I mene to zanima. Jel zna netko?anima prvotno napisa
I mene to zanima. Jel zna netko?anima prvotno napisa
po preporuci buckeMikiMama prvotno napisa
ja kupila Otok i oduševila se
Na kraju duge je od autorice P.S. Volim te -dobra
Pčelareva naučnica- ako voliš Sherlocke Holmesa :Daleksandra70vanja prvotno napisa
tu imam od prije i sviđa mi se
kupila sam još dvije ali ih još nisam pročitala
Pročitala sam Sexualni život moje ujne... onako... nije baš po mom ukusu ali može proći kao ljetna razbibriga.
Na kraju duge mi je ok, pročitala za 3 dana.
Sad čitam Fridu a Otok sam propustila kupiti.
Meni je "Frida ili o boli" bila zanimljiva, a "Seksualni život..." me čeka...
Super si ovo reklaForka prvotno napisa
. Meni je osobno Platforma bolja od Mogućnosti otoka, tamo mi ima dosta djelova koje sam brzinski iščitavala, ova Platforma je nekako "zgusnutija".
Ja upravo citam Seksualni zivot moje ujne, onako.
Jos koja strana pa prelazim na Na kraju duge, zatim imam jos Samo jedan pogled (ili tako nesto?). Otok sam isto propustila, nadam se posudit ga u knjiznici.
Jonathan Tropper: Kako utješiti udovca - muška, nabrijana, dinamična, puna psovki, u višoj brzini verzija Petice iz tugovanja Lolly Winston. Svidjela mi se, ali ne osjećam poriv da je kupim i čitam ponovo. Petica mi je puno draža.
John Grisham: Za pizzu i pivo - zgodno štivo za ljetno popodne. Mm čitao do neka doba noći da dođe do kraja. Prati Amerikanca koji upoznaje zapravo otkriva Italiju, i jasno, malo podsjeća na Pod suncem Toskane, iako je posve drugi tip knjige i pisca.
Pročitala "Ostatak" od Tom McCarthyja - nahvaljeno jako, ali mene malo umelo - ne volim knjige s previše detalja koji se moraju pamtiti, zato me koji put i Jergović umete kad se onako filigranski razigra u romanima, ali onda prelijećem te djelove, a ovdje se sve bazira na detalju.
Ja upravo čitam Igora Štiksa "Elijahova stolica".
Sviđa mi se.
Pročitala Chagallov "Moj život", umjetnikova autobiografija, ustvari me knjiga zainteresirala nakon što sam pogledala izložbu, pa je tek sad došla na red... Zgodno... [/b]
potpisujemina33 prvotno napisa
mene platforma skinila do bola a mogućnost otoka -bla-bla
općenito mene istodobno užasava i fascinira ta neka hladnoća francuskih autora
tako nekako brutalni, okrutni bez trunke samilosti prema akterima i situacijama
ina , izgleda da imamo isti ukusina33 prvotno napisa
![]()
coelho je baš ono :smajliguradvaprstauusta:
ja sam trenutno na andriću, što su starci kupovali "na metre"
sigurno se nisu nadali da će im se investicija isplatiti![]()
Gonič zmajeva![]()
![]()
Frida ili o boil
što reći..... dva dana - dvije knjige koje su me duboko potresle
a bome i isplakale.... i stalno mi se motaju po glavi
Pročitala "Wolfy i njegovi" od Zvi Jagendorfa, odrastanje židovskog dječaka izbjeglice nakon II. svjetskog u Londonu, koncipirano kao kratke pričice-izvaci iz sjećanja-svidjelo mi se.
Pročitala i "Izvan igre" od M. Viewegha, 4-5 likova iz istog razredima u 40-tima pričaju svoje priče i sjećanja na gimnazijsko doba, isto mi se svidjelo.
i nisam mogla naći na webu, roman je o iskapanju zlata na Novom Zelandu.....
the colour ( boja )
pročitala nedavno..Mislim da se zove Boja zlata ili tako neštomaria71 prvotno napisa
dobra knjiga![]()
ronin hvala
evo
http://www.algoritam.hr/?id=115824&k...m=1&p=proizvod
vidi se da sam babac u godinama![]()
niš više ne pamtim![]()
Procitala
Na kraju duge - idealna za plazu
Samo jedan pogled - dobar krimic
Sada citam Boja zakona - zasad je dobra knjiga
citam lektiru za 2 razred gimnazije, da bih svom ljubimcu pomogla tokom skolske godine, dakle: Pakao, D.Alighieri;Tartif, Molier; Dekameron, Bokacio;
Don Kihot, Servantes. To ce biti za prvo polugodje, a za zimski raspust citamo ostatak lektire. Naravno da i "ljubimac" cita sve to, a meni dogje kao "obnova naucenog".Inace od onih sam koje stalno citaju, jer mi je to najbolji nacin upoznavati se sa nepoznatim, a poznato doziveti na neki novi nacin. Procitala ovog ljeta:Ostrov,(Viktorija hislop);Broker(Grisam); koraci za pamcenje (NikolasSparks);Igraj, igraj(Murakami), Belver Jin(hesus Ferero -sasvim neobicna, na momente zapanjujuca); Slikari i modeli(Susan Vriland- o umetnosti, likovnoj naravno,o muzama poznatih umetnika, ali ne napisano u duhu enciklopedija vec romaneskno. Divno stivo);Lidija Kasat cita jutarnje novine(Henrijet Skot- o bolesnoj sestri slikarice Meri Kasat i njenoj ljubavi za zivot);Saga o umetnosti(ErnestGombrih). Ove zadnje tri tematski povezane temom(slikarstvo) dosle su mi kao zaokruzena celina. Sada ponovno citam "Parove" od Uppdake-a.
Koja si ti mama!!!mirto2 prvotno napisa
![]()
Inače "Pakao" od D.A. mi je prefascinantan...nažalost, ja ne stignem pročitati ovoliko knjiga tijekom ljeta....trudim se u ovim periodima čitati praktičnu literaturu, s obzirom da sam većinu "klasika" pročitala kao tinejdžerica...
pa čitaš ponovo, šta ima veze
meni je tu jedino žao što neke knjige ne mogu opet čitati po prvi put
od knjiga s kioska dobra je ona Muskarci na kucu - pogotovo kad si u bolnici i nemas kaj drugo radit
nikako da se dokopam orhana pamuka - svaki put zakljucim da su mi te knjige jos uvijek knjige preskupe za kupovat i da cu se ipak uclanit u knjiznicu
a poseban dojam je na mene ostavio Gonic zmajeva kad ga vec spominjet
fakat je onak... ostavi trag i kak veli mara - potrese
na kaucu
Muskarci na kaucu
tak se zove knjiga, a ne Muskarci na kucu![]()
Ja u nedostatku knjiga citam ponovno Zena vremenskog putnika
Moran nabaviti tu Gonic zmajeva, zvuci dobro![]()
Ja upravo dovrsavam Hiljadu sjajnih sunaca (zapravo A Thousand Splendid Suns), obavezno nastavljam sa Gonicem. Potresno i fenomenalno, nesto sto zauvijek ostaje urezano u sjecanju.mara prvotno napisa
Pročitala "Seksualni život moje ujne". Ništa specijalno. Sestra čita "Muškarca na kauču", kaže da je zabavno, meni je odlična bila slična "Dežurna kučka".
pročitala Nives i njenu Golu istinu.
navodno se super prodaje.
meni osrednje, nedorečeno, li-la.
pitko kao voda.
Zavrsila E.George: With no one as witness i What came before he shot her (jaLynleya)
Citam T. Williams: War of the Flowers
Cekaju: Povjesnicarka, Kratka povijest traktora..., Mjerenje svijeta, Ljubav traje tri godine, Zene koje trce s vukovima...
ja sam od onih koji u svakoj prostoriji imaju zapochetu knjigu - chak i u nekoliko kucha(ako uopche ima takva grupa - nedam se da nisam solo primjerak
)
tako da mi je trenutno juul - kompetentno djete (preporuchen i posudjen od frendice) u dnevnom. prije spavanja bhagavat gita kakva jest. vece shtivo douglas adams - ultimate hitchhikers guide. kod bake terry pratchett - sourcery, a oscar wilde - complete works (za ponavljanje) me cheka na moru![]()
Rat cvjetova je baš dobar fantazi :D
"Djevojke iz Riyada" - Maria71, hvala na preporuci.![]()
Dodajem: "Ljudožderi" Tomislava Zajeca. Preporučam.
Ja sam upravo procitala "Djevojka sa bisernom nausnicom", krasna knjiga
Inace, cure hvala za ideje,zapisala sam prijedloge pa krecem u nabavku
citam Bijelu Masajku
zanimljivo.... kao da gledam neki dokumentarac
Konačno pročitala "Otok"...Fantastična knjiga...Jedino mi je kraj došao nekako nedorečeno i ne baš u dotadašnjem stilu...
Pročitala i "Drugo stanje".Kao da čitam naše forumske priče (a neke to i jesu).Posudila kumi trudnici koja odgovorno tvrdi da od svih knjiga o trudnoći i porodu ova nekako najbolje priprema za porod.
ja se obično "zakačim" za jednog kupca i onda pročitam sve njegovo - trenutno sam na Rollinsu (triler/horor) - savršeno, ne ispuštam knjige dok ne završim
Čitam "Ja i Kaminski" od Daniela Kehlmana - baš mi je sviđa. Pročitala "Malu kartuzijanku", svidjela mi se, i "Prisutnost" od J. Kozinskog (po tome je sniman onaj stariji film sa Shirley McLane i Peterom Sellersom), isto mi je bilo dobro.
Pokušavam čitati novog Jergovića ("Srda pjeva u sumrak, na Duhove") i uopće mi se ne sviđa. Zapravo, imam dojam da su mu stare stvari (tj. novele i priče) bolje, a ovi romani koje piše u zadnje vrijeme, jedan gori od drugog.
Završila Nevjernicu.
Počela D.Lodgea Thinks. In english, please![]()
I super mi je ovaj topik, imam popis i polako križam. I uživam![]()
Meni je D. Lodge (na hrv.) bio superAnci prvotno napisa
.
Potpisujem oduševljenje topicom, ja sam imala čitav popis za ljeto, super mi je dobro došao! Zasad još imam čak i s bebicom vremena čitati, dok smo vani i ona spava u kolicima :D.
upravo zavrsila sa citanjem "Kći čuvara uspomena"
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=22&id=118094
sutra pocinjem sa "kuharevim putovanjem"
Ovako i meni. Strastveno sam ga voljela, a sad mi se uopće ne uzima u ruku, da ne kvarim.tanja_b prvotno napisa
Ovako i ja, uvijek se razveselim kad vidim da je podignut.Anci prvotno napisa
Mene je nedavno dirnulo "Drugo stanje", čitala sam ju u autobusu i vjerojatno dobila dijagnozu od suputnika jer sam se svako malo rasplakala ili smijala na glas.
Pročitala sam i od Jamesa Pattersona "Prve žrtve" - kakav gubitak vremena. Nekad sam voljela njegove krimiće, ne znam tko se od nas dvoje promijenio.
Sad čitam Lolitu u Teheranu i jako mi se sviđa.
pročitala knjigu tihomira levajca "odsjaj duha". anegdote o bl profama iz gimnazije. ništa posebno. samo što je zanimljivo da se u nekoliko redaka opisuje kako su ratom prognane izbjeglice dolazile u grad, a nigdje se ne spominje da je netko iz tog grada i odlazio, a kamo li da je protjeran.![]()
1. "Mali konverzacijski leksikon za kućne pse" (Juli Zeh) jako duhovita knjiga u kojoj se objašnjavaju različiti pojmovi viđeni očima psa za lakši suživot s ljudima.
2. Neđto ozbiljnije ali vrlo, vrlo dobro i po meni puno istine
"Teorija neobrazovanosti" zablude društva znanja (Konrad Paul Liessmann)