-
Sanja, .. doslovno sam tražila prosvjetljenje... Zanima me što se tebi u toj knjizi sviđa? Mislim da za odgovor na tako nešto ne treba književnoteorijski forum.. dovoljno je par tvojih impresija zašto ti se ta knjiga svidjela i to toliko da ju preporučiš drugima.
Slažem se i ja s izjavom da je život prekratak... ali ja sam vječiti optimist i nadala sam se da će knjiga postati bolja pri kraju...
Recimo, na preporuku osobe koju znam, čitala sam Kradljivicu knjiga.. i prvih 150 strana mi je bila dosadnjikava, a ukupno je postala sasvim prihvatljiva (iako ne oduševljavajuća).
Recimo, meni se od mračnijih knjiga svidjela Kad duša zamire (Zilahy Lajos) zato što se mogu pronaći u osjećajima glavnog junaka.
Svidjela mi se i bila mi napeta i knjiga Ogled o sljepoći (Jose Saramago) .. ali više na način gledanja dobrog krimića. Pisac opisuje način, svoje pretpostavke reagiranja društva na sljepoću, prilično realno (ponegdje i sirovo i bolesno), vrlo neuobičajena knjiga, socijalnog tipa, ali vrlo kvalitetno napisana..
U svakom slučaju neke su mi knjige bolje ili lošije zbog stila pisanja koji osobno meni više ili manje odgovara, neke zbog tematike, neke zbog dobre priče, ili dobre poante.. u svakom slučaju za svaku pročitanu knjigu mogu izraziti da li mi se sviđa i zašto.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma