Stranica 5 od 44 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 2162

Tema: sto citate?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa
    Citiraj petarpan prvotno napisa
    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Pročitala Mame-strogo povjerljivo - oduševila me od prve do zadnje strane
    vidiš, meni se i nije nešto naročito svidjela...bila mi je izvrsna u nekim djelovima, dok su pak neki drugi onak...
    X
    meni je bilo žao što sam vrijeme potrošila na tu knjigu, a ne na nešto drugo kada mi je to vrijeme za čitanje tako dragocjeno i kada ga imam tako malo.

X

Imam još malo do kraja, al nikako.. u međuvremenu pročitala i krenula čitati par knjiga.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Posudila sam Žene koje trče s vukovima, ali ju ne uspjevam pročitati. Nikako mi ne sjeda.
    Dok sam bila na godišnjem sam n-ti put pročitala Quinovog Ishmaela i rondajući dalje po svojim knjigama uhvatila se stare požutjele zbirke Preradovićeve poezije i sa guštom ju pročitala. Sada sam posudila i Witmanove Vlati trave pa ću malo guštati, ali poezija mi nije za čitati, to mi je za pročitati pjesmu, dvije na dan.
    Zadnje sam pročitala Coelhovu Vješticu iz Portobela i to mu je nakon Priručnika za ratnika svjetlosti po mom mišljenju najgora knjiga. Sada čitam Goniča zmajeva od Khaleda Hosseinija (nikad čula do sada), ali knjiga se za sada čini vrlo dobra.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

"jedan dan u životu"-odlična knjiga
    http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...=524&id=113480

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

upravo procitala "nevini" od harlana cobena. i ostale njegove knjige su mi dobre

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li tko čitao Murakamijevu Južno od granice, zapadno od sunca? Posudila sam jučer u knjižnici i baš joj se veselim!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesam ja. Nije mi to jedna od dražih Murakamijevih knjiga, a i prekratka je Posudi Norvešku šumu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Jesam ja. Nije mi to jedna od dražih Murakamijevih knjiga, a i prekratka je Posudi Norvešku šumu
    To sam čitala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja - meni bila isto dobra, ali kratka. Mislim da sam sve njegovo pročitala što je izašlo na hrv. čitala prošlo ljeto nešto na eng - Potraga za divljom ovcom - A Wild Sheep Chase - ne znam je li prevedeno - to mi je bilo dobro i baš onako prave duljine a i eng je začuđujuće pitak i čitak....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam upravo završila "Kuću pijeska i magle".Lijepa knjiga,baš sam uživala.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Divlja ovca je prevedena na hr

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bublić prvotno napisa
    Davno sam čitala od Johna Grishama: kako izjeći Božić
    Meni je ta knjiga bila uzas..jedva sam stigla do kraja..a i kad sam stigla bila sam totalno razocarana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    i film je dobar, ima na DVD-u

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj ronin prvotno napisa
    i film je dobar, ima na DVD-u
    E pa sad će baš dobro sjesti i film

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    Lov na divlju ovcu, je to ta knjiga?

je dobra?
    meni je od rođendana u ormaru i čeka među zadnja 3 HP, Poglavnikovom bakterijom, 2 Jergovića i 3 Jula

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Je li tko čitao Murakamijevu Južno od granice, zapadno od sunca? Posudila sam jučer u knjižnici i baš joj se veselim!
    Čitala prošle godine, nakon toga sam odustala od Murakamija do daljnjeg

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj emily prvotno napisa
    Lov na divlju ovcu, je to ta knjiga?

je dobra?
    meni je od rođendana u ormaru i čeka među zadnja 3 HP, Poglavnikovom bakterijom, 2 Jergovića i 3 Jula
    Meni je odlična, najbolja od Murakamija. Sad ću čitati Pleši, pleši, pleši - t je nastavak.

(ali ja ne volim ni Jergovića ni HP-a pa možda nemamo isti ukus
    Poglavnikova bakterija - to je B. Dežulović? Od njega sam čitala samo JSHD i to mi je smiješno)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citala sam je i ja prije par mjeseci, ali mi se nije posebno svidjela. Imala sam velika ocekivanja od Murakamija, koja su bila nemilosrdno iznevjerena. Knjiga je pocela veoma dobro, stilski mi se svidjela, odnos dvoje ljudi se gradio postepeno, njezno, ali negdje na pola se sve pretvorilo u obicnu, jeftinu holivudsku proizvodnju. Kasnije sam se smijala nekim scenama i od nekog stida, kao kad gledate scenu nekog filma u kojem dva glumca pokusavaju nazor biti iskreni u nekim emocijama i to je sve toliko grozno da morate okrenuti kanal, prelistavala brojne stranice. Ja i Murakami smo zavrsili!

Sada citam knjigu Middlesex od Jeffrey Eugenides.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    [Meni je odlična, najbolja od Murakamija. Sad ću čitati Pleši, pleši, pleši - t je nastavak.

(ali ja ne volim ni Jergovića ni HP-a pa možda nemamo isti ukus
    Poglavnikova bakterija - to je B. Dežulović? Od njega sam čitala samo JSHD i to mi je smiješno)
    HP volim, 1.3. i 4. dio, 2. mi nije dobar, a zadnja 3 čekaju
    Jergovića čitam, ali nisam nešto oduševljena, nekako mi uvijek počne super, i onda ostane nedorečen
    je, Dežulović, i meni JSHD nije bilo loše, niš posebno, al sam se par puta stvarno glasno nasmijala

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ja, ja..imam ju doma...odavno!
    Uživaj!

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Trenutačno čitam Antropološke strukture imaginarnog, Gilberta Duranda, a i inače naginjem literaturi koja se bavi iracionalnim i ne sasvim racionalnim načinima mišljenja.
    Beletristika me rijetko privuče, posebno ona na listama najčitanijih, najprodavanijih ili najbilošto knjiga, ne toliko jer bih bila sigurna u to da se moj ukus ni u kojem slučaju ne može poklopiti s masovnim, koliko zbog gnjavaže oko čekanja i naručivanja u knjižnici. Ne da mi se razmišljati još i o tome, no jednom sam ipak napravila takvu grešku, bio je u pitanju Alkemičar (koji trash, pravi mononatrijev glutaminat svjetske književnosti, čak je i američka popularna psihologija produhovljenija)!
    Jedna od knjiga u kojoj sam u posljednje vrijeme zaista uživala bila je Almodovarova Patty Diphusa, a Murakamija voli MD, prije par mjeseci gutao ga je u neumjerenim količinama.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jeste čitale Jelena Čarlija: Klonirana ?
    Baš me nešto sjetilo... prije cca 3 godine je čitala i bila mi je zanimljiva. Zadnjih par stranica previše zbrzano, al ostalo lijepo napisano.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni je "klonirana" fakat bolesna knjiga! :/

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

"Kloniranje međutim nije tema romana, već tek polazište za dalji nevjerojatni zaplet. U njegovu je središtu hollywoodski producent Steven Peterson, najbogatiji i najmoćniji čovjek skoro pa cijelog svijeta, negdašnji ljubavnik Marilyn Monroe. Kako se novcem može sve, Peterson si je osigurao, najprije, da se u njegovom tajnom bunkeru, trajno zbrinut, nađe smrznuti leš najslavnije glumice svih vremena, a zatim, kad je znanost za to postala sposobna, da se genetski materijal iz njegova podruma iskoristi za kloniranje nove Marilynke. Taj je moćnik vješto izmanipulirao stvar tako da klon službeno postane njegovo dijete, a surogatnu je majku uklonio odmah po porodu. Djevojčicu je nazvao Norma Jean, prema pravom imenu Marilyn Monroe, i počeo ju odgajati za buduću filmsku zvijezdu. Međutim, ovaj projekt ima i svoju mračnu stvarnu, jer Peterson kroz malu Normu ne kompenzira samo gubitak prave Marilynke za filmsku industriju, već u kloniranom djetetu uzgaja i ljubavnicu koja ga neće moći ostaviti kao ona prava. Pri tome, Peterson ne čeka da dijete odraste. Njegove su pedofilske nastranosti opisane u romanu do najmučnijih detalja, jednako kao i njegovi bolesni ljubomorni ispadi. Nemilice likvidira sve, čak i djecu, s kojima mala Norma ostvari iole prisniji kontakt, a sasvim u skladu s tom njegovom crtom je i nehajno, uzgredno otkriće da je i Kennedyja baš on dao ubiti.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj saška prvotno napisa
    Posudila sam Žene koje trče s vukovima, ali ju ne uspjevam pročitati. Nikako mi ne sjeda.
    zanimljivo! Mene knjiga odusevljava. No to je jedna od tih - il ju obozavas il ju mrzis - no nema ravnodusnosti. Teska je za citati, jako sporo mi ide to citanje, no fakat sam se nasla u toj knjizi. Ima snaznu poruku koju nemogu zanemariti, ciju vrijednost ne zelim umanjiti.
    Tako je is knjigom zen i umjetnost odrzavanja motocikla - knjigu sam procitala u transu koliko sam se uzivila u citanju i u shvacanju poruke. Mom muzu je knjiga bila turbo dosadna, i naprosto se nije mogo forsirat citanje dalje od polovice. Tako i jedan moj prijatlelj. Nije ju mogao dovrsiti, kao, nije vrijeme za nju. A obje knjige su meni bile zapanjujuce vazne i zanimljive. Skicala sam po nekim stranjskim forumima na kojima su ljudi raspravljali knjige, medju njima i ove dvije - i ljudi su bili podjeljeni u 2 a ne 3 skupine - knjige su prepredosadne ili ajme-wow-dobre. Nije bilo ravnodusnih. Ili ti kome je svejedno se nisu javile....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako je is knjigom zen i umjetnost odrzavanja motocikla
    uh, ovo knjigu mm voli
    a ja nikako da ju procitam

vidis, idem i nju staviti na spisak

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pocela citat Kratku povijest traktora na ukrajinskom

http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=21795

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Citiraj bublić prvotno napisa
    Davno sam čitala od Johna Grishama: kako izjeći Božić
    Meni je ta knjiga bila uzas..jedva sam stigla do kraja..a i kad sam stigla bila sam totalno razocarana.
    Retha, ajme.. kraja se ne sjećam. Više sveukupnog dojma.
    e, stvarno da mi je nć tu povijest traktora... Naša knjižnica uvijek kaska..-smajlićkojitužnouzdišepogledauprtogudaljinu-..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i sad sam se sjetila knjige koja mi je zaista ostavila dubok trag u meni:
    DAJ MI SVOJE BRIGE. od Jana Dobracynzkija, prekrasna knjiga, nimalo dosadna, čitala sam je ko najljući triller. Priča prati Nikodemov život, obiteljski život, njegove (ne)slučajne susrete s Isusom i apostolima, ali nije toliko duhovna, koliko baš-životna.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

malo sam smanjila nocni net, a jos vise tv, pa imam vise vremena za citanje!!
    procitala Povijest ljubavi - tak tak mi je, a veceras pocinjem sa Kad sve to stigne http://www.superknjizara.hr/index.ph...213&PHPSESSID=

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bucka, kad procitas pliz javi kak ti se svidila.

Predpostavljam da knjige posudujete, a ne kupujete?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja uglavnom kupujem, ali uclanjena sam i u knjznicu!!
    nisu ni knjige tako skupe ko nekad!
    ja kupila neki dan u algoritmu Zapise o morskom psu za 30-ak kuna!! :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Upravo čitam kratke priče od Flannery O'Connor "Teško je naći dobrog čovjeka" - meni baš dobra (američka spisateljica rođena 1925.-te u Giorgiji, SAD). Kupila - ako netko želi, može mi PPat pa ću mu poslat poštom na adresu (ne treba mi vraćat nazad). Nešto kupim, nešto posudim... pred ljeto obično kupim nešto veću količinu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Jeste čitale Jelena Čarlija: Klonirana ?
    Baš me nešto sjetilo... prije cca 3 godine je čitala i bila mi je zanimljiva. Zadnjih par stranica previše zbrzano, al ostalo lijepo napisano.
    Čitala onda kad je dobila nagradu baš (koju ono,od SCa il nešto takvo)
    Luda knjiga.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    nisu ni knjige tako skupe ko nekad!
    Pa nisu..
    Al meni jesu kad ih moram kupit brdo odjednom..onda mi je to ful trosak.
    Zato citam iz Anima biblioteke..

Ja napokon pocela citati Tribusona koji je vec dugo skupljao prasinu na polici, svida mi se pocetak.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

r. moody "život poslije gubitka"
    zohar & marshall "duhovna inteligencija - suštinska inteligencija"

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kad sve to stigne sam procitala, nije mi ostala u sjecanju :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Predpostavljam da knjige posudujete, a ne kupujete?
    Ja rado kupujem knjige, nije mi ni cijena problem (ako mi je stvarno stalo do neke knjige), ali imamo drugi problem - nedostatak prostora. Već ih slažemo u dva reda. Zato sam počela raditi strožu selekciju i knjige koje me "samo" zanimaju nastojim posuditi u knjižnici i onda vratiti.
    Ali slabo mi pomaže stroga selekcija kad su krajem godine jedno za drugim Interliber, moj rođendan i Božić

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja posudjujem knjige ali mi je drago kad kakvu dobijem

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

veceras pocinjem sa Kad sve to stigne http://www.superknjizara.hr/index.ph...213&PHPSESSID=
    Čitala sam ju u originalu čim je izašla i bila mi je totalna katastrofa. Tema je obećavajuća, ali fabula užasno loša, a stil još gori.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    veceras pocinjem sa Kad sve to stigne http://www.superknjizara.hr/index.ph...213&PHPSESSID=
    Čitala sam ju u originalu čim je izašla i bila mi je totalna katastrofa. Tema je obećavajuća, ali fabula užasno loša, a stil još gori.
    čitala sam je čim je izašla...to je bila jedna od prvih mum-lit knjiga...a meni roditeljstvo nije bilo ni u peti tada...
    ok za razbibrigu i mozak na pašu (i samo da se zna-sve češće posežem isključivo za takvima )

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovaj wknd sam pročitala Ljubav traje tri godine. Sviđa mi se.

Knjige uglavnom dobivam na poklon za rođendan i kupujem na Interliberu

Trenutno čitam Tribusona i dvije stručne knjige za diplomski, ovisno kako što stignem...

Čitam i dok sam u teretani je mi je dosadno na biciklu i steperu pa glumim multi praktik

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ja rado kupujem knjige, nije mi ni cijena problem (ako mi je stvarno stalo do neke knjige), ali imamo drugi problem - nedostatak prostora.
    Nedostatak prostora - glavni razlog zašto volim "emitirat beletristiku" nakon što je pročitam - za referentnu literaturu jedva mjesta ima. Davala i po knjižnicama, rado dajem frendicama dalje itd.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovaj wknd sam pročitala Ljubav traje tri godine. Sviđa mi se.
    sto ti se svidjelo? mene je tako razalostila

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sviđa mi se stil pisanja. A i ne vjerujem da ljubav traje samo tri godine (kao što na kraju i on sam kaže za sebe da ne vjeruje). Zanimljiva proza, meni osobno!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja slažem popise knjiga koje me dojme...pa se nadam kupnji istih na slj.interliberu.dotad redovno plaćam kazne u knjižnici

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobila za rodjkas mandicevu knjigu-sebi po kozu

citao netko?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa
    Sviđa mi se stil pisanja. A i ne vjerujem da ljubav traje samo tri godine (kao što na kraju i on sam kaže za sebe da ne vjeruje). Zanimljiva proza, meni osobno!
    aaaaaaaa, tko mi kriv kad nisam procitala do kraja. negdje poslije polovice sam suze ronila

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana

ja trenutno gutam zadie smith, 'o ljepoti' i tece dobro....

ali gdje su samo ona vremena, kad bi dosla popodne iz knjiznice, sjela i do ujutro se ne bi dizala dok ju ne procitam, jer bi mi se bilo tesko odvojiti i prekinuti citanje i taj svijet u koji bi upala citajuci...
    ah...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ja trenutno gutam zadie smith, 'o ljepoti' i tece dobro....
    I meni je ta dobro tekla .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zadie je i meni bila dobra

Stranica 5 od 44 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •