Stranica 21 od 44 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 2162

Tema: sto citate?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja mama ju je ukrala jer joj se baš početak sviđa, mislim da se njoj baš dopalo to što je o starenju, a kasnije kaže da joj postane bezveze.

Vidjet ću kad mi ju vrati, ako se njoj ne sviđa pretpostavljam da se meni baš hoće

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Trinaestu priču sam pročitala prošle godine ko i Tanjab i isto mi se svidjela!
    sinoć sam počela čitati "ja se ne bojim"!
    knjiga ima stranice malog formata, jako je zanimljiva i brzo se cita, tako da sam sad vec pri kraju!!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitah prije koji dan "Za sve je kriv Tom Sawyer", knjigu putopisa Dvine Meler. Ne znam što bih rekla. :/ Proputovala je udaljene krajeve, no uprkos svim potencijalnim atraktivnostima, knjiga je uspjela biti loša na toliko razina da ih neću ni početi nabrajati. Uglavnom, apsolutna antipreporuka.

I još "Our Iceberg Is Melting" od Kottera i Rathgebera; dopadljiva basna o promjeni i suočavanju s njom, no to je to - ne ide dalje od dopadljivog.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pročitala Ženu vremenskog..., i svidjelo mi se, jako.

sad čitam S ljubavlju, Janis, biografiju J. Joplin koju je napisala Lura Joplin, njena sestra. knjiga nije nešto posebno, ali jedno razdoblje u životu sam jako voljela slušati njenu glazbu. zato mi je zanimljivo čitati bilo što o njoj.

u pričuvi imam Papisu Ivanu.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Pročitah prije koji dan "Za sve je kriv Tom Sawyer", knjigu putopisa Dvine Meler. Ne znam što bih rekla. :/ Proputovala je udaljene krajeve, no uprkos svim potencijalnim atraktivnostima, knjiga je uspjela biti loša na toliko razina da ih neću ni početi nabrajati. Uglavnom, apsolutna antipreporuka.
    ja sam nekoliko puta prelistala tu knjigu u knjizari, no koliko je naslov uoclljiv izanimljiv, toliko mi se cinilo da nije knjiga vrijedna kupovine i citanja.
    pocela sam citati "poruka zauvijek" od marlo morgan - i morala sam stati nakon 1/3 knjige. Ne podnosim te zalostne i jadne zivotne scene bas najbolje, preosjetljiva sam, prejako ih dozivljavam i preintenzivno. meni treba knjiga za duhovno prosvjetljenje ili za uzivanjciju i odmor, smijeh...a ne za plakanje itugovanje

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

aaaaa! otisao mi post a htjela sam stisnuti "preview". zakaj nemamo edit ovdje?!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zoila prvotno napisa
    Citiraj Sanja prvotno napisa
    ja sam nekoliko puta prelistala tu knjigu u knjizari, no koliko je naslov uoclljiv izanimljiv, toliko mi se cinilo da nije knjiga vrijedna kupovine i citanja.
    Ma joj, ja sam tu knjigu dobila za Božić (i to pretprošli ) i stvarno me pekla savjest što je nisam pročitala, zato sam se sad natjerala. Da se ne radi o poklonu (krajnje dobronamjernom), nema šanse da bih gubila vrijeme na tu nebulozu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dunja Ujević Razgovori; Zlatko Sudac stvarno je napisana kao da čitate" intervju" u novinama
    http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...izvod_id=24199

Dojenje i katoličko majčinstvo -Sheila Kippley-Verbum
    ne bi vjerovali kako bi se Rode složile s ovim što piše u ovoj knjizi, to je jedan dokaz da katolička Crkva i Rode mogu imati i isto mišljenje i stajalište o nekim stvarima
    http://www.verbum.hr/?show=16075&id=16075

Duhovni pristup rađanju, Kelly J. Townsend-još nisam pročitala izdala ju je Teovizija, a na zadnjim stranicama isto za divno čudo sve o Rodinoj udruzi, prirodnom porodu....bila sam jako ugodno iznenađena.....što hoće reći eto da su ljudi puno skeptičniji kada se s kršćanske strane govori o nekim temama, dok to lakše prihvate kada o tome govori neka udruga poput Rode
    http://www.teovizija.hr/stranice/iz%...jedocenja.html

u ovim dvijema knjigama se govori o dojenju,prirodnom porodu, o tome kako su sve majke heroji i one koje rade i one koje ostaju doma s svojom djecom, zagovara se ostanak s djecom do 3g.....

mogu biti iskrena da ja kao katolkinja da sam ovo prije nego što sam se informirala na Rodi pročitala u ovim knjigama, iskreno priznajem malo bi teže sve to prihvatila zato što bih mislila da je Crkva ta koja inzistira na tome da žena bude doma i rađa- mada nije tako, drugčije gledam na sve od kada sam rodila...evo možda sam to lakše prihvatila od "feministica i ljevičarki" kako neki nazivaju Rode, jer sam možda od njih očekivala stav, epiduralna, bočica, šminka, posao, frendice-a dobila sam dojenje, prirodan porod i ustvari saznanje da je izbor na meni kad je riječ o bilo čemu, da je svaka žena drugčija kao i dijete i da ako osluškujete svoje srce, instikte i svoje dijete ne možete pogriješiti u ničemu

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pročitah friško American Gods od Niel Gaimana - topla preporuka za svakog tko voli sf.

Sad sam u nekoj retro fazi pa upravo Mansfield park od Jane Austin. Klasika, jedno od djela u njezinoj zrelijoj fazi, odlično dočarala svoje strahove od novog i promjena.

Već dulje vrijeme cijedim polako Collapse od Niel Diamonda. Knjiga koja analizira zašto neke civilizacije odluče/izaberu propasti pa uzroke propasti elaborira kroz primjere propasti Maya, Easter otočja, Grenlanda, Ruande... Zanimljivo štivo svakako.

uglavnom, šaram po svemu i svačemu i baš mi paše.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj india prvotno napisa
    Već dulje vrijeme cijedim polako Collapse od Niel Diamonda. Knjiga koja analizira zašto neke civilizacije odluče/izaberu propasti pa uzroke propasti elaborira kroz primjere propasti Maya, Easter otočja, Grenlanda, Ruande... Zanimljivo štivo svakako.
    Ovo je jako dobra knjiga, za svaku preporuku! Nakon nje, čovjek počne drukčije razmišljati i o svakodnevnim događajima u zemlji i svijetu...

(samo, autor se zove Jared Diamond - inače, knjiga je i prevedena na hrvatski, u izdanju Algoritma)

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tanja_b fakat nije niel već jared...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

još uvijek - Nevjernicu
    i nikak da dođem do kraja, a knjiga mi je odlična.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i meni je nevjernica super...

sad čitam novu od Tonyja Parsonsa OBITELJ, o 3 sestre, jedna trudna nakon 1night-standa, druga ne želi dijete, treća želi, ali ne može ... zanimljivo...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A jesi čitala od Tony Parsons "Priče naše mladosti"?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesam li vam ono vec pohvalila ian mcewana?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Happy prvotno napisa
    A jesi čitala od Tony Parsons "Priče naše mladosti"?
    nisam, jel dobra? obitelj je... tak tak! pokušava pisat iz ženske perspektive, posebice o stvarima vezanima za trudnoću ili MPO (što je npr meni zanimljivo - vidi potpis)

jel netko čitao Otok? za svaku preporuku - odlična knjiga

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nisam ni ja, sad je moja seka čita pa ću je posuditi.

Jel netko pročitao "Vodoriga"?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pročitala Pomrčinu S. Meyer i počela sa čitanjem Kradljivice knjiga!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kradljivica knjiga nije loša, ali... jako volim sve što tematizira WWII, ali ta je nakon nekog vremena dosadnjikava...

inače, najbolja knjiga o tom ratu mi je the reader, sad snimili po njoj film (nisam gledala!)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pročitala Povijest traktora na ukrajinskom - nasmijala se do suza, obavezno za sve čije su obitelji pogodili ratovi, seobe naroda - gorko smješna strana povijesti.
    čitam Preći prag nade, Ivan Pavao ll, knjiga je nastala prema prvom TV intervjuu koji je ikad dao neki papa. Sažeto i ležerno odgovara na najčešća pitanja koja se postavljaju na temu vjere, crkve itd.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj india prvotno napisa
    Ovo je jako dobra knjiga, za svaku preporuku! Nakon nje, čovjek počne drukčije razmišljati i o svakodnevnim događajima u zemlji i svijetu...

(samo, autor se zove Jared Diamond - inače, knjiga je i prevedena na hrvatski, u izdanju Algoritma)
    Imam kod kuće i nikako da počnem čitati knjigu slične tematike i identičnog naziva (ali drugog autora i izdavača).

http://www.jesenski-turk.hr/?active=knjiga&book=22980

Je l' netko možda čitao?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sanja, sad si me baš zainteresirala s ovom knjigom, probat ću je nabaviti u knjižnici, baš bih je voljela usporediti s Diamondovom.
    Čini mi se da je ova knjiga pisana više iz kuta antropologa (ako je suditi po opisu), dok je Diamond po osnovnom obrazovanju biolog, pa vjerojatno ima nekih razlika u pristupu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    probat ću je nabaviti u knjižnici
    Ako ne nađeš, mogu ti je ja posuditi.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Citiraj bucka prvotno napisa
    Vi koji ste pročitala trilogiju od S. Meyer (Sumrak, Pomrčina... kak se već zovu) - piše da su to tinejđerski romani. Pa jel jesu ili nisu? I da li je priča too much za one (mene) koji baš ne vole natprirodno.
    postoje 4 dijela!
    sumrak, mladi mjesec, pomrčina i praskozorje!
    ja procitala prva dva i neki dan htjela kupit treći, kad ono nigdje ga nema!!
    rasprodano!
    nisam tinejđerka, a knjige su mi bas super!
    Potpis
    pročitala sam sve osim Praskozorja, jer je navala u biblioteci
    A to je u biti ljubavni roman...nije too much, dapače
    isto sve 3, nisam znala da je 4. dosla u knjiznice...

skinula sam si prije par mjeseci sa neta komplet knjiga od Amande Quick, ljubici stila mozak na pasu
    ne mogu zaspati pa surfam i nesto sam pocela citati njen Mischief, jedini bed je sto su na engleskom pa mi treba vise truda da se "uzivim"

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nakon Papise Ivane mi nije ništa drugo preostalo, nego uzet još nešto povijesno o kršćanstvu , pa sam čitam Labirint od Kate Mosse. ništa posebno, kao ni Papisa, ali odmara mozak
    u pričuvi imam Murakamijev Lov na divlju ovcu. za to znam da je mljac.

india hvala za preporuku za sf
    zrinka tvog iana sam pokušala podići u našoj biblioteci, ali je svih 5 :shock: primjeraka vani. morala sam rezervirati.

uf koliko sam smajlića metnula. vidi se da sam na g.o.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    pročitala Povijest traktora na ukrajinskom - nasmijala se do suza, obavezno za sve čije su obitelji pogodili ratovi, seobe naroda - gorko smješna strana povijesti.
    baš i ja ovo dovršavam, prilično smiješno i zabavno štivo!

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja trenutno čitam Kunderu -Nepodnošljiva lakoća postojanja i imam još malo do kraja.Zanimljiva knjiga o životu,ljudskom postojanju i o nama samima.
    Prije toga sam pročitala Anđeli i demoni od Dana Browna-napeto i zanimljivo!
    A za knjigu Otok sam čula i svi vele da je knjiga dobra-nadam se da ću je pročitati iako znam o čemu se radi jer mi je šef sve prepričal :/

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

@anamar: kakva je Papisa? htjela ju kupit, al neću se više tako zaletavat dok mi netko ne preporuči knjigu (zbrljala par puta!)
    jel netko čitao Orfana Pamuka? jel to ok?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Orhan Pamuk, jesam jako lijepo i nadahnuto.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

- Kolaps kompleksnih društava - meni se nije svidjela knjiga. Nisam mogla vjerovati kako tako zanimljiva tema može biti napisana tako razvučeno, dosadno i samodopadno.
    - Papisa Ivana - ok za posuditi, ali ne bih kupila.
    - Liz Jensen: Deveti život Louisa Draxa - zanimljiva, intrigantna, dobro napisana, potresna - neću je poželjeti ponovo uzeti u ruke, što znači da je odluka o kupnji bila čisti promašaj.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ipak sam u biblioteci uzela Blato..
    Sviđa mi se

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pamuk je divan, preporučam Zovem se crvena, meni je nešto bolja od Snijega, kojeg sam također pročitala.

Papisa nije za kupovat. mislim knjiga nije totalni promašaj, da se pročitati, ali nije nešto što bih ja imala u svojoj kućnoj biblioteci. radnja ima previše sretnih slučajnosti, pa prestaje biti zanimljiva nakon drugog sretnog preokreta, stil pisanja je nezamjetan i u pukoj funkciji izlaganja priče, a iako obiluje povijesnim činjenicama, teško se može reći da je riječ o dobrom povijesnom romanu.

ovaj Labirint, knjiga koju upravo čitam svidio bi se ljubiteljima Dana Browna.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    ovaj Labirint, knjiga koju upravo čitam svidio bi se ljubiteljima Dana Browna.
    Meni se sviđa Dan Brown... Tko je napisao Labirint?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpisujem pikulu i anamar za Pamuka, mene Snijeg još čeka jer nemam kad koncentrirano čitati, što ta knjiga definitivno zahtijeva...
    Iz istog razloga stoji i Dawkins i čeka bolje dane

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nisam bila u knjižnici od osnovne škole (zato što moji starci imaju doma cca 1000 knjiga - pa ih tamo posuđujem) pa me zanima kakvo je stanje u knjižnicama - jel dobivaju nove knjige pararelno s knjižarama i da li se dugo čeka na knjigu?

Npr. knjige od Pamuka, Ammaniti, Kradljivica knjiga, S. Meyer, Vodoriga, Trinaesta priča itd.

Inače kupujem knjige, ali mi je koma kad dam lovu, a knjiga mi je užas... ima ih trenutno previše koje bih čitala, a nemogu sve kupiti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ovisi o knjižnici. Uglavnom dobivaju nova izdanja dosta redovito, a koliko se čeka na knjigu, ovisi koliki je hit.
    Isplati se pogledati na www.kgz.hr, imaju e-katalog s točnim popisom koje knjige ima u kojoj knjižnici
    (na informaciju navedenu sa strane, koja knjiga je posuđena, a koja na raspolaganju ipak se ne bih previše oslanjala )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I meni je knjižnica spas od gomilanja knjiga koje doma nemam gdje držati, pa ih dijelim kad prekrdašim.... (član sam Svijeta knjige već dugo godina, ali rijetko kupujem beletristiku, uglavnom kupujem djeci literaturu i kojekakve priručnike - za cvijeće, dom, kuharice i sl.)

U kući imamo 3 iskaznice kgz i to je dosta za četveročlanu obitelj. (Pred kraj prošle godine sam zakasnila 2 tjedna - to je bila lijepa cifra za cijelu hrpu knjiga ), ali 150 kn članarine se kroz godinu isplati 100 puta.

Trenutno sam posudila nekakvu knjigu o refleksologiji (slikovni vodič), zatim Skrivenu povijest ljudske vrste (zabranjena arheologija - Thompson/Cremo) i neku debelu knjižurinu o masaži.

Od beletristike me se rijetko koja knjiga dojmi (to pročitam onak, usput, čekajući djecu dok su na treningu, pa ni ne pamtim), ali to je uspjela knjiga IZRAVAN POGLED (Cammie McGovern) - kriminalistička priča koja opisuje obitelji djece s autizmom. Odlična je!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

napokon se docepala Praskozorja S. Meyer i sad se ne odvajam od nje!!
    iza toga se vracam na Kradljivicu knjiga!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

jadranka knjigu Labirint je napisala Kate Mosse.

u mojoj knjižnici nova izdanja dobiju relativno brzo. kasne onoliko koliko im treba za katalogiziranje. ali je puno korisnika, tako da za popularna štiva postoji lista rezervacija.

ja više ne kupujem knjige. i većinu ovih koje imam ću pokloniti. samo da ih razvrstam.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zato što moji starci imaju doma cca 1000 knjiga - pa ih tamo posuđujem)
    ahhhhhhhh...
    btw. bas me zanima koliko ih ja imam u kucnoj biblioteci obzirom da nikad nisam brojala!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Preživjela da ispriča, jel netko čitao?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobar link za kgz.
    jednako što imaju u knjižnicama. Iako, nije to ažurirano, često nema onog što ovdje piše da ima. Ali dobro je za provjeriti je li nešto uopće imaju.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, pala mi je ideja na pamet: a da rodama predložimo da uz prodaju odjeće organiziramo i podjelu knjiga - ali onu na principu ja dam 10 knjiga svojih i biram 10 među onima koje ste vi donijele...? ja imam hrpetinu pročitane beletristike jer se užasavam knjižnica (a imam i 10godišnji dug koji nikako sanirat)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    eja imam hrpetinu pročitane beletristike jer se užasavam knjižnica
    Ne kužim, užasavaš se knjižnica, a razmjenjivala bi svoje knjige s nepoznatim ljudima :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš ću potražiti Labirint kad završim Blato.

I u šibenskoj knjižnici se za nove naslove treba unaprid pribilježiti... Pogotovo za razvikane naslove

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tanja, pročitala sam Od korica do korica prošli tjedan.
    Baš sam uživala

Super mi je napisao onaj dio o "vremenu za čitanje". Istina.
    I ono na početku, o uživanju i kako mu jednom nije pročitao priču. To sam MM-u naglas pročitala.
    To sam ja jednom napravila

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Tanja, pročitala sam Od korica do korica prošli tjedan.
    Baš sam uživala

Super mi je napisao onaj dio o "vremenu za čitanje". Istina.
    I ono na početku, o uživanju i kako mu jednom nije pročitao priču. To sam MM-u naglas pročitala.
    To sam ja jednom napravila
    Baš mi je drago da ti se sviđa

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    e, pala mi je ideja na pamet: a da rodama predložimo da uz prodaju odjeće organiziramo i podjelu knjiga - ali onu na principu ja dam 10 knjiga svojih i biram 10 među onima koje ste vi donijele...? ja imam hrpetinu pročitane beletristike jer se užasavam knjižnica (a imam i 10godišnji dug koji nikako sanirat)
    Ma odi tamo poklopi se ušima reci da nemaš love (zq 10 god je vjerojatno popriličan iznos), ali imaš gomilu novih knjiga i zamoli da se odužiš - ponesi domah najreprezetativnije. Mjerkaj da uletiš u simpatičnu smjenu. Tako sam ja rješila svoj gimnazijski dug koji je bio narasao ogorman iznos. Možda neka romantična priča kako ćeš uskoro objasniti djetetu da ne možete u knjižnicu, ah
    Meni je pao kamen sa srca kad sam se toga riješila. Nekako dug je dug uvijek te negdje kopka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ima jedan dan u godini (knjižničari će znati, a i šire) kad se opraštaju zakasnine.... Tko zna detalje, nek dojavi!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ah, vidim da neki ne znaju za moju sramotu...
    ima cijeli topic kako vratiti knjige bez zakasnine

u zagrebu na dan kgz-a
    a i drugi gradovi imaju dan oprosta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •