Zašto? Sad si me baš zainteresirala!Vlvl prvotno napisa
Zašto? Sad si me baš zainteresirala!Vlvl prvotno napisa
Nekako me zaskočila. Zastrašujuće poznati simptomi, neostvarive upute tipa: nađite liječnika koji priznaje rezultate xy testa preporučeno uzimanje ovih ili onih hormona, o kojima nemam previše mogućnosti saznati više. Zamislite da odete liječniku s kopijama američke knjige i uvjeravate ga da mu je dijagnoza nedovoljno precizna, a terapija je tu preporučena.![]()
S druge strane neki upotrebljivi i logični savjeti.
Zbog toga ja nekako i ne idem u ove američke knjige ovog tipa - savjeti su, po meni, dobrim dijelom kod nas neprovedivi, samo se čovjek iznervira i ustraši. Jedna od takvih je i Prirodnim putem povećajte svoju plodnost - za to slijedit ja bih digla svoj stres dnevni na kub razmišljajući o svakoj molekuli otrova koja dopire do mene, oko većine toga ne mogu napravit ništa, a neću, vjerujem, nikad bit takva da bih donijela odluku za neki život u separatizmu. Onda, znajući sve to, te i zaobilazim.Vlvl prvotno napisa
Procitala sam odllican strip, preporucam stripoljubcima, francuski autor, ime stripa "Svagdanja borba". Crtez odlican, prica jos bolja - totalno svjeze.![]()
Čitam knjigu Blanche i Marie, jako zanimljive biografije dvije jako zanimljive žene, ali stil mi je grozan.
Prvo sam pomislila, pa što je to tako grozno u stilu te knjige, meni je bila baš dobra. I onda sam izvukla bilježnicu gdje zapisujem ukratko dojmove o pročitanom, i uz ovu knjigu sam zapisala da mi Enquistov stil ne leži, da je za moj ukus previše poetično pisana (ipak je to biografija) i da je previše digresija i zaustavljanja radnje. Jesi li na to mislila kad kažeš da je stil grozan?Mima prvotno napisa
![]()
Baricco: "Svila". Sjajno. Iznenađujuće svježe, iako cifrasto.
Upravo na to, lijepo si to zapisala. Zanimljive su mi biografije glavnih junakinja, pa me 'visoki' stil autora ometa u čitanju.tanja_b prvotno napisa
Trenutno čitam Michal Viewegh ‚Izvan igre’ sviđa mi se,
ali o-d-l-i-č-n-a mi je bila Renato Baretić ‚Osmi povjerenik’
Onda se pripremi da se blagovremeno docepas i ostalih nastavakamalena beba prvotno napisa
![]()
sve od Zdravka Tomca čega se dočepam
Moj obračun s KGB-om..ponoćne misli.. obraćenje...
divno iznenađenje
ovdje već opjevani mccarthy: svi lijepi konji
meni je dobra. nije cesta, ali je dobra! srećom, ovaj put ne plačem cijelo vrijeme dok čitam mccarthyja. fascinira me ogoljenost njegova stila kojim postiže vrhunski emocionalni naboj. definitivno spisatelj koji će sjesti onima koji vole primjerice, carvera.
pripremam se za ljupke kosti, zaboravila sam ime autora. jel tko čitao?
Alice Sebold.anamar prvotno napisa
Meni je to odlična knjiga. Tematika je teška, znaš?
Ali je super.
znam otprilike radnju po onom što je navedeno na koricama.Anci prvotno napisa
ameri su snimili film, što je meni odmah znak da to pročitam, jer mrzim prvo gledat film, a onda čitat literarni predložak, pogotovo kad je riječ o knjigama koje mi se čine vrijedne čitanja.
marta, ovaj strip koji spominješ je iz knjižnice? nisam pročitala dobar strip (izuzev alan forda, još od comicona).
Meni najjači strip je "Mouse". To je ono o holokaustu, pa su Židovi - miševi, a Nijemci - mačke i tako to... Kadriranje je klasično, crtež (namjerno?) naivan, ali priča je toliko dobro ispričana da bez problema izdrži višekratno isčitavanje. Čitati, čitati! Mislim da je dobio Pulitzera.
a vidis, sestra mi kaze da se njoj nije svidila... da joj je previse razvucena i da previse naglasava kako je on preljep i sl. to me malo razocaralo, prvi put da cujem da se nekom ne svidja :?KayaR prvotno napisa
Nisam dosad cula da se nekom nije svidela Koliba,a eto,meni nije :/
Potpuno je izneverila sva moja ocekivanja na osnovu svega sto sam o njoj procitala...
Najbolje procitaj Sumrak,pa vidi sama.
Jeste na momente razvucena,ali se jako brzo cita pa ne smeta.
Meni je zadivljujuca masta spisateljice,kako li je sve to uplela u pricu da na mah pomislis da je zaista stvarno![]()
meni se ta vampir serijal knjiga uopće niju svidjela. nisam doduše pročitala sumrak, nego drugu u nizu (zaboravila kako se zove) i uopće ne dijelim oduševljenje drugih tom knjigom.
Jao, kako sam suze lila čitajući ga.klu. prvotno napisa
Jako me potresu te priče o holokaustu i čude me ljudi koji su ga tako nevjerojatnom slučajnošću i srećom preživjeli.
Zato mi se i dopala knjiga "Čovjek bez sudbine".
I knjiga bila odlična.Luminitsa prvotno napisa
Jel postojao topic u kojem se pricalo samo o knjima za odgoj?
Da sad tu tu ne ispitujem..
Nakon što sam je cijelo ljeto ganjala po knjižnicama, napokon sam uspjela nabaviti (i pročitati) knjigu Amosa Oza "Priča o ljubavi i tmini".
Ne znam uopće kako bih opisala svoje oduševljenje knjigom - osim da ima 770 stranica i da mi se to čini premalo. Knjiga je pre-pre-predobra. Toliko sadržajna, toliko bogata, od posve dokumentarističkih detalja (povijest izraelske države), do obiteljske tragedije i najdubljih filozofskih promišljanja.
Knjiga jest zahtjevna (nakon nekih poglavlja jednostavno sam morala napraviti stanku i probaviti sve što mi je kuhalo u glavi u tom trenutku), ali toliko je dobra da bih je sad najradije još jednom pročitala, ispočetka (na žalost, moram je vratiti u knjižnicu, poprilično je tražena).
procitala, ma progutala ''sumrak''!! sad ganjam brata da mi donese drugi dio![]()
Eto vidis :D
Rekoh da odmah nabavis i nastavke![]()
Ja sam pravila ekspedicije sa sve muzem i svo troje dece zimus,i tumarala po knjizarama trazeci gde jos nisu rasprodali![]()
Procitala sva 4 sve dojeci![]()
Preporučujem knjigu Pjesme mrtvih klinaca od Tobyja Litta
Davno sam je čitala, ali mi se urezala u pamćenje....
http://www.superknjizara.hr/index.ph...id_knjiga=6321
Može malo detalja o tom "Čovjeku bez sudbine"?
Edit: Strip se zove "Maus", a ne engleska transkripcija, "Mouse", kako sam napisala...
Trenutno čitam "Ocean, more ". Baricco, opet. Strašno me je oduševio "Svilom", a i MM, pa me je on natjeravao u knjižnicu po"Ocean..." 8)
"101 najznačajniji lik koji nikad nije živio" - od grčkih mitova, legendi, narodnih priča do likova iz propagande, filmova... zanimljivo..
Maus uskoro izlazi u hrvatskom prijevodu, pa navali narode.klu. prvotno napisa
![]()
A "Čovjek bez sudbine" je knjiga mađarskog nobelovca Imre Kertesza, mislim da je čak autobiografska - o dječaku koji završi u Auschwitzu nakon progona, pa što mu se sve događa... Davno sam čitala pa i ne znam više detalje. Evo baš čitam članak na wikipedii a kažu da je stil sličan Kafkinom.
jel primjereno za djecu?Mrvna prvotno napisa
Jill Bolte Taylor: Moždani udar - moj put prema spoznaji,
jako je fascinantna, onako je pitka, a opet ima dovoljno znanosti
još jedan glas za Amosa Oza
Ne znam baš. Tek sam počela doduše, ali po stilu pisanja i nije baš. Ovisi koliko je dijete staro. Neke stvari bi mu mogle biti zanimljive ali sumnjam da bi ga zanimao utjecaj Marlborovog kauboja na svijet.ivarica prvotno napisa
pocela sa ovim
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...=524&id=119699
procitala sam je prosle god, nista narocitobucka prvotno napisa
Jel tko čitao Peticu iz tugovanja... zvuči zanimljivo, ali nikako početi .. čula sam da će u ekranizaciji glavnu ulogu imati Julija Roberts.. još jedan plus![]()
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=42&id=107361
hebate, ko nives celzijus sam!
citam 3 knjige istovremeno!![]()
kako utješiti udovca, gaudijev ključ i posljednju caricu
procitala od Stephenie Meyer i knjigu za "odrasle" nakon sumraksage- the host.jako mi se svidila, sf ali ne pretjerani, prvih skoro 100 strana je malo usporeno, ali nakon toga te tako uvuce u pricu.. kao i sa sumrak sagom, po meni zena zbilja lijepo pise...
i sad sam uzela sebi u profila zbirnu knjigu sestara bronte i sad citam u originalu...bas uzivam![]()
xinran-dobre kineske žene
a. sebold-ljupke kosti
obje lakočitljive, ali dojmljive. prva donosi različite često potresne priče o ženama u kini nakon kulturne revolucije, pisana je novinarskim stilom koji iznosi činjenice i poneki autoričin stav. meni je bila vrlo zanimljiva, jer osim osobnih priča prenosi i dio kineske svakodnevice 20-tog stoljeća.
druga je na neki način, također, knjiga o ženama ili su se mene više dojmili ženski likovi), ženama iz jedne obitelji, ulice i škole, među kojima jedna biva zlostavljana i ubijena. autoričin stil pisanja nije baš upečatljiv. ali sad kad sam ju pročitala, spremna sam za filmsku adaptaciju.
čekaju me gomora i mjerenje svijeta.
Na preporuku s jednogforuma upravo sm pročitala knjigu "Zidovi od magle"
Jedinaknjiga koja me rasplakala,plakala sam stalno pa mi mm htio uzeti,al ipak nije
odustala od posljednje carice!!
nije mi sjela!! :/
Procitala Haleda Hoseinija-Lovac na zmajeve,Hiljadu cudesnih sunaca....
I dalje me opsedaju...
Nakon dva miseca pročitala Šaptača konjima.... ne zato šta nisam imala vrimena za nju ili mi se nije dalo čitati (obzirom da knjiga ima samo 300 stranica) nego jednostavno nisam tila da završi.... Toliko mi je dobra da sam ju odma naručila u Algoritmu....
Da, ljubavni roman.. ali mene je fascinirao... predivno...
Trenutno čitam Grishamovu Odmetnutu porotu... s njim nikad greške![]()
Meni je baš bila fino sjela, iznenađujuće emotivno štivojadranka605 prvotno napisa
![]()
Trenutno John Connolly - "Knjiga izgubljenih stvari". Nekako mi ne sjeda, dat ću mu šansu još par stranica, a onda ćemo vidjeti.
zadnje sam procitala Metastaze od Bovica
ajme(ovo ide teme, ne pisanja)
narkomani i alkoholicari pricaju svoju pricu
depresivno...
MM je par dana kasnije posudio film, ali nisam imala zivaca gledati
sad citam Hornby-ja O jednom djecaku, svidja mi se, samo nikako skupiti vremena i procitati do kraja
zvuči kao odlična preporuka...Lady Grey prvotno napisa
![]()
knjiga izgubljnih stvari nije za svakoga, ali meni nije bila loša....
meni je Knjiga izgubljenih stvari bila baš odlična
onako bajka za odrasle
Čitam Anelu Borčić, Garbin, zao vjetar. Jako, jako mi se sviđa atmosfera knjige.
taman pocela Hvala ti na uspomenama od Cecelie Ahrern