Stranica 35 od 44 PrviPrvi ... 253334353637 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 2162

Tema: sto citate?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bit će sigurno veeeeeelika gužva! :/

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    bit će sigurno veeeeeelika gužva! :/
    To definitivno, nadam se da će to dobro organizirati.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Susanna Tamaro: Pođi kuda te srce vodi
    Divna knjiga, napisana kao pismo bake unuci sa dubokim osvrtom na relacije baka-kcer-unuka. Lako se cita, idealno za mame i kceri

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čula da je izbor u Algoritmu bzvzan.

Nego, ja sam napokon počela čitati knjigu koju sam posudila od frendice prije valda 3 godine i dosad mi je stajala na polici - Salman Rushdie Djeca ponoći (ili, kako bi moja Nola rekla - "ti čitaš djecu po noći" )
    I baš mi je fantastična, inače volim Rushdijeve priče, ali kako sam prije godinu dvije probala čitati sotonske stihove, nisu mi nikako legli pa me bilo strah ovo započinjati (hence i toliko dugo odlaganje). Ali, ovo me baš oduševilo.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

John Boyne:Dječak u prugastoj pidžami, sinoc pocela i danas zavrsila. Naslovnica knjige vec govori puno o knjizi, dirljivo i potresno
    Nedavno sam procitala Bijes od Rushdija, trebalo mi je malo duze ali sam zadovoljna.Za sve njegove ljubitelje danas je u Jutarnjem bio intervju s njim
    Šangaj baby, leprsava knjiga, za razbibrigu, zaboravila sam kako se zove zenska koja je napisala, mislim Wei Hui( tako nesto)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nacitala sam se preko praznika
    larssona dvije knjige tilogije 'millenium', pa 'zena vremenskog putnika', te iana mcwana - 'na plazi chesil' i 'trajna ljubav', zatim linn ullmann -' zvijezda padalica' a upravo sam pocela etgar kkeret - '8% ni od cega', a kad smo kod izraelaca jedva cekam novom amos oza uzeti u ruke ...i tako dobro sam se odmorila.....znalo mi se dogoditi da sjednem i do ne procitam, ne dignem se s kauca, a to mi se nije dogodilo od studentskih dana ...ima li sta ljepse

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Anja Seton:Katarina

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    To definitivno, nadam se da će to dobro organizirati.
    red do Cvjetnog trga!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

red do Cvjetnog trga!
    Napisala je Mima na onom drugom topicu, užas. Jesi čekala?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

napokon sam dosla na red za kradljivicu knjiga, jedva cekam da pocmem citat!!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala prvi dio Larssonove trilogije, "Muškarci koji mrze žene". Nisam je mogla ispustiti iz ruke. Odličan roman!

(Disclaimer: nije za osjetljive.)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je bio i moj zaključak
    (a roman je stvarno dobar)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Napisala je Mima na onom drugom topicu, užas. Jesi čekala?
    ma kakvi!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa Vidi poruku
    Čula da je izbor u Algoritmu bzvzan.

Nego, ja sam napokon počela čitati knjigu koju sam posudila od frendice prije valda 3 godine i dosad mi je stajala na polici - Salman Rushdie Djeca ponoći (ili, kako bi moja Nola rekla - "ti čitaš djecu po noći" )
    I baš mi je fantastična, inače volim Rushdijeve priče, ali kako sam prije godinu dvije probala čitati sotonske stihove, nisu mi nikako legli pa me bilo strah ovo započinjati (hence i toliko dugo odlaganje). Ali, ovo me baš oduševilo.
    Ovo je moja najdraža knjiga. Jako mi se sviđa taj mozaični način pripovijedanja, nostalgija kojom odiše i stvarni, povijesni background obojan bajkovitim tonovima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa Vidi poruku
    znalo mi se dogoditi da sjednem i do ne procitam, ne dignem se s kauca, a to mi se nije dogodilo od studentskih dana ...ima li sta ljepse
    Jedva čekam da klinci porastu pa da mogu opet ovako.

Kakva je Žena vremenskog putnika? Sadržaj mi zvuči jako zanimljivo, mislila sam je kupiti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Don Jacobson, Sve za ljubav. Zagreb: AGM, 2009. Priča o istinitoj ljubavnoj vezi belgijske princeze Louise von Sachsen Coburg i potporučnika Geze Matačića temeljena na njihovim memoarima. Počelo je obećavajuće - nadala sam se slici društva Beča i Habsburške monarhije, lažnog morala i dokonosti visokog bečkog društva odvojenog od realnosti povijesti i života, kao slici i društvenih implikacija zabranjene ljubavne veze. No na kraju sve se svodi na puko prepričavanje sličica iz njihovih života uz jeftinu psihologizaciju tipičnu za ovakvu vrstu literariziranja povijesnih događaja. Još jednom sam se uvjerila da su ovakve teme daleko zanimljivije kad su obrađene znanstveno, po svim historiografskim pravilima, a ne kao "domišljanje prošlosti", uz premalo povijesnog konteksta i prepoznatljivog autorstva s druge strane.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam tek sad otkrila ovu temu. Kako obozavam citanje sada moram malo odmarati dok je J. maleni. Procitala sam "Glad" - Knut Hamsun za nekoliko dana, nije mi "sjeo" ako moze tako da se kaze, kao ostali njegovi romani. Preprocitujem mog omiljenog Paula Austera. I nigdje bez SF (Roger Zelazny - Amber)

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Druga Venecija, Predrag Matvejević

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zvuči zanimljivo!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za sada je super zanimljiva, pročitala sam prvih stotinjak stranica.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala prvi dio Larssonove trilogije, "Muškarci koji mrze žene". Nisam je mogla ispustiti iz ruke. Odličan roman!

ja sam i drugi
    i nisam vjerovala da može biti napetiji i bolji od prvog
    ali jest

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

danas je bio dobar ulov u knjižnici B. Adžije!
    posudila Izdanu i Obilježenu!
    http://www.profil.hr/knjiga/obiljezena/30940/
    http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=22&id=133851
    pročitala ove dvije i treću "Izabrana".

iako je više teen literatura, zanimljivo je!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva je Žena vremenskog putnika? Sadržaj mi zvuči jako zanimljivo, mislila sam je kupiti.
    Rade posudi.
    Meni je ta knjiga onak cudnjikava. Ne zelim vise reci da nekom ne pokvarim citanje.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala, knjiga je super zanimljiva i napeta, a kraj me rasplakao (što se meni jaaaaako rijetko dešava).

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Rade Jarak, Duša od krumpira. Zagreb. Fraktura, 2005. Izvrsno, izvrsno, izvrsno! Ne mogu vjerovati da me ta knjiga nije presrela punih pet godina. Progutala sam je u trenu. Radi se građanskoj obitelji u poratnom Dubrovniku, 1949. godine, o tome kako se snalaze i na koji način snalaze u to teško vrijeme i koju cijenu plaćaju da bi očuvali svoj građanski život. Dubrovačke građanske tradicije prelamaju se s moralno upitnim, ali za život neophodnim rješenjima. Kroz svakodnevicu obitelji Bradarić što živi u vili na Pločama pokazuje kako tadašnje političke promjene drobe ljudske sudbine i preokreću kotač sreće. Uz same likove, lik je i sam grad - roman je pun dubrovačke atmosfere, onog tipičnog imaginarija u kojem su Dubrovčani odgojeni, satkanog od povijesti, legendi, simbola, običaja i vrijednosti. Autor je postigao ono što bih prije smatrala nemogućim - unijeti sve to u roman bez sladunjavosti, patetike i prenatrpanosti, jednostavno kao dio svoje duhovne prtljage. Pravi predmet radnje je zapravo Dubrovnik - grad-fetiš, grad ljubavi i mržnje. Čak je umetnuo i opis gradskih veduta preko jedne vožnje motorom kroz grad koja je taknula u moje uspomene. Svega tu ima, politike, sporta, povijesti i rana koje ona donosi, tajne incestuozne ljubavi, ljepote žene, žrtve, usnulog građanskog dubrovačkog života, američkih stripova i cigareta, a sve skupa je nepreuzetno, čitljivo, nepretrpano, duhovito i tužno, toplo i blago cinično u isto vrijeme. Dodao je i jedan zanimljivi dramski dio u kojem se razgovor odvija između Straduna, psa jazavčara, glavnih likova, napuštenog dućana, obitelji miševa, Miroslava Krleže... neobično, umetnuto kao neko strano tijelo, kao san, ali ne smeta, djeluje začudno. Jedino što mi nije leglo je sam naslov i uopće simbolika krumpira u knjizi. Ona jest objašnjena, ali meni se čini nekako nategnuta i nepotrebna. Ali to je samo detalj, knjiga je izvrsna!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj retha prvotno napisa Vidi poruku
    Rade posudi.
    Meni je ta knjiga onak cudnjikava. Ne zelim vise reci da nekom ne pokvarim citanje.
    Ajde, please, kad bude ti se dalo, napiši na pp zašto ti je bila čudnjikava. Sadržaj mi jako zanimljivo zvuči pa me zanima kakva je "izvedba".

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam Papisu Ivanu i baš uživam!
    http://www.naklada-ljevak.hr/knjiga/show/id/2053

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Izgubljeni simbol, Den Brown

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde, please, kad bude ti se dalo, napiši na pp zašto ti je bila čudnjikava. Sadržaj mi jako zanimljivo zvuči pa me zanima kakva je "izvedba".
    meni je odlicna!! mada, nisam bas najbolje kraj razumila, morat cu jos jednom procitat ....

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je bio i moj zaključak
    (a roman je stvarno dobar)
    Da, definitivno jako dobar roman.

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam i drugi
    i nisam vjerovala da može biti napetiji i bolji od prvog
    ali jest
    Evo, i ja sam upravo pročitala drugi dio, "Djevojka koja se igrala vatrom".

E sad... Zapravo mi je tek zadnjih sto-stopedeset stranica bilo zaista napeto, sredina umjereno, ali prvih dvjestotinjak mi je tak-tak... Onaj nepotrebno detaljni opis godine putovanja po inozemstvu... Stalno sam čekala kad će se kasnije u radnji pojaviti neki od likova s početka, ali ništa od toga (možda u trećem dijelu?). No, Larsson je zaista kvalitetan pripovjedač i tekst prekrasno teče, pa mu nisam zamjerila.

No, stvar koja me razočarala jest tekst na stražnjoj korici knjiga (u hrvatskom, Frakturinom, izdanju). Naime, u njemu je vrlo eksplicitno navedeno tko će biti ubijen i ja sam mislila da će tim ubojstvom početi roman - a kad ono, izvukli su dio sadržaja iz sredine knjige (ubojstvo se dogodi oko 250. strane). Moram reći da mi uopće nije bilo drago čitati roman, znajući unaprijed koji će likovi biti ubijeni te stoga savjetujem svima koji uzmu knjige u ruku da ne pročitaju tekst na koricama, koliko im god bio primamljiv ( ).

No, na stranu sve sitne primjedbe, roman je zaista napet i odlično napisan, topla preporuka! (Mislim da za drugi dio ni ne moram pisati disclaimer, jer će osjetljivi odustati nakon prvih pet stranica. )
    Posljednje uređivanje od Sanja : 13.02.2010. at 01:08 Razlog: krivi smajlić

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

"Kradljivica knjiga",zavrsila. Dobra.
    Mrvicu, pinkicu na trenutke pateticna, (za moj ukus - podsjeca na Spielbergovu patetiku u "Schindlerovoj listi"), ali tesko je u takvoj temi potpuno izbjec patetiku...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I, da, jos i pretencioznost. Koja je, valjda, manje oprostiva.
    Ali, ipak preporucujem. Mislim da je veoma opipljivo i uvjerljivo dočaran svijet te djevočice, i tmasta atmosfera rata.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

R. Harris, "Conspirata". Odlicna!

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nedavno sam pročitala mini-knjižicu od A. Tomića "Vegeta blues" (bio je izdan uz Večernji) i fakat me nasmijao i izazvao neku sjetu, opisujući život iz godina moje mladosti (80-e). Preporučujem.
    Nakon toga, "Alkemičar, Tajni život Nicholasa Flamela" od Michaela Scotta - ljubitelj sam tih bajkovito-mističnih knjiga, a u ovoj takvih likova fakat ne nedostaje. Zanimljivo je (a što se i u knjizi spominje), veliku većinu likova (tj. mitoloških bića) možete naći u Wikipediji.
    Jučer sam posudila od J.D. Salingera "Lovac u žitu". Kao srednjoškolka sam ju jednom pročitala, pa kad sam ju jučer slučajno ugledala na polici, odmah sam ju zgrabila i jedva čekam današnje popodne!
    Posljednje uređivanje od bilbo7 : 13.02.2010. at 14:04

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

posudila "knjigu mrtvih" p. cornwell
    http://www.svijetkulture.com/index.p...jige&Itemid=53

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U zadnje vrijeme nemam baš sreće s beletristikom u knjižnici (već dulje vrijeme ničeg novog na policama), ali zato sam se domogla relativno nove knjige u izdanju Algoritmove Facte - Daniel Gilberg: Mit o sreći.
    Autorje psiholog, a piše o tome kako ljudi doživljavaju sreću i razmišljaju o budućnosti. Dosta filozofiskih detalja, ali pisano je duhovito (na momente je te duhovitosti i malčice previše za moj ukus, ali pridonosi čitljivosti, pa nek mu bude), mislim da se vrijedi potruditi oko takvog štiva (koga zanima ne-fikcionalna proza).

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

K.Hosseini: Gonič zmajeva
    toplo preporučam, situacija u Afganistanu, priča o prijateljstvu i još više...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

- Raymond Khouri: Posljednji templar - početak zanimljiviji od ostatka, likovi ustrajni u ponašanju sebi na štetu, preokreti radnje nagurani kao za normu, završetak nezadovoljavajući, a deset dana nakon čitanja nisam se mogla sjetiti o čemu se zapravo radilo.
    - Kate Mosse: Labirint - na početku sam zaista uživala, kasnije manje. Najkvalitetnija od brojnih knjiga koje sam pročitala u zadnje vrijeme, a koje se bave tajnama povijesti kršćanstva, templarima, križarima, vezama drevnih i današnjih tajnih organizacija i slično. Odlučila sam napraviti pauzu s knjigama te vrste.
    - Dan Simmons: Opaki tip - dobro napisan klasični krimić, ali ja nism ljubiteljica.
    - Elizabeth Gaskell: Cranford - engleski roman napisan sredinom devetnaestog stoljeća, neužurban, blag i ironičan.
    - Arthur Koestler: Kazari - 13. židovsko pleme? - o Kazarima sam jedva znala da su postojali, a dosta toga vrijedi saznati.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Katherine Neville: Osmica
    Nevjerojatno dobra knjiga. Drži u napetosti do zadnjeg trenutka.
    http://www.profil.hr/knjiga/osmica/893/
    Čim sam je pročitala išla sam vidjeti šta još ima od iste autorice. Ima puno - ali ne kod nas. Nešto je prevedeno u Bosni i Srbiji.
    Ima čak i svojevrsan nastavak Osmice, tek izašlo.
    Nadam se da izdavači imaju autoricu u vidu.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kinsella: "Twenties Girl" - pocela sam jutros, i obecava ugodno proveden kisni vikend.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    meni je odlicna!! mada, nisam bas najbolje kraj razumila, morat cu jos jednom procitat ....
    Mozda sam ja ocekivala puno previse od te knjige.
    Nebi rekla da mi je losa..nego mi neke stvari nisu sjele..onako djeluje mi lazno..a taj odnos izmedu njih mi je cudnjikav..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Doris Lessing Trava peva

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj branka0112 prvotno napisa Vidi poruku
    K.Hosseini: Gonič zmajeva
    toplo preporučam, situacija u Afganistanu, priča o prijateljstvu i još više...

Upravo pročitala. Sviđa mi se.
    Jel netko čitao "Tisuću žarkih sunaca" od istog autora?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo pročitala. Sviđa mi se.
    Jel netko čitao "Tisuću žarkih sunaca" od istog autora?
    čitala!
    odlična!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Katherine Neville: Osmica
    Nevjerojatno dobra knjiga. Drži u napetosti do zadnjeg trenutka.
    Ta mi je knjiga tako dobro sjela pred 20ak godina (u srpskom izdanju) da sam često poželjela da je još nisam pročitala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja čitam neku knjigu od Nicka Hornby-ja i uopće mi se ne sviđa, čak sam joj i ime zaboravila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala sam do kraja Gilbertov "Mit o sreći" (spomenula sam knjigu par postova ranije) i mogu reći da mi se knjiga jako sviđa. Ako izuzmemo malo prenapadnu autorovu potrebu da bude ha-ha jako duhovit , knjiga je pisana znanstvenim pristupom i s vrlo logičnim i lako čitljivim slijedom izlaganja. U stvari, uopće se ne radi o sreći (najmanje u onom smislu kako to obično serviraju self-help knjige), već o mehanizmima koje ljudski mozak koristi pri projekcijama u budućnost, o nedostacima ljudske mašte zbog kojih budući događaji uvijek ispadnu drugačije nego što ih zamišljamo, o tome kako ljudi uopće doživljavaju proživljena iskustva i zašto tako loše procjenjujemo što će se dogoditi... ukratko, vrlo zanimljiva i vrlo korisna knjiga, za sve koje zanima psihologija na malo kvalitetnijem nivou!

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lisa See: Sniježnica i tajna lepeza
    Predivan roman, jucer zavrsila i ne mogu prestati misliti na knjigu, vrlo,vrlo dojmljiva, spada medu najbolje knjige koje sam procitala

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Lisa See: Sniježnica i tajna lepeza
    Predivan roman, jucer zavrsila i ne mogu prestati misliti na knjigu, vrlo,vrlo dojmljiva, spada medu najbolje knjige koje sam procitala
    upravo čeka na red sad jedva čekam da ju pročitam.

trenutno čitam Najbolje što se može dogoditi jednom kroasanu i ok je za sad.
    prije toga sam pročitala Žena kojoj sam čitao i nije me previše dojmila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •