve rješavaju sms-om ili internetom.neznam ali svatko ima svoje mišljenje
    pa u vrijeme tvoje bake su se one također na jedan način sporazumijevali koji je bio stran njenoj baki. tehnologija i znanost idu dalje... internet ne razdvaja, nego i spaja ljude. internetom se više komunicira nego u real lifeu.

prije svega tu je pitanje dob djeteta, a kao i u svemu - pitanje je umjerenosti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

slažem se s MC. Ne bih rekla da tehnologija razdvaja. Nikad nisam bila upućenija u sve pothvate mojih malih nećaka koji mi nisu tako blizu kao što sam otkad imam sms, mms itd...

a što se tiče kompa- slažem se s flower.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tehnologija me spojila s puno dragih ljudi koje teško da bi imala priliku srest u RL.
    Mnoštvo forumašica spojila je s najmilijim

Boravak djeteta na kompu može bit način na kojeg dolazi do hrpe korisnih informacija,uči kroz igru,vježba neke vještine...
    nije isto gleda li netko dokumentarac il meksičku sapunicu,valjda

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja baš nisam za boravak djeteta za kompjuterom ili televizijom. Mislim da ima jako puno drugih stvari s kojima se dijete može zabaviti (govorim o maloj dječici - predškolske dobi).
    Petra gleda crtić pred spavanje a nekad s tatom sjedne za kompjuter i to se svodi na to. I voljela bih da još duže vrijeme tako i ostane.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja curica (sad će 4 godine) na kompu uživa s Sunčicom među brojevima i Sunčicom među slovima. naravno, ja sam uz nju, jer su joj te stvari još nove i treba joj pomoć. jako sam zadovoljna s učenjem slova i brojki, sviđa mi se kako je savladala miša...
    još u wordu piše slova.
    i to bi bilo to.

crtiće doziramo umjereno kad ide u vrtić (jedan kad dođe iz vrtića, i još jedan dok ja obavljam neke stvari oko malog brace - kupanje ili hranjenje ili uspavljivanje), ali kad je doma, malo je teže zadržati umjerenost. pogotovo kad sam sama s njih dvoje. nekad imam situaciju da moram uspavati malog i imati mir u kući, pa onda gleda puno više crtića nego inače. ne smatram to negativnim, jer kad god prilike dopuštaju idemo van i igramo se na razne druge načine.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja po mogućnosti ne palim ni tv prije nego G.legne, a računar još manje.
    bio je jedan period kad je kao hipnootisan gledao u Šreka, dok nismo došli do toga da nije htio ni doručak ni ručak ni večeru bez buljenja u ekran.
    Onda je uslijedio jedan nagli REZ i povratak slikovnicama.

Nisam apsolutni protivnik, ima na tv i svašta zanimljivo da se gleda,
    raznih crtanih filmova, raznih životinja i uopšte,
    ali kad mi je rekao jednom za reklamu "ja ovo najviše volim" :shock:

Bolje gurati autiće po podu nego gledati reli na tv.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •