Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: tete- čudovišta

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno tete- čudovišta

Drage mame, ja radim u vrtiću kao odgajatelj i moram priznati da čitajući vaša razmišljanja o "tetama" (iako svi odgajatelji imaju najmanje VŠS i dalje su samo tete), pomislim kako smo sve mi čudovišta koja postoje samo da napakoste Vama i Vašoj djeci. Duboko sam uvrijeđena i strašno je što većina vas trabunja o bavljenju djecom, a istovremeno bi na Badnjak ostavile djecu u vtriću, kako kaže jedna Vaša članica, da može pročitati koju knjigu o odgoju djece i pitam se, imate li vi djecu zbog vrtića ili sebe? Najstrašnije od svega je kad djeca nisu poželjna u vlastitom domu. Kako se uopće usudite ostaviti djecu s nama takvima? Ne pazimo ih, grizu ih, tuku, a još bi i na godišnji, strašno. A onaj dio o poklonima za tete, svatko voli vidjeti da je njegov rad i trud cijenjen i poštovan, ali moram vam reći da mi je uglavnom strašno neugodno kad dobijem bilo što, a vjerujte da vaši pokloni su ponekad takvi da se pitam, da li da odmah bacim, ili nosim kući i bacim tamo. I svaki put se na tom smeću još moram i srdačno zahvaljivati i glumiti sreću što sam ga baš ja dobila. Najveća sreća svakom odgajatelju je povjerenje i poštovanje, jer zajedno radimo na jednom odgovornom i važnom zadatku, a to je postaviti vašu djecu na noge, da kroz svijet idu kao zadovoljna, sretna, samostalna i kompetentna bića.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj, catwoman, koji topic....
    nema potrebe potpirivati vatru između teta i roditelja na forumu. kužim tvoju povrijeđenost jer se o tetama fakat svašta piše, kao i o mamama koje ne doje ili idu na carski ili nešto treće što je nekom neprihvatljivo. Na jedno uho unutra, na drugo van, i generalizacija je bezveze u kojem god smjeru išla.
    peace!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve mi je jasno, ali ova primjedba o poklonima za koje se ne mozes odluciti gdje da ih bacis...i jos kazes da se moras srdacno zahvaljivati na tom smecu???? :? A mozda ti je taj neki smece-poklon udijelio upravo roditelj koji jako cijeni tvoj rad?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

catwoman nisam primjetila da je tu itko tete proglasio čudovištima
    kako i u svim poslovima ima boljih i manje dobrih teta
    a mi kao roditelji nekad nismo objektivni, i polazimo od stajališta da je nama naše dijete centar svijeta, pa nekad nerealno očekujemo da se i tete prema njemu tako ponašaju, a naravno da to ne igra
    nekad i tete griješe, i roditelji se tu požale
    ali nitko ih baš nije napadao onako kako si ti to doživjela
    ako si imala osobno neka loša iskustva, žao mi je zbog toga, ali to ne opravdava ovu retoriku
    a ovo za poklone je ružno, ako tako i misliš nisi tu trebala iznositi, ni u šali, možda netko tko je od srca poklonio sitnicu, sad razmišlja da li teta o njegovom poklonu razmišlja kao o smeću

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

najveći poklon mi je kada i za deset godina me roditelj u gradu pozdravi. A o smeću, sorry, ali stvarno sam ljuta, jer ispada da mi samo čekamo neke silne poklone.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

catwoman, ajde uvuci pandze i razmisli o svom stavu, ne znam na cemu se bazira, na onome sto si ovdje procitala ili na nekom vl. iskustvu.

vrtić već odavnonijemjesto koje skrbi o djeci kad rod. rade, vec je i mnogo vise. da li ce neka mama dovesti dijete da bi ona mogla piti kavicu s prijateljicom na miru se u biti nas u vrticu ne bi trebalo brigati, nas posao nije organizacija vremena roditeljima vec djeci.

i ne vidim razlog zasto te ljuti to teta, ja imam VSS i ponosna sam teta...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

catwoman - kaj tebe zapravo smeta?

to što radiš u vrtiću
    to što te zovu "teta"
    to što dobivaš krive poklone

???????????

budi ti i dalje duboko uvrijeđena, a sad ćemo ti se pridružiti i mi ostali - jer si rekla da "trabunjamo" ...

ako si već tako idealna, onda bi bio red da pripaziš na svoj riječnik. :/

s druge strane, ako te konkretno netko povrijedio pa si zbog toga ljuta - onda to tako i napiši. to možemo razumjeti, i dati ti podršku.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

volim raditi u vrtiću, volim što me djeca zovu teta i ne želim poklone uopće, ja radim za svoju plaću a ne za vaše poklone, ali topic o poklonima za tete je i iše nego uvredljiv, a i način na koji mame na forumu diskutiraju o tetama. Tete ne mrze njihovu djecu, nisu nemarne i uglavnom su veliki entuzijasti.
    kako bi se vi osjećali kad u poslu koji radite, vaši klijenti, pacijenti, suradnici, mušterije ili tko zna što bi stalno vam dolazili sa svojim i svatko drugačijim idejama kako vi ustvari trebate raditi svoj posao, za koji ste se uzgred rečeno školovali .

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što misliš da se to nama ne događa? Svaki moj "korisnik" ima pravo na svje mišljenje, ne pada mi na pamet uskratiti mu to pravo. I, njegovo me mišljenje nikada ne ljuti, saslušam ga, odvagnem ima li tu prostora za učiniti nešto ili ne. A, vjeruje mi, radim sa puno "težom" populacijom nego što su to roditelji. Ukoliko me nečije mišljenje i je naljutilo ili povrijedilo to samo može biti znak da razmislim zašto je tome tako?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj catwoman prvotno napisa
    kako bi se vi osjećali kad u poslu koji radite, vaši klijenti, pacijenti, suradnici, mušterije ili tko zna što bi stalno vam dolazili sa svojim i svatko drugačijim idejama kako vi ustvari trebate raditi svoj posao, za koji ste se uzgred rečeno školovali .
    Ma daj! Pa gdje nije tako??
    A pokloni? Ja sam Janinim tetama stvarno poklonila sitnicu, sve skupa 50-ak kunića, ali iz srca i zahvalnosti.
    I mene strašno vrijeđa tvoj post.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se osjećam gadno. ali sve odradim sa smajlom! ak nije dosta jedan - bacim TRI!

i idem dalje...

naučila sam da je jedini ishod živciranja zbog takvih stvari - aktiviranje MOG gastritisa... svi ostali odu dalje, i ne razmišljaju o tome... pa eto, i ja sam odlučila tako ...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ponavljam, jedino što odgajatelji žele je da roditelji poštuju njih i njihov trud, mi nismo neprijatelji vama i vašoj djeci. Za mene kao odgajatelja, velika je sreća kad čujem da je djetetu ljepše u vrtiću nego kući, ali drage mame, kao roditelj bila bi beskrajno žalosna i osječala bi se potpuno neuspješno da je mom djetetu ljepše sa tetom nego sa mamom. I da, kad sam bila na godišnjem, nikada nisam vodila svoje dijete u vrić, jer sam uživala u svakom trenutku koji smo proveli zajedno. Uživajte u svojoj djeci, jer tako je kratko vrijeme kada vas trebaju, prebrzo odrastaju, požalit ćete što niste više bile s njima.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jedino što odgajatelji žele je da roditelji poštuju njihov rad i njihov trud. ispavljam.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino što odgajatelji žele je da roditelji poštuju njihov rad i njihov trud. ispavljam.
    svatko od nas želi da se njegov rad i trud poštuje. to nije uvijek tako, a i ima nas svakakvih... nečiji rad i trud itekako zaslužuju poštovanje, nečiji ne...

u životu stvari nisu uvijek onakve kakvima želimo da budu... onom tko se nauči nositi s tim - bit će lakše...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kao roditelj bila bi beskrajno žalosna i osječala bi se potpuno neuspješno da je mom djetetu ljepše sa tetom nego sa mamom. I da, kad sam bila na godišnjem, nikada nisam vodila svoje dijete u vrić, jer sam uživala u svakom trenutku koji smo proveli zajedno. Uživajte u svojoj djeci, jer tako je kratko vrijeme kada vas trebaju, prebrzo odrastaju, požalit ćete što niste više bile s njima.
    Zanemarit ću onaj dio o poklonima, baš ti je bezveze.
    Meni kvotani dio nije baš jasan... odakle ti ideja da netko ne želi svoje dijete uz sebe dok je na godišnjem ili da nečije dijete radije bude s tetom nego s mamom? :/
    Moja mala baš rado ide u vrtić, gotovo od prvog dana, ali čim me spazi na vratima istog trena ispušta sve, i uvijek ju moram podsjećati da uopće pozdravi tetu na odlasku. Koliko sam ja primjetila tako reagira svako dijete iz njene grupe.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    odakle ti ideja da netko ne želi svoje dijete uz sebe dok je na godišnjem ili da nečije dijete radije bude s tetom nego s mamom? :/
    pretpostavljam s ovog topica
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=53772

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Janoccka, Janoccka,
    tko bi se tome od tebe nadao?!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala anjica, sa tog, a i sa još ponekog. jako me sve to žalosti.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Osim skeptične majke koja je otvorila topic o poklonima, nisam primjetila da je bio negativno nastrojen prema tetama, dapače. Čak se i jedna tvoja kolegica na kraju topica izjasnila da je dirnuta lijepim riječima za koje su forumašice izrekle o tetama koje u vrtiću čuvaju njihovu djecu!

Ja sam prva koja uvijek branim odgajateljice, ne samo na ovom forumu i ne samo zato što su odgajateljice naše djece divne osobe, nego prvenstveno zato što iskreno smatram da je to jako zahtjevan i odgovoran posao, ali ti ovakvim riječima sigurno ne promoviraš dostojanstvo svoje struke!

I da, u mom "selu" mi tete ne oslovljavamo sa "gospođo odgajateljice", ali bome niti one nama ne persiraju, nego nas zovu jednostavno "mama".

Onaj dio o poklonima ne želim komentirati...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad neće nitko o poklonima - ja ću...

Iskreno sumnjam da itko tko razmišlja o poklonu za tetu u vrtiću, a istovremeno je nezadovoljan njenim radom i odnosom prema djeci...

Dakle, poklon koji se daje, trebao bi biti od srca, kao nagrada i znak zahvalnosti, poštovanja i zadovoljstva odnosom tete prema djetetu...

I ne mislim da bi se poklon tetama trebao davati avansno... dakle, "ako ja dam poklon teti, ona će biti bolja prema mom djetetu"... to ne smatram normalnim...

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da se nadovežem na poklone (iako je tema puno opširnija) jer ste me podsjetili na jedan moj poklon prije nekoliko godina. Vodila sam jednu grupu djece tu školsku godinu gdje uopće nije bio običaj da se na kraju godine sakuplja i nešta daruje.

No, te godine su roditelji možda bili malo poduzetniji ili smo im se ja i kolegica posebno svidjele, ali odlučili su dati vrlo simboličnu cifru i kao znak pažnje nešto nam kupiti za uspomenu. I tu kupnju obavila je jedna mama s vrlo diskutabilnim i kičastim ukusom (ali širokim osmjehom i dobrom dušom).

Ja i kolegica dobile smo tri poklona: vrlo kičastu, šarenu vazu u obliku amfore, najkičastiji sat od keramike s dvije ptičice i jednu sliku s pozlatom u tragovima. Uz to cvijeće i čestitku sa svim potpisima. Ja mislim da se većini roditeljima tamo zavrtilo u glavi kad su vidjeli izbor, a ja i kolegica smo se radosno zahvalile kao da smo dobile poklone iz ekskluzivne trgovine, a ne iz obližnjeg kineskog dućana.

I dan danas sjetim se tog darivanja i nikada, baš nikada nisam o tome razmišljala kao o smeću. Toplo mi pri srcu kad se sjetim te grupice i tih roditelja i mislim da je važnija dobra namjera nego ono što se dobije.

Nisu pokloni obavezni pa da netko daruje reda radi. Ako ti je netko već odlučio nešta darovati, vjerujem da je to učinio od srca. To što ti nije pogodio ukus, vrlo važno...

Djelomično razumijem šta te je to iziritiralo i sve o čemu ti pišeš u negativnom kontekstu zaista stoji i istina je, ali kod jedne manje kategorije ljudi. Nije vrijedno osjećati se tako loše i žalosno jer će takvih ljudi i roditelja biti uvijek, s tim se moramo pomiriti i prihvatiti to ako želimo raditi ovaj posao do penzije i sačuvati zdrave živce.

Ja još uvijek uživam u onom većem postotku dobrih, dragih i brižnih roditelja i iste te dječice. A oni roditelji koji nisu takvi...a, Bože moj,
    šta su jadna djeca kriva zbog toga?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Janoccka, Janoccka,
    tko bi se tome od tebe nadao?!
    Šta te muči? Što dijete vuče mene na saonicama
    Ili što sam prvi dan na godišnjem a dijete mi u vrtiću? Ili što se mogu organizirati tako da mi dijete uopće ne mora ići u vrtić 8)
    Ili možda to što je dijete otišlo u vrtić sa božićnom kutijom za tete
    Ili samo zato što mi jako volimo naše tete i tete vole nas

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Šta te muči? Što dijete vuče mene na saonicama
    :shock:
    Stvarno si pretjerala!

U stvari, muči me što si divna majka, a što netko, tko uleti na trenutak kao što je uletjela catwoman, to ne može znati.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

uh...otvorim forum nakon par dana i prvo što vidim - ovaj topic.... :/

naime, catwoman ja razumijem o čemu ti pričaš, ali ipak...trebaš birati način na koji ćeš nešto reći (ne kažem da moraš upakirati riječi u mašne i poklone, no opet... )...ljutnju treba usmjeriti na one koji su ju zaslužili, a ne generalizirati ovdje ne forumu svim roditeljima, jer je upravo to ono što te ljuti - kad roditelji na osnovu negativnog iskustva s jednom tetom generazliziraju to na cijelu struku...zar ne?

a ovo što kažeš za poklone...hm... mislim da je i to trebalo drugačije reći... moj dojam je zapravo da smećem smatraš ono kad iz poklona vidiš da se netko ni najmanje nije potrudio da zadovolji tvoj ukus (ili se možda varam?), ali ako ćemo biti iskreni i realni... zar nije teško roditelju pogoditi ukus tete kad je ona osoba koju privatno uglavnom ne poznaje?

a iz tog topica koji je tebe uzrujao, ja sam vidjela samo pozitivu i pročitala prekrasne načine razmišljanja ljudi i nastojanja da zajedno sa svojom djecom razvesele tete tako pa mi stvarno nije jasno što te tamo naljutilo (osim možda same pokretačice topica? )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mare moja

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ima i puno roditelja koji vbaš vole tete svoje djece, a i šire. Eto, npr. Bartolove tete su baš za poželjeti, iako su potpuno drugačije - jedna je otovrena, topla i vesela osoba, a druga prilično ekstrovertirana, ali obje izgelda znaju s njima odlično raditi. Od kad ide u vrtić na njemu se vidi puno dobrih promjena, što utjecaj teta, što starije djece (ide u mješovitu grupu) i ne mogu reći da je pokupio baš puno negativnih stvari (vidi se da se jako puno radi s njima, usmjerava ih se i pazi na njihovo međusobno ophođenje).
    O vrtiću i tetama sve najbolje, ali kad sam doma (osim zbog bolesti mlađeg brata, a i onda ga vodim kasnije i odem puno ranije po njega) - nema niti govora da on ide u vrtić, ionako mislim da smo puno premalo skupa.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: tete- čudovišta

a vjerujte da vaši pokloni su ponekad takvi da se pitam, da li da odmah bacim, ili nosim kući i bacim tamo. I svaki put se na tom smeću još moram i srdačno zahvaljivati i glumiti sreću što sam ga baš ja dobila.
    Nemam neki posebni komentar na ovo, ali me onak čisto zanima da nam opišeš kakav si to poklon dobila, a koji te toliko razočarao da od šoka nisi mogla odlućiti kam da ga zahitiš?!
    Ajde ak ti nije problem napiši, pa će neki od nas koji "skromno" daruju svoje tete u vrtiću nešto naućiti i prestati nositi smeće kao poklone.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ću malo generalizirati...
    Let's be honest: ima svakavih roditelja, ali isto i odgajatelja. Kao što ima svakavih prodavača, liječnika, profesora, čistačica, ....Možda u nekom idealnom svijetu je sve idealno, ali u našem-nije. Ja kužim catwoman s njene pozicije iako se baš nije najljepše izrazila, bila je ljuta.
    Ono što ja kao roditelj primjećujem, jesu neki roditelji bez opće kulture (dobro jutro-doviđenja jedva da i postoji), neki roditelji koji se s visoka ophode, budu vrlo bezobrazni i bahati...i razno.
    S druge strane, Catwoman, moraš znati da je većinu ipak pogodio tvoj topic, jer vrlo poštujemo i cijenimo vaš rad, i otvoreni smo za suradnju.
    Ali isto tako, moraš priznati da postoje tete koje svoj posao ne obavljaju dobro. Ja ih ne znam puno, ali znam da postoje. I to je ono što je loše.
    Ti vjerojatno radiš dobro, savjesno i predano, jednako kao i ja; ali imam kolegicu koja nije baš tako jako savjesna. Imaš li ju i ti?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravila sam se nadovezati na poklanjanje:
    mi smo jedni od onih koji poklanjaju tete, ali s onim što izradimo doma, klinci i ja. Ne očekujem da se ti naši pokloni čuvaju stoljećima, ali bi me jako rastužilo kad bih čula da tete o tome pričaju kao o smeću. Jer s velikim trudom i pažnjom izrađujemo i zamatamo...

Moja stara je bila profa povijesti. Ne možete si zamisliti što je s godinama uspjela skupiti. U njenoj sobi (niti jednog nije bacila, iako je već 5 godina u penziji!) nalazi se pola Akropole sa svim raznim pripadajućim figurama grčkih bogova i junaka, pa onda nekoliko Cezara u raznim veličinama, raznih uokvirenih pergamenata (!!!), a o vazama da i ne pričamo. I još štošta. Sister i ja smo doma umirale od smijeha, i sad mi je smiješno kad uđem kod stare u sobu, ali nedajbože da me stara čuje. Nikad nije dala da se sprdamo s Ciceronom ili Artemidom ( u prenesenom značenju)....

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja poludim kad ovako netko uleti i stane generalizirati, to mi je bljak bljak

ja sam ta koja ponekad odvede dijete u vrtić jer imam doma posla a poželim nekad u miru i knjigu pročitati i ne mislim da sam zbog toga lošija, baš naprotiv

moja Nina OBOŽAVA svoje tete a i ja ih obožavam zbog toga

Imam puno vremena pa ga raspodjelim, dio tog vremena provede u vrtiću dok sam ja doma, pa što? Bitno da joj je tamo lijepo kao i doma...
    A da znam da ima jednu takvu tetu kao što si ti bome bi si ju radije doma ostavila...

A pokloni, to me samo opterečuje i ne želim o tome uopće razmišljati, da bi mi se našla jedna ovakva pa da ga baci u smeće

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Catwoman, mene je jako ražalostio način na koji si pisala i shvaćam da je u afektu, inače bih zaključila da srećom nisi naša teta :/ . Mi jako cijenimo naše tete i volimo ih i to se trudim pokazati bar poklonom za koji se nadam da ne misle da je smeće. Osobno mi je taj dio iz tvog posta grozan, jer mislim da je žalosno kad tako razmišljaš. Netko možda nema smisla za izabrati poklon, a želio ti se zahvaliti. Ponekad je teško izabrati poklon osobi koju poznaješ, a kako ne bi bilo teško izabrati poklon nekome koga privatno ne poznaješ najbolje.

Ja osobno mislim da je zanimanje profesora/nastavnika/učitelja i zanimanje odgajatelja često podcijenjeno - i sjedne i s druge strane; često svi zaboravljamo kakvu važnu ulogu imaju osobe koje nam pomažu u odgoju i obrazovanju naše djece- pod svi mislim na roditelje, ali i na poneke odgajatelje i profesore. Smatram i da su plaće u prosvjeti premale i često je ponašanje pojedinaca prema tim ljudima sramotno, ali ovaj tvoj post neće natjerati roditelje na to da sami sebe kritiziraju. Kako očekuješ da roditelji tebe cijene, ako pišeš o trabunjanju roditelja :shock: i sl. ? Kao i uvijek, red bi bio da svatko od nas krene od sebe, a ne da očekuje čudo i da se drugi mijenjaju i prilagođavaju njemu. Nisam pročitala sve topice o kojima pričaš (nemam vremena), ali, iako mi se možda nešto ne bi svidjelo, mislim da to ne opravdava tvoju reakciju i izbor riječi, a posebno stav o roditeljima koji vole ostavljati djecu u vrtiću :shock: Kao što mi ne pada na pamet govoriti tebi ili tetama kako da rade svoj posao, tako i ti nemaš pojma o tome kako izgleda naš dan, koliko je nama lako ili teško na poslu pa nemoj ljude osuđivati na osnovu jedne rečenice :/

Moje dijete ponekad ne želi iz vrtića, nije često, ali događa se. Kad mi MM kaže da se to dogodilo (on ga kupi iz vrtića, jer ja ne stignem) ja sam :D , ne zbog toga štoznači da ću ga moći ostavljati i više u vrtiću, nego zato što mi to pokazuje da mu je tamo lijepo Nikako ne smatram da to znači da mu doma nije lijepo , kao što ne zaključujem da mu je u vrtiću grozno zato što mu se ujutro ne da ići u vrtić.

Što se naziva TETA tiče, meni je on baš lijep i drag, nekako topao i razočarana sam da se tebi to čini kao podcijenjivanje. Ne bi mi smetalo da postoji pravilo da moramo govoriti "gospođo odgajateljice" i pridržavala bih ga se, ali mi je ovo puno draže i prisnije nadam se da si usamljenja u tome- mislim, nadam se da se tete ne osjećaju manje vrijedne zato što ih se oslovljava s "teta". Ja znam da ja pod tim ne mislim ništa loše, dapače! I, nikako ne zaboravljam da su završile faks (akademiju) i da je to itekako važan posao i to važan za mene i moje dijete.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

daisy, u potpnosti se slažem s ovim... posebice s nazivanjem odgajateljica "teta", jer to nije nikakvo podcjenjivanje već je jednostavno tako uobičajeno i mislim da to više polazi od toga što je djeci tako lakše zvati odgajatelje i da bi ih se onda samo nepotrebno zbunjivalo kad bi se njihovi roditelji tim istim osobama koje oni zovu teta, obraćali sa odgajateljice ili gđo odgajateljice...
    i catwoman, mislim da je najvažnije da ti znaš što ti piše u diplomi i da znaš koliko profesionalno vrijediš i da si sama s time ok i zadovoljna
    uvijek će postojati oni koji će podcjenjivati te profesije (kao što postoje i oni koji podcjenjuju trgovce, čistačice, radnike Čistoće... itd. da ne nabrajam do prekosutra, jer onaj koji je primitivac podcjenjivat će svakoga, bez obzira koje je točno struke...), ali takvi su, na sreću, u manjini i takve onda treba staviti na njihovo mjesto (kak bi se reklo...spustiti ih malo na zemlju), ali nepotrebno je to, kao što sam već rekla, generalizirati na sve roditelje, jer se time ne postiže baš ništa pozitivno...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daisy, jako si ovo lijepo napisala

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Najradije bi da je u mojoj moći izbrisala sve topice odgajatelji vs roditelji.
    Uopće ne mogu razumjeti to prepucavanje.
    Kao odgajatelj i roditelj imam uvid u obje strane i mogu razumjeti razmišljanja obje strane, ali one stvarno NISU suprotne.
    Ne razumijem kako se odgajatelji mogu vrijeđati na ovom roditeljskom forumu i uopće ovako potpirivati vatru.
    Ljudi su različiti, svi imamo i pozitivna i negativan iskustva, ali raspravljati o njima na ovakav generalizirajući način je stvarno :/ :/ .
    Čitajući u zadnje vrijeme ovaj podforum stvarno sam jako tužna jer se stalno suprostavljaju dvije strane koje bi BAREM na ovom forumu trebale raditi na poboljšanju cijele vrtičke problematike, da dobijemo naše "Vrtiće iz bajke".
    Zamislite koliko mladih roditelja tek treba imati djecu koja će krenuti u vrtić i čitaju ove redove. Naravno da već kreču sa jednim negativnim stavom.
    Mislim da nikome nije u cilju potpirivati vatru, već bi nam trebao biti zajednički cilj- sredina za dijete puna ljubavi i obostranog povjerenja.

svima i sretan Božić :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I meni se jako sviđa kako daisy piše. I ja mislim slično.

Ovo za bacanje poklona nije uopće vrijedno komentiranja jer samo govori kakva je ona osoba. Mislim, da mi bilo tko pokloni bilo što, a da pritom nema nikakve loše namjere i da me ne vrijeđa, ja bih bi sretna jer znači da me se taj netko ipak sjetio i da cijeni to što radim.
    Ne mogu si uopće zamisliti kakav bi to morao biti poklon za kojeg razmišljaš hoćeš li ga baciti u smeće sad ili doma

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prvo šta bi napravila bi promjenila naziv ovog topica .
    Pa mislim od jednog odgajatelja...Sorry, ali vrijeđa me naziv i potiče na besmislenu raspravu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da je zapravo najpametnije da svi malo smirenije razmišljamo prije nego nešto napišemo, jer u afektu se kažu vrlo, vrlo ružne stvari...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Slažem se da je ovo rasprava/prepucavanje na relaciji odgojitelji-roditelji besmislena, naslov je malo :/ iako je napisan u afektu. U što bi ga vi promjenile?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage moje, ustavri mi je i malo drago da se ovako raspisalo, i kao što ste vi uvređene mojim pisanjem, vjerujte da su i odgajatelji vašim stavoviva i razmišljanjima. Mislim da bi roditelji i odgajatelji trebali biti partneri, a ne suparnici, a partneri razgovaraju, a ne pozivaju tete na red. Meni ne smeta da me djeca zovu teta, mali me uglavnom zovu čak i samo nadimkom, ne smeta me da me roditelji oslovljavaju sa teta..., ali me smeta kad se profesija zove tetama ili još bolje kako je neki dan jedna mama ostavila pismo za kolegicu "tetu čuvalicu". Ona nakon godinu dana čak ni ime ne zna.
    Ps a od kud znate da nisam teta vašem djetetu?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ps a od kud znate da nisam teta vašem djetetu?
    U svoje ime garantiram.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam dojam kad bih dosla u vrtic i oslovila neku od nasih odgajateljica s "gospodjo XY" da bi zena pomislila da nesto opako imam protiv nje i da cu joj sekundu kasnije sasut svasta

kada joj velim "teta" ne mislim pri tome da je ona manje vrijedna niti ista, nego sama sebi stvaram privid toga da smo intimnije nego sto jesmo (jer ja ipak osjecam neko postovanje i respekt prema njoj obzirom da s mojim djetetom provodi puno vise vremena nego ja sama i cesto puno bolje od mene zna kako se moje dijete ponasa i kakvo je kad nije sa mnom)

mislim da bi odgajateljice kojima smeta sto ih roditelji oslovljavaju s "teta" trebale, sasvim jasno i razgovjetno na inicijalnim roditeljskim sastancima ili u individualnim razgovorima s roditeljima, reci: "molim Vas da nas, kako bismo se ugodnije osjecale, ne oslovljavate sa "teta XY", nego s "gospodja XY"

i svima bi nam zivot bio jednostavniji

meni bi npr. bilo super kada odgajateljice ne bi samo, cesto gnjevno i razocarano, reagirale na topice s vrtickom tematikom nego kada bi same poticale rasprave i otvarale topice o odnosima roditelj-odgajatelj
    jer nitko od nas nije savrsen
    nit odagjateljice - a ni mi roditelji
    i cesto nam se medjusobni odnosi zasnivaju na pretpostavkama, a znamo da je pretpostavka majka nesporazuma
    al zajedno mozemo napravit da i jedni i drugi postanmo bolji jedni drugima i da nam djeca u buducnosti fakat idu u vrtice iz bajke, k bajkovitim odgajateljicama

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se nasim tetama ne obracam s "teta" - ja ih zovem imenom

a i one mene

Datum pristupanja
    Oct 2006

A onaj dio o poklonima za tete, svatko voli vidjeti da je njegov rad i trud cijenjen i poštovan, ali moram vam reći da mi je uglavnom strašno neugodno kad dobijem bilo što, a vjerujte da vaši pokloni su ponekad takvi da se pitam, da li da odmah bacim, ili nosim kući i bacim tamo. I svaki put se na tom smeću još moram i srdačno zahvaljivati i glumiti sreću što sam ga baš ja dobila.
    slučajno radim u galeriji slika i imala sam priliku stotinu puta pomagati roditeljima da kupe umjetničku sliku dragim tetama u vrtiću,znači da roditelji kupuju i lijepe i vrijedne stvari,ali zar je važna vrijednost poklona ili znak pažnje? Nadam se samo da neće dotična osoba učiti jednoga dana i moje dijete o vrijednostima u životu,jer su joj očito vrijednosti pošemerene

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene su svakako zvali i nastavnice i učiteljice i profesorice, al vrhunac mi je bilo kad je jedna učenica tražila mamu Mašu.....

Ili kad srednjoškolci dođu pred zbornicu pa se spetljaju i traže našu,......našu Mašu

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

mislim da bi odgajateljice kojima smeta sto ih roditelji oslovljavaju s "teta" trebale, sasvim jasno i razgovjetno na inicijalnim roditeljskim sastancima ili u individualnim razgovorima s roditeljima, reci: "molim Vas da nas, kako bismo se ugodnije osjecale, ne oslovljavate sa "teta XY", nego s "gospodja XY"

.
    .
    .
    .

i cesto nam se medjusobni odnosi zasnivaju na pretpostavkama, a znamo da je pretpostavka majka nesporazuma

tako je.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mukica, slažem se s tobom...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    mene su svakako zvali i nastavnice i učiteljice i profesorice, al vrhunac mi je bilo kad je jedna učenica tražila mamu Mašu.....

Ili kad srednjoškolci dođu pred zbornicu pa se spetljaju i traže našu,......našu Mašu
    meni je ovo predivno
    i mogu se samo nadati da će moje dijete imati takvu profesoricu

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi nismo nikada kupovali poklone tetama......osim onih na kraju te vrticne godine,ali tu sudjeluju svi roditelji....pa one rade svoj posao kao i ja svoj pa mi nitko od kupaca ne donosi poklone(lijepa pohvala mi je puno slada)....

ima svakakvih teta,cast iznimkama........

Datum pristupanja
    Jun 2005

Duboko sam uvrijeđena i strašno je što većina vas trabunja o bavljenju djecom, a istovremeno bi na Badnjak ostavile djecu u vtriću, kako kaže jedna Vaša članica, da može pročitati koju knjigu o odgoju djece i pitam se, imate li vi djecu zbog vrtića ili sebe?
    Meni je stvarno zlo kad pročitam ovakve riječi od jedne tete. Pardon-gospođe odgajateljice. Da, svi rađaju djecu da bi tete imale posla i vrtići bili prepuni. Mislim, svašta....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da vaši pokloni su ponekad takvi da se pitam, da li da odmah bacim, ili nosim kući i bacim tamo
    ccc... vidi se da nisi gledala nijednu epizodu "bračnih voda", takvi pokloni po riječima peg bundy služe za daljnje poklanjanje

inače, potpuno razumijem što si htjela reći i ja svako malo stanem u vašu obranu, al si mislim, mi smo sve ovdje mame-lavice, pa kad već moramo da biramo između vas i djece - onda se zna da ste vi (mala) čudovišta, a oni su nevina i divna dječica šta ćeš!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •