Stranica 43 od 43 PrviPrvi ... 33414243
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2162

Tema: sto citate?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj, meni je ta knjiga Ivane Sajko jedna od dosadnijih.
    A možda sam je čitala i u krivom trenutku.
    Puno mi je bolji roman jedne druge Ivane - Ivane Šojat-Kuči, Understadt. Mislim da sam već spominjala tu knjigu. Jako, jako dobar roman. Za svaku preporuku.

U ovo doba godišnjih, bacila sam se na putovanja, pa sad čitam knjigu Jasena Boke "Na putu svile - kako nam je lagao Marko Polo". Stil mu je vrlo naporan (piše u dugačkim, slabo povezanim rečenicama koje se ponekad teško shvaćaju), a i odiše malo nekom blagom arogancijom, ali usprkos tome, knjiga je vrlo zanimljiva i uživam u čitanju, i to s knjigom u ruci i atlasom svijeta na koljenima. U to ime čak sam kupila novi i bolji atlas svijeta - knjižara Mozaik knjiga u Bogovićevoj prodaje Reader's Digest Atlas svijeta za 97 kn, a atlas je zbilja vrlo kvalitetan, s velikim i detaljnim kartama, pa preporučujem i njega

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni je Sajko bezveze.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hanif Kureishi "Oslukujuci njegovu dusu- citajuci svog oca" stvarno mi je super pogotovo ako ste vec citali Kureishi-ja

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Od ljetnog šitva iszdvajam top 3: Nula, povijest opasne teorije - genijalna knjiga
    Kako preživjeti djetetovu školu- jako korisno
    Knjiga opće neznanja -prema BBC hit seriji, urenebesno smješno i pametno

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pročitala na moru
    amy i isabelle- ok
    društvo za književnost i pitu od krompira - odlična
    milijunaša s ulice - odlična
    http://www.najboljeknjige.com/conten...spx?BookID=450 - zanimljiva

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Završila Tima Wintona - Glazba prašine (odlična) i Lodgeov Deaf sentence (ima on i boljih), sad je na redu Jan Guillou Put u Jeruzalem (za sada zanimljiva).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Zsad je na redu Jan Guillou Put u Jeruzalem (za sada zanimljiva).
    zanima me jel ova zanimljiva do kraja.. recenzije na naslovnici mi se sviđaju

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me jel ova zanimljiva do kraja.. recenzije na naslovnici mi se sviđaju
    Nisam daleko odmakla jer je završio godišnji, ali "vuče" na čitanje. Za sad je bolja od mojih očekivanja (ne volim baš inače srednji vijek).

Guillou je poznati švedski pisac, vrlo čitan i puno prevođen, pa je to svakako dobra preporuka.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Haruki Murakami: Južno od granice, zapadno od sunca. Zaljubila se.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj eliot prvotno napisa Vidi poruku
    Haruki Murakami: Južno od granice, zapadno od sunca. Zaljubila se.
    Stavljam na popis .

Pročitala sam 4 knjige od Neil Gaiman-a: Zvjezdana prašina, Američki bogovi, Dobri predznaci i Knjiga o groblju.
    A preporučila bi dječju "Knjiga o groblju" i "Zvjezdana prašina" koje su mi se obje svidjele, dok mi ove druge dvije uopće nisu sjele.
    Ponekad stvarno nema pravila.

Pročitala i Mario Vargas Llosa : Vragolije zločeste curice, i stvarno je za preporučit.
    Sad sam krenula na njegovu drugu knjigu "Jarčevo slavlje".

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Carlos Fuentes: Stablo naranče, vrlo dojmljivo... 5 naizgled nepovezanih priča koje se zaokružuju u fenomenalnu cjelinu kad zatvorite knjigu... Stablo naranče je simbolička poveznica različitih civilizacija i kultura, 'starog' i 'novog' svijeta, prošlog i sadašnjeg vremena... Jako mi se svidjela knjiga.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

David Lodge : Misli... Pročitala sam do sad 150 str., i preporučujem. Stvarno se možeš zamisliti čitajući njegove Misli...
    Lodge me uvijek zainteresira. Nadam se da će do kraja biti isto ovako dobro.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Haruki Murakami....čitam Lov na divlju ovcu, mislim da će mi iduće knjige na popisu bit njegove, vrlo zanimljivo, drugačije.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene nakon poduže ljetne stanke, pa da vam preporučim (ili ne) nešto od svog ljetnog štiva.

Coetzee: "Sramota" (Disgrace) - odličan roman, baš mi je dobro sjeo. Iako sam u jednom intervjuu s autorom pročitala da on želi da se taj roman čita isključivo kao ljubavni, odn. roman koji problematizira emotivne odnose, nisam uspjela ignorirati političku i rasnu komponentu.

Graham Greene: "Mirni Amerikanac" (The Quiet American) - Greene je jedan od pisaca čije umijeće pripovijedanja izuzetno štujem, "Mirni Amerikanac" je čista klasika, moja najtoplija preporuka. Također preporučam da izbjegnete izdanje Jutarnjeg lista, preloše je.

Nabasala sam i na dvije knjige s kioska, prva je "Dečko koji obećava", zbirčica kolumni Ante Tomića. Jako su mi se svidjele ovako na hrpi, jer su me vratile u neke ne toliko davne, a pomalo zaboravljene situacije. Lijepo je prisjetiti se bliske prošlosti, pogotovo kad je štivo duhovito.

Druga (i posljednja) s kioska je "O čemu ti to govoriš" Julijane Matanović - za moj ukus prepatetična, sladunjava i teatralna.

Arthur Golden: Memoirs of a Geisha (Sjećanja jedne gejše) - tu knjigu imam kod kuće već nekoliko godina i nikako da se odlučim na čitanje; jednostavno, naslov mi je zvučao tako limunadasto da se nisam mogla natjerati da je uopće otvorim (naslov je stvarno katastrofa - mislim, precizan je, ali i dalje mislim da je limunadast). Da ne duljim, knjiga je izvrsna i sve samo ne sladunjava. Uživala sam čitajući je.

Evo i jedne knjižice koju inače ne bih stavila ovdje, ali vidim da je topic o ljetovanju u Turskoj još uvijek živ, pa možda nekome bude zanimljivo: Jörg Wagner: "An der Türkischen Riviera". Nije riječ o turističkom vodiču, već o arheološko-kunsthistoričarskoj knjižici, nezahtjevnoj za čitanje, a punoj podataka koje nećete pronaći drugdje.

Vikas Swarup: "Slumdog Millionaire" (ovaj roman je izvorno objavljen kao "Q&A", tako da ga možete pronaći pod oba naslova) - izvrsno, izvrsno štivo. Kad sam počela čitati, nisam mogla ispustiti iz ruku.

Marian Keys: "This Charming Man" - klasično štivo za plažu. Ništa posebno, ali nije ni preloše.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Gordana Kuić, Miris kiše na Balkanu... PRESAVRŠENA KNJIGA koja prati sudbinu pet sestara obitelji Salom, sefardskih Židova u Sarajevu od 1914. do 1945. dvije su sestre izuzetno jako portretirane i jake ličnosti, jedna je balerina, a druga je zbog ljubavi spremna kidati norme i tradicije sefardske zajednice... pročitajte dok ne stigne serija koju radi ljubiša samardžić!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baricco - Ova priča

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

svakako za preporuciti: tony parsons - za moju dragu

po meni rijetko odlican ljubavni (a ne sladunjavi) roman prepun dobrih opisa meduljudskih odnosa.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo i mojeg ljetnog štiva:

Clare Morall, Čudesni pljusak boja - knjiga koja govori o psihičkom izvitoperenju mlade žene koja ne može roditi djecu. Pisano je jako dobro, ali mi je glavni lik odbojan - ne razumijem defetistički i patetičan stav prema životu.

Sarah Dunant, Rođenje Venere - ovu knjigu sam uzela kao "lagano ljetno štivo". Govori o priči jedne mlade djevojke/žene u Firenci, u doba Savonarole, od njezine prve mladosti do smrti u samostanu. Knjiga me vrlo ugodno iznenadila, izvrsno je napisana, čita se u dahu, a povijesni kontekst nije uobičajena konfabulacija - autorica se potrudila da doista upozna Firencu toga vremena i to je odlično prenijela u roman.

Norbert Gstrein, Engleske godine, - izuzetno zanimljiva tema o nezavidnoj sudbini židovskih izbjeglica u Engleskoj tijekom Drugog svjetskog rata, no autor je uspio upropastiti tu odličnu temu svojim pretencioznim stilom i načinom pisanja.

Umberto Eco, Foucaultovo njihalo - Eco odlično piše, a mana mu je što pokušava u knjigu utrpati sve što zna, tako da tu ima svega, od tajni templara, do '68, novinarskih igara riječima, tekstova u tekstu, ljubavnih priča, puno toga i puno previše.

Haruki Murakami, Norveška šuma - studentska priča, s mnogo napuhanih studentskih da ne kažem tinejdžerskih problema; tinejdžerska prijateljstva, tinejdžerski seks, tinejdžerski odnos prema životu u kojem nema odgovorne brige za druge nego bolećiva usredotočenost na sebe, što dovodi do niza patetičnih samoubojstava - izvrsno pisano, pročitala sam je u dahu, ali sadržajno je tanko i slabo.

Feđa Šehović, Zločin u samostanu, - ovu knjigu sam uzela jer govori o stvarnom događaju u Dubrovniku u 18. st. Loše, stvarno loše - priča je dobra, a upropaštena je lošim pisanjem, lošom karakterizacijom likova, ubitačnim dijalozima, a ima i hrpa faktografskih grešaka. Tu odličnu priču voljela bih više pročitati iz pera dobrog povjesničara.

Sv. Edith Stein, Iz života jedne židovske obitelji - apsolutno moj čitalački vrhunac ovog ljeta; veliko obogaćenje. Knjiga pokriva djetinjstvo Edith Stein i njezine godine školovanja u Breslauu, Goettingenu i Freiburgu. Maestralno pisano djelo velikog duha - puno mi je dala misliti i otvarala horizonte pred mojim očima. Neki dijelovi su mi bili posebno dragi, jer dijelim s njom uspomene na ove sveučilišne gradove, iako u sasvim drugačijem vremenu. Žao mi je što je samo majušni dio njezinog velikog opusa preveden na hrvatski. Jako bih voljela pročitati neka njezina filozofska i vjerska djela.

Sada čitam Jan Gouillou, Put u Jeruzalem - tek sam na početku, dobro je napisana, ali se pomalo pribojavam da podliježe uobičajenim stereotipima romansiranja srednjega vijeka koji stvaraju stereotipnu, čestu dosadnu sliku tog izuzetno burnog, mladog povijesnog razdoblja, punog velikih novina.

Za rođendan sam dobila Oza, Priče o ljubavi i tmini - veselim se unaprijed.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Svaka čast Zdenka, to se zove izvještaj!
    Hvala Ti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lodge: Misli pročitan. Drago mi je da sam kupila knjigu, jer ima ,osim dobre fabule, stvari nad kojima se da zamisliti. Preporučujem!

Sad čitam: Hrvoje Kovačević "Zvijer, anđeo, sudac". Knjiga je o onome što je sada aktualno kod nas, satira je, vrlo je intrigantna. Volim kada se pisac obraća meni kao čitatelju. Kovačević je odličan pisac. Knjige hrvatskih pisaca su mi i inače zanimljivije. Sretna sam kad izađe koja nova.

Jedno pitanje, ako vam se da odgovoriti. Često me od dobre knjige odbije loš prijevod. Da li se i vama to događa?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Jedno pitanje, ako vam se da odgovoriti. Često me od dobre knjige odbije loš prijevod. Da li se i vama to događa?
    O da! Često.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Itekako! Mislim da se neke izdavačke kuće svjesno služe uslugama ljudi koji uopće nisu kvalificirani za prevođenje. To izbjegavam - ne posuđujem, a pogotovo ne kupujem. Ili ću čitati na originalu ili u dobrom prijevodu, drugačije nikako.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hvala na odgovorima. Moja okolina izgleda čita nekritički i čude se da ja gledam kvalitetu prijevoda. Baš mi je drago da i vi tako mislite.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Posudila Edith Stein (Iz života jedne židovske obitelji) i počela čitati prije par dana. I sad vidim da ju je Zdenka nahvalila. Pridružujem se pohvalama.
    Zapravo, čini mi se da Zdenka i ja imamo veoma sličan književni ukus, a i da nam je stil čitanja prilično sličan... Zdenka,virtualno Ti mašem!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Klu,

Danas se baš spremam po novu rundu u knjižnicu; nadam se da ću se domoći nekih već dugo priželjkivanih knjiga.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam nešto skroz lagano i neopterečujuće- Marley&ja!
    http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=23&id=118155

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    čitam nešto skroz lagano i neopterečujuće- Marley&ja!
    http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=23&id=118155
    Marley je zakon! Koliko dobar toliko i tužan...

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imogen Edwards Jones-Modni Babilon-ocrtava modni svijet iz kuta mlade britanske dizajnerice,zabavno, opuštajuće i puno toga objašnjava...jako mi se svidio stil, čitko sve u svemu

Kathy Reichs-romani o Brennanici (bazirana serija Kosti)-zanimljivo

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

iako to u principu ne radim, trenutno čitam 2 knjige paralelno: Nevini i Julie&Julia

http://www.profil.hr/knjiga/nevini/1000/

http://www.vbz.hr/Julie--Julia_b15653.aspx

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam konačno završila Nasumičnost od Ali Smith koju sam započela još na godišnjem. Jako je dobra i zanimljiva, ali je i velika pa je nezgodna za nošenje u torbi i čitanje u vlaku

Tako su u međuvremenu uletile Poglavnikova bakterija od Dežulovića, Kino Lika od Karakaša, a i Nevjernica A.H. Ali. Za razliku od navedenih Ali Smith toplo preporučam.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sviđaju mi se knjige harlan cobena, pa danas idem kupit još dvije (svaka po 29kn)
    samo jedan pogled http://knjiga.hr/04.asp?id=22026&param=S

nikom ni riječi http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/al...ikom_ni_rijeci

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Karen Blixen: "Pisma iz Afrike" i ponovno citam, upravo zavrsavam, "Out of Africa" - preporuke.

Newland & Smets: "And God Created the Au Pair" - naslusala sam se preporuka o tome kako je ovo iznimno zabavno stivo; zabavno jest, ali iznimno, hm ... No ipak preporucujem, jer je vrlo pitko, brzo se cita, a i ima svojih trenutaka.

Na polici me cekaju Sara Gruen: "Water for Elefants" i " Arthur Philips: "The Egyptologist", a sastavila sam i novu wish listu za ovu jesen; izmedju ostalih, veselim se novoj Kinsellinoj "Mini Shopaholic", rezervirala sam ju (ali cu se nacekati).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čitam Sloboština Barbie i u ž i v a m

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo i moje ljetno stivo

Maggie O'Farrell - Kad si otisao, knjiga je dobra ali mi nikako nije pasala,ubila me skroz
    Regine Deforges - Plavi bicikl, tema je 2.svj.rat ali je lagano napisana, onako vise za tinejdzere
    Ante Tomic - Gradanin pokorni, to je zbirka njegovih kolumni, neke su stvarno jako duhovite
    Agnes Desarte - Pojedite me, nije mi se svidila, za moj ukus prebizarna
    Daniel Kehlmann - Mjerenje svijeta, ova knjiga je totalno drugacija od svih drugih, temom i stilom pisanja.Prikazuje zivot dva njemacka genijalca, Humbolta i matematicara Gaussa, vrlo zanimljivo

Sad citam Sjecanja jedne gejse

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Michal Viewegh - Anđeli naši svagdašnji

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Zaključavam ovo more stranica, nastavak na http://forum.roda.hr/threads/59613-Š...37#post1708337

Stranica 43 od 43 PrviPrvi ... 33414243

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •