Stranica 24 od 44 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 2162

Tema: sto citate?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kupila sam si Murakamija Kafka on the Shore i počela čitati u tramvaju i autobusu :D

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jasna prvotno napisa
    /Znala sam da ćeš me popljuvati zbog iznošenja sadržaja.. znam da nije u redu, ali jednostavno sam htjela navesti količinu nenormalnih odnosa/stanja kojima ova knjiga obiluje/
    Još od davnih dana nisu mi se sviđale knjige/filmovi (spominjem filmove jer su takvi "psihološki" filmovi bili jako "in" prije 10-20g) koji te ostave u razmišljanju samo po tome koliko su bolesni i nastrani.
    Koji got bio tvoj razlog za otkrivanje sadzaja tj kraja knjige..to se naprosto ne radi.
    Bezveze..

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam pak zahvalna za preporuku "Zaposjedanja". Ne mogu se odvojiti od knjige, najradije bih je nosila na posao i čitala u svakoj slobodnoj minuti, u redu na blagajni i sl., samo da nije onako velika

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Završila sam Murakamija, sjajna knjiga, jedva čekam prijevod.

Sad Čitam Chuck Palahniuk Preživjeli - zanimljivo (kao i obično)

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kabulske lastavice - vrlo potresno, zgrozila sam se koliko sam malo znala s razmjerima tragedije koja je u Afg.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Prijavljujem da sam jučer po pikulinoj preporuci kupila Statusnu tjeskobu-it better be good!
    Počinjem danas navečer

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Amelie Nothomb: Biografija gladi
    nekim čudom uspjela sam je pročitati u jednom danu, to mi se nije dogodilo otkad sam rodila. Ne znam kakve su se to sretne zvijezde poklopile da me dijete ignoriralo to popodne

Inače dobra mi je knjiga, raspametim se na sve autobiografske knjižice iste autorice. A najnajbolja mi je bila "Ljubavna sabotaža". Koja opaljena žena.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

"Epidemija popustljivog odgoja", s kioska...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tena Štivičić, Odbrojavanje
    I like 8)

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pičim redom sve Slučajeve doktorice Kay Scarpetta, od Patricie Cornwell.. Obožavam njezine knjige!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nije me duuuuuugo bilo ovdje!
    pokupila neke preporuke!
    voljela bih procitati Zaposjedanje, jer sam Otokom bila odusevljena!!
    inace, spremam se ovih dana u knjizaru u pohod!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slučajno mi dopala u ruke knjiga "Djevojke iz Riyada" (kao, saudijski "Sex i grad", ako je tako nešto uopće moguće :/ )
    Nije mi žao, knjiga mi je jako simpa.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja čitam enormno puno, tj., puno previše dok bih trebala čitati ispitnu literaturu .
    Preporučam:
    "Dijete 44" - radnja se zbiva u Rusiji, serijski ubojica djece, odličan triler 470 str pročitala u 2 dana
    "Muškarci koji mrze žene"
    "Angelin prah", "Irac u New Yorku", "Učitelj" (Frank McCourt) - pročitajte kririke, popis nagrada i sve će vam biti jasno...
    "Glazba s plaže", Pat Conroy - napisao je i Gospodara plime, poslije ekranizirano s Barbrom Streisand i N. Nolte-om, meni jedna od najdražih knjiga
    "Paula"- Isabel Allende, po meni najbolja spisateljica, ne samo ta knjiga, nego više manje sve njene, iznimno potresna i predivna knjiga, za ljubitelje pisaca koji stvarno lijepo pišu
    "Sjena vjetra", "Anđelova igra" - Carlos Zafon, s time da mi je "Sjena vjetra" puno bolja knjiga

Svi kod nas prevedeni uratci od John Connoly-a (na Eng ih ima 9, kod nas 2, "Mrtva dolina") i još nešto - za ljubitelje brutalnih, napetih trilera, btw, patricia Cornwell se može sakriti naspram ovog "tipa"
    .
    Eto, moje tople preporuke...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Michael Crichton - Stanje straha

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Edward St Aubyn - Majčino mlijeko

... tek sam na pola, ali sam jaaaako zadovoljna pročitanim ...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moram nabaviti knjigu "dječak u prugastoj pidžami"- J. Boyn
    nasla sam samo link na film
    http://www.tportal.hr/info/info_deta...ate=2009-06-01

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Je li itko čitao knjigu "Epidemija popustljivog odgoja"?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlican mi je ovaj topic, ali ona prepiska izmedju Sanje i Jasne podsjetila me na nesto sto sam od pocetka zeljela napisati "meni je ta knjiga odlicna", bez da sam pojasnila zasto. To mi nedostaje.
    Ne treba mi sadrzaj nego nekakav opis. Par rijeci.

Cak me nije smetalo ni to sto je Jasna otkrila sadrzja nekog romana, uopc emi to ne smeta, moze mi netko u detalje film ili knjigu prepricati ja cu svejedno uzivati u gledanju/citanju ako mi djelo dobro sjedne.

I unatoc cinjenici da nam svima vjerojatno fali vremena, voljela bih da napisete svoj dojam o nekom knjizevnom djelu. Napisati za neku knjigu samo "odlicna je" mi se cini kao preporuciti odlican album nekakvog ambijentalnog jazza u drustvu u kojem vecina ljudi vjerojatno ne slusa jazz.

Maja je jednom preporucila neku cini mi se nizozemsku autoricu (mislim da je de Gries ili tkao nekako ne da mi se sad traziti), ja to uopce nisam mogla procitati. Stil mi je bio grozan. Sve nekako jednolicno, bez uzbudjenja, ko da pise uputstva za pletenje, a ne roman s poprilicno uzbudljivom tematikom.

S druge strane, Ammaniti mi je odlicno legao. ALI, bilo bi mi drago da mi je netko prije citanja ipak rekao je covjek u romanima kao da razradjuje neki clanak iz crne kronike, da ne zazire od senzacionalizma (koji zbog njegovog vrhunskog pripovijedanja ne djeluje kao nesto jeftino) i da su mu romani vrlo potresni, ponajvise zbog toga sto cesto pise iz perspektive djeteta, pa vama dok citate naviru neki osjecaji i sjecanja na djetinjstvo koja ste vec biti zaboravili.

E to mi treba. Molim preporuku.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Stephenie Meyer-Sumrak 4.deo
    Prva tri sam progutala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se dopala knjiga Jennifer Finnie Boylan: BEZ NJE (Život u dva spola)

Evo što piše o tome na stranicama knjižara:

Sjećanja muškarca Jamesa koji je postao žena Jenny. "Bez nje" je priča o osobi koja mijenja spol, koja mijenja rod, priča o osobi koja čuva i na kraju otkriva složenu tajnu. To je i ljubavna priča - portret braka punog ljubavi- Jamesove ljubavi prema njegovoj supruzi Grace i, usprkos svemu, trajnoj ljubavi Grace prema ženi koja postaje njena "sestra" Jenny.
    Iznenadilo me kako složen život može biti ispričan kao jednostavna i topla ljudska priča.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    Pa bas sam neki dan kupila tu knjigu...jedva cekam da ju pocnem citati!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    .

S druge strane, Ammaniti mi je odlicno legao. ALI, bilo bi mi drago da mi je netko prije citanja ipak rekao je covjek u romanima kao da razradjuje neki clanak iz crne kronike, da ne zazire od senzacionalizma (koji zbog njegovog vrhunskog pripovijedanja ne djeluje kao nesto jeftino) i da su mu romani vrlo potresni, ponajvise zbog toga sto cesto pise iz perspektive djeteta, pa vama dok citate naviru neki osjecaji i sjecanja na djetinjstvo koja ste vec biti zaboravili.

Jesi pročitala sve od Ammanitija?
    Ja sam tri: Ja se ne bojim, Pokupit ću te i odvesti i Blato.
    I svidjele su mi se tim redoslijedom , od meni najboljeg pa nadalje. Mada, sve tri su mi odlične, no ovako nekako su poredane u mojoj glavi.
    Dosta je težak, potresan, nekad mučan.

Meni se sviđa njegov stil pisanja... radnja mi je potresna, dosta napeta...
    Ne znam, dobro mi je legao.

Vidim da ima još jednu novu: Kako bog zapovijeda
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=26953

Jel netko čitao?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala sam "Kako bog zapovijeda" u jednom dahu jer mi stvarno lezi takav stil. Odmah na pocetku te opali sakom u zeludac da se slucajno ne opustis.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Procitala sam "Kako bog zapovijeda" u jednom dahu jer mi stvarno lezi takav stil. Odmah na pocetku te opali sakom u zeludac da se slucajno ne opustis.
    Baš lijepo od njega
    Super, moram je potražit, tenks.

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Eckhart Tolle "A NEW EARTH"
    meni se jako dopala. knjiga je inace duhovnog karaktera. govori ponajvise o egu i granicama ega.. pomaze shvatiti vaznost sadasnjeg trenutka, jer to je na koncu sve sto imamo - prosost i buducnost nisu stvarni, oni su tek projekcije nasih misli. a onda opet, s prosloscu i buducnosti, ni vecina nasih problema nije stvarna..
    vecina ljudi je zarobljena u svojim mislima.. njihovi mozgovi konstantno proizvode buku prebiruci po proslosti i po buducnosti. rezultat toga su negativne emocije - griznja savjesti, kajanje, strahovi, anksioznost..
    postati svjesti svog ega i svojih misli, zivjeti u sadasnjosti, pomirit se s prosloscu... neki su od koraka na putu prema prosvjetljenju..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

M. Atwood, "Penelopeja"
    Mit o Odiseju i Penelopi ispričan iz ženske perspektive. Došla sam do polovice, zasad mi se čini jako zanimljivo.

A usput čitam i knjigu "Savršeni nered" (E. Abrahamson & D. Freedman, izdanje Algoritma), i mislim da je knjiga kao stvorena za sve one koji su opterećeni održavanjem reda i čistoće, kako u svom domu, tako i na radnom mjestu
    (s olakšanjem sam shvatila da nisam tako manijakalno opsjednuta redom i spremanjem, koliko sam se bojala - ipak su godine suživota s MM-om učinile svoje ).

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tek sam počela sa knjigom Naomi Wolf "Mit o ljepoti", ali mi je zasad vrlo zanimljiva, autorica priča o ženama u bliskoj prošlosti i danas, kako su se mijenjali odnosi s muškarcima, pa o pogledima na žensku ljepotu... Posebno mi je zanimljivo bilo čitati kako je pred stotinjak godina žena radila 5 puta više od muškarca, dok je danas taj odnos mnogo humaniji - dvostruko više.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Završila sam Murakamija, sjajna knjiga, jedva čekam prijevod.

Sad Čitam Chuck Palahniuk Preživjeli - zanimljivo (kao i obično)
    Pročitala sam dakle Preživjele Chucka Palahniuka i prilično se razočarala.
    ako netko ne zna - Palahniuk je pisac koji je napisao knjigu Fight Club po kojoj je snimljen poznati film. Ta knjiga mi se svidjela (više od filma), a pročitala sam i njegovu knjigu Lullaby koju sam čitala na engleskom pa sam se sa njom dosta namučila. Palahniuk ima vrlo specifičan stil pisanja, poigrava se riječima i jezikom (zato mi ga i nije bilo lako čitati u originalu), i vrlo je duhovit. Knjige su mu uglavnom satira na moderno društvo i kulturu.

U Preživjelima se radi o čovjeku koji je jedini preživjeli iz nekog ortodoksnog kršćanskog kulta, čiji su članovi počinili masovno samoubojstvo. Jako zanimljiva ideja, odličan početak, ali se prema kraju radnja razvija pomalo neuvjerljivo. Posebno mi nije leglo otkrivanje 'tajne' koju u sebi nosi glavni lik - čitavo vrijeme se provlači sumnja da su djeca u kultu bila opako zlostavljana, da bi se ispostavilo da se to zlostavljanje sastojalo u tome da su ih tjerali da gledaju -- porode :shock: Eto, baš i nije nešto za ovaj forum

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A trenutačno čitam zbirku kratkih priča Juliana Barnesa po imenu Stol od četrunovine (The lemon table). Priče su o starenju, o izgubljenim ljubavima i izgubljenoj mladosti. Neke su sjajne, neke malo manje

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Lady Grey prvotno napisa
    Edward St Aubyn - Majčino mlijeko
    ... tek sam na pola, ali sam jaaaako zadovoljna pročitanim ...
    Dovršila ... zanimljiv, emocionalno angažiran prikaz disfunkcionalne obitelji iz pozicije njenih članova (jednog dječaka, mame i tate). Neki dijelovi su me se stvarno dojmili. Preporučam.

Prešla na "Revolutionary Road" ("Put oslobođenja") Richarda Yatesa, predložak za film s Kate Winslet i Leom DiCapriom. Film nisam gledala, ali knjiga već sluti na dobro. Još jedna emocionalno angažirana, idu mi takve u zadnje vrijeme.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

101 najutjecajniji lik koji nikada nije živio...

Simpatično štivo za pročitati... u knjizi se opisuje kako su razni stereotipi, fiktivni likovi (i pokoji alter ego) na bilo koji način oblikovali naše razmišljanje o koječemu...
    Iako su se bazirali na amerikance, ipak je zanimljivo

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prije nekoliko dana na preporuku prijetelja počela sam čitati "The wonder of boys" Michaela Guriana. Vrlo korisno štivo za roditelje dječaka (pogotovo ako netko, kao ja, dolazi iz pretežito "ženske" obitelji). Meni "Odrastanje Kaina" nije sjelo, ali ova mi se knjiga već pomalo pretvara u osobnu bibliju... Već vidim da ću joj se često vraćati.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Citiraj bucka prvotno napisa
    Pa bas sam neki dan kupila tu knjigu...jedva cekam da ju pocnem citati!
    procitala!
    lijepa, ali potresna!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja je jednom preporucila neku cini mi se nizozemsku autoricu (mislim da je de Gries ili tkao nekako ne da mi se sad traziti), ja to uopce nisam mogla procitati. Stil mi je bio grozan. Sve nekako jednolicno, bez uzbudjenja, ko da pise uputstva za pletenje, a ne roman s poprilicno uzbudljivom tematikom.

Bejbe, pa ako sam knjigu preporučila sigurno neću napisati da mi je "stil bio grozan i da je ko uputstva za pletenje"
    A za Ammanitija je ekipa pisala da im je straašan. (i zgodan )
    Ja inače postupam sasvim suprotno, s ovog topica kupim samo naslove i u knjižnici odlučujem što mi se sviđa ili ne (moram knjigu prelistati), ili je eventualno odbacim kod čitanja ako skužim da sam se zeznula.
    Nikakva mini preporuka koja se tu napiše meni osobno ne pomaže valda ih zato i ne pišem.

Inače, čitam Sotonske stihove trenutno, a prije toga sam pričitala "Kreutzerovu sonatu" od iste ove dosadne nizozemske autorice koja se spominje i bila mi je isto super. Riječ je o ljubavi i smrti i muzici kojom se sve to može opisati

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I, mene recimo spojleri smetaju, tak da sreća Mimina da Chucka nisam namjeravala pročitati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Upravo pročitano:

Gyorgy Dragoman: Bijeli kralj
    Priča o odrastanju u diktatorskom istočnoeuropskom režimu, knjiga je izvrsna, ali atmosfera je mučna i teška, Ammaniti je ništa prema ovome

Daniel Tammet: Rođen jednog plavog dana
    Osobno iskustvo čovjeka koji živi s Aspergerovim sindromom - vrlo interesantno, preporučujem svima koje zanima takva tematika.

Sad sam se prihvatila Musilovog Čovjeka bez osobina - baš me zanima koliko će mi dugo trebati za probijanje kroz tekst (prava ljetna literatura )

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakvo ljeto takva literatura

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

gonič zmajeva, baš mi je legla, odmah i ekranizaciju pogledala, ne moram reći što je bolje

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pročitala sam par knjiga preporuke za koje sam pročitala ovdje.
    cestu od McCormacka - vrlo dojmljivo, potresno, stravično tužno štivo o putovanju oca i sina. plakala sam ko kišna godina, dugo neću zaboraviti tu knjigu. ne čitati ako u čitanju tražite razbibrigu!
    jednu od onih vampirskih knjiga (nemam pojma kako se zove) - lagano, predvidljivo štivo, u kojem nisam ni u jednom trenutku osjetila jezu kakvu sam očekivala (inače padam na horor priče). ja bih preporučila drugome da to pročita samo i jedino ako u čitanju traži isključivo razbibrigu.
    na plaži Chesil od McEwana - lijepo ispričana priča o dvoje ljudi, puna emocija i opisa unutarnjih stanja. lakočitljiva, ali nikako površna knjiga. preporučam svima.
    trenutno čitam Baretićev Hotel Bbilon, ali mi ne ide pa ću ga vjerojatno ostaviti za neka bolja vremena i prebaciti se na Krvavi brazil od JCRufina (kaže omot da je riječ o priči o različitim pogledima na odgoj, pa me zaintrigiralo, a riječ je o biblioteci Z. Crnković vam predstavlja iz koje sam pročitala dosta dobrih naslova)

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daniel Tammet: Rođen jednog plavog dana
    Osobno iskustvo čovjeka koji živi s Aspergerovim sindromom - vrlo interesantno, preporučujem svima koje zanima takva tematika.
    bas sam dosla napisati preporuku

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    I, mene recimo spojleri smetaju, tak da sreća Mimina da Chucka nisam namjeravala pročitati
    Ha, ha ma znala sam da baš nije OK da napišem spojler - ali, ipak se ne radi o krimiću, a kad sam pročitala da su sjeca traumatizirana gledanjem poroda odmah sam se sjetila Rode.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače započela sam knjigu Hrabri mali krojač nekog mladog francuskog pisca po imenu Eric Chevillard. Jako je duhovit i početak obećava, ali nažalost nemam puno vremena za čitanje :/ Jedva čekam godišnji - planiram kupiti podebelu novoizašlu knjigu Orhana Pamuka kao i The Elephant Vanishes od Murakamija.

Ja inače knjige u knjižnici često biram prema biblioteci u kojoj su izašle, a ova koju čitam je iz Sysprintove biblioteke Karizma, u kojoj je izašao moj omiljeni Daniel Pennac, kao i Ogled o sljepoći Josea Saramaga i Anilin duh M. Ondaatjea. Ondaatje, to je pisac po čijem je romanu snimljen grozan film Engleski pacijent, ali knjiga je za razliku od filma jako jako dobra.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nakon sta sam je mjesecima izbjegavala jer ne volim knjige koje su hvaljene na sva usta (puno ocekujem pa se na kraju obicno razocaram), procitala ''otok'' i jako mi se svidila knjiga, bilo mi zao kad sam zavrsila citat

zadnje sam procitala ''prica o ljubavi'', i ona mi je dobra

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

- Niccolo Ammaniti: Kako bog zapovijeda - nakon Ja se ne bojim rekla sam da više neću, ali ipak sam probala, došla do trećine, bacila pogled na kraj i odustala. On dobro piše, ali ja to ne želim čitati. Stilom pisanja podsjeća me donekle na S. Kinga - vrlo prirodno iznesene hrpe sitnih životnih detalja, načina na koji likovi vide, čuju i osjete svijet, tako da se iskustva čine prepoznatljiva čak kad se radi i o nečem nama stranom i nepoznatom. Međutim, dok King vodi radnju ka kakvom takvom sretnom kraju, Ammaniti niti da bi. Ali tko ga voli, i tu će biti zadovoljan.
    - Lorna Landvik: Opake kućanice uživaju u slatkišima - uživala sam dok sam čitala, ali ni po čemu mi nije posebna.
    - Fannie Flagg: Sreća ispod duge - slično kao gore, ugodna razbibriga. Autorica je napisala i Pohane zelene rajčice.
    - Stvoriteljeva karta Emilija Calderóna - meni je knjiga bila dosadna od početka, a stigla je do nezadovoljavajućeg kraja.
    - Michael Crichton: Stanje straha - zanimljiva, napeta, nagnala me da promislim o nekim stvarima koje sam uzimala zdravo za gotovo.

Dvije koje sam možda već spomenula, pa se ispričavam ako jesam.
    - Joanne Harris: Poskočice i doskočice - pripovjetke. Meni omiljena mješavina stvarnosti s natruhom fantastike, ironije uz suosjećanje sa ljudskim slabostima - ma, baš mi je dobro legla. Najdraža mi je pripovjetka o okupljanju vještica na godišnjici mature, najdirljivija ona o dvije starice u kupovini, a najintrigantnija o dizejneru odjeće za vrlo mlade dame. Preporučujem.
    - Sara Gruen: Voda za slonove - ispričavam se ako sam je ranije spomenula. Zanimljiva sama po sebi, saznala sam neočekivano mnogo o cirkusima i o velikoj depresiji, i još daje za misliti o životu staraca - isplati se pročitati.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

J. Rollins - Last oracle (odlična, kao i sve ostale njegove).

Za one koji su čitali Stanje straha (od M. Crichtona) - probajte Prey, meni je puno bolja.

Da li je netko pročitao The host of S.Meyer? Sve gledam bih li kupila, no na prvi dojam me ne privlači.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nedavno pročitala Alabama Song (Gilles Leroy), super knjiga, zanimljiva, duhovita, potresna.
    Jeste li čitali što dobro od hrv. pisaca nedavno?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na preporuku s jednog drugog foruma nedavno sam pročitala "Povijest svijeta u šest čaša" Toma Standagea. Knjiga je dopadljiva i zanimljiva, vrlo lako se čita i govori o utjecaju šest pića (pivo, vino, žestica, kava, čaj i Cola) na svjetsku povijest i globalna zbivanja.

Disclaimeri (poučena prethodnim iskustvom jednostavno moram ): 1. nije za one kojima je chick-lit domet i 2. ne osjećam se odgovornom ako netko na ovu knjigu "izgubi svoje vrijeme" i ne bude mu zanimljiva.

Ako vam je, poput meni, važna kvaliteta prijevoda, vjerujem da ćete se povremeno prilično iznervirati čitajući ovu knjigu, jer je prijevod na nekim mjestima uvjerljivo loš, no ako vam to nije bitno, vjerujem da će vam ukupni doživljaj biti dobar.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo još jedne preporuke:

Eric Abrahamson i David Freedman: Savršeni nered - skrivene prednosti neurednosti

Zgodna i duhovita knjiga o ulozi nereda u svakodnevnom životu. Meni su, doduše, neki dijelovi bili teže čitljivi jer se ne snalazim dobro u primjerima iz poslovnog svijeta menadžera i organizatora ali knjiga je općenito pisana vrlo čitljivo, simpatično-duhovitim tonom. Mislim da bi dobro došla svima onima koji su se svojedobno "jadali" na brojnim
    topicima o pospremanju

(u tom smislu, posebno preporučujem poglavlje 6 pod naslovom "Neuredni domovi")

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •