Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Đeparac!!!

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Đeparac!!!

Dajete li djeci đeparac? Ako dajete, s koliko ste godina počeli, koliko on iznosi, da li se povećava kako dijete raste, na što ga klinci potroše, što kada ga potroše, a još nije vrijeme za sljedeći...? Pišite sve čega se sjetite... Moj sin ima 7,5 god. ne dajemo mu đeparac, niti je on ikada pitao za njega, ali eto, zanima me...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da, i to vec oko godinu dana. Najpre je starija devojcica dobijala 200 din (oko 2.5 eura) nedeljno, ali je doslo do situacije da se dzeparac "steka' u kasicu, a od mame i tate trazi za slicice, dvd-je, sitnije igracke. Odnedavno obe zajedno dobijaju po 300, pa se dogovaraju sta ce te nedelje kupiti. Stede krupnije svote koje dobiju od rodbine, a mi im kupujemo slatkise, knjige i skolski pribor. Od kada tako radimo vidim da je njihov odnos prema novcu postao realniji i da se trude da mudrije potrose. Inace, ne mesamo se u to sta su kupile od svojih 300 dinarcica i da li su ih potrosile odmah ili rasporedile.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja dobija 5 kn kad ide u školu, za to si kupi neki sokić, sendvič i sl. Kad ne ide u školu, traži recimo da si kupi sladoled, to je po ljeti...

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo je vrijeme kada smo mu davali džeparac tjedno da ne bi žicao djeda i baku na putu doma, ali se pokazalo da i dalje žica, pa smo to ukinuli.

Sada kada ne nosi užinu u školu dobi koju kunu da si kupi sokić ili kao-kao.

Kada ćemo opet počet? Teško je reći. Ali vjerojatno pred ljeto kad krene sladoledomanija. Možda niti to neće biti džeparac.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. i B. još ne dobivaju džeparac. Dobivaju novac od roditelja i od drugih, ali ne redovite i određene iznose. M. ide u prvi razred, ali još ne osjeća potrebu za time. Hranu dobiva u školi, a za igračke žica ili naprosto dobije. Novac koji ima štedi. B. je drugačija, ona za lovu koju dobije voli počastiti obitelj.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo đeparac uveli starijoj u 2.razredu,7.5g
    svake nedjelje dobije po 10kn,prvih par tjedana je kupovala svaki dan žvake(0.5kn ) dok čeka bus,častila prijateljice i osjećala se važna 8) ,
    onda je počela stavljati u kasicu i skupila si za bratz lutku koju je željela za rođendan
    možda izgleda malo,ali dok se ona ne buni,nama super...
    bus joj je besplatan,dobije 1. u mjesecu 50kn bon za mob i zbilja jako pazi!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi smo odlučili uvesti M. mjesečni džeparac u drugom razredu. B. također.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo takodjer uveli tjedni džeparac u 2 razredu. 15kn nedjeljom. Ponekad mu dam i 20 kn jer mladi gospon, kolko je sasav tolko voli spremati. Pa onda za pranje auta, posebno spremanje sobe (onako apotekarski) i sl, dobije dodatak.

Ako me Lovro skuzi da dajem Andriji džeparac, onda zica i on, pa mu povremeno dam 5 kn.

Inace A. uredno cuva lovu, tu i tamo kupi neku glupost, ali uglavnom stedi za nesto. Trenutno je to pravi stolni nogomet.

Lovro je druge fele. On voli pocastiti kesten pireom, sladoledom i sl. ALi ima i neki osjecaj, ne znam objasniti, za vrijednost. Proslo ljeto mu je baka poslala 100 kn za sladoled, a on je kupio Kupusica za tu lovu i nije ni trepnuo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja ide u 5. razred i dobije 50 kn tjedno.
    To joj je za marendu , časopise i slatkiše.
    Uspije uvijek nešto uštediti pa kupi cd ili neku majicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja ide u 5. razred i dobije 50 kn tjedno.
    To joj je za marendu , časopise i slatkiše.
    Uspije uvijek nešto uštediti pa kupi cd ili neku majicu.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo našem đaku prvaku od početka ove godine počeli davati džeparac, 20 kuna tjedno. Kako je to pridodao svoti koju je dobio za Božić od djeda i baka, šalimo se da već ima više novaca nego mi!

No, tu se pojavio mali problem: on bi taj novac i štedio i trošio , pa slatku muku muči...

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj ne dobije đeparac u pravom smislu riječi, tj. određeni iznos za određeno vrijeme. Ali često dobije od bake, dede, teta pa onda brižljivo sprema i točno zna koliko ima. Mi mu damo sporadično za sladoled, žvake ili sličice, ali to ne ubrajamo u đeparac. Svoju ušteđevinu troši kako hoće (pod nadzorom, naravno), uglavnom za igračke i časopise. Ali lijepo mu kažem neka pazi jer kada potroši novce, više ih nema.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nemamo đeparac niti je ikad spominjala da bi htjela đeparac. Svaki dan ima pravo odabrati neku điđicu u dućanu i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mi ne dajemo đeparac nego svaki dan dobiju mlađi 10, a stariji 20 kn. Mlađi papa u školi, pa mu je 10 kn dovoljno za sokić ili šta već želi toga dana, a stariji si kupi sendvič..

A štediti smo počeli prije 3 godine.. Sva štednja ide kod bake u kasice... Za svakoga posebno.. Kada se odluče da si žele nešto vrijednije kupiti onda iz štednje vadimo ...

Leon si je kupio bicikl Želio je da si kupi sam od svoje štednje, a ne da mu mi kupimo.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim, formalno, nema džeparac, ali, da, dobije često svašta-nešto...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •