Stranica 39 od 43 PrviPrvi ... 293738394041 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 2162

Tema: sto citate?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je knjiga prekrasna, toliko me ispunila pozitivom, nasmijala ali i rasplakala...za preporučiti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nešto preporuke, nešto ne preporuke:
    - S. Meyer: U sebi - još jedna debela s kojom sam zapela na pola. Početak mi je bio zanimljiv i neobičan, ali dalje sve manje. To jest njezin stil, ali podosadnila mi je sva ta introspekcija i opisivanje svakog drhtaja iznutra.
    - Mirna Malinar: Duh tame, pripovijest iz prapovijesti - debela, a nije mi se svidjelo kako je napisana, iako me tema zanimala.
    - Esteban Martin i Andreu Carranza: Gaudijev ključ - rekla sam da neću više tajna društva i trebala sam se toga držati.
    - Thierry Maugenest: Rukopis ms408 - ova me se tako malo dojmila da sam je uspjela posuditi i počela čitati po drugi put a da nisam skužila.
    - Hailey Lind: Lažna umjetnost - prepuno tipfelera, pravopisnih i svih ostalih pogrešaka, krivo upotrijebljenih riječi i pogrešno sklepanih rečenica.
    - Michael A. Cremo: Ljudska devolucija - preveliko i prenapregnuto, može eventualno poslužiti kao nekakav pregled paranormalnih zbivanja i alternativnih teorija.
    - J. Sidney Jones: Zrcalo bez odraza - detektivski roman, Beč krajem 19 stoljeća, meni ok
    - Julie Powell: Julie&Julia - ok
    - Lynne Jonell: Emmy i nevjerojatni štakor stiskavac - za curičkice od 10-12 godina, ali može i za nas
    - Tess Gerritsen: Vrt kostiju - među ostalim i o predpočecima liječenja babinje groznice u Americi. Ja nju volim, ali postaje mi malo loše od svih tih boli i intriga.
    - Neil Gaiman: Knjiga o groblju - kao i uvijek, Gaiman je originalan i pravi!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čitam Stiega Larssona, sada drugu knjigu trilogije, i ne mogu reći da sam oduševljena.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zvuči odlično, i naravno, nema ju ni jedna knjižnica u zagrebu...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pročitala sam knjigu Vodoriga od nekog Andrewa Davidsona, kupila sam si ju jer je među 5 naslova po 20 kuna u Tisku - k a t a s t r o f a

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam knjigu Vodoriga od nekog Andrewa Davidsona, kupila sam si ju jer je među 5 naslova po 20 kuna u Tisku - k a t a s t r o f a
    dobro da ju onda nisam kupila!
    Čitam "Život u raju" Vlatke Pokos!
    k a t a s t r o f a! mislim da će, nažalost, tom knjigom uništiti mirne obiteljske živote mnogim ljudima!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dobro da ju onda nisam kupila!
    Čitam "Život u raju" Vlatke Pokos!
    k a t a s t r o f a! mislim da će, nažalost, tom knjigom uništiti mirne obiteljske živote mnogim ljudima!
    Ja sam mislila da je način pisanja katstrofa. Misliš da oni koje spominje u knjizi imaju miran obiteljski , pa će ih knjiga uzburkat jel su unutra iznešene izmišljotine? Ili nešto drugo?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja je baš preskočila jer mi se (zamisli) nije svidjela naslovnica
    ali sam kupila one ostale 3 i osim dnevnika carrie bradshaw, bijela kraljica i onaj hitac su mi legli...

"U Afganistan Bog dolazi samo plakati" mi je jedna od krasnih, snažnih knjiga, isto kao i "Nevjernica", "Ne dam svoje dijete"... koje su ugl. slične tematike

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala sam knjigu memoarske proze "Stvari o kojima sam šutjela" iranske književnice Azar Nafisi (autorica "Lolite u Teheranu", koju još nisam pročitala, a mislim da ni neću). Iako se čitanjem dobiva određeni uvid u povijest Irana u 20. stoljeću (što je samo po sebi dosta zanimljivo, to je zemlja o kojoj zaista ne znam gotovo ništa), smetao me pristup autorice, koja kao da se kroz tu knjigu razračunava sa svojom majkom. Ni stil pisanja nije me oduševio, kao da se trudila da što više informacija utrpa u što manje teksta. Ali ne mogu reći da je knjiga loša - samo mi nije "legla".

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citam chick lit (pocelo ljetovanje ) - Jennifer Weiner: "Best Friends Forever".
    Posljednje uređivanje od Elly : 14.06.2010. at 12:11

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Citam chick lit (pocelo ljetovanje ) - Jennifer Weiner: "Best Friends Forever".
    Hm, dakle... slobodno preskocite. Ovo cak nije ni zabavna chick-lit knjiga.

Sad pak dovrsavam Stephenie Meyer: "The Short Second Life of Bree Tanner", i Amy Tan: "The Joy Luck Club".

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čitam onu Himalaju od Roberta Pauletića, dosadno.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sve skupa je katastrofa!
    ne mislim da iznosi neistine, nego baš naprotiv-iznoseći istinu pred milijunskim auditorijem će naštetiti mnogima!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sve skupa je katastrofa!
    ne mislim da iznosi neistine, nego baš naprotiv-iznoseći istinu pred milijunskim auditorijem će naštetiti mnogima!
    Znaš onu: "Istina će vas osloboditi." ?
    To je Vlatki pretpostavljam nešto kao psihoterapija...
    Neću to čitati ,imam dovoljno drame u vlastitom životu. Ali neću pisati roman o tome, ne bi se dobro prodavao kao njezin.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam je li itko spomenuo knjigu (na žalost, ne ne stignem baš čitati forum ) "U Afganistan Bog dolazi još samo plakati" - Priča Shirin-Gol, autor Siba Shakib.
    Tužno, ali vrijedi pročitati da vidimo koliko je nama, u stvari, dobro.
    I meni je ta knjiga odlična, ali je jako teška za čitanje. Strašna priča, užasno potresna. Nisam je mogla pročitati odjednom. Knjiga koja izaziva mučninu i depresiju

Citiraj Mima prvotno napisa
    Čitam onu Himalaju od Roberta Pauletića, dosadno..
    Meni baš paše Pauletićev stil, jako mi se svidjela Himalaja ! I Brazil mi je bio fora

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Netko je već spominjao ranije "Samoća Primarnih brojeva" dobila sam je još ove zime, ali pročitala je ovih dana. Odlična.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj branka0112 prvotno napisa Vidi poruku
    Netko je već spominjao ranije "Samoća Primarnih brojeva" dobila sam je još ove zime, ali pročitala je ovih dana. Odlična.

Ja sam baš danas kupila tu knjigu.
    Početak obećava, dojmove javim za koji dan.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam baš danas kupila tu knjigu.
    Početak obećava, dojmove javim za koji dan.
    Ja sam citala, super je , samo mi se kraj ne dopada, ja volim happy en-ove

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam citala, super je , samo mi se...
    Bilo bi dobro da zamoliš moderatoricu da obriše tvoj post o završetku knjige.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo bi dobro da zamoliš moderatoricu da obriše tvoj post o završetku knjige.
    Kasno,već sam vidjela...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas je umro Jose Saramago Tko još nije, neka pročita Ogled o sljepoći (a tko je neki drugi roman ovog sjajnog pisca)

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

"In the land od invisible women" (Quanta A. Ahmed).
    Loše napisana, ali svejedno zanimljiva knjiga. O liječnici-muslimanki odrasloj na zapadu koja igrom slučaja ostane bez američke vize i prihvati posao u bolnici u Saudijskoj Arabiji. Riječ je o memoarskoj prozi.
    Nakon ove želim čitati "Glazbu prašine" Tima Wintona. Navodno je izvrsna.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

David Lodge: Deaf Sentence

Knjiga mi se svidjela, jako, iako moram primijetiti da je Lodge napisao i boljih romana. Njega svakako treba čitati u izvorniku i uživati u stilu.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Odoh u knjižnicu vratiti ove tri knjige, pa dok su mi još pri ruci samo da napišem preporuku:

1. Jenny Downham: Prije nego što odem - jednostavna, dirljiva i topla knjiga o zadnjim mjesecima života bolesne djevojke. O stvarima koje želi napraviti u životu, o ljubavi koju prvi put doživljava, o želji za životom... Navodno je roman za tinejdžere, ali roditelji je moraju pročitati.

2. Carlo Ruiz Zafon: Sjena vjetra - iako bi imala koju primjedbu na strukturu romana, stil mu je dobar, radnja dinamična i napeta do samog kraja. Mislim da je već preporučena, a ja se pridružujem preporukama.

3. Douglas Adams: Holistička detektivska agencija Dirka Gentlyja - trebalo mi je nekoliko dana da pročitam prvih tridesetak stranica jer mi u početku ništa nije bilo jasno. Svakih 3-4 stranice nova scena, novi likovi, nove priče, novo vrijeme... A onda kad sam prošla tridesetu stranicu i kad je složio priče tako da imaju veze jedna s drugom na izuzetno inteligentan, duhovit, majstorski način ... oduševila sam se knjigom i autorom. Priznajem da nisam čitala Vodič kroz galaksiju za autostopere, i iz ovih stopa idem u knjižnicu posuditi je...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dakle, Douglas Adams! Sramota me da to nisam čitala već prije 20 godina!
    Vodič kroz galaksiju za autostopere - mislila sam da sam jedina koja nije čitala, ali vidim da nije nitko oko mene, pa možda ima i vas forumašica kojima treba genijalna literatura za ljeto.
    Dakle, 7 knjiga za preporučiti: Vodič u 5 dijelova i detektiv Dirk Gently 2 knjige: Holistička detektivska agencija Dirka Gentlyja i Dugo, mračno poslijepodne duše!

http://ssl.superknjizara.hr/index.ph...tor&idautor=13

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pročitala ovu http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=5870 i prilično mi je bila dosadna!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što, već si završila hrvatsku Madame Bovary?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Što, već si završila hrvatsku Madame Bovary?
    čitanje tog iznimno vrijednog i dojmljivog štiva trajalo je cca 2h!
    sad ju čita sveki, a i svekson je malo bacio oko!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jučer počela sa "Kako Bog zapovijeda" http://www.booksa.hr/knjige/5289
    knjiga mi se čini zanimljiva, ali tema je teška!

btw.planiram posjet Algoritmu sad kad je u tijeku akcija 3 za 2!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Krešimir Pintarić: "U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo".
    Meni je on odličan, duhovit i zabavan, nepretenciozan (što mi se posebno sviđa!), a opet dovoljno mudar i dubok za zamisliti se nad pojedinim sličicama iz života u dvoje. Baš mi je legao. Skroz je životan.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Haruki Murakami :"Igraj, igraj, igraj "

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Indu Sudaresan-Sjaj tišine, uzivala sam,predivna knjiga

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Murakami "Kafka na obali", meni je baš dobra.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moram reći da sam pročešljala ovaj topic i napravila si popis knjiga koje ću pokušati posuditi za more; provjerila sam i po knjižnicama (e katalog) i nema baš nade da ću ih puno pronaći.
    Ujedno sam krenula u potjeru za jeftinim knjigama - danas sam kupila u Tisku jedan roman Amosa Oza sa samo 4o kuna, jupi!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ann Brashares: Sestre po trapericama

Odlična knjiga, pogotovo za nas mame tinejdžerica (a i tinejdžerice). Nedavno sam na televiziji vidjela komadić filma kojemu je ovo bio predložak za scenarij. Da se ne mučim dalje:
    http://www.algoritam.hr/novosti.asp?p=vijest&id=1776

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moram reći da sam pročešljala ovaj topic i napravila si popis knjiga koje ću pokušati posuditi za more; provjerila sam i po knjižnicama (e katalog) i nema baš nade da ću ih puno pronaći.
    Ujedno sam krenula u potjeru za jeftinim knjigama - danas sam kupila u Tisku jedan roman Amosa Oza sa samo 4o kuna, jupi!
    Požuri sa knjižnicama, polako knjiga nema za posudit u iduća 2 mjeseca...
    Čak i ako piše na netu da imaju, može bit rezervirana, jedva sam si danas nekoliko knjiga našla i rezervirala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo danas sam bila u jednoj i prilično je dobar "ulov" - Francuska suita, Llosa Vragolije zločeste curice, jedna knjiga Davida Mitchella (nije ona livada koju svi hvale), jedna Zadie Smith i Poludnica J. Frank koju sam greškom posudila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Francuska suita je izvrstan roman, to ti je garantirano dobar ulov!

A koji je to Ozov roman bio u Tisku za 40 kn?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A, to sam čitala, mislila sam da ima još nešto novo u ponudi. Knjiga je dosta dobra, nije kao Priča o ljubavi i tmini, nešto je teža i depresivnija, ali ipak je vrijedi pročitati.

Inače, uspjela sam se dokopati i pročitati drugi dio Larssonove trilogije ("Djevojka koja se igrala vatrom"). Malo manje sam oduševljena nego prvom knjigom, sad mi je već predvidljiviji način pisanja i tijek radnje, ali ipak je to dobro pisan roman. Samo mi se ne sviđa što ću sad morati nabaviti i treći dio, jer je više nego jasno da se radnja nadovezuje iz knjige u knjigu, a tko će sad do toga doći u knjižnici, em je knjiga tek izašla, em je hiper-popularna...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Michael Gruber: Obratnica noći

Baš mi se dopalo, ne preteško... taman za pred ljeto.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja sam se jučer opskrbila u knjižnici:
    Priča o ljubavi i tmini
    Mrtvi do mraka
    Kuća noći: sve 4 knjige
    Dobri predznaci

Inače "Livada crnog labuda" (Mitchell David) mi je prekrasna, hvala cure na preporukama, neznam kaj bi bez vas , no "Atlas oblaka" od istog autora mi je tak tak, upravo ga završavam.
    Posljednje uređivanje od iki : 29.06.2010. at 09:48

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iju, iki, pa kako si uspjela dobiti Priče o ljubavi i tmini, jel' to u kvartu?? Na e-katalogu sam gledala, sve posuđeno.

Ja sam pročitala Djevojku koja se igrala vatrom, pa što reći, nisam baš oduševljena - tj. valjda sam očekivala ne znam što kad se toliko piše o tom Larssonu, a kad tamo, obični krimići (i još takvi da na pola skužim kraj). No rado bih pročitala treći dio, kolegica koja mi je posudila prve dvije ima treći dio na engleskom pa ne znam jel' bih čitala na engleskom ili da čekam.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Iju, iki, pa kako si uspjela dobiti Priče o ljubavi i tmini, jel' to u kvartu?? Na e-katalogu sam gledala, sve posuđeno.
    Bilo je do prekjučer na kvatriću 1 slobodna i u Zaprešiću, pa sam zvala mahnito , i uspjela rezervirat preko telefona.
    No za Larssona se nisam uspjela izborit, hihihi, već je bio rezerviran...
    Možemo na pp bacit razmjenu ako hoćeš, kiss.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ratko Cvetnić, Polusan. Najbolja knjiga koju sam pročitala ove godine. Suptilan stil, izrazita perceptivnosti, dobrohotni, a u isto vrijeme i pomalo cinični komentari, Zagreb i njegova kultna mjesta 70-ih i 80-ih, problemi života mlade generacija pred kraj socijalizma i u osvit rata, u potrazi za poslom i ljubavi i u razmišljanju o svijetu oko sebe koje nekad prelazi u akciju, a nekad u nijemo prihvaćanje i apatiju. Sviđa mi se na svim razinama, teme, ambijenta, pristupa likovima, stila. Za mene je taj roman djelomično i generacijski bitan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ratko Cvetnić, Polusan. (...) Za mene je taj roman djelomično i generacijski bitan.
    Moguće da je ključ u ovome "generacijski", naime, pokušala sam čitati Polusan prije par mjeseci i odustala, nikako mi nije išlo. Ali ja sam 80-tih bila balavica u osnovnoj školi

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Moguće da je ključ u ovome "generacijski", naime, pokušala sam čitati Polusan prije par mjeseci i odustala, nikako mi nije išlo. Ali ja sam 80-tih bila balavica u osnovnoj školi
    Tko zna gdje je kvaka! Meni je to strašno leglo i generacijski i po senzibilitetu (iako sam mnogo aktivnija u svom životu nego Vjeko Modrić u svom) i po stilu. Nisam se mogla ostaviti te knjige.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

SFRJ za ponavljače-turistički vodič.... Upišala sam se jučer od smijeha...
    Dugo sam joj odoljevala no kada sam neki dan vidjela ženu u tramvaju da je čita i vrišti od smijeha, morala sam
    Preduvjet za čitanje je tridesetinešto + jer knjiga nema smisla ako se ne sjećate žvaki u obliku cigarete, pitralona i primanja u pionire. Sve u svemu, pomalo satirična, pomalo ironična (na mjestima isuviše ironična) ali poprilično istinita knjiga koja se bavi "važnim" pojmovima nekadašnje države. Ugodno me iznenadila pa preporučam.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Petarpan, svega se secam -imam ulaznicu a ima je i kod nas, bas zelim da je procitam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •