-
Preporučit ću nekoliko knjiga koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Tematika je nekoliko pa će sigurno svatko naći nešto za sebe. Uglavnom, riječ je o knjigama koje su na mene ostavile poseban dojam.
Djevica u kavezu - Ayaan Hirsi Ali
Ayaan je napisala sjajnu Nevjernicu, a Djevica iz kaveza samo je nastavak (ne u doslovnom smislu) njene sjajne ruke. Ako ste čitali Nevjernicu ne treba previše objašnjavati niti Djevicu iz kaveza
Bez daha - Jon Krakauer
Jedna od najboljih knjiga koju sam ikad pročitao. Krakauer je američki novinar koji s još trinaest ljudi odluči stići na vrh Mt. Everesta. U velikoj bitki za život, od cijele ekspedicije prežive samo dvojica, Krakauer i još jedan. Nevjerojatna knjga. Čita se bez daha.
Sjaj tišine - Indu Sundaresan
Upravo sam pročitao. Potresnu priču o ljubavi i sudaru kultura u ratnim vremenima u Indiji. Odlično opisana povijest i stanje u Indiji za vrijeme kolonizacije. Sve o napisano kroz ljubav britanskog časnika i indijke u raljama rasnih predrasuda, nacionalističkih intriga i eksplozivnih političkih odnosa ocvalog društva. Kroz njen opis gotovo da možete osjetiti miris Indije. Fenomenalna knjiga.
Eto, ako se netko pronađe i zadovolji ga moj ukus, bit će mi drago preporučiti još izvrsnih knjiga.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma