E i ja citamo zajedno "Pipi Duga Carapa", svaku vecer pola poglavlja prije spavanja. E je odusevljena.

Citiraj bzara prvotno napisa
Otok mi je fenomenalna knjiga! također mi je odličan Povratak, ista autorica.
Ja ju tek sad citam, ne znam kako mi je dosad promaknula. Tek sam ju uzela, zasad su dojmovi pozitivni. Kad zavrsim, uzet cu "Povratak".

Citiraj bzara prvotno napisa
me se više dojmila Da me barem možeš vidjeti - mene baš onako dirnula! potpuno je neobična, barem meni!
Procitala sam ju ljetos, i iako je tematika... OK, dirljiva (nevidljivi prijatelji i sve to), nije me se nesto posebno dojmila.
No svidja mi se nacin pisanja (jos od "P.S. Volim te"), pa cu procitati i ostale njene knjige.

Sto se vremena za citanje tice... sjecam se dok je E bila bebica od par dana, citala sam "Gospodara prstenova" dok je E bila na cici .

Citam uglavnom navecer, odvojim si sat-dva kad E ode u krevet (u 21h).
Ako me knjiga fascinira, onda ju ne mogu ni ispustiti iz ruku (npr. Brown "Andjeli i demoni" i Harrisova "Pompei") pa ju procitam istu vecer/noc, ali ako mi je onak, osrednje OK, cisto mozak na pasu, potraje mi i po tjedan - dva.

Joj, moram vam ispricati sto mi se dogodilo na godisnjem.
Uzela sam na aerodromu knjigu J. Weiner "Certain Girls", tek toliko da mogu nesto citati za vrijeme godisnjeg (inace idem literarno spremnija na ljetovanje, no ove godine bas i nisam), paperback izdanje.
Citala sam ju tu i tamo, na plaze sam ju prvo vrijeme nosila, no krajolik (Sicilija) je bio toliko fascinantan da mi je bilo zao gledati u knjigu kad mogu uzivati u prekrasnoj prirodi, pa sam knjigu izvadila iz torbe za plazu i citala ju u vrtu nakon plaze, i tak.
Uglavnom, taman sam dosla do zakljucka da mi nije totalno nezanimljiva (inace, chick-lit, bas mozak na pasu), i pocela sam ju opet nositi sa sobom.
I sad, idemo na izlet u Erice (cesta - serpentine, penjes se visoko na brdo), ja citam knjigu. Stanemo (bili su neki radovi na cesti pa je bio onaj privremeni semafor), pogledam kroz prozor, krasna panorama. Odlozim knjigu ispred sebe (hint: Nissan Note nema ladicu), uzmem fotic, pocnem fotkati. Na semaforu zeleno, MM vozi dalje, kad na slijedecoj serpentini... - FIIIIIIIIJU, knjiga kroz prozor izleti van!
MM stane, gledamo van - nema je. Uvjerena da je odletjela niz padinu, salim se da ce ju sad citati neki sicilijanski pastir, pomirena s gubitkom knjige (do nove knjizare, bas me pocela zanimati i htjela sam ju procitati do kraja).
Sad, Erice vam je kao Motovun, samo puno visi, privlaci MASU autobusnih tura i poludnevnih izleta, i u to doba godine tur. autobusi stalno idu gore-dole.

Kad smo se vracali, MM odjednom upali 4 zmigavca, stane, izadje van i vrati se s knjigom!
Nije UOPCE bila ostecena, samo je na prvoj strani imala trag od gume - koja ju je valjda odbacila ukraj ceste.

I tako ja procitah "Certan Girls" do kraja, i vrlo mi je dragi (i unikatni) suvenir sa Sicilije. Trebala bih pisati izdavacu i pohvaliti uvez