- Louis Bayard: Gospodin Timothy - napisana "starinski", visokim stilom izražavanja i u početku sporim tempom, zahukta se i postane toliko napeta da odgađam odlazak na spavanje.
- Tess Gerritsen: Samo prividna smrt - dovoljno mi se svidjela da poželim ponovo pročitati knjigu Kirurg, prvu iz iste serije, koja me se prije nije posebno dojmila. Različito vrijeme, govor, brzina, sve - ali ova knjiga obrađuje istu temu kao i Timothy - trgovina ljudima (djevojkama, djevojčicama) radi prostitucije, uključenost vrha društva i korumpiranost policije.
- Michael Ridpath: Posljednji pothvat - o za ubojstvo krivo osumnjičenom mladom pripadniku firme koja ulaže u projekte drugih firmi. Stil nije nešto, a ti poduzetnički kapitalisti toliko izvan mojih interesa, pa me sve nešto uzrujavalo i nije mi bilo dovoljno zanimljivo.
- Yasmina Khadra: Atentat - kratka, introspektivna, dobro napisana, mučna.
- Jill Gregory i Karen Tintori: Knjiga imena - razrađuje židovsku legendu o 36 pravednika u svakoj generaciji, koji ako budu svi ubijeni svijet će propasti. Ideja ideja zanimljivija od izvedbe, ponegdje previše nategnuto, drugdje predvidljivo, ali ipak prihvatljivo napeto ljetno štivo.