Da laumi, i meni se sviđa, već sam našla neke preporuke za SF![]()
Da laumi, i meni se sviđa, već sam našla neke preporuke za SF![]()
Mučim se s Imprimaturom (Rita Monaldi i Francesco Sorti).
Radnja, zaplet, likovi - sve okej, ali razvučeno... A recenzije odlične.
Jel još netko imao takav osjećaj? Jako sam se veselila kad sam konačno uspjela posuditi knjigu, a pogotovo što imaju i još 2 (ne znam da li su nastavci),
ali sad nisam sigurna da ću se odlučiti na čitanje još dodatnih 1400 stranica.
Isti osjećaj totalno. I prestala sam, nešto drugo mi zaokupilo pažnju, kao vratit ću se i nastaviti. Nisam još, a prošlo je godinu dana.
Sad mi je lakše
Baš me zanima koliko se likova pojavljuje u priči, a koliko ih se spominje... Rekla bi - barem 100 - 200.
mene isto mučilo to što su super recenzije, a meni ne ide, pa ne ide!!![]()
procitala najnovijeg inspector Lynleya - E. George - Careless in red - tocno onakva kakvu i prizeljkujem
pa S. King i Lisey's story - mene on tako uvuce u pricu svojim stilom
pa Kate Summerscale i The Suspicions of Mr Whicher or The Murder at Road Hill House - zanimljivo, o istinitom slucaju iz 1860
zapocinjem Marisha Pessl i Special Topics in Calamity Physics![]()
Deluxe: Kako je luksuz izgubio sjaj.
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...=450&id=124947
Tako sam se ja veselila kad sam dobila prve dvije, a zapela sam s čitanjem na pola Imprimatura.
Mislim da su knjige napisane naprosto prepotentno. Meni taj usporeni kvazi-ondašnji stil nikako ne leži, ali možda se kritičarima sviđa.
Kod takvih ogromnih stvari sjetim se što prijateljica prevoditeljica kaže: da su se autori raspustili od kad postoje kompjuteri, nisu u stanju srezat tekst, a dok su vlastoručno pretipkavali ili od profesorske plaće plaćali prijepis, rezalo se sve što za knjigu nije bilo bitno. Ne volim takve teorije "poprek" ali u ovoj, čini se, ima dosta istine.
I meni je Livada crnog labuda odlicna knjiga.
Upravo zavrsila Naša putovanja od skupine hrvatskih autora. Kratke pricice,lagano i brzo se cita, najdraza mi je Škoj Ellis
Ja kao Itala, samo s jednom curkom. I već sam 2 mjeseca sama s njom, ako me to malo opravdava...
Čitam slikovnice, Plašljiva vjeverica mi je hit naše knjižnice na Knežji!
http://www.algoritam.hr/?m=0&p=vijes...prikaz&id=2192
Šmrc, ja nisam u Zg. Moram čekati da knjiga dođe k nama![]()
Završavam "Livada crnog labuda", jako mi se sviđa, cure hvala lijepa na preporuci.
Voljela bi dalje pročitati "Priča o ljubavi i tmini" al je stalno vani i rezervirana, baš kao i millenium triologija od Larssona, imate još koju preporuku?
na polici me čeka
http://www.profil.hr/knjiga/drustvo-...ernseya/28622/
Nešto preporuke, nešto ne preporuke:
- S. Meyer: U sebi - još jedna debela s kojom sam zapela na pola. Početak mi je bio zanimljiv i neobičan, ali dalje sve manje. To jest njezin stil, ali podosadnila mi je sva ta introspekcija i opisivanje svakog drhtaja iznutra.
- Mirna Malinar: Duh tame, pripovijest iz prapovijesti - debela, a nije mi se svidjelo kako je napisana, iako me tema zanimala.
- Esteban Martin i Andreu Carranza: Gaudijev ključ - rekla sam da neću više tajna društva i trebala sam se toga držati.
- Thierry Maugenest: Rukopis ms408 - ova me se tako malo dojmila da sam je uspjela posuditi i počela čitati po drugi put a da nisam skužila.
- Hailey Lind: Lažna umjetnost - prepuno tipfelera, pravopisnih i svih ostalih pogrešaka, krivo upotrijebljenih riječi i pogrešno sklepanih rečenica.
- Michael A. Cremo: Ljudska devolucija - preveliko i prenapregnuto, može eventualno poslužiti kao nekakav pregled paranormalnih zbivanja i alternativnih teorija.
- J. Sidney Jones: Zrcalo bez odraza - detektivski roman, Beč krajem 19 stoljeća, meni ok
- Julie Powell: Julie&Julia - ok
- Lynne Jonell: Emmy i nevjerojatni štakor stiskavac - za curičkice od 10-12 godina, ali može i za nas
- Tess Gerritsen: Vrt kostiju - među ostalim i o predpočecima liječenja babinje groznice u Americi. Ja nju volim, ali postaje mi malo loše od svih tih boli i intriga.
- Neil Gaiman: Knjiga o groblju - kao i uvijek, Gaiman je originalan i pravi!
Iki, Adri, ako vas ne smeta sto je na engleskom, od ponedjeljka ce se moci skinuti legalno i gratis.![]()
Čitam Stiega Larssona, sada drugu knjigu trilogije, i ne mogu reći da sam oduševljena.
Ispravak: ipak se ne moze skinuti niti isprintati, ali se moze procitati gratis i legalno (nije situacija kao s Midnight Sun), stranica ce biti aktivna mislim mjesec dana.
Ovdje: http://ld-breetannerbook.libredigital.com/index.html
Posljednje uređivanje od Elly : 08.06.2010. at 12:11
ova knjiga me zainteresirala
http://www.profil.hr/knjiga/amy-i-isabelle/32954/
Pročitala sam knjigu Vodoriga od nekog Andrewa Davidsona, kupila sam si ju jer je među 5 naslova po 20 kuna u Tisku- k a t a s t r o f a
Pročitala sam knjigu memoarske proze "Stvari o kojima sam šutjela" iranske književnice Azar Nafisi (autorica "Lolite u Teheranu", koju još nisam pročitala, a mislim da ni neću). Iako se čitanjem dobiva određeni uvid u povijest Irana u 20. stoljeću (što je samo po sebi dosta zanimljivo, to je zemlja o kojoj zaista ne znam gotovo ništa), smetao me pristup autorice, koja kao da se kroz tu knjigu razračunava sa svojom majkom. Ni stil pisanja nije me oduševio, kao da se trudila da što više informacija utrpa u što manje teksta. Ali ne mogu reći da je knjiga loša - samo mi nije "legla".
Citam chick lit (pocelo ljetovanje) - Jennifer Weiner: "Best Friends Forever".
Posljednje uređivanje od Elly : 14.06.2010. at 11:11
Čitam onu Himalaju od Roberta Pauletića, dosadno.
sve skupa je katastrofa!
ne mislim da iznosi neistine, nego baš naprotiv-iznoseći istinu pred milijunskim auditorijem će naštetiti mnogima!
Netko je već spominjao ranije "Samoća Primarnih brojeva" dobila sam je još ove zime, ali pročitala je ovih dana. Odlična.
Danas je umro Jose SaramagoTko još nije, neka pročita Ogled o sljepoći (a tko je neki drugi roman ovog sjajnog pisca)
"In the land od invisible women" (Quanta A. Ahmed).
Loše napisana, ali svejedno zanimljiva knjiga. O liječnici-muslimanki odrasloj na zapadu koja igrom slučaja ostane bez američke vize i prihvati posao u bolnici u Saudijskoj Arabiji. Riječ je o memoarskoj prozi.
Nakon ove želim čitati "Glazbu prašine" Tima Wintona. Navodno je izvrsna.
David Lodge: Deaf Sentence
Knjiga mi se svidjela, jako, iako moram primijetiti da je Lodge napisao i boljih romana. Njega svakako treba čitati u izvorniku i uživati u stilu.
Odoh u knjižnicu vratiti ove tri knjige, pa dok su mi još pri ruci samo da napišem preporuku:
1. Jenny Downham: Prije nego što odem - jednostavna, dirljiva i topla knjiga o zadnjim mjesecima života bolesne djevojke. O stvarima koje želi napraviti u životu, o ljubavi koju prvi put doživljava, o želji za životom... Navodno je roman za tinejdžere, ali roditelji je moraju pročitati.
2. Carlo Ruiz Zafon: Sjena vjetra - iako bi imala koju primjedbu na strukturu romana, stil mu je dobar, radnja dinamična i napeta do samog kraja. Mislim da je već preporučena, a ja se pridružujem preporukama.
3. Douglas Adams: Holistička detektivska agencija Dirka Gentlyja - trebalo mi je nekoliko dana da pročitam prvih tridesetak stranica jer mi u početku ništa nije bilo jasno. Svakih 3-4 stranice nova scena, novi likovi, nove priče, novo vrijeme... A onda kad sam prošla tridesetu stranicu i kad je složio priče tako da imaju veze jedna s drugom na izuzetno inteligentan, duhovit, majstorski način ... oduševila sam se knjigom i autorom. Priznajem da nisam čitala Vodič kroz galaksiju za autostopere, i iz ovih stopa idem u knjižnicu posuditi je...
ja je baš preskočila jer mi se (zamisli) nije svidjela naslovnica
ali sam kupila one ostale 3 i osim dnevnika carrie bradshaw, bijela kraljica i onaj hitac su mi legli...
"U Afganistan Bog dolazi samo plakati" mi je jedna od krasnih, snažnih knjiga, isto kao i "Nevjernica", "Ne dam svoje dijete"... koje su ugl. slične tematike
pročitala ovu http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=5870 i prilično mi je bila dosadna!!
Što, već si završila hrvatsku Madame Bovary?
jučer počela sa "Kako Bog zapovijeda" http://www.booksa.hr/knjige/5289
knjiga mi se čini zanimljiva, ali tema je teška!
btw.planiram posjet Algoritmu sad kad je u tijeku akcija 3 za 2!
Krešimir Pintarić: "U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo".
Meni je on odličan, duhovit i zabavan, nepretenciozan (što mi se posebno sviđa!), a opet dovoljno mudar i dubok za zamisliti se nad pojedinim sličicama iz života u dvoje. Baš mi je legao. Skroz je životan.