Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Hitno: infuzija kod kuće

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Hitno: infuzija kod kuće

Pitam za jednu frendicu: njena 6 mjesečna beba je već 3-4 dana u Zaraznoj, primljena je sa proljevom povraćanjem i temperaturom, rota virus isključen, tako da od terapije prima samo infuziju. U međuvremenu joj je prošla temperatura, još ima proljev. Moja frendica ne može ostati s njom jer nema slobodnih apartmana a ima i njezinu sestru blizanku kod kuće. Nju zanima sljedeće: da li postoji neka služba, privatna ili već kakva, koja bi joj mogla omogućiti da dijete prima infuziju kod kuće umjesto da bude u bolnici i izlaže se zarazi? Ona bi ju u tom slučaju izvukla iz bolnice.
    Hvala unaprijed na odgovorima

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu ti pomoći, ne znam, ali čisto sumnjam da bi netko preuzeo odgovornost davanja infuzije u kući 6. mjesečnom djetetu

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

patronažne sestre
    nek se raspita za patronažnu službu u mjestu gdje živi i oni će joj reći da li je to izvedivo ili ne
    ja sam jucer izbjegla bolnicu za dlaku
    primam antibiotik intravenozno pola sata dnevno
    radi toga su me htjeli staviti u bolnicu
    jedva sam se izvukla od toga
    rekla sam im da ću dolaziti u vrijeme kad trebam primiti antibiotik ali da ležat u bolnici neću jer nemam nikakvu drugu terapiju
    nek vidi točno koju terapiju malena prima
    možda može i u obližnju ambulantu dolaziti...nagađam...prvo nek se raspita ali mislim da bi patronažna služba to trebala pokrivati

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

patronažne sestre ne daju nikakvu terapiju
    one obilaze pacijente na terenu za koje ih njihov liječnik zaduži, obilaze
    trudnice, rodilje, bebe, starije, nemoćne, kontroliraju im šećer, tlak, paze kako koriste terapiju, previjaju, ali ne daju injekcije, infuzije
    za davanje infuzije se ide preko ustanove za njegu u kući, ali ne vjerujem da bi pedijatrica napisala nalog ni da bi iz njege u kući to išli davati
    ali neka se raspita kod djetetove pedijatrice

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hvala . nisam se još s njom čula, jučer je bila u panici, ali danas je valjda bolja situacija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako ne povraća neka je uzme doma i rehidrira peroralno.
    Bitno je da popije onolike tekućine koliko inače pije + onoliko koliko izgubi proljevom. To zahtijeva 24 satni angažman, ali je moguće.

Bebama nitko ne daje infuzije kod kuće (bar ne u Zagrebu).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tako maloj djeci najbolje je da prime infuziju u bolnici i da nakon toga idu kući ako je dijete ok. Neke bolnice imaju tkz. dnevnu bolnicu a negdije se može dogovoriti s doktorom da ih puste kući nakon terapije.Ja sam više puta to koristila jedanput za dijete a tri puta za sebe(vodila se u bolnici a ležala kući) također se i MM na zaraznom dogovorio da ga nakon infuzije puste kući.Isto se radilo o proljevu.Nekako sam stekla dojam da sve više se izlazi u susret pacijentu ,a ako baš moraš ostati onda je nekaj ozbiljnije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i mi smo tražili jednom neki način liječenja od kuće (ja sam rekla da ću radije svakih sat vremena dolaziti u bolnicu, nego da dijete ostaje tamo ležati), i liječnica je kao alternativu predložila dnevnu bolnicu (još je spomenula da bi se takva vrsta upale pluća i trebala liječiti iz dnevne bolnice). Nama je to bilo neopisivo bolje, lakše i humanije nego da smo ga ostavili tamo ležati, radi te terapije 2 puta na dan.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joe, mi smo se o tome raspitivali prije točno 4 godine... ali odgovori koje su ti dale a70v i bibai - stoje: nema takve službe.
    mi smo čak pitali i privatne liječnike možemo li dolaziti po nekoliko sati dnevno na bocu.

ali, ipak smo otišle u zaraznu na tjedan dana; imale smo sreću da se baš to jutro ispraznio apartman.
    i, glupo je reći, ali stvarno nam je bilo dobro, kao u hotelu...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prvo, hvala na odgovorima.
    Drugo, jučer sam se konačno čula sa frendicom. Jučer je htjela na svoju odgovornost uzeti malenu iz bolnice, ali ju je jedna mlada doktorica zamolila da ju ostavi preko noći. Naime, mala je imala ili virozu ili reakciju na hranu radi koje je završila tamo, a onda su je stavili u sobu sa djetetom koje ima rota virus- i- pogodili ste! Mala je dobila rota virus! (prema kliničkoj slici zaključeno, testove joj nisu radili). Tako da će, kad malenu konačno puste, morati s njom kod mame na selo najmanje na 5 dana da ne bi zarazila sestru.
    Inače, navodno se sa privatnom dječjom poliklinikom može dogovoriti dnevna bolnica i infuzija, ali naravno za skupe pare.
    Bolje bi bilo da ju nije ni vodila, ali tko može (osim ako je medicinske struke) preuzeti na sebe odgovornost kad mu beba zakuri i dobije proljev i zadržati ju doma???

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    i, glupo je reći, ali stvarno nam je bilo dobro, kao u hotelu...
    da nisam imala mlađe dijete, ovo bi i ja mogla reći za boravak sa sinom na Srebrnjaku
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •