Tanja, jesi možda čitala ovu?
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=12&id=134152
Čini mi se jako zanimljiva.
Tanja, jesi možda čitala ovu?
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=12&id=134152
Čini mi se jako zanimljiva.
Preko praznika sam si malo dala oduška pa pročitala
Lena Andersson: Patkograd - prilično zanimljiv romančić o suvremenom zapadnjačkom potrošačkom i preobilnom društvu, s glavnim junakom Pajom Patkom i ostalima iz stripa.
Guillermo Martinez : Polagana smrt Luciane B. (argentinski autor dosta zanimljivih "malih" krimića, meni je zanimljivo što je matematičar, privlače me ti matematičari odmetnuti u pisce, pročitala sam prije nekog vremena i njegov Oxfordski niz, taj mi je bio još bolji)
Murakami: Kad padne i mrak - može Haruki i bolje po mom sudu, ali ovo mi je bilo dosta privlačno jer me podsjetilo malo po stilu i temi na Bananu Yoshimoto, meni vrlo dragu japansku književnicu
Trenutno čitam Iana McEwana - Subota - ovo mi je prvi McEwan, čula sam dosad puno hvale o njemu, i svaka je opravdana, majstorski piše, slojevito i lijepo, i intrigantno i dubinski prikazuje i crta ne samo likove, nego nekako sve nas skupa
Jako mi se sviđa
Otok je i meni odlicna knjiga, a vec u nekoliko navrata trazim Povratak, uvijek je vanibzara prvotno napisa
![]()
a ovo za Na kraju duge i Da me barem mozes vidjeti, meni je bas suprotno, prva mi je fenomenalna, a druga mi je bila onak :/ , jedva sam cekala da okrenem zadnju stranicu
cak sam ju mislila vratiti neprocitanu, ali to mi nekako uvijek bude bezveze, pa sam ipak dosla do kraja
"Priče iz doba jazza", Fitzgerald. Nekako mi odgovara forma kratke priče u zadnje vrijeme, a i volim tu atmosferu 1920tih. Priče su razne, od tužnih, realnih pa do fantastičnih, a naročito mi se dopala priča "Prvi svibanj", o jednoj ludoj noći s fatalnim posljedicama.
Prije toga sam pročitala apsolutno genijalnu satiričnu "Princezu nevjestu" koja se na fin način smije klasičnim bajkama - junakinja koja nije baš najbistrija i ne voli se prati, presavršeni junak, brak iz interesa, osveta, mučenja i ljubav koju ni smrt nije mogla savladati.![]()
Nisam. Ali vidim da knjiga još nije ni štampana, tek je u pripremi.TeddyBearz prvotno napisa
Dječak u prugastoj pidžami - dobra ideja, iako je neke stvari pisac posudio s drugih mjesta ali opraštam mu. Čitam sad sadržaj filma i bitno je različit od knjige, pa ako ste film već pogledali, slobodno se bacite i na knjigu.
u principu me ovo najviše i zanima!tanja_b prvotno napisa
Sinisa Pavic: Places li to
Meni je sjajna knjiga, ljubavna prica kakvu svi sebi zelimo![]()
Ono, prica tata, otac jedne curke i suprug jedne supruge![]()
Duhovito, zabavno, lako citljivo. Opustajuce a opet s poantom.
jučer posudila u knjižnici
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=13929
i
http://www.kupiknjigu.com/knjige/knj...vradzbina.html
meni nije sjajna. onak mi je - zaboravit cu je sigurno.Lucija Ellen prvotno napisa
Djevojka koja se igrala sa vatrom - S. Larson
fenomenalno napet krimić sa zanimljivim likovima
bolja od prvog dijela trilogije
što reći.... jedva čekam treći dio
Pročitala Doba Šive:
http://www.naklada-ljevak.hr/knjiga/show/id/2887
Čitam Misli...:
http://www.izloog.com/misli-106514.aspx
-zadovoljna sa obje
A rezervirala sam Sumrak da i ja napokon pročitam.
pri kraju sam sa http://www.profil.hr/knjiga/cokolada/679/
zanimljiva mi je
kako vojnik popravlja gramofon, sasa stanisic i bas mi je legla
Pamuk: Muzej nevinosti
svida mi se.
imala sam ogroman problem sa Snijegom jer mi je bilo uzasno klaustrofobican taj silni snijeg koji stalno pada, i nisam se uspjela natjerati zavrsiti ga do kraja. al moram priznati da pamuk izvrsno docarava atmosferu, stvarno te zaokupi. u ovoj osjecam onu finu toplinu, povjetarac...
Od zadnjeg javljanja, procitala sam
- Ahern: "Na kraju duge" - prvo na talijanskom, a onda i na hrvatskom - dobro sam se nasmijala, i puno mi je bolja od npr. "Da me barem mozes vidjeti";
- Tony Parsons, "The Family Way" - onak... osrednje zabavno, komotno preskocite.
Trenutno citam vodic po Provansi, i Parsonsovu "Stories we could tell".
Odustala sam od Connelly: "The Narrows", ne drzi mi paznju, no na raspolaganju mi je do 27.1., pa se mozda ipak predomislim.
Bas razmisljam o tome sto bih slijedece mogla citati; osim, "Otoka" (Hislop) i, djelomicno, Ahernove (u smislu dobre zabave), nista sto citam u zadnje vrijeme nije na mene ostavilo neki dublji dojam.
Malo sam pronjuskala po online arhivi biblioteke, i rezervirala sam Twilight sagu, Harrisa "Archangel" i "Enigma" (odusevili su me njegovi "Pompeji" - topla preporuka!), M. Wickham (zapravo pravo ime Sophie Kinselle) "The Gatecrasher", onda opet nju (pod Kinsella) "Twenties Girl", i za kraj - to cu najduze cekati - Dan Brown, "The Lost Symbol".
upravo sam procitala D.Brown ''izgubljeni simbol'', sad cu pocet isto njegovu ''andjeli i demoni''
malena beba prvotno napisa
Kakva je? Narucila sam si ju u knjiznici, pa cekam da dodjem na red. To je jedina njegova knjiga koju nisam procitala, i bas me zanimaju dojmovi...
Inace, "Andjeli i demoni" su mi osobno najbolja Brownova knjiga.
Jucer sam bila u knjiznici vratiti procitano, i dok cekam na knjige koje sam rezervirala, uzela sam si jos Ahernove, "Thanks for the Memories" i "A Place Called Here".
nije me se baš dojmila, a ima dosta dobre preporuke!bucka prvotno napisa
Dali je itko čitao Papisa Ivana Donne Woolfolk Cross?
Zanimaju me dojmovi, u mojoj je knjižnici potpuno razgrabljena
tako, ok, meni je bolji Da Vincijev kod, usporedjujem s njom jer nijednu drugu njegovu nisam procitala!Elly prvotno napisa
C.Ahren : hvala ti na uspomenama - nije mi bas nesto, bolje su jos p.s. volim te i na kraju duge, zabavnije su
Prema Majinoj preporuci s prethodne stranice čitam "Patkograd" i baš mi se sviđa - vrlo osebujna, s elementima raznih stilova, od stripa do utopijskog romana, a najbolje mi je kako je autorica dobro ocrtala karakterne osobine junaka iz stripova (naročito odnose među njima).
Bareticev "Osmi povjerenik"
kod mene opravdao je hvalospjeve![]()
"Tkanje zivota", Mirjana Krizmanic
Stvarno poucno i jos mnogo toga!
I meni su Anđeli i demoni no1Elly prvotno napisa
Znam, procitala sam ih, i njena najbolja mi je "P.S. Volim te".malena beba prvotno napisa
"Hvala ti na uspomenama" me temom i stilom podsjeca na "Da me barem mozes vidjeti", i zasad su prvi dojmovi negativni.
Ok, ali nije vrijedna razgrabljivanja.jadranka605 prvotno napisa
Evo mojih nedavno pročitanih (kako koja):
- Tess Geritsen: Klub Mefisto - jedva sam pročitala koliko mi je bila mračna, iako autoricu inače volim (i uvijek je na rubu crnjaka).
- Ove dvije sam započela pa ne dovršila: T. C. Boyle: Pričaj pričaj i Marisha Pessl: Uvod u fiziku katastrofe. Svaka ima svoj poseban stil pisanja, ali kako je radnja odmicala sve me je manje bilo briga što će tim intrigantnim stilom biti rečeno i kako će proći likovi, počela sam se osjećati zagnjavljeno pa sam odustala.
- Steve Berry: Templarska ostavština i Treća tajna - ove sam dvije pročitala, prilično su napete, iako mi postupci likova i njihovi odnosi nisu posve uvjerljivii, a tajne koje se na kraju otkrivaju pravi antiklimaks. Navodno je to omiljeni pisac Dana Browna, teme koje obrađuju su slične, a meni barem Berry piše bolje od Browna - ništa posebno, ali ok zanimacija.
- Jim B. Tucket: Život prije života - nedovoljno zanimljivo, pregled pristupa proučavanju fenomena djece koja se navodno sjećaju ranijih života.
- Adele Faber, Elaine Mazlish: Kako govoriti da bi tinejdžeri slušali i slušati što tinejdžeri govore - nezahtjevna, suvisla, s nekim primjenjivim uputama i zabavnim stripićima, potencijalno korisno za sve odnose, a ne samo roditelja s tinejdžerima.
Upravo sam završila Sumrak.
I sad imam problem.
Ustvari, bolje rečeno je da sam o č a j n a !
Kako ću dočekat svoju rezervaciju Mladog mjeseca u knjižnici?????
Ajme, neznam kako ću dočekat večer bez Belle i Edwarda![]()
Eto me dakle među ovisnicima....
iki![]()
Potpuno te razumem!I ja sam prosle zime imala isti problem![]()
Jos su svi nastavci po knizarama u gradu bili razgrabljeni,sto me nije sprecilo da s MM-om i sve troje dece(tek rodjenom bebom)tumaram od jedne do druge dok nisam pronasla![]()
čitam vradžbinu a. hoffman! ok mi je!
http://www.kupiknjigu.com/knjige/knj...vradzbina.html
KayaR prvotno napisa
neznam kaj ću večeras kad dijete zaspe, vjerojatno se bacit na Sumrak ispočetka...
Heh KayaR, da si bliže.....platila bi zlatom da sad mogu do Mladog mjeseca.....![]()
A ne,KayaR prvotno napisa
.
Neću ni film pogledat dok ih sve ne pročitam.
Ja sam gledala prvi deo,nakon sto sam procitala knjigu![]()
Film je osakacena verzija knjige,ne kazem da nije uzbudljiv i da glum(ac)ci nisu zgodni![]()
ja sam je nedavno pročitala, meni se svidjelaMrvna prvotno napisa
nego, oduševljena sam angelinim prahom. teška je, bar u početku dok te ne navikne, no gutala sam je
sad čitam higijenu ubojice, a. nothomb
jesi li citala i nastavak? Mene su obje knjige odusevile. Angelin prah i Irac u NY.nego, oduševljena sam angelinim prahom. teška je, bar u početku dok te ne navikne, no gutala sam je
Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 06.07.2010. at 13:14
Doroti Kumson:Laku noc,lepotice
A preporucujem i Kcerka moje najbolje prijateljice i Slatkisi za dorucak iste spisateljice![]()
pročitala sam ju jučer u 2-3h (cca 130 malih stranica pa je išlo brzo)bucka prvotno napisa
![]()
sad sam prešla na "Bez daha"
http://knjiga.hr/04.asp?id=18819¶m=B
The Pillars of the Earth - Ken Follet, sram me je i reći po koji put (ko na aukciji)....![]()
predobra....
ne mogu doći do World Without End, istog autora... ima li ju netko?
slazem se.teja prvotno napisa
Sad sam na Juulu. Kako reci ne mirne savjesti. Vrlo dobro, vec receno vise puta na ovom forumu, ali lijepo je to vidjet u originalu. Primjenjivo na sve odnose![]()
Inače volim čitati Francuze, pa sam u knjižnici posudila roman "Plavi bicikl" Regine Deforges.
I ostala totalno razočarana. Žena je doslovce (do u scenu točno) prepisala "Zameo ih vjetar", samo što je radnju premjestila u Francusku u doba 2. svj. rata. Nakon 10-ak stranica sam odustala od pažljivog čitanja, prelistala knjigu i shvatila da je svoj princip dosljedno provela kroz cijelu knjiguZa ne-preporuku!
ahaha a ne nije doslovce prepisala, dodala je i pikantne ljubavne scene; tu knjigu sam čitala prije sto godina, a pamtim ju samo radi šoka koji su navedene scene proizvele kod moje mame, inače velike štovateljice Scarlett O'Hare.
Da, mislila sam da li da pikanterije spomenem ili ne, ali bolje neka ostanu iznenađenje ako netko ipak uzme knjigu u rukeMima prvotno napisa
![]()
"u sebi" od one što je napisala sumrak sagu
..... uopće nije loše - za literaturu na skijanju
A cuj,Plavi bicikl ima 5 nastavakatanja_b prvotno napisa
![]()
Trenutno mi cetvrti nesto ne ide najbolje,pa uporedo citam svasta jos...