Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Davanje antibiotika

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Davanje antibiotika

Imam veliki problem, Davidu moram davati antibiotik za upalu uha i ventolin po 3x dnevno.
    Svaki put kod davanja antibiotika on sve ili povrati i to u mlazu ili izbaci van, radi sa ustima brrrrr i antiobiotik mu izađe :/
    Nisam više pametna kako da mu dam antibiotik a da on sve ne izbaci van :?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

na zalost na silu ako tako izbacuje
    jedini nacin je da stavis u spricu od inekcije, otvoris mu usta i u sam ugao obraza ubrizgas malo po malo kako ne bi mogao ispljunuti

nama je olaksavalo to sto je antibiotik koji je bio najgori za pit morao piti prije jela i jedino tada ga nije povratio...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj na silu da se ne zagrcne. ja sam u tim slucajevima uvijek trazila inekcije. a zasto ventolin za upalu uha :shock:

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako si i ventolin dobila u sirupu trazi pedijatricu da ti da pumpicu pa kupi babyhaler i tako mu daj, no ne za upalu uha pretpostavljam da ima i bronhitis.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo pobrali neku virozu prije tjedan dana pa smo dobili antib. i ventolin .Bilo mu je jako loše pa zato dobro da je to dobio....ali davanje svega toga koma za njega a i za mene.Dva puta se ispovračao pa sam skužila da je najbolje dati prije jela.Od tih lijekova nije jeo 4 dana samo cika ali hvala bogu :D to je prošlo a on sad sve to nadoknađuje.

_________

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zaboravila sam napisati i to da mu dajem na špricu a odmah nakon toga mu dam piti vode da mu taj okus u ustima prođe.

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobiva ventolin i još jedan antibiotik za uho i dajem mu lijek sa špricom onako u ugao obraza, i svejedno sve povrati jer se zagrcne ili sl. :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobiva ventolin i još jedan antibiotik za uho (lunahor pa napisala sam gore da dobiva to, očito si krivo skužila ) i dajem mu lijek sa špricom onako u ugao obraza, i svejedno sve povrati jer se zagrcne ili sl. :/

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i n. povraćala sumamed, jedino pomoglo da joj ga dajem u kratkim razmacima na špricu i tako je prošlo bez povraćanja. davala bi joj po 1.0 ml svakih 5 minuta, odmah malo vode i prošlo bez povraćanja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako nikako ne bude išlo zamoli pedijatricu da ga promijeni.
    Ja sam ponavljala dozu dok je ne bi zadržao.
    Vrlo brzo je shvatio da je bolje popiti iz prve.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam Patriku davala mrvicu po mrvicu na silu i to kroz 20 minuta. Dozu sam podijelila na 3 dijela i davala svakih 5 minuta. Jedino tako nije povraćao. Ako bi mu ugurala cijelu dozu isti čas bi ju povratio.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma meni je najgore što ventolin prima 3x dnevno a ovaj drugi antibiotik 2 x dnevno u međuvremenu pije i prospan.
    I stvarno nemam pojma kako da mu to dajem, jer ventolin prima i po noći, ne moram ni govoriti da mi je krevet ispovraćan i jadan jedva zaspe nakon tog šoka

Taj haler ćemo kupiti jer mi se čini kao najbolje riješenje davanja ventolina jer djueluje odmah dok sirup djeluje poča sata kasnije :/

Ali kako mu davati ovo ostalo :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •