Stranica 29 od 43 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 2162

Tema: sto citate?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evans je za moj ukus suviše ganutljiv, a najviše mi se svidjela njegova Petlja.
    Vampire sam pročitala prva tri dijela, ideja zanimljivija od izvedbe.

Ovog ljeta sam čitala:
    - Ildefonso Falcones: Katedrala mora - na omotu piše veličanstveni povijesni roman pun spletki i strasti, ali meni je previše vanjskih utjecaja kao prirodnih nepogoda: plemići, rat, kuga, inkvizicija, plus nezadovoljavajuće veze. Mnogo zanimljivih povijesnih detalja, ali knjiga kao cjelina me uzrujavala, pa sam svih 600 stranica projurila u dva dana.
    - Eliot Pattison: Mantra lubnje - od ove sam knjige više dobila nego očekivala, i usprkos pomalo beznadnom okruženju uspjela me i zainteresirati i smiriti.
    - Jasna Horvat: Az - povijesni romančić o tvorcima glagoljice, nama zanimljivo temom, pomalo neobičnog pristupa, ništa posebno ali bolje od mnogih razvikanijih knjiga.
    - Tess Gerritsen: Dvojnica - prethodi knjizi Samo prividna smrt. Napeta, meni se svidjela, iako je ideja okrutna. Nije za jako osjetljive.
    - Patricia Cornwell: Otok pasa - nisam pročitala do kraja. Uvrnuti ciklus s Andijem Brazilom nije mi se nikad baš svidio, a ova knjiga je vrhunac - kao da žena piše bez poštovanja za svoje likove.

Od beletristike:
    - Adrian G. Gilbert: Magi - razočarana sam. Toliko je vodao nit naprijed-natrag, da mi je na kraju bilo posve svejedno je li teorija uvjerljiva ili nije.
    - Elaine Hollingsworth: Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem - podijeljeni osjećaji, ne znam da li bih pobjegla vrišteći ili otrčala u knjižaru kupiti je.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Elaine Hollingsworth: Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem - podijeljeni osjećaji, ne znam da li bih pobjegla vrišteći ili otrčala u knjižaru kupiti je.
    Zašto? Sad si me baš zainteresirala!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nekako me zaskočila. Zastrašujuće poznati simptomi, neostvarive upute tipa: nađite liječnika koji priznaje rezultate xy testa preporučeno uzimanje ovih ili onih hormona, o kojima nemam previše mogućnosti saznati više. Zamislite da odete liječniku s kopijama američke knjige i uvjeravate ga da mu je dijagnoza nedovoljno precizna, a terapija je tu preporučena.
    S druge strane neki upotrebljivi i logični savjeti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Nekako me zaskočila. Zastrašujuće poznati simptomi, neostvarive upute tipa: nađite liječnika koji priznaje rezultate xy testa preporučeno uzimanje ovih ili onih hormona, o kojima nemam previše mogućnosti saznati više. Zamislite da odete liječniku s kopijama američke knjige i uvjeravate ga da mu je dijagnoza nedovoljno precizna, a terapija je tu preporučena.
    S druge strane neki upotrebljivi i logični savjeti.
    Zbog toga ja nekako i ne idem u ove američke knjige ovog tipa - savjeti su, po meni, dobrim dijelom kod nas neprovedivi, samo se čovjek iznervira i ustraši. Jedna od takvih je i Prirodnim putem povećajte svoju plodnost - za to slijedit ja bih digla svoj stres dnevni na kub razmišljajući o svakoj molekuli otrova koja dopire do mene, oko većine toga ne mogu napravit ništa, a neću, vjerujem, nikad bit takva da bih donijela odluku za neki život u separatizmu. Onda, znajući sve to, te i zaobilazim.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala sam odllican strip, preporucam stripoljubcima, francuski autor, ime stripa "Svagdanja borba". Crtez odlican, prica jos bolja - totalno svjeze.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čitam knjigu Blanche i Marie, jako zanimljive biografije dvije jako zanimljive žene, ali stil mi je grozan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Čitam knjigu Blanche i Marie, jako zanimljive biografije dvije jako zanimljive žene, ali stil mi je grozan.
    Prvo sam pomislila, pa što je to tako grozno u stilu te knjige, meni je bila baš dobra. I onda sam izvukla bilježnicu gdje zapisujem ukratko dojmove o pročitanom, i uz ovu knjigu sam zapisala da mi Enquistov stil ne leži, da je za moj ukus previše poetično pisana (ipak je to biografija) i da je previše digresija i zaustavljanja radnje. Jesi li na to mislila kad kažeš da je stil grozan?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Baricco: "Svila". Sjajno. Iznenađujuće svježe, iako cifrasto.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    Prvo sam pomislila, pa što je to tako grozno u stilu te knjige, meni je bila baš dobra. I onda sam izvukla bilježnicu gdje zapisujem ukratko dojmove o pročitanom, i uz ovu knjigu sam zapisala da mi Enquistov stil ne leži, da je za moj ukus previše poetično pisana (ipak je to biografija) i da je previše digresija i zaustavljanja radnje. Jesi li na to mislila kad kažeš da je stil grozan?
    Upravo na to, lijepo si to zapisala. Zanimljive su mi biografije glavnih junakinja, pa me 'visoki' stil autora ometa u čitanju.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Trenutno čitam Michal Viewegh ‚Izvan igre’ sviđa mi se,
    ali o-d-l-i-č-n-a mi je bila Renato Baretić ‚Osmi povjerenik’

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

napokon se docepala sumraka

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    Onda se pripremi da se blagovremeno docepas i ostalih nastavaka

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sve od Zdravka Tomca čega se dočepam

Moj obračun s KGB-om..ponoćne misli.. obraćenje...

divno iznenađenje

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ovdje već opjevani mccarthy: svi lijepi konji

meni je dobra. nije cesta, ali je dobra! srećom, ovaj put ne plačem cijelo vrijeme dok čitam mccarthyja. fascinira me ogoljenost njegova stila kojim postiže vrhunski emocionalni naboj. definitivno spisatelj koji će sjesti onima koji vole primjerice, carvera.

pripremam se za ljupke kosti, zaboravila sam ime autora. jel tko čitao?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cervantes: Don Quijote

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    Alice Sebold.
    Meni je to odlična knjiga. Tematika je teška, znaš?
    Ali je super.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj anamar prvotno napisa
    Alice Sebold.
    Meni je to odlična knjiga. Tematika je teška, znaš?
    Ali je super.
    znam otprilike radnju po onom što je navedeno na koricama.
    ameri su snimili film, što je meni odmah znak da to pročitam, jer mrzim prvo gledat film, a onda čitat literarni predložak, pogotovo kad je riječ o knjigama koje mi se čine vrijedne čitanja.

marta, ovaj strip koji spominješ je iz knjižnice? nisam pročitala dobar strip (izuzev alan forda, još od comicona).

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni najjači strip je "Mouse". To je ono o holokaustu, pa su Židovi - miševi, a Nijemci - mačke i tako to... Kadriranje je klasično, crtež (namjerno?) naivan, ali priča je toliko dobro ispričana da bez problema izdrži višekratno isčitavanje. Čitati, čitati! Mislim da je dobio Pulitzera.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Citiraj malena beba prvotno napisa
    Onda se pripremi da se blagovremeno docepas i ostalih nastavaka
    a vidis, sestra mi kaze da se njoj nije svidila... da joj je previse razvucena i da previse naglasava kako je on preljep i sl. to me malo razocaralo, prvi put da cujem da se nekom ne svidja :?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nisam dosad cula da se nekom nije svidela Koliba,a eto,meni nije :/
    Potpuno je izneverila sva moja ocekivanja na osnovu svega sto sam o njoj procitala...
    Najbolje procitaj Sumrak,pa vidi sama.
    Jeste na momente razvucena,ali se jako brzo cita pa ne smeta.
    Meni je zadivljujuca masta spisateljice,kako li je sve to uplela u pricu da na mah pomislis da je zaista stvarno

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni se ta vampir serijal knjiga uopće niju svidjela. nisam doduše pročitala sumrak, nego drugu u nizu (zaboravila kako se zove) i uopće ne dijelim oduševljenje drugih tom knjigom.

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa
    Meni najjači strip je "Mouse". To je ono o holokaustu, pa su Židovi - miševi, a Nijemci - mačke i tako to... Kadriranje je klasično, crtež (namjerno?) naivan, ali priča je toliko dobro ispričana da bez problema izdrži višekratno isčitavanje. Čitati, čitati! Mislim da je dobio Pulitzera.
    Jao, kako sam suze lila čitajući ga. Jako me potresu te priče o holokaustu i čude me ljudi koji su ga tako nevjerojatnom slučajnošću i srećom preživjeli.

Zato mi se i dopala knjiga "Čovjek bez sudbine".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luminitsa prvotno napisa
    Zato mi se i dopala knjiga "Čovjek bez sudbine".
    I knjiga bila odlična.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel postojao topic u kojem se pricalo samo o knjima za odgoj?
    Da sad tu tu ne ispitujem..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nakon što sam je cijelo ljeto ganjala po knjižnicama, napokon sam uspjela nabaviti (i pročitati) knjigu Amosa Oza "Priča o ljubavi i tmini".
    Ne znam uopće kako bih opisala svoje oduševljenje knjigom - osim da ima 770 stranica i da mi se to čini premalo. Knjiga je pre-pre-predobra. Toliko sadržajna, toliko bogata, od posve dokumentarističkih detalja (povijest izraelske države), do obiteljske tragedije i najdubljih filozofskih promišljanja.
    Knjiga jest zahtjevna (nakon nekih poglavlja jednostavno sam morala napraviti stanku i probaviti sve što mi je kuhalo u glavi u tom trenutku), ali toliko je dobra da bih je sad najradije još jednom pročitala, ispočetka (na žalost, moram je vratiti u knjižnicu, poprilično je tražena).

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

procitala, ma progutala ''sumrak''!! sad ganjam brata da mi donese drugi dio

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Eto vidis :D
    Rekoh da odmah nabavis i nastavke
    Ja sam pravila ekspedicije sa sve muzem i svo troje dece zimus,i tumarala po knjizarama trazeci gde jos nisu rasprodali
    Procitala sva 4 sve dojeci

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Preporučujem knjigu Pjesme mrtvih klinaca od Tobyja Litta

Davno sam je čitala, ali mi se urezala u pamćenje....

http://www.superknjizara.hr/index.ph...id_knjiga=6321

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Može malo detalja o tom "Čovjeku bez sudbine"?
    Edit: Strip se zove "Maus", a ne engleska transkripcija, "Mouse", kako sam napisala...

Trenutno čitam "Ocean, more ". Baricco, opet. Strašno me je oduševio "Svilom", a i MM, pa me je on natjeravao u knjižnicu po"Ocean..." 8)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

"101 najznačajniji lik koji nikad nije živio" - od grčkih mitova, legendi, narodnih priča do likova iz propagande, filmova... zanimljivo..

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa
    Može malo detalja o tom "Čovjeku bez sudbine"?
    Edit: Strip se zove "Maus", a ne engleska transkripcija, "Mouse", kako sam napisala...

Trenutno čitam "Ocean, more ". Baricco, opet. Strašno me je oduševio "Svilom", a i MM, pa me je on natjeravao u knjižnicu po"Ocean..." 8)
    Maus uskoro izlazi u hrvatskom prijevodu, pa navali narode.

A "Čovjek bez sudbine" je knjiga mađarskog nobelovca Imre Kertesza, mislim da je čak autobiografska - o dječaku koji završi u Auschwitzu nakon progona, pa što mu se sve događa... Davno sam čitala pa i ne znam više detalje. Evo baš čitam članak na wikipedii a kažu da je stil sličan Kafkinom.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    "101 najznačajniji lik koji nikad nije živio" - od grčkih mitova, legendi, narodnih priča do likova iz propagande, filmova... zanimljivo..
    jel primjereno za djecu?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jill Bolte Taylor: Moždani udar - moj put prema spoznaji,
    jako je fascinantna, onako je pitka, a opet ima dovoljno znanosti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

još jedan glas za Amosa Oza

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj Mrvna prvotno napisa
    jel primjereno za djecu?
    Ne znam baš. Tek sam počela doduše, ali po stilu pisanja i nije baš. Ovisi koliko je dijete staro. Neke stvari bi mu mogle biti zanimljive ali sumnjam da bi ga zanimao utjecaj Marlborovog kauboja na svijet.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    procitala sam je prosle god, nista narocito

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jel tko čitao Peticu iz tugovanja... zvuči zanimljivo, ali nikako početi .. čula sam da će u ekranizaciji glavnu ulogu imati Julija Roberts.. još jedan plus

http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=42&id=107361

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hebate, ko nives celzijus sam!
    citam 3 knjige istovremeno!

kako utješiti udovca, gaudijev ključ i posljednju caricu

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

procitala od Stephenie Meyer i knjigu za "odrasle" nakon sumraksage- the host.jako mi se svidila, sf ali ne pretjerani, prvih skoro 100 strana je malo usporeno, ali nakon toga te tako uvuce u pricu.. kao i sa sumrak sagom, po meni zena zbilja lijepo pise...
    i sad sam uzela sebi u profila zbirnu knjigu sestara bronte i sad citam u originalu...bas uzivam

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

xinran-dobre kineske žene
    a. sebold-ljupke kosti

obje lakočitljive, ali dojmljive. prva donosi različite često potresne priče o ženama u kini nakon kulturne revolucije, pisana je novinarskim stilom koji iznosi činjenice i poneki autoričin stav. meni je bila vrlo zanimljiva, jer osim osobnih priča prenosi i dio kineske svakodnevice 20-tog stoljeća.
    druga je na neki način, također, knjiga o ženama ili su se mene više dojmili ženski likovi ), ženama iz jedne obitelji, ulice i škole, među kojima jedna biva zlostavljana i ubijena. autoričin stil pisanja nije baš upečatljiv. ali sad kad sam ju pročitala, spremna sam za filmsku adaptaciju.

čekaju me gomora i mjerenje svijeta.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Na preporuku s jednogforuma upravo sm pročitala knjigu "Zidovi od magle"
    Jedinaknjiga koja me rasplakala,plakala sam stalno pa mi mm htio uzeti,al ipak nije

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

odustala od posljednje carice!!
    nije mi sjela!! :/

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Procitala Haleda Hoseinija-Lovac na zmajeve,Hiljadu cudesnih sunaca....
    I dalje me opsedaju...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nakon dva miseca pročitala Šaptača konjima.... ne zato šta nisam imala vrimena za nju ili mi se nije dalo čitati (obzirom da knjiga ima samo 300 stranica) nego jednostavno nisam tila da završi.... Toliko mi je dobra da sam ju odma naručila u Algoritmu....
    Da, ljubavni roman.. ali mene je fascinirao... predivno...

Trenutno čitam Grishamovu Odmetnutu porotu... s njim nikad greške

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Jel tko čitao Peticu iz tugovanja... zvuči zanimljivo, ali nikako početi ..
    Meni je baš bila fino sjela, iznenađujuće emotivno štivo

Trenutno John Connolly - "Knjiga izgubljenih stvari". Nekako mi ne sjeda, dat ću mu šansu još par stranica, a onda ćemo vidjeti.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zadnje sam procitala Metastaze od Bovica
    ajme (ovo ide teme, ne pisanja)
    narkomani i alkoholicari pricaju svoju pricu
    depresivno...
    MM je par dana kasnije posudio film, ali nisam imala zivaca gledati

sad citam Hornby-ja O jednom djecaku, svidja mi se, samo nikako skupiti vremena i procitati do kraja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lady Grey prvotno napisa
    Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Jel tko čitao Peticu iz tugovanja... zvuči zanimljivo, ali nikako početi ..
    Meni je baš bila fino sjela, iznenađujuće emotivno štivo
    zvuči kao odlična preporuka...

knjiga izgubljnih stvari nije za svakoga, ali meni nije bila loša....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je Knjiga izgubljenih stvari bila baš odlična
    onako bajka za odrasle

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čitam Anelu Borčić, Garbin, zao vjetar. Jako, jako mi se sviđa atmosfera knjige.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •