Evans je za moj ukus suviše ganutljiv, a najviše mi se svidjela njegova Petlja.
Vampire sam pročitala prva tri dijela, ideja zanimljivija od izvedbe.
Ovog ljeta sam čitala:
- Ildefonso Falcones: Katedrala mora - na omotu piše veličanstveni povijesni roman pun spletki i strasti, ali meni je previše vanjskih utjecaja kao prirodnih nepogoda: plemići, rat, kuga, inkvizicija, plus nezadovoljavajuće veze. Mnogo zanimljivih povijesnih detalja, ali knjiga kao cjelina me uzrujavala, pa sam svih 600 stranica projurila u dva dana.
- Eliot Pattison: Mantra lubnje - od ove sam knjige više dobila nego očekivala, i usprkos pomalo beznadnom okruženju uspjela me i zainteresirati i smiriti.
- Jasna Horvat: Az - povijesni romančić o tvorcima glagoljice, nama zanimljivo temom, pomalo neobičnog pristupa, ništa posebno ali bolje od mnogih razvikanijih knjiga.
- Tess Gerritsen: Dvojnica - prethodi knjizi Samo prividna smrt. Napeta, meni se svidjela, iako je ideja okrutna. Nije za jako osjetljive.
- Patricia Cornwell: Otok pasa - nisam pročitala do kraja. Uvrnuti ciklus s Andijem Brazilom nije mi se nikad baš svidio, a ova knjiga je vrhunac - kao da žena piše bez poštovanja za svoje likove.
Od beletristike:
- Adrian G. Gilbert: Magi - razočarana sam. Toliko je vodao nit naprijed-natrag, da mi je na kraju bilo posve svejedno je li teorija uvjerljiva ili nije.
- Elaine Hollingsworth: Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem - podijeljeni osjećaji, ne znam da li bih pobjegla vrišteći ili otrčala u knjižaru kupiti je.