Stranica 27 od 44 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2162

Tema: sto citate?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Eto pročitala sam sve tri knjige od Lauren Weisberger:
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...r&idautor=9352
    -s tim da mi je "U lovu na Harryja Winstona" najbolja

Sve skupa, vrlo, vrlo zabavno.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lalah prvotno napisa
    Crveni šator- događaj sezone, totalno me izmjestila iz prostora i vremena
    Totalno!
    Hvala Flo na preporuci.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

literartura za avion: Toni Parsons; Muz i zena.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

James Redfield: Celestinsko Proročanstvo

Nemogu vjerovat da toliko kasnim, imam osjećaj da ju je cijeli svijet pročital odavno .

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Amelie Nothomb "Kozmetika neprijatelja" i "Protiv Catiline". Prva me je razočarala, druga mi se svidjela.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj branka0112 prvotno napisa
    Meni je Larsson (Muškarci koji mrze žene) bio odličan. Toplo ga preporučam
    X

Pročitala sam ga prošle godine. Šteta samo zbog naslova - puno previše otkriva (eh, a sad još i ja ).

Upravo sam završila "A Thousand Splendid Suns" Khaleda Hosseinija. Tužno i šokantno, a istovremeno i toplo. Sad jedva čekam da se bacim na njegov prvi roman, "The kite runner".

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Harry Potter 7 knjiga. Toliko mi je žao da je to zadnja da štedim strane i extra polako čitam

Inaće neke knjige o ljekovitom bilju, organic farming, uzgajanju čajeva i začina itd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa
    Upravo sam završila "A Thousand Splendid Suns" Khaleda Hosseinija. Tužno i šokantno, a istovremeno i toplo. Sad jedva čekam da se bacim na njegov prvi roman, "The kite runner".
    Pročitala Goniča zmajeva, zabavan i uroni te u to, iako ima lako dokučivih fabularnih raspleta baš je onako super za ljetnu razbribrigu.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nemoje se smijati.
    Pročitah Collodi: Pinocchio.

Ako se zanemari stil pisanja (namjena knjige je bila pedagoška), priča je prelijepa.
    Ima mnoštvo životnih istina u njoj i bavim se mišlju da čak i kupim knjigu (ova je bila posuđena iz dječje knjižnice)
    Oduševilo me i ovo izdanje
    http://www.profil.hr/knjiga/pinocchio/5171/
    jer je napisano didaktički prilagođeno dječjoj dobi s objašnjenim nepoznatim rječima, nakraju je rasprava kao na satu lektire. Ajde dobro, meni to ne treba, ali za dječju dob je dušu dalo.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

David Lodge : Razmjena
    Vrlo simpaticno.

Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Našla na polici u apartmanu
    Pavao Pavličič: Koraljna vrata

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Vrlo simpaticno.
    preporučam cijelu trilogiju

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

T. Deshimaru "Pitanja zen učitelju" i J. Juul "Ovo sam ja! Tko si ti?"
    Istovremeno, valjda uzročno posljedična veza, čarobna formula kako dan provest u nirvani...
    Inače, I. Caldwell i D. Thomason "Pravilo četvorice"

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    Vrlo simpaticno.
    X
    Premda mi je Razmjena najbolja. Možda zbog toga što imam dodirnih točaka sa svijetom koji opisuje.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vrlo simpaticno.
    X
    Premda mi je Razmjena najbolja. Možda zbog toga što imam dodirnih točaka sa svijetom koji opisuje.
    meni je isto najviše sjela, a i prvu sam je čitala.
    ove ostale su pisane malo više "hermetički" i više je intertekstualnih poveznica s književnim i filozofskim miljeom.
    sjećam se da nas je profesorica provela kroz neka značenja i kamuflaže i da mi je efekt bio ahaaaa.
    ali i bez toga, izvrsni romani

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko ja znam samo jos jedan njegov roman je preveden na hrvatski.
    Varam li se?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moguće. Ja sam ih čitala na engleskome.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Linda Howard-sve njene knjige a posebna mi je "Ne plači više" -pročitala je u dvije noći i isplakala more suza

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navukla sam se na Twilight serijal nakon što sam na jednom američkom forumu vidjela da žene mahnitaju za njim. Još sam na prvoj knjizi, ali sam danas nabavila i ostale tri (sva sreća pa Algoritam još uvijek ima akciju platiš 2, dobiješ 3 ).

A uopće nije moj tip knjige, ne palim se na vampire i slična bića.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja se prijavljujem u mahnitala

uopće ne mogu objasniti, nije neko literarno remek-djelo, ali je tako dobro isfurala seksualnu napetost i iščekivanje da je i mene hipnotizirala
    uglavnom, progutala sve 4 u tri dana

sad čitam Kradljivicu knjiga
    osim vampira, ponovila sam Irvingovog Garpa zbog ovog topica i još jednom cijeli kvartet Enderove igre od O. Scott Carda (to svako ljeto napravim) i Ženu vremenskog putnika od Niffeneggerice

čekaju Charlaine Harris sa svojim vampirima (Sookie Stackhouse saga, predložak za seriju True Blood) - za ovo krivim Meyericu, Murakami s Norveškom šumom, Hislop s Otokom, Hosseini obadvije i Zafon sa Sjenom vjetra

prekratko mi ljeto

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pročitala sam Mostove okruga Madyson nekidan. Ajme koja sam ja srceparajuća tuka, film sam gledala sto puta a i knjiga me rasplakala.

Prije toga nisam dugo (osim literature za faks) a zadnje što se mogu sjetiti je Vedrana Rudan- Kad su muškarci pederi/kad su žene kurve. Super

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Eto pročitala sam sve tri knjige od Lauren Weisberger:
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...r&idautor=9352
    -s tim da mi je "U lovu na Harryja Winstona" najbolja

Sve skupa, vrlo, vrlo zabavno.
    i meni je ta knjiga odlična! ovo ljeto sam je pročitala! volim provesti ljeto uz takve lagane knjige! predprošlo ljeto me držala "šopingholičarka", čitala sam sve redom nastavke!

moja najdraža knjiga, 3X sam ju čitala je Elisabeth Gilbert : Eat, pray, love
    dobila sam ju prošle godine, i stvarno mi je pomogla da preživim teško razdoblje...

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Ženu vremenskog putnika od Niffeneggerice
    jelda je naprosto

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koliko ja znam samo jos jedan njegov roman je preveden na hrvatski.
    Varam li se?
    eee može biti. vidjela sam razmjenu na štandu vuković i runjić na interliberu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Pročitala sam Mostove okruga Madyson nekidan. Ajme koja sam ja srceparajuća tuka, film sam gledala sto puta a i knjiga me rasplakala.

Prije toga nisam dugo (osim literature za faks) a zadnje što se mogu sjetiti je Vedrana Rudan- Kad su muškarci pederi/kad su žene kurve. Super
    U to ime potraži još jednu Wallerovu knjigu - zove se LAGANI VALCER U CEDAR BENDU. Meni je ta čak i bolja, iako su Mostovi poznatiji. Uživaj!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=25008

da.. hororac, ljigavo i krvavo. Sviđa mi se

Poput bolesne i nastrane priče za laku noć... Zapravo to i jesu priče za laku noć
    U svakom slučaju preporučam... naravno, onima koji vole taj žanr

Mislim kako će sljedeća biti Dolina konja... Nastavak Plemena spiljkog medvjeda, Jean M. Auel

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ženu vremenskog putnika od Niffeneggerice
    jelda je naprosto

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

N. Radstrom: Gost
    Zgodna (i kratka) knjižica o susretu dvojice velikih pisaca svojeg doba - C. Dickensa i H.C. Andersena. Dobro i duhovito pisano.

N. Zaplotnik: Put
    Životno djelo jednog od najvećih slovenskih alpinista, nije remek-djelo u književnom smislu, ali pisano je vrlo iskreno i toplo, s toliko ljubavi i zanesenosti kao rijetko koja knjiga koju sam čitala.

Usput dovršavam knjigu "Pod pritiskom" C. Honorea, o "hiperroditeljstvu", zanimljiv mi je način na koji iznosi probleme, mislim da bi se o tomei ovdje moglo dosta raspravljati. Došla sam do zaključka da bi ta knjiga bila najpreporučljivija roditeljima koji tek čekaju svoje prvo dijete.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa

Usput dovršavam knjigu "Pod pritiskom" C. Honorea, o "hiperroditeljstvu", zanimljiv mi je način na koji iznosi probleme, mislim da bi se o tomei ovdje moglo dosta raspravljati. Došla sam do zaključka da bi ta knjiga bila najpreporučljivija roditeljima koji tek čekaju svoje prvo dijete.
    xx interesantna knjiga

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene medju vampirima, tako te unese u pricu da ti je super dok citas, ali kad se odmaknes - onda imas onu misao- wtf zar ja to citam? u biti je to plitki ljubic u horor paketu. za ljeto idealno

tanja, ovu o hiperrod. sam imala u rukama i pustila...ali mi je jako zanimljiva...samo sam jos u sol/sunce/voda raspolozenju i ne cita mi se nista sto imalo "smrdi" na psihologiju ili razmisljanje.

vec me neko vrijeme ceka - jezik gena http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=22958

kad zavrsim vampire bacam se na mozgalice...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo sad je i seni hvali...
    morat cu ukljuciti mozak prije, njusim dobru diskusiju na IR

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Počela sam upravo: Neale Donald Walsch "Razgovori s Bogom" - Knjiga 2
    Nosim ju na more sa sobom, a ponjet ću i :
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=28645

Mene totalno čopilo ovo ljeto, čitam sve kaj mi dođe pod ruku, a u algoritmu sam kupila 9 knjiga u 2 mjeseca :shock: , to sam sinoć zbrojila.
    Od jeseni opet u knjižnicu, sad prek ljeta niš nema za posudit.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala Sumrak, počela Mladi mjesec. Stvarno su zarazne. Sad mogu napokon i pogledati prvi film, drugi stiže uskoro u kina.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Pročitala Sumrak, počela Mladi mjesec. Stvarno su zarazne. Sad mogu napokon i pogledati prvi film, drugi stiže uskoro u kina.
    OT, vidjela sam samo trailere za prvi i drugi - Edward mi je totalno razočaranje, prebalav i nekakav... bland. Puno bolje izgleda u mojoj glavi.
    Evo, sad ću opet ispast uspaljenica.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    Citiraj tanja_b prvotno napisa

xx interesantna knjiga
    Potpisujem i ja, vrlooo interesantna.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OT, vidjela sam samo trailere za prvi i drugi - Edward mi je totalno razočaranje, prebalav i nekakav... bland. Puno bolje izgleda u mojoj glavi.
    Evo, sad ću opet ispast uspaljenica.
    Meni se Edward sviđa još iz Harry Pottera, tj. Cedric Diggory, bio mi je skroz cool tip. Ali kad sam počela čitati prvu knjigu već sam znala tko glumi Edwarda, pa nisam nikog drugog ni zamišljala.

Uglavnom, noćas (oko 4:30 :shock: ) sam pročitala Mladi mjesec i moram priznati da su me scene sa Volturima poprilično prestravile, pogotovo ono sa grupom turista. Prvi dio mi nije bio tako jeziv, više mi je bio kao neki krimić, ovaj je definitivno horor.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Twilight saga...

moran priznat da sam krenula čitati jer se radilo o najposuđenijim knjigama u mojoj knjižnici,pa sam pomalo s visoka išla vidjeti u čemu je stvar

svakom je naravno jasno da S:M: neće dobiti Nobelovu nagradu za književnost,no stvorila je baš čarobnu ljubavnu priču,i ima odliku da je jednostavo NE MOŠ ispustiti iz ruku

čitala sam ih danju i noću,ka luđakinja,i sredila sve 4 u 4 dana,ne pamtitm kad sam nešto toliko opsesivno čitala

onda sam pogledala i film,bio mi je OK,vidim da komenitrate Edwarda,meni je glumac lip,baš prelip

a čini mi se da će u New moon-u(to mi je inače najdraža knjiga) bit još lipši...ako promo slika ne laže

http://everglowmedia.net/gallery/dis...lbum=775&pos=1

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam na godišnji uzela samo tri knjige: dvije za nadoknadu propuštenog i treću da pročitam prijevod jednog dragog mi romana.

Uglavnom, ove propuštene su Jergovićev "Sarajevski Marlboro" i "Baba Jaga" Dubravke Ugrešić. O tim knjigama se na ovom topicu već dosta pisalo, pa ne znam trebam li dodati još koji detalj. U svakom slučaju, preporučam ih obje.

Jergović krasno piše, pametan je i elokventan, iako moram reći da je tema knjige sasvim promašena za godišnji. Čitati o ljudskoj patnji dok se pokušavaš odmoriti... nije dobra ideja.

Ugrešićka me oduševila svojom vještinom postmodernističkog pisanja, duhovitim primjedbama i općenito svojim stilom koji mi je drag, međutim, mislim da je kraj nepotrebno izbanalizirala. Recimo, toliko je vidljivo da ne voli lik mlade bugarske znanstvenice koja ju muči gotovo od prve stranice romana , da joj je u dijelu teksta kojemu je Bugarka "autorica" namjerno ostavila hrpe pravopisnih pogrešaka; zatim, onaj "ženski proglas" na zadnjih stranicu-dvije patetičan je i sasvim suvišan, kao što je i suvišno onakvo überdramatično otkrivanje stvarnog identiteta mlade znanstvenice - bilo bi dovoljno da se potpisala punim imenom i prezimenom. No, to ne umanjuje ukupni dojam o knjizi.

I, konačno, u ruke mi je došao prijevod romana "In Cold Blood" ("Hladnokrvno ubojstvo") Trumana Capotea, a budući da sam izvornik čitala prije petnaestak godina, odlučila sam malo obnoviti sjećanje i pročitati prijevod. Ah, koja greška.

Dakle, engleske fraze ne samo da su najčešće prevođene doslovno (tako, primjerice, imamo "izvještaj o vremenu" umjesto "vremenske prognoze", "air-conditioning" je preveden kao "uređaj za kondicioniranje zraka" (wtf?!) , "French fries" su se pretvorili u "francuske frigance" ( ) i da ne nabrajam dalje), a koliko je tek pogrešaka u hrvatskom! Tako prevoditelj piše "mogli smo ćuti", "auto" mu je i muškog i srednjeg roda, kako kad, pa imamo "inSistiranje"...

Uglavnom, kao iskrena štovateljica Capoteovog opusa, svakako vam preporučam "Hladnokrvno ubojstvo", no ili u izvorniku ili u nekom drugom prijevodu, nikako u ovom jeftinom i niskokvalitetnom izdanju Biblioteke Jutarnjeg lista.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam i molbu za vas koji pišete o knjigama i stavljate linkove: možete li, uz link, na topic napisati i o kojoj je knjizi riječ.

Ponekad linkovi ne rade ili mi se ne da otvarati toliko prozora odjednom, jer ih je mnogo, pa izgubim pregled nad time tko je pričao o kojoj knjizi.

Eto, ako vam nije teško.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Imam i molbu za vas koji pišete o knjigama i stavljate linkove: možete li, uz link, na topic napisati i o kojoj je knjizi riječ.
    Eto, ako vam nije teško.
    Ima nas jos koji to lijepo molimo..ako vam nije tesko

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja probala Praskozorje. Vratila u knjižnicu nakon 10 strana. Nije me se dojmilo...

A kad sam donijela knjigu, rekla je knjižničarka "Eh, za ovu imamo duuugačku listu čekanja!" Bilo mi je drago da sam barem nekog usrećila... A sebe isto, nečim drugim što sam uzela u zamjenu (obnavljanje starih ljubavi): Erica Jong - Serenissima

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trenutno čitam "Tajna društva" (priredio Norman MacKenzie). Zanimljiv pregled tajnih društava od onih primitivnih pa do masona i mafije.
    Poslije me čeka Murakamijeva "Norveška šuma", "Newyorška trilogija" od Paula Austera i Dalai Lamina "Etika za novi milenij".

Ovo mi je, inače, jedan od najdražih topika, tu sam našla izvrsne preporuke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Pročitala Goniča zmajeva, zabavan i uroni te u to, iako ima lako dokučivih fabularnih raspleta baš je onako super za ljetnu razbribrigu.
    iako ima lako dokučivih fabularnih raspleta
    kako si to lijepo rekla, meni je to totalno pokvarilo osjećaj jer imam dojam da je Hosseini na tragu velih pripovjedača

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Ja probala Praskozorje. Vratila u knjižnicu nakon 10 strana. Nije me se dojmilo...
    Pa kud si krenula sa četvrtom iz serijala umjesto sa prvom?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Orhan pamuk: Snijeg...da, tek sad

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam trenutno jedna od "ponavljačica", čitam Derviš i smrt, od M. Selimovića.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je knjiga za koju vjerujem da je ne smijem pročitati :shock: :/

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    ja sam trenutno jedna od "ponavljačica", čitam Derviš i smrt, od M. Selimovića.
    Ja se toj knjizi često vraćam, ponekad samo nasumce otvorim i čitam. Kad sam je imala za lektiru, pola sam je bila prepisala u svoju tadašnju "bilježnicu sa citatima".

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    To je knjiga za koju vjerujem da je ne smijem pročitati :shock: :/
    Zašto? Zbog derviša ili zbog smrti?

(ali priznajem, ni ja je nikad nisam pročitala, iako sam je svakodnevno gledala na polici u roditeljskom domu )

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja sam upravo zavrsila cecilia ahern: if you colud see me now, i citam sad the gift. (ona je napisala p.s, I love you). simpa stivo..
    mene je steph.meyer raspametila ove zime, procitala sam sve 4 u tri dana, abs je ne mozes ostaviti....
    murajama (??) : norveska suma je isto bila na tapetu ovo ljeto, kao i neki blizanci iz tribece i neka knjiga one sta je napisala vrag nosi pradu (bolja je nesto od te navedene knjige), ali nisam ni naslov zapamtila
    sad vec gledam sta cu dalje....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •