-
I meni se svidio Izravan pogled.
Evo moje preporuke nekih knjiga pročitanih još prije. Neke sam od njih već spominjala, ali gdje? Nisu više toliko nove, pa ih se može pronaći u knjižnicama.
- Benedicte Newland i Pascale Smets: I Bog stvori dadilju - u formi meilova dvije sestre, razmjena svakodnevnih sitnica i briga o djeci, preuređenju kuće itd, meni presmiješna od početka do kraja, knjiga koju sam pročitala pa kupovala i poklanjala.
- Jeanne Ray: Slatki zalogaj - kratka i slatka knjiga o obiteljskoj financijskoj i zdravstvenoj krizi i novom početku, duhovita i ugodna, često joj se ponovo vraćam, iako ima propusta.
- Jeanne Ray: Julie i Romeo - o dvoje postarijih cvjećara iz suparničkih obitelji, još jedna simpatična knjiga o novom početku.
- Serijal Laurie R. King koji počinje knjigom "Pčelareva naučnica". Najviše me se dojmila zadnja (a može se čitati zasebno) kod nas objavljena "Dvori pravednosti" - napeta i potresna priča koja mi je otkrila potpuno novu stranu 1. svjetskog rata, pogubljenja ljudi s olako dodijeljenom etiketom dezertera.
- Neil Gaiman: Američki bogovi - neobičan fantastični roman, posve opaljena knjiga, prava debela uživancija za godišnji odmor.
- Margaret Atwood: Modrobrada - meni najdraži roman te autorice, koji osjećam potrebu iznova čitati. Prati tri žene od četrdesetak godina u čiji se život nezvana i neželjena vraća prijateljica iz mladih dana, tajanstvena i egzotična fatalna žena koja im je svima na određen način već upropastila živote.
- Sve od Alice Hoffman, od Čarolija za svakodnevnu upotrebu nadalje - prekrasno napisane knjige s natruhom fantastike, obiljem lijepih slika i neobičnih poredbi, gorko slatke, uvijek s ponekim razočaranjem, iznevjerenim nadama ali i otvorenim vratima, uz blagost i razumijevanje za nesavršene ljude.
- Stephen King: Djevojčica koja je obožavala Toma G. - dobro napisano i zanimljivo, i poučno u najboljem smislu te riječi, o djevojčici koja se izgubila u šumi i lutala danima. Nije horor iako ima zastrašujućih i fantastičnih elemenata.
- Alice Sebold: Ljupke kosti - pripovjedač je ubijena djevojčica, što knjigu svrstava u neobične i baca sumnju na ljupkost iz naslova. "Sretnicu" iste autorice ispričanu također u prvom licu, preživjele žrtve silovanja, također vrijedi pročitati.
- Akif Pirincci: Felidae - svojedobno se o knjizi puno pričalo, ima čak i crtić sninmljen po njoj - pripovjedač je mačak koji istražuje ubojstva u mačjem svijetu, i daje neuljepšane komentare na ljudski svijet. Duhovito, zanimljivo, neobično, nimalo cici-mici, ljubiteljima mačaka posebno preporučujem ako su propustili.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma