e pa da! to sam skroz zaboravila! kad je taj dan??? dojavite...
e pa da! to sam skroz zaboravila! kad je taj dan??? dojavite...
Ako vam je do frankofone kanadske književnosti, preporučam "Djevojčicu koja je previše voljela šibice"; izuzetno dobro napisan, dirljiv roman s neočekivanim i vrlo uspjelim bljeskovima duhovitosti.
Za mame s nedostatkom vremena za zahtjevne knjige, toplo preporučam davno čitanog i x puta nakon toga s radošću prečitavanog Ephraima Kishona- zabavno, beskrajno duhovito i bezvremensko!
K tome, većinom piše kratke priče (ako postoji netko tko ga nije čitao-počnite sa "Kod kuće je najgore"), pa je dovoljno i par minuta, a pozitivni efekt zagarantiran (pa čak i kod priče o dudi Cuci)
Neki dan sam na dar dobila knjigu kolumni Daniele Trbović ("Hrvatica, katolkinja, majka, nepušačica").
Gluplju knjigu dugo nisam držala u rukamai nemam živaca da je čitam sistematski, nego je povremeno prolistam, zaključim da mi užasno ide na jetra i razmišljam kamo da je ekspeditiram.
pisem u biljeznicuSanja prvotno napisa
![]()
toplo preporucujem - spiljsku zenu
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=26577
jako dobro![]()
Spiljska žena je odlična knjiga, i ja se pridružujem preporukama![]()
Krešimir Pintarić: U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo
Toplo, lagano, duhovito.
Orhan Pamuk: Dževdet-beg i sinovi... Buddenbrookovi na turski način![]()
evo i jedan dobar link koji sam pogledala nakon dugog vremena, u međuvremenu se stranica još poboljšala
http://www.surlalunefairytales.com/
velika kolekcija bajki sa svih strana svijeta sa stručnim komentarima , forum za ljubitelje bajki... jako dobro
Sanja Lovrenčić: Životi trubadura
Jako dobro i jako zanimljivo i pomalo neobične tematike (ne sjećam se da smo u školi ikad poklanjali puno pažnje tom povijesnom razdoblju, a baš je interesantno).
Sergej Lukjanjenko - Noćna Straža 8)
jedva sam dočekala da je prevedu, bilo mi bezveze čitati je na engleskom (prevod prevoda) a ruski ne znam
sad guštam, i nadam se da je knjiga još bolja od filma![]()
Baš zanimljiv link, Ailish!Ailish prvotno napisa
Sushi za početnike - zabavna, optimistična, lagana.
Sretni sin - jedva sam ju završila jer me strašno uzrujavala, a nešto mi ne odgovara i sa stilom ili prijevodom.
Ja pročitala Ammanitija - Blato i nakon početnog "ne sjeda mi baš" osjećaja, do kraja me ipak nekako preuzeo, potražit ću i ostale knjige.
Amos Oz "Moj Michael" sam se mučila par dana i na kraju teška srca priznala da mi ne sjeda, baš me začudilo jer mi je "Crna kutija" super knjiga. Od ove sam odustala.
Sad započela A.S. Byatt - Zaposjedanje i jako mi se sviđa.
Ja sam počela Pokupit ću te i odvesti, Ammaniti.
Majo, meni je Ja se ne bojim bila odlična.![]()
Bill Bryson: Shakespeare
jučer počela, zanimljiva i skroz u njegovom stilu.
zadnjih sat vremena se pokušavam sjetiti koju knjigu Amosa Oza sam pročitala i mislim da je Crna kutija, ali nisam sigurna. znam da je bila epistolarna forma i da mi je knjiga bila dobra.
a Ammanitija mi je teta u knjižnici otela iz ruke i rekla nemojte, nije to za mlade mame(moram tamo češće) uzrujat ćete se :?
Meni je "Blato" bilo famozno... Jest da je bilo djelova u kojima sam pomislila "o moj Bože!!!" no to daje čar cijelom djelu...Lapis prvotno napisa
Danas sam digla u knjižnici "Pokupit ću te i odvesti...
Pokupiti ću te i odvesti mi je bila odlična, iako sam bila nekako turobna danima poslije čitanja...
Kradljivica knjiga mi se svidjela, iako moram priznati ne i oduševila.
Tri Jarica
Lilly's Purple Plastic Purse (moj favorit)
Dancing Dino goes to school
Froggy Goes to Bed
Teeny Tiny
Diary of a Spider
![]()
Pocela sam citati i nesto ozbiljnije Die Kameliendame, Kuran i Kosmos...al sam lijenaaaaaaaa....
crveni sator - kniga za one koji vole price iz proslosti i slavljenje zenske snage
http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...izvod_id=10310
svidja mi se.
Upravo pročitala: Kristina Despot, "Odjel babinjače".
Mislim da je knjiga kao stvorena za ovaj forumi, rekla bih, prilično je realna što se tiče opisa rađanja u tipičnim hrvatskim uvjetima :/
Meni je to jedna od najdražih knjiga. Nisam znala da je prevedena, ja sam je pročitala na engleskom.Maja prvotno napisa
I meni se svidjela. Posebno mi se sviđa što je tako spretna s riječima, nije da ih samo upotrebljava nego im daje i neki novi smisao i tjera te da razmišljaš o značenju...tanja_b prvotno napisa
neki dan pocela s citanjem malo dosadne knjige ali ima "nesto" u njoj da me spota da i dalje citam...
Harold Robbins - Baštinici
uglavnom je tematika kinematografija, a knjigu zacinjava i poprilicno brojni seksualni odnosi![]()
Izdanje iz '86...a radi se o '30-'50 godinama... :?![]()
slijedeca knjiga me ceka->
Eoin Colfer, Artemis Fowl - Vjecni Kod (treci dio)
vilenjaci, Drugi Svijet, knjizevnost za mlade uglavnom...al dobre su mu knjige, cak se i moja majka odusevila....
Mislim da isto vrijedi i za dan Sv. Nikole![]()
Kupujuci Buddhe - Greenwald
lagana i duhovita knjiga. Tko voli putopise prema istoku, preporucam!
hvala ina33![]()
Viktorija Tokareva: Ljubavne zapetljancije
zgodno
Alahove nevjeste - autorica je ruska novinarka, o čečenskim ženama kamikazama... očekivala puno više, nije nešto!
počela sam sa čitanjem ceste cormaca mccarthya
nakon prvih dvadesetak strana me se tako dojmila da sam odlučila djevojčicu koja je previše voljela šibice staviti na nahtkasl dok ne sredim cestu
mala napomena, cesta je za sada jedan vrlo, vrlo mračan i strašan roman
upravo pročitala " I Bog stvori dadilju"- živi smijeh
paralelno ( još uvijek ) čitam Krajcara " Put i krivi putovi uma"
moram provjeriti ima li na engjapanka prvotno napisa
![]()
čitam tristrama shandyja.
zeleno za zdravlje: victoria boutenko
procitala jednu od grishama, zgodno, tek za zabavu: kralj milijunskih odsteta
a spremam se na anastaziju i te ruske cedrove....nabavila prvih 6 knjigica...
Upravo pročitala knijgu Toma McCarthya "Ostatak".
Ako nekog zanima knjiga o opsesivno-kompulzivnom tipu kojeg muči manija ponavljanja - preporučujemVrlo je zanimljiva knjiga, moram priznati da tako nešto nikad nisam imala priliku čitati.
Noćas negdje oko pol 1 dovršila cestu
Išla sam buditi mm-a koji je zaspao ispred tva, da me dođe čuvati i još pol sata plakala u mraku
ne pamtim kad me neki roman tako duboko potresao
isto tako. to nam je bila obavezna lektira, i bila mi je muka kad sam vidla kolika je :shock: Ali vrijedi svake stranicelaumi prvotno napisa
![]()
Michael Palin: Hemingwayev stolac
Nisam imala pojma da je čovjek napisao roman, inače ga jako volim, pa ajde da vidimo... Tek počinjem.
Kate Long: Priručnik za loše majke
Ne znam, očekivala sam više...tema je dobra i roman bi bio daleko bolji da ga nije nekako razvodnila...
I meni je to bila obavezna lektira i i sto sam se zgrozila kad sam vidjela kolika je, a kad sam počela čitati, nisam se mogla odvojiti od nje.puntica prvotno napisa
samo da uhvatim.. Cesta je roman Cormaca Maccarthyja istog onog koji je napisao Svi llijepi konji?mara prvotno napisa
da i onog što je napisao "nema zemlje za starce" po kojem su Choenovi snimili genijalan film
... a ja sam još uvijek pod dojmom
Jel to ista Kristina Despot koja je napisala "Tezina" ?Angie75 prvotno napisa
Jerbo tamo mi nista nije bilo spretno s rijecima![]()
I bila sam ju prekrizila s popisa da ista njenog opet procitam.
A sad je se tu nesto hvali..hm..
Nemam pojma, "Težinu" nisam čitala, ali vjerojatno jest.
Sad sam počela Amanitija, "Ja se ne bojim" i već me uhvatila neka tjeskoba, a tek sam pročitala desetak stranica...
Meni se "Ja se ne bojim" najviše svidjela.
Sad sam završila Povijest ljubavi, predivna knjiga.
bekim serjanović: nigdje, niodkuda zadnja procitana
nije vesela, ali kako sam i sama imala poznate slicnih sudbina, dojmila me se...
pocela citati pismo u pismu, od irene vrkljan i horvatice...zenska, pametna pisma koja nadahnjuju...
nije serjanovic nego sejranovic![]()
Cesta-odlična knjigajadranka605 prvotno napisa
![]()
Cesta stigla jučer (u biblioteku i kod mene doma) i odmah sam pustila da me odvede na put![]()