-
Priznajem da niti ja ne kuzim cemu potreba za izvanrednim otkazom.
Predlazem ti da nazoves sefa i kazes mu da se ne planiras vratiti na posao (ovo je za mene prvi ljudski korak i prema sefu, a i prema zeni koja te zamjenjivala).
Nakon toga nazoves kadrovsku (ili te sef samo prespoji u kadrovsku) i kazes da od tog i toga datuma prestajes raditi te da bi sporazumno raskinula radni odnos.
Zamolis ih da ti nakon odjave sa HZMO i HZZO posalju preporuceno radnu knjizicu, poreznu karticu i ostale dokumente koje imas u firmi (npr. ako si ostavila original diplome, svjedodzbe..).
U nekim firmama traze da potpises da si preuzela dokumente pa tada trebas doci osobno po njih. Kakva je praksa u tvojoj firmi doznat ces tek nakon razgovora sa nekim iz kadrovske.
A i ako ces morati sama ici u firmu po dokumente gledaj na to s vedrije strane. Procaskat cete o protekle 3 godine, par poljubaca u obraz i poslije toga kuda koji mili moji.........
I da, poslodavac te mora odjaviti u roku od 8 dana kako bi eventualni novi poslodavac imao jos 7 dana da te prijavi (jer te novi poslodavac mora prijaviti u roku od 15 dana od zapocinjanja radnog odnosa).
Ja zastupam stajaliste da uvijek trebas ostati u dobrim odnosima kada odlazis iz firme, bez obzira kako je bilo u firmi i kroz sto si prosla.
Osobno se tako ponasam i do sada mi je to bio pun pogodak. A nisam jednom promijenila poslodavca 8)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma