Stranica 36 od 44 PrviPrvi ... 263435363738 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2162

Tema: sto citate?

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Opća teorija ljubavi - trenutno je čitam. Vrlo zanimljiva.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M. Wickham (zapravo pravo ime Sophie Kinselle) "The Gatecrasher"

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam počela pa ostavila "ženu vremenskog putnika", nekako mi nije išla, ne znam zašto, ali nisam uživala čitajući
    možda neki drugi put

danas počinjem (konačno došla na red!) amosa oza i njegovu "priču o ljubavi i tmini"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    danas počinjem (konačno došla na red!) amosa oza i njegovu "priču o ljubavi i tmini"
    Ja ga sad čitam po drugi put i opet nemam riječi da opišem što je sve ta knjiga u meni izazvala. Valjda jedno od najjačih djela koje sam ikad pročitala.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    posudila "knjigu mrtvih" p. cornwell
    http://www.svijetkulture.com/index.p...jige&Itemid=53
    cornwellica mi se nekako ofucala! :/
    mislim da ju više neću posuđivati!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cornwellica mi se nekako ofucala! :/
    mislim da ju više neću posuđivati!
    bas sam i ja to pomislila nakon zadnje procitane knjige!! nekako mi se ''istrosila''...
    sad me ceka ''djecak u prugastoj pidjami'' (nadam se da nisam falila naslov, neda mi se
    sad kopat di sam ostavila knjigu)

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

"the Gift" Ce(kršitelj koda) Ahern

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hej svima..

ja pročitala "Svojoj djeci pružite ljubav koja iscjeljuje" i sad tek nakon nje, posložile su mi se kockice od Juula, odnosno teme koje smo radili na Treningu kompetetnog roditeljstva"
    (kao što se vidi, dala sam si truda u traženju i učenju kako postati bolji roditelj.. )..

i zaista me zanima, ima li još netko da ju je pročitao?

željno očekujem komentare!!!

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja trenutno završavam Ljubavnik Lady Chatterly i uz to "čitam" Makroekonomiju Olivera Blancharda
    Posljednje uređivanje od Fae : 25.02.2010. at 19:17

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M. Connelly: Crni odjek
    prvi njegov roman (1992), dobio je za njega nagradu za najbolji prvi detektivski roman u SAD-u

M. Connelly: Crni led
    na istom tragu, krimic, zanimljivo, drzi u napetosti do kraja, podsjeca me malo na Chandlera

svidja mi se, namjeravam citati i ostale koji su objavljeni (u knjiznici sam vidjela jos 7-8 na polici)

nakon 4 za redom Connelly-ja, jucer sam posudila Tomica da se malo odmorim od detektiva Boscha

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da li je netko čitao Lucia Etxebarria, O svemu vidljivom i nevidljivom?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije par dana sam dovršila "How to Be Good" od Nicka Hornbyja. Neki su mi dijelovi bili duhoviti, neki pametni, a neki totalno bezvezni, tako da sam čak razmišljala o tome da prekinem s čitanjem.

No, ipak sam je pročitala i mogu reći da je u cjelini sasvim ok. Ništa posebno, ali čitljivo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    M. Wickham (zapravo pravo ime Sophie Kinselle) "The Gatecrasher"
    - za ljubiteljice Kinselle, ne preporucujem. IMHO, vrlo povrsna, djeluje nezavrseno.... (moj) palac dolje.

Trenutno citam Meyer, "The Host".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prvotno napisano od Sanja
    Pročitala prvi dio Larssonove trilogije, "Muškarci koji mrze žene". Nisam je mogla ispustiti iz ruke. Odličan roman!

(Disclaimer: nije za osjetljive.)

ja sam i drugi
    i nisam vjerovala da može biti napetiji i bolji od prvog
    ali jest

pročitala i zadnju iz trilogije (na engleskom, jer jednostavno nisam mogla dočekati slijedeći interliber)
    dakle, stvarno mi je užasno žao što Larsen nije više među nama.
    tko zna što bi još izrodio?

Trenutno čitam Dijete 44, prvijenac nekog britanca, krimić, obečavajući

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Prije par dana sam dovršila "How to Be Good" od Nicka Hornbyja. Neki su mi dijelovi bili duhoviti, neki pametni, a neki totalno bezvezni, tako da sam čak razmišljala o tome da prekinem s čitanjem.

No, ipak sam je pročitala i mogu reći da je u cjelini sasvim ok. Ništa posebno, ali čitljivo.
    Dobra Vijest se pojavljuje ili bolje rečeno spominje i u knjizi Dug put do dna, a tako se zove Hornbijeva knjiga koju sam nedavno čitala i nije mi se sviđala, no na kraju i nije ispala tako loša.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je netko čitao Lucia Etxebarria, O svemu vidljivom i nevidljivom?
    jesam ja....malkice uvtnuto ali meni se jako svidjelo,

citala sam i Sasvim obična ljubavna priča -cinjenica sa sam obje kupila dosta govori...citala sam i njenu knjigu
    ljubav, znatiželja, prozak i sumnje ali nije me se previse dojmila, a zelim si kupiti i ne patim vise zbog ljubvi

Datum pristupanja
    Oct 2004

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ga sad čitam po drugi put i opet nemam riječi da opišem što je sve ta knjiga u meni izazvala. Valjda jedno od najjačih djela koje sam ikad pročitala.
    Amos Oz - na e katalogu knjižnica piše da nemaju ni jednu njegovu knjigu ?????
    A superknjižara nema u ponudi "priču o ljubavi i tmini" , pa sam opet ?
    Baš me knjiga zanima.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Katherine Neville: Osmica
    Nevjerojatno dobra knjiga. Drži u napetosti do zadnjeg trenutka.
    http://www.profil.hr/knjiga/osmica/893/
    Čim sam je pročitala išla sam vidjeti šta još ima od iste autorice. Ima puno - ali ne kod nas. Nešto je prevedeno u Bosni i Srbiji.
    Ima čak i svojevrsan nastavak Osmice, tek izašlo.
    Nadam se da izdavači imaju autoricu u vidu.
    Zahvaljujem na preporuci, baš uživam!

Nakon "osmice" čeka me "kradljivac gromova"
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=34690

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    Amos Oz - na e katalogu knjižnica piše da nemaju ni jednu njegovu knjigu ?????
    A superknjižara nema u ponudi "priču o ljubavi i tmini" , pa sam opet ?
    Baš me knjiga zanima.
    Umjesto pretraživanja po autoru, napravi pretraživanje po naslovu, pa ćeš pronaći

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

procitala u jednom danu ''djecak u prugastoj pidjami'', napisano iz prespektive devetogodisnjeg djecaka. jako dirljivo.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Umjesto pretraživanja po autoru, napravi pretraživanje po naslovu, pa ćeš pronaći
    Ooo, pa gle stvarno, hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

"Duša od krumpira", prema preporuci s ovog foruma. Zbilja dobro, mada se osjeca (ili ja to brijem?) neiskustvo pisca, možda baš u "jahanju" na metafori krumpira, koja se provlači i gdje treba i gdje ne treba... Slažem se po tome sa Zdenkom2:
    Jedino što mi nije leglo je sam naslov i uopće simbolika krumpira u knjizi. Ona jest objašnjena, ali meni se čini nekako nategnuta i nepotrebna. Ali to je samo detalj, knjiga je izvrsna!
    I, podsjetite me, gdje se vec pojavljuje motiv siromasnog decka koji nakon nekog politickog/socijalnog preokreta osvaja dotad nedodirljivu princezu, kao neki trofej i simbol uspjeha? Nemerem se sjetit, a tak mi je poznato...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čitam Od korica do korica, knjigu o čitanju Daniela Pennaca koju je tanja već spominjala; a istovremeno sam za autobus ponovo uzela Ljubavnu sabotažu Amelie Nothomb.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

[QUOTE=anchi pp;1548162]Katherine Neville: Osmica
    Nevjerojatno dobra knjiga. Drži u napetosti do zadnjeg trenutka.
    http://www.profil.hr/knjiga/osmica/893/
    Čim sam je pročitala išla sam vidjeti šta još ima od iste autorice. Ima puno - ali ne kod nas. Nešto je prevedeno u Bosni i Srbiji.
    Ima čak i svojevrsan nastavak Osmice, tek izašlo.
    Ova kniga ima nastavak zove se Vatra...ostale dviju su Magicni krug i Proracunati rizik....Ja sam procitala sve cetri,ali Osmica je neponovljiva a Vatra je zavrsetak Osmice...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj gost prvotno napisa Vidi poruku
    Ova kniga ima nastavak zove se Vatra...ostale dviju su Magicni krug i Proracunati rizik....Ja sam procitala sve cetri,ali Osmica je neponovljiva a Vatra je zavrsetak Osmice...
    Nikako da se dočepam ostalih knjiga!
    Planiram put u Sarajevo, mislim da tamo neću tražiti baklave već knjižaru

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh ja tek krećem s prvom

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A dok čekam u knjižnici "Obilježenu" čitam
    http://www.profil.hr/knjiga/polarno-svjetlo/3610/

knjige su mi uvijek bolje od filmova

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za citanje u tramvaju (kupila uz Jutarnji za 10 kuna)
    Tena Stivicic: Odbrojavanje
    kolumne koje je objavljivala u Zaposlenoj
    svidja mi se...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

dobila sam preporuku za ovu knjigu:
    http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod&kat=37&id=784

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

dobila sam preporuku za ovu knjigu:
    http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod&kat=37&id=784
    Po temi, izgleda mi slično romanu Guillaumea Mussoa "Hoćeš li biti tu?", što je jedna od najlošijih knjiga koje sam pročitala prošle godine!
    Općenito, knjige koje se bave "revizijom" prošlosti i "popravnim ispitom iz života" vrlo lako skliznu u jeftinu patetiku. Ovu novu, Algoritmovu, nisam čitala, pa ne mogu znati unaprijed, ali predosjećam da je samo vrhunski stil može izvući

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tim Parks: A Season with Verona - roman (zapravo, svako poglavlje bi moglo proći kao kratka priča) o nogometnoj sezoni u Italiji. Autor je putovao na sve utakmice kluba Verona. Očekivala sam (prema pročitanim kritikama, a i imajući na umu da je Parks s romanom "Europa" bio u užem izboru za nagradu Booker) zanimljivo, zabavno i duhovito štivo, pametna zapažanja i još štošta, međutim riječ je o knjizi koju ni uz najbolju volju ne mogu preporučiti.

Iako ima i zanimljivih i zabavnih i duhovitih trenutaka, većinom je dosadna, a povremeno i sasvim nesuvisla.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ako volite HPottera, moglo bi vam se svidjeti i ovo:
    Rick Riordan "Kradljivac gromova"
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=34690

Meni se svidjelo i nadam se da će ubrzo prevesti i nastavke...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Imate li kakvih preporuka za SF?
    Trenutno čitam Amberske kronike od R. Zelazny-a.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imate li kakvih preporuka za SF?
    Trenutno čitam Amberske kronike od R. Zelazny-a.
    Ako voliš temu putovanja kroz vrijeme, pročitaj "Anubisova vrata"

http://alef.netfirms.com/books/11401.htm

Izvrsna knjiga.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala Sanja, ja ustvari neznam kaj volim, još.
    Definitvno mi se sviđaju knjige koje imaju tu notu (nisam sigurna dal je to SF ili se drugačije zove).
    Ova sumrak saga me totalno oduševila, Zelazny mi je ok-malo too much konja, mačeva i borbe al ok, pa sad "njuškam" i tražim kaj bi mi moglo bit dobro.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za ljubitelje sf-a koje više zanima društvena komponenta (nezemaljske kulture, glazba...) nego tehnologija, topla preporuka za dvije knjige Mary Doria Russel: VRABAC i BOŽJA DJECA

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Za ljubitelje sf-a koje više zanima društvena komponenta (nezemaljske kulture, glazba...) nego tehnologija, topla preporuka za dvije knjige Mary Doria Russel: VRABAC i BOŽJA DJECA
    Hvala!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sandor Marai, Kad svijeće dogore. Zagreb: Fidas, 2003.

Jako lijepo napisano. Lijep jezik, lijepa rečenica, predivne atmosfere. Radi se o iznimnom prijateljstvu dvojice dječaka - mladića - muškaraca koje u zreloj dobi okončava u ljubavnom trokutu. Unutar te priče autor govori o razlikama među ljudima, o njihovom različitom shvaćanju prijateljstva, ljubavi i života u cjelini, što je djelomično uvjetovano socijalnim prilikama, a drugim dijelom osobnošću. Ta "drugovrsnost drugih" može dovesti i do tragičnih zbivanja i konačno onemogućuje komunikaciju među ljudima. Knjiga je zapravo monolog: o svemu govori samo jedan od troje glavnih likova, onaj koji je tom prijateljstvu ostao odan cijelog života i koji na kraju ne dobiva odgovore na svoja pitanja, osim onih koje sam daje. Uživala sam čitajući ovu knjigu, ali ipak mi nedostaje riječ drugo dvoje likova, onih koji su se u životu više usudili. Voljela bih čuti njihovu stranu. Čovjek ne može sam sebi dati odgovore na sva pitanja.

Juan Manuel de Prada, Oluja. Zagreb: Znanje, 2002.
    Ovu sam nagrađivanu i hvaljenu knjigu uzela čitati jer se radnja događa u Veneciji. Knjiga je mješavina žanrova - tu je krimić, ljubavni roman, roman o gradu, umjetnosti i stjecanju iskustva jednog mladog muškarca, Španjolca, povjesničara umjetnosti koji se našao u zamkama zločina, ljubavi, seksa, prijevare, a sve je to zavijeno "u trule vode" i magle Venecije. Zvuči zanimljivo i na mnogim mjestima i jest tako, ali mi je na kraju sve dosadilo zbog pretencioznosti, općih mjesta o Veneciji i o ljudima. Ne sviđa mi se kad se o Veneciji govori (slično kao kod nas o Dubrovniku) u nekakvim jeftinim šablonama o ljepoti i raskoši s jedne, odnosno trulom mulju i zlim ljudima s druge strane. Poveznica s Giorgioneom koja se provlači kroz cijelu knjigu zapravo nije ostvarena - ostalo je na razini ukrasa, pomodnog korištenja umjetnosti koja bi trebala dati neku veliku dubinu ovoj kriminalno-ljubavnoj zavrzlami. Još jednom sam zaključila da je čitanje takvih knjiga za mene gubljenje vremena.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definitvno mi se sviđaju knjige koje imaju tu notu (nisam sigurna dal je to SF ili se drugačije zove).
    Ova sumrak saga me totalno oduševila, Zelazny mi je ok-malo too much konja, mačeva i borbe al ok, pa sad "njuškam" i tražim kaj bi mi moglo bit dobro.
    Meni se jako svidjala "Dina: pjescani planet" serija knjiga, autor originala je Frank Herbert - pocni sa "Dinom", a onda dalje, ovdje mozes saznati malo vise i vidjeti da li ti se svidja - http://www.dunenovels.com/novels .

Takodjer, Philip K. Dick: "Sanjaju li androidi elektricne ovce?" (po knjizi je sniman "Blade Runner"), ili npr. Douglas Adams: "Vodic kroz galaksiju za autostopere" (postoji i film, no losiji od knjige!).

Ako ti se svidja bas hard core SF, onda na bazi "Ratova zvijezda" imas masu, masu knjiga - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Star_Wars_books.
    Vjerni su razvoju dogadjaja prije i poslije onoga sto je u filmovima, ali ono - nekoliko redova borbe, pa nekoliko redova politike u Galaksiji, pa opet borba... Ne tjera te na razmisljanje, to je prilicno plitko stivo. Za fanove je, pretpostavljam, zanimljivo, jer se razvio cijeli taj fanstasy SBBKBB efekt.

Sve ove preporucene su dosta razlicite od "Sumraka", koji ima tu njeznu, romanticnu notu. Najblizi bi mu bili pojedini dijelovi "Dine" (no kroz njih je zapravo objasnjen lik Paula Atreidesa; ima sve sastojke ljubavne price, ali taj romanticni dio nije toliko potenciran kao u "Sumraku").

Osobno, atmosferom vise volim "Sanjaju li androidi elektricne ovce?".

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ako zelis opet vampire imas Bram Stoker: "Drakula" (i film je predivan, i zapravo ljubavna prica, iako ima definitivno puno vise akcije nego "Sumrak"; soundtrack je takodjer krasan) i Anne Rice knjige (vjerovatno ces ih prepoznati po "Intervjuu s vampirom", na temelju kojega postoji i film) - popis njenih knjiga je ovdje - http://www.annerice.com/ .

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj susret prvotno napisa Vidi poruku
    Opća teorija ljubavi - trenutno je čitam. Vrlo zanimljiva.
    poptisujem

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajme Elly, puno hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Julie Garwood TAJNA ................

Patricia ornwell KNJIGA MRTVIH - Petnaesti slučaj doktorice Kay Scarpetta..........

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme Elly, puno hvala!

Nema na cemu.
    Dopisem ako se jos necega sjetim

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    jesam ja....malkice uvtnuto ali meni se jako svidjelo,

citala sam i Sasvim obična ljubavna priča -cinjenica sa sam obje kupila dosta govori...citala sam i njenu knjigu
    ljubav, znatiželja, prozak i sumnje ali nije me se previse dojmila, a zelim si kupiti i ne patim vise zbog ljubvi
    obozavam ovu žensku....tako iskreno piše, ljudski, bez uvijanja.
    'ne patim više zbog ljubavi' je zakon!
    i ja imam sve njezine prevedene naslove i veliki sam fan

prošli tjedan sam dovršila 2 djelca Tobyja Younga :' Sound of No Hands Clapping: A Memoir' - lepršavo i zabavno, ali ništa više od toga
    'How to Lose Friends and Alienate People' - puno puno bolje od lošeg filma;i tako sam drugi put prekršila svoj 'zakon' da čitam knjigu čiji sam film gledala i obrnuto (prvi put kod ' Jaganjaca...')

a trenutno čitam:
    'The Female Thing: Dirt, Envy, Sex, Vulnerability' Laure Kipnis i jako mi se sviđa njen sociološki pristup.
    profesionalna deformacija

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

- Stephenie Meyer: Praskozorje - očekivala sam razvodnjavanje, a bila sam ugodno iznenađena, iako sumnjam da ću knjigu ponovo čitati.
    - Carl-Johan Vallgren: Povijest jedne čudesne ljubavi - fanatstičnog taman po mojoj mjeri, mržnje i osvete puno preko moje mjere, i ljudske rugobe koju fizički nosi glavni lik, ali je vidljivija u postupcima takozvanih normalnih ljudi prema njemu.
    - Daniel Tamet: Rođen jednog plavog dana - poučno i dovoljno zanimljivo, drago mi je da sam je pročitala.
    - Dagmar Rohrlich USPONI I PADOVI EVOLUCIJE - zašto ljudi svoj postanak duguju erupciji vulkana? - Zašto pisci popularno-znanstvene literature imaju potrebu skakati naprijed natrag do besvjesti? Knjiga govori o pet prethodnih velikih izumiranja živog svijeta i njihovim uzrocima, saznala sam ponešto novo, ali jedva da je bilo vrijedno truda.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tena Štivičić: "Odbrojavanje" - kolumne, već spomenuto ovdje. Sviđa mi se lucidnost, ne sviđa mi se prelako padanje u kliše, čisto izražajno-jezički (npr. "prepušteni na milost i nemilost podzemlju", u kolumni o panici zbog teror. napada u metrou u Londonu). Ali, tek sam počela čitati.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pročitala!
    nije neka zahtjevna literatura, ali mi se baš sviđa!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •