-
bukowski, baš volim starog pokvarenjaka. nisam ga čitala godinama. Mogla bih opet.Meni naj naj naj najdraži je Miller. Čitala sam njegov Sexus na pauzi, za stolom sa 15 žena, ajme da je samo jedna od njih pročitala bar jednu rečenicu od polovice knjige,.... "vrući kaj" je ništa
onda sam se, naravno, prebacila na Nexus. I jako mi se svidio. Jel u tom dijelu bilo kad se on i Mara poslije seksa odu oprati na jezerce u parku i naiđe policajac ? Ili je to u Sexusu? Nexus mi se stvarno svidio. Bilo mi ga je tako žao kad je otišla u francusku, a on plakao i govorio "volim te, volim te, volim te....."
i da stvar bude još bolja, kod mene u knjižnici nema Plexusa. Uopće.
Slovo o polku Igorevu. Naša knjižničarka nije ni znala što je to. :shock: Da, da, ... "Plač Jaroslavnin". Koliko paganskog u tome. mislim da je zapravo tek Knez Igor prihvatio kršćanstvo (ili otac). Mislim da je njegov otac (ili djed) Knez Svjatoslav rekao da je "kršćanstvo razvratna religija".
Meni najdraži roman od dostojevskog je "Bjesovi", a godinama sam bila zaljubljena u Stavrogina. I onda, kad knjigoljupcima koji ga nisu čitali opisujem Stavrogina, a i nekim drugim ljudima :? ..... osjećaš da te gledaju kao da si pao s marsa. Pa prestaneš. I onda uzmeš Henry Millera i naletiš na njegove opise Stavrogina!!!! Ne sjećam se više da li je to bila "Rakova obratnica" ili "Jarčeva". Odmah sam sa knjigom odjurila do muža, i stala čitati. " Vidiš, vidiš. Evo Stavrogina. " Kasnije, mogu reći da mi je taj Stavrogin bio mnogo manje kul, čak i suprotno, ali kad imaš 18-9 godina.... eheeeej. Ja i stari Miller, čista identifikacija glede Dostojevskog
joj, obožavam millera. i F.Nietzschea
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma