lara01 prvotno napisa
X
Imam još malo do kraja, al nikako.. u međuvremenu pročitala i krenula čitati par knjiga.
lara01 prvotno napisa
X
Imam još malo do kraja, al nikako.. u međuvremenu pročitala i krenula čitati par knjiga.
Posudila sam Žene koje trče s vukovima, ali ju ne uspjevam pročitati. Nikako mi ne sjeda.
Dok sam bila na godišnjem sam n-ti put pročitala Quinovog Ishmaela i rondajući dalje po svojim knjigama uhvatila se stare požutjele zbirke Preradovićeve poezije i sa guštom ju pročitala. Sada sam posudila i Witmanove Vlati trave pa ću malo guštati, ali poezija mi nije za čitati, to mi je za pročitati pjesmu, dvije na dan.
Zadnje sam pročitala Coelhovu Vješticu iz Portobela i to mu je nakon Priručnika za ratnika svjetlosti po mom mišljenju najgora knjiga. Sada čitam Goniča zmajeva od Khaleda Hosseinija (nikad čula do sada), ali knjiga se za sada čini vrlo dobra.
"jedan dan u životu"-odlična knjiga
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...=524&id=113480
upravo procitala "nevini" od harlana cobena. i ostale njegove knjige su mi dobre
Je li tko čitao Murakamijevu Južno od granice, zapadno od sunca? Posudila sam jučer u knjižnici i baš joj se veselim!
Jesam ja. Nije mi to jedna od dražih Murakamijevih knjiga, a i prekratka jePosudi Norvešku šumu
To sam čitalaMima prvotno napisa
![]()
I ja - meni bila isto dobra, ali kratka. Mislim da sam sve njegovo pročitala što je izašlo na hrv. čitala prošlo ljeto nešto na eng - Potraga za divljom ovcom - A Wild Sheep Chase - ne znam je li prevedeno - to mi je bilo dobro i baš onako prave duljine a i eng je začuđujuće pitak i čitak....
Ja sam upravo završila "Kuću pijeska i magle".Lijepa knjiga,baš sam uživala.
Meni je ta knjiga bila uzas..jedva sam stigla do kraja..a i kad sam stigla bila sam totalno razocarana.bublić prvotno napisa
i film je dobar, ima na DVD-uronin prvotno napisa
E pa sad će baš dobro sjesti i filmina33 prvotno napisa
![]()
Lov na divlju ovcu, je to ta knjiga?emily prvotno napisa
je dobra?
meni je od rođendana u ormaru i čeka među zadnja 3 HP, Poglavnikovom bakterijom, 2 Jergovića i 3 Jula
Čitala prošle godine, nakon toga sam odustala od Murakamija do daljnjegLuna Rocco prvotno napisa
![]()
Meni je odlična, najbolja od Murakamija. Sad ću čitati Pleši, pleši, pleši - t je nastavak.aleksandra70vanja prvotno napisa
(ali ja ne volim ni Jergovića ni HP-a pa možda nemamo isti ukus![]()
Poglavnikova bakterija - to je B. Dežulović? Od njega sam čitala samo JSHD i to mi je smiješno)
Citala sam je i ja prije par mjeseci, ali mi se nije posebno svidjela. Imala sam velika ocekivanja od Murakamija, koja su bila nemilosrdno iznevjerena. Knjiga je pocela veoma dobro, stilski mi se svidjela, odnos dvoje ljudi se gradio postepeno, njezno, ali negdje na pola se sve pretvorilo u obicnu, jeftinu holivudsku proizvodnju. Kasnije sam se smijala nekim scenama i od nekog stida, kao kad gledate scenu nekog filma u kojem dva glumca pokusavaju nazor biti iskreni u nekim emocijama i to je sve toliko grozno da morate okrenuti kanal, prelistavala brojne stranice. Ja i Murakami smo zavrsili!
Sada citam knjigu Middlesex od Jeffrey Eugenides.
HP volim, 1.3. i 4. dio, 2. mi nije dobar, a zadnja 3 čekajuMima prvotno napisa
Jergovića čitam, ali nisam nešto oduševljena, nekako mi uvijek počne super, i onda ostane nedorečen
je, Dežulović, i meni JSHD nije bilo loše, niš posebno, al sam se par puta stvarno glasno nasmijala
Ja, ja..imam ju doma...odavno!Luna Rocco prvotno napisa
Uživaj!
Trenutačno čitam Antropološke strukture imaginarnog, Gilberta Duranda, a i inače naginjem literaturi koja se bavi iracionalnim i ne sasvim racionalnim načinima mišljenja.
Beletristika me rijetko privuče, posebno ona na listama najčitanijih, najprodavanijih ili najbilošto knjiga, ne toliko jer bih bila sigurna u to da se moj ukus ni u kojem slučaju ne može poklopiti s masovnim, koliko zbog gnjavaže oko čekanja i naručivanja u knjižnici. Ne da mi se razmišljati još i o tome, no jednom sam ipak napravila takvu grešku, bio je u pitanju Alkemičar (koji trash, pravi mononatrijev glutaminat svjetske književnosti, čak je i američka popularna psihologija produhovljenija)!
Jedna od knjiga u kojoj sam u posljednje vrijeme zaista uživala bila je Almodovarova Patty Diphusa, a Murakamija voli MD, prije par mjeseci gutao ga je u neumjerenim količinama.
Jeste čitale Jelena Čarlija: Klonirana ?
Baš me nešto sjetilo... prije cca 3 godine je čitala i bila mi je zanimljiva. Zadnjih par stranica previše zbrzano, al ostalo lijepo napisano.
meni je "klonirana" fakat bolesna knjiga! :/
"Kloniranje međutim nije tema romana, već tek polazište za dalji nevjerojatni zaplet. U njegovu je središtu hollywoodski producent Steven Peterson, najbogatiji i najmoćniji čovjek skoro pa cijelog svijeta, negdašnji ljubavnik Marilyn Monroe. Kako se novcem može sve, Peterson si je osigurao, najprije, da se u njegovom tajnom bunkeru, trajno zbrinut, nađe smrznuti leš najslavnije glumice svih vremena, a zatim, kad je znanost za to postala sposobna, da se genetski materijal iz njegova podruma iskoristi za kloniranje nove Marilynke. Taj je moćnik vješto izmanipulirao stvar tako da klon službeno postane njegovo dijete, a surogatnu je majku uklonio odmah po porodu. Djevojčicu je nazvao Norma Jean, prema pravom imenu Marilyn Monroe, i počeo ju odgajati za buduću filmsku zvijezdu. Međutim, ovaj projekt ima i svoju mračnu stvarnu, jer Peterson kroz malu Normu ne kompenzira samo gubitak prave Marilynke za filmsku industriju, već u kloniranom djetetu uzgaja i ljubavnicu koja ga neće moći ostaviti kao ona prava. Pri tome, Peterson ne čeka da dijete odraste. Njegove su pedofilske nastranosti opisane u romanu do najmučnijih detalja, jednako kao i njegovi bolesni ljubomorni ispadi. Nemilice likvidira sve, čak i djecu, s kojima mala Norma ostvari iole prisniji kontakt, a sasvim u skladu s tom njegovom crtom je i nehajno, uzgredno otkriće da je i Kennedyja baš on dao ubiti.
zanimljivo! Mene knjiga odusevljava. No to je jedna od tih - il ju obozavas il ju mrzis - no nema ravnodusnosti. Teska je za citati, jako sporo mi ide to citanje, no fakat sam se nasla u toj knjizi. Ima snaznu poruku koju nemogu zanemariti, ciju vrijednost ne zelim umanjiti.saška prvotno napisa
Tako je is knjigom zen i umjetnost odrzavanja motocikla - knjigu sam procitala u transu koliko sam se uzivila u citanju i u shvacanju poruke. Mom muzu je knjiga bila turbo dosadna, i naprosto se nije mogo forsirat citanje dalje od polovice. Tako i jedan moj prijatlelj. Nije ju mogao dovrsiti, kao, nije vrijeme za nju. A obje knjige su meni bile zapanjujuce vazne i zanimljive. Skicala sam po nekim stranjskim forumima na kojima su ljudi raspravljali knjige, medju njima i ove dvije - i ljudi su bili podjeljeni u 2 a ne 3 skupine - knjige su prepredosadne ili ajme-wow-dobre. Nije bilo ravnodusnih. Ili ti kome je svejedno se nisu javile....
uh, ovo knjigu mm voliTako je is knjigom zen i umjetnost odrzavanja motocikla
a ja nikako da ju procitam
vidis, idem i nju staviti na spisak
![]()
pocela citat Kratku povijest traktora na ukrajinskom
http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=21795
retha prvotno napisa
Retha, ajme.. kraja se ne sjećam. Više sveukupnog dojma.
e, stvarno da mi je nć tu povijest traktora... Naša knjižnica uvijek kaska..-smajlićkojitužnouzdišepogledauprtogudaljinu-..
i sad sam se sjetila knjige koja mi je zaista ostavila dubok trag u meni:
DAJ MI SVOJE BRIGE. od Jana Dobracynzkija, prekrasna knjiga, nimalo dosadna, čitala sam je ko najljući triller.Priča prati Nikodemov život, obiteljski život, njegove (ne)slučajne susrete s Isusom i apostolima, ali nije toliko duhovna, koliko baš-životna.
malo sam smanjila nocni net, a jos vise tv, pa imam vise vremena za citanje!!
procitala Povijest ljubavi - tak tak mi je, a veceras pocinjem sa Kad sve to stigne http://www.superknjizara.hr/index.ph...213&PHPSESSID=
bucka, kad procitas pliz javi kak ti se svidila.
Predpostavljam da knjige posudujete, a ne kupujete?
ja uglavnom kupujem, ali uclanjena sam i u knjznicu!!
nisu ni knjige tako skupe ko nekad!
ja kupila neki dan u algoritmu Zapise o morskom psu za 30-ak kuna!! :D
Upravo čitam kratke priče od Flannery O'Connor "Teško je naći dobrog čovjeka" - meni baš dobra (američka spisateljica rođena 1925.-te u Giorgiji, SAD). Kupila - ako netko želi, može mi PPat pa ću mu poslat poštom na adresu (ne treba mi vraćat nazad). Nešto kupim, nešto posudim... pred ljeto obično kupim nešto veću količinu.
Čitala onda kad je dobila nagradu baš (koju ono,od SCa il nešto takvo)sanja74 prvotno napisa
Luda knjiga.
Pa nisu..bucka prvotno napisa
Al meni jesu kad ih moram kupit brdo odjednom..onda mi je to ful trosak.![]()
Zato citam iz Anima biblioteke..![]()
Ja napokon pocela citati Tribusona koji je vec dugo skupljao prasinu na polici, svida mi se pocetak.
r. moody "život poslije gubitka"
zohar & marshall "duhovna inteligencija - suštinska inteligencija"
kad sve to stigne sam procitala, nije mi ostala u sjecanju :/
Ja rado kupujem knjige, nije mi ni cijena problem (ako mi je stvarno stalo do neke knjige), ali imamo drugi problem - nedostatak prostora. Već ih slažemo u dva reda. Zato sam počela raditi strožu selekciju i knjige koje me "samo" zanimaju nastojim posuditi u knjižnici i onda vratiti.retha prvotno napisa
Ali slabo mi pomaže stroga selekcija kad su krajem godine jedno za drugim Interliber, moj rođendan i Božić![]()
ja posudjujem knjige ali mi je drago kad kakvu dobijem![]()
Čitala sam ju u originalu čim je izašla i bila mi je totalna katastrofa. Tema je obećavajuća, ali fabula užasno loša, a stil još gori.bucka prvotno napisa
čitala sam je čim je izašla...to je bila jedna od prvih mum-lit knjiga...a meni roditeljstvo nije bilo ni u peti tada...Sanja prvotno napisa
ok za razbibrigu i mozak na pašu (i samo da se zna-sve češće posežem isključivo za takvima)
Ovaj wknd sam pročitala Ljubav traje tri godine. Sviđa mi se.
Knjige uglavnom dobivam na poklon za rođendan i kupujem na Interliberu
Trenutno čitam Tribusona i dvije stručne knjige za diplomski, ovisno kako što stignem...
Čitam i dok sam u teretani je mi je dosadno na biciklu i steperu pa glumim multi praktik![]()
Nedostatak prostora - glavni razlog zašto volim "emitirat beletristiku" nakon što je pročitam - za referentnu literaturu jedva mjesta ima. Davala i po knjižnicama, rado dajem frendicama dalje itd.tanja_b prvotno napisa
sto ti se svidjelo? mene je tako razalostilaOvaj wknd sam pročitala Ljubav traje tri godine. Sviđa mi se.![]()
Sviđa mi se stil pisanja. A i ne vjerujem da ljubav traje samo tri godine (kao što na kraju i on sam kaže za sebe da ne vjeruje). Zanimljiva proza, meni osobno!
ja slažem popise knjiga koje me dojme...pa se nadam kupnji istih na slj.interliberu.dotad redovno plaćam kazne u knjižnici![]()
dobila za rodjkas mandicevu knjigu-sebi po kozu
citao netko?
aaaaaaaa, tko mi kriv kad nisam procitala do kraja. negdje poslije polovice sam suze ronilaannie84 prvotno napisa
![]()
ivana![]()
ja trenutno gutam zadie smith, 'o ljepoti' i tece dobro....![]()
ali gdje su samo ona vremena, kad bi dosla popodne iz knjiznice, sjela i do ujutro se ne bi dizala dok ju ne procitam, jer bi mi se bilo tesko odvojiti i prekinuti citanje i taj svijet u koji bi upala citajuci...
ah...
I meni je ta dobro teklazrinka prvotno napisa
.
zadie je i meni bila dobra