-
victoria hislop - Otok.
vele da je najprodavaniji naslov 2006. Jeste li znali da je u Europi do kraja 1950-ih bilo lepre? Pročitala sam ju u dahu. Opisuje mladu engleskinju koja dolazi na Kretu istražiti obiteljske korijene, i dozna svašta
i ono što se brusim već par godina - Slovo o polku Igorevu.
najstarije djelo ruske književnosti. autor nepoznat, to nije preporuka, već je bilo samo za moju dušu. Osim Slova o polku Igorevu (vojni igorevoj -hrv. prijevod), knjiga sadrži još nekoliko kraćih epova - poema, čega već, iz vremena kad su se Rusi borili sa Mongolima, Kumanima, .... Naletiš na imena tipa Ingvar Ingvarević, i sl. gdje odmah prepoznaš potomke vikinga koji su došli i asimilirali se sa domaćim stanovništvom, pa onda odem na youtube i potražim Prokofjeva i balet "Knez igor", to na kraju završi na Stravinskom i originalnoj izvedbi "posvećenja proljeća"...... odoh ja. Inače, najljepši dio "Slova o polku (vojni) Igorevu" je "Plač Jaroslavnin". Barem meni
to je bilo ono što me veseli. A inače, štrebam Sudski poslovnik, Zakon o sudovima i Ustav RH. idem na neko testiranje za posao. Kad obavim i tu formalnost, odoh platiti članarinu za iduću godinu, i idemo čitati
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma