-
Đeparac!!!
Dajete li djeci đeparac? Ako dajete, s koliko ste godina počeli, koliko on iznosi, da li se povećava kako dijete raste, na što ga klinci potroše, što kada ga potroše, a još nije vrijeme za sljedeći...? Pišite sve čega se sjetite... Moj sin ima 7,5 god. ne dajemo mu đeparac, niti je on ikada pitao za njega, ali eto, zanima me...
-
Da, i to vec oko godinu dana. Najpre je starija devojcica dobijala 200 din (oko 2.5 eura) nedeljno, ali je doslo do situacije da se dzeparac "steka' u kasicu, a od mame i tate trazi za slicice, dvd-je, sitnije igracke. Odnedavno obe zajedno dobijaju po 300, pa se dogovaraju sta ce te nedelje kupiti. Stede krupnije svote koje dobiju od rodbine, a mi im kupujemo slatkise, knjige i skolski pribor. Od kada tako radimo vidim da je njihov odnos prema novcu postao realniji i da se trude da mudrije potrose. Inace, ne mesamo se u to sta su kupile od svojih 300 dinarcica i da li su ih potrosile odmah ili rasporedile.
-
Moja dobija 5 kn kad ide u školu, za to si kupi neki sokić, sendvič i sl. Kad ne ide u školu, traži recimo da si kupi sladoled, to je po ljeti...
-
bilo je vrijeme kada smo mu davali džeparac tjedno da ne bi žicao djeda i baku na putu doma, ali se pokazalo da i dalje žica, pa smo to ukinuli.
Sada kada ne nosi užinu u školu dobi koju kunu da si kupi sokić ili kao-kao.
Kada ćemo opet počet? Teško je reći. Ali vjerojatno pred ljeto kad krene sladoledomanija. Možda niti to neće biti džeparac.
-
M. i B. još ne dobivaju džeparac. Dobivaju novac od roditelja i od drugih, ali ne redovite i određene iznose. M. ide u prvi razred, ali još ne osjeća potrebu za time. Hranu dobiva u školi, a za igračke žica ili naprosto dobije. Novac koji ima štedi. B. je drugačija, ona za lovu koju dobije voli počastiti obitelj.
-
-
I mi smo odlučili uvesti M. mjesečni džeparac u drugom razredu. B. također.
-
Mi smo takodjer uveli tjedni džeparac u 2 razredu. 15kn nedjeljom. Ponekad mu dam i 20 kn jer mladi gospon, kolko je sasav tolko voli spremati. Pa onda za pranje auta, posebno spremanje sobe (onako apotekarski) i sl, dobije dodatak.
Ako me Lovro skuzi da dajem Andriji džeparac, onda zica i on, pa mu povremeno dam 5 kn.
Inace A. uredno cuva lovu, tu i tamo kupi neku glupost, ali uglavnom stedi za nesto. Trenutno je to pravi stolni nogomet.
Lovro je druge fele. On voli pocastiti kesten pireom, sladoledom i sl. ALi ima i neki osjecaj, ne znam objasniti, za vrijednost. Proslo ljeto mu je baka poslala 100 kn za sladoled, a on je kupio Kupusica za tu lovu i nije ni trepnuo.
-
Moja ide u 5. razred i dobije 50 kn tjedno.
To joj je za marendu , časopise i slatkiše.
Uspije uvijek nešto uštediti pa kupi cd ili neku majicu.
-
Moja ide u 5. razred i dobije 50 kn tjedno.
To joj je za marendu , časopise i slatkiše.
Uspije uvijek nešto uštediti pa kupi cd ili neku majicu.
-
-
Moj ne dobije đeparac u pravom smislu riječi, tj. određeni iznos za određeno vrijeme. Ali često dobije od bake, dede, teta pa onda brižljivo sprema i točno zna koliko ima. Mi mu damo sporadično za sladoled, žvake ili sličice, ali to ne ubrajamo u đeparac. Svoju ušteđevinu troši kako hoće (pod nadzorom, naravno), uglavnom za igračke i časopise. Ali lijepo mu kažem neka pazi jer kada potroši novce, više ih nema.
-
Nemamo đeparac niti je ikad spominjala da bi htjela đeparac. Svaki dan ima pravo odabrati neku điđicu u dućanu i to je to.
-
Mi ne dajemo đeparac nego svaki dan dobiju mlađi 10, a stariji 20 kn. Mlađi papa u školi, pa mu je 10 kn dovoljno za sokić ili šta već želi toga dana, a stariji si kupi sendvič..
A štediti smo počeli prije 3 godine.. Sva štednja ide kod bake u kasice... Za svakoga posebno.. Kada se odluče da si žele nešto vrijednije kupiti onda iz štednje vadimo ...
Leon si je kupio bicikl
Želio je da si kupi sam od svoje štednje, a ne da mu mi kupimo.
-
Mislim, formalno, nema džeparac, ali, da, dobije često svašta-nešto...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma