potpisujem ovo za JH i Gospodu i igračeVlvl prvotno napisa
potpisujem ovo za JH i Gospodu i igračeVlvl prvotno napisa
Gary Paul Nabhan: Neki to vole ljuće: hrana, geni i kulturna raznolikost.
Uzela sam J. J. Rousseau 'Ispovijesti' i 'Bilješka o piscu' J. Matanović. Kerouaca još nisam pročitala, možda sutra.
Upravo pročitala:
P.Coelho : Brida
D. Cooper: The codes of power
Byron Katie: A thousand names for joy
David Icke: Beskrajna ljubav jedina je istina
Svaka knjiga totalno drugačija i svaka odlična.
Pročitah ovu knjigu
http://www.zena.hr/webshop/artikl/na...sluh/6648.aspx
![]()
Čitam: The No Asshole Rule (Robert Sutton)
Zanimljivo.![]()
Alen Bović: Metastaze.
Ajmeee, koji bed...
David Lodge: Misli... Progutala, baš mi je bilo dobro - malo kao pametniji ljubić, zanimljivo i na razini fabule - što će se dogodit sljedeće. Čitala jučer ujutro do ne smijem priznat kojih sati. Danas sam kao zombi malo, ali vrijedilo je.
Jel netko kupio Hannah Lothrop: Knjiga o dojenju?
Rado bi je posudila i pročitala. Ako nastavim s kupovanjem knjiga morat ću preseliti u kuću 8)
Ako znate njemački, mogu posuditi na tu temu od Gwen Gotsch: Stillen, u izdanju La Leche Liga
"Ovdje fali ženska ruka"-sviđa mi se, ima brz tempo. Sviđa mi se jer miriši na Balaševića. Jedino mi se ne sviđa što je majstor malo plagirao majstora nad majstorima...
I hit stoljeća,jučer otkriven na policama moje knjižnice (ne kužim kak je nisam ranije snimila)- priručnik-"kako izbjegavati čišćenje"![]()
Ma,divota
petarpan prvotno napisa
dobro zvuči! a šta ima unutra lijepoga?
mama mi je kupila Cosmo da me odobrvolji i unutra
"Djevojke iz Riyada"
http://www.booksa.hr/knjige/4760
tnx idem nakon posla odmah potražiti na kioskumaria71 prvotno napisa
neloš je izbor knjiga uz GRAZIU i besplatne su tj samo 25kn :D
procitala sam danas Predatora od P. Cornwell
tradicionalno dobra (nista novog)
imate koju knjigu za preporučiti od tih koje su uz Graziu?Arwen prvotno napisa
Ja sam opet počela dosta čitati. I baš sam hepi. Trenutno usporedno čitam Digitalnu tvrđavu i Francusku suitu. I malo stručne literature.
Pročitala Pričaj mi o njoj (dobro).
My favorite je dakako Osmi povjerenik, tko nije pročitao, moooooora.
Sad idem čitati ispočetka ovaj topic i napisati si popis.![]()
Houellebecq - Platforma - tek počela, obećava.
Jučer završila Sofijin izbor.
Jel netko zna kakve su ove knjige što se prodaju na kiosku TISKA, najviše me privlači OTOK, zatim Seksulani život moje ujne! Ajd brzo ako je netko čitao da mi kaže jel dobro da skoknem odmah po to, na poslu sam i umirem od dosade![]()
maria71, koliko košta ta knjiga iz Cosma?
ok, vidjela sam preporuke za Otokanima prvotno napisa
na prethodnoj strani
maria71 vidjela sam i cijenu ove knjige, a sad me zanima jel ju preporučaš?
procitala nobiltu i nisam bas nesto impresionirana! :/
preporučam obje :D
Meni je Houellebecq odvratan, a pročitala i Platformu i još dvije knjige.Ima nešto u njemu... nekako je ljigav ali privlačan za čitanje :/
Vidiš kako smo svi različiti - meni je mogućnost otoko od houellebecqa jedna od najboljih knjiga koje sam čitala zadnjih godina.
evo popis knjiga koje nosim na more:
bilješka o piscu- j. colapinto
samo jedna prilika- h. coben
vijavica- k. follett
polarna svjetlost- j. donnelly
polarno svjetlo- p.pullman
![]()
koje obje, djevojke iz Ryada i?maria71 prvotno napisa
Otok sam kupila već sam na 70. str. i sviđa mi se![]()
i Neposluh i Djevijke iz Riyada....
O, da, slažem se, ali svejedno mi je ljigav. Jesi čitala njegov intervju kad je bio u Hrv?petra prvotno napisa
Meni se jako svidjela, iako autora kao osobu baš i ne volim.ina33 prvotno napisa
Sve si nešto mislim kako ću po ne znam koji put opet uzeti "Derviš i smrt" u ruke...
ja sam kupila graziu i "kupinovo vino"
kad ga već pijem, da ga i čitam![]()
je tko čitao?
citala sam (ko i sve od j. harris) i dobro mi je!![]()
Meni je bila dobra i ona "Mogućnosti otoka", ali ja isto volim tu neku pomaknutu i ironičnu literaturu. Slabo baš se razumijem u autore, taj H. je očito svima antipatičan tip jer se predstavlja kao mizantrop, ili mu je to samo onako... image. Ja ne povezujem to - dobra osoba - dobra knjiga. Meni su knjige vjerojatno dobrih osoba - Coelho i sl. - uh... a ne nalazim se tamo, malo mi je tu previše... kako da kažem... ajde da definiram kao "pozitivu" 8). Ovaj H. me već počeo nasmijavat, to volim.Angie75 prvotno napisa
Za sve koji vole psihološke teme:
Na drugi način
Izvrsna knjiga, upravo matematički precizna (u prvom poglavlju autori iznose teoriju grupa i teoriju logičkih tipova, ali ne treba se obeshrabriti, kasnije idu u smjeru primjene tih teorija). Neusporedivo bolje od raznoraznih self-help knjižica kojima je tržište preplavljeno...
Progutala "Da Vincijev kod" :D , počinjem "Ne dao Bog većeg zla", svakih par dana pročitam stranicu "About a Boy", planiram u trenucima kad osjećam da više ne ide meditirati nad stanicama "Malog princa" na engleskom.
Ina33 - i ja volim Houellebecq-a, pročitala sam sve što je kod nas prevedeno. Slažem se da je malo 'pomaknut', ali meni je to sjajno! Jednostavno je drugačiji od drugih, nije sladunjav, na trenutke sirov, a opet bolno iskren, ponekad ne znam je li mi drago što ga prepoznajem u sebi i oko sebe ili ne...
čitala sam. Preporučujem.anima prvotno napisa
![]()
Zadnje i opet preporučujem:
Imprimatur (lagani krimić sa jako puno crkveno povijesnog štofa - inače zbog istog zabranjen u Italiji)
Tinejdžerska literatura (a što ću kad sam i ja tinejdžer) o vampirima
Trilogija:
Sumrak
Mladi mjesec
Pomrčina
Dakle,ispravak netočnog navoda-knjiga se zove "kako izbjegavati kućanske poslove"...Tessa prvotno napisa
fora je..ima svega pomalo,nešto znano a zanemareno i ponešto neznano što služi kao sjajna ideja...
Upiknula sam i "Vodič za moderne mame" i popišala se od smijeha..
O ovoj knjizi je već bilo riječi na ovom topicu... Negdje.petarpan prvotno napisa
![]()
Pročitala sam tvoj post i tražila knjigu uz Cosmo, a prodavačica me blijedo gledala - kaže da nisu dobili ništa, samo neke reklamne materijale i lijepo mi ih je istresla na pult. :? A baš bih si tu knjigu uzela na more.maria71 prvotno napisa
Od mene imate preporuku za Atonement of Iana McEwana. Odlična knjiga!
Xmamma san prvotno napisa
....stavit ću na popispetarpan prvotno napisa
![]()
Sad bi uhvatila "Otrovne roditelje"
Za plažu samo časopisi da ne moram birati između kupanja i knjige 8)
evo sjedim u knjižnici i obzirom je ljetna suša vraćam se "klasicima".Doma nosim Alcotticu i njene "Male žene"![]()
Pročitah laganini knjigu za plažu : Sjećaš me se ?Sophie Kinsella.
Vrlo zabavna![]()
potraži na drugom kiosku ja sam je kupila :DSanja prvotno napisa
Progutala u 24 sata "NA KRAJU DUGE" Cec(kršitelj koda) Ahern - toooplo preporučam!
Jel netko čitao knjige od Niccolo Ammaniti - "Blato" , "Ja se ne bojim" , "Pokupit ću te i odvesti" ?? Navodno su odlične...
Jedna jako neozbiljna knjiga - Terry Pratchett - Veštice na putu![]()
Uhvati mene Pratchett-faza jednom u 2 godine i onda pročitam tih 3 koje imam u kući, uzmem barem još 2 od brata i prođe me. I sve vreme me drma da ih pokupujem sve![]()
"Ja se ne bojim" - lijepa i tugaljiva knjiga, ostavlja gorak okus. Dobra knjiga, ali nakon nje nisam poželjela pročitati ništa drugo od tog autora.
Terry Prachet je navodno rekao da je pisanje najzabavnija stvar koju čovjek može raditi sam, i njegove su knjige stvarno zabavne. Ja posebno volim Boju magije.
Ja sam "Blato" -mislim da mi je OK bila dok sam je čitala, zaboravila više radnju (mislim da su kratke pričice, ali ne sjećam se) - ja ljeti knjige "prožiderm" pa mi se sve koji put ispremiješa.Happy prvotno napisa
Pročitala "Platformu" od Huellebeqcuea (onaj Francuz, ne da mi se guglat preko sporog mobilnog interneta). Meni bila odlična, ali ja volim to mračnjaštvo. Krećem na "Lov na losose u Jemenu". Obećava. Ovaj mi je topic super, prvi put sam knjige nabavljala prema preporukama iz ovog topica, a ne iz onih ljetnih rubrika iz Globusa i Nacionala i svima
- pokazalo se da mogu točnije skužit koje bi mi bile po ukusu.