Stranica 31 od 44 PrviPrvi ... 21293031323341 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 2162

Tema: sto citate?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma. Napisem ti kad pogledam plakat.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zavrsila od Joanne Harris "The Lollipop Shoes", trenutno citam od iste autorice "Blackberry Wine".

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da li netko zna gdje je onaj topic o knjizi "Budizam za majke", ne mogu naći

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zavrsila , konacno, "Ocean, more" i to mi je sad na top listi nadrazih 10...
    Sad citam "Tisuću sjajnih sunaca" od Hosseinija. Dobra, odlicna knjiga, ali nesto sasvim drukcije od "Oceana..."

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Preporučit ću nekoliko knjiga koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Tematika je nekoliko pa će sigurno svatko naći nešto za sebe. Uglavnom, riječ je o knjigama koje su na mene ostavile poseban dojam.

Djevica u kavezu - Ayaan Hirsi Ali

Ayaan je napisala sjajnu Nevjernicu, a Djevica iz kaveza samo je nastavak (ne u doslovnom smislu) njene sjajne ruke. Ako ste čitali Nevjernicu ne treba previše objašnjavati niti Djevicu iz kaveza

Bez daha - Jon Krakauer

Jedna od najboljih knjiga koju sam ikad pročitao. Krakauer je američki novinar koji s još trinaest ljudi odluči stići na vrh Mt. Everesta. U velikoj bitki za život, od cijele ekspedicije prežive samo dvojica, Krakauer i još jedan. Nevjerojatna knjga. Čita se bez daha.

Sjaj tišine - Indu Sundaresan

Upravo sam pročitao. Potresnu priču o ljubavi i sudaru kultura u ratnim vremenima u Indiji. Odlično opisana povijest i stanje u Indiji za vrijeme kolonizacije. Sve o napisano kroz ljubav britanskog časnika i indijke u raljama rasnih predrasuda, nacionalističkih intriga i eksplozivnih političkih odnosa ocvalog društva. Kroz njen opis gotovo da možete osjetiti miris Indije. Fenomenalna knjiga.

Eto, ako se netko pronađe i zadovolji ga moj ukus, bit će mi drago preporučiti još izvrsnih knjiga.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Aimar prvotno napisa

Eto, ako se netko pronađe i zadovolji ga moj ukus, bit će mi drago preporučiti još izvrsnih knjiga.
    daaaaaa!!!
    please, please, please!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Krv cvijeća Anite Amirrezvani Tek sam počela, čini se dobro.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Za Indu Sundaresan se slazem
    Toplo preporucujem jos dve njene knjige:
    Dvadeseta supruga i Svetkovina ruza(nastavak)
    Upravo sam rpocitala
    Crveni sator Anite Dajamant,takodje preporucujem

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo pročitala Dosje kuhinja, Anthony Bourdain. preporičam!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

P. Cornwell: Knjiga mrtvih (15. slucaj dr. Scarpetta)
    dobra je, odlicna

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Davor Velnić, Pola suze; pogled muškarca na sudbine nekoliko više-manje nesretnih i neostvarenih tridesetgodišnjih žena. Na nekim mjestima mi je zasmetala uzvišena analitička pozicija autora, kao da on nije čovjek krvav pod kožom, na nekim drugim svođenje žena na tipove, opća mjesta i dobne skupine, a na nekim drugim mjestima potreba da u romanu iskaže sve vlastite stavove o stanju u filozofiji, umjetnosti i kulturi općenito. Sve u svemu, ipak topao i zainteresiran muški pogled u žensku dušu.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala Povjesničarku i baš se kajem :/
    Znala sam, na 150., pa opet na 280., pa ponovo na 369. strani da trebam stati, ali stalno sam mislila da će se do 600. valda izroditi neki novi moment, nešto zanimljivije i nešto nepredvidlljivo. I završila sam baš razočarana, likovi su svi isti i svi jednodimenzionalni, sve skupa se moglo skratiti za pola, i svašta još bi mogla zamjeriti.
    Ne znam gdje sam pročitala te silne hvalospjeve knjizi koji su me naveli da pomislim da bi mogla biti dobra. Al eto, nije mi dobra.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Krv cvijeća Anite Amirrezvani Tek sam počela, čini se dobro.
    meni se ova knjiga jako svidjela

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Maja, slažem se u vezi Povjesničarke. S tom dosadom sam se prošle godine ugnjavila na moru; ponovo mi je bilo žao zbog "uvjetovanog refleksa" da započetu knjigu moram dovršiti do kraja. Žalibože vremena i papira.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Otok - o koloniji gubavaca na Kreti 1950 god., istinita priča. Nisam imala pojma da je još tada postojala guba.

Cecilia Ahern- Na kraju duge

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Citiraj Smokvica. prvotno napisa
    Oprostite na OT, al kad vi stignete čitat?
    Moja curka ima 16 mj.ne ide u jaslice, samnom je doma, dok popodne spava kuvam i čistim a u 22 kad ide leći zaspim i ja s njom..uglavnom
    e da, i šetamo psa 2-3 puta dnevno.

Ovo kao da sam ja pisala...ali ukradem ja vremena nekad, žrtvujem spavanje, inače ne znam kad bi čitala
    Ja nisam čitala ništa jako, jako dugo. Bila sam toliko umorna od posla, kuhanja, spremanja da se za knjigu nisam mogla koncentrirati jer sam čim sam vidjela krevet odmah zaspala. U trudnoći i nakon poroda pročitala sam minimalno 20 knjiga o djeci i odgoju. I onda se jedan dan dogodio klik. Dosta. I zabrijala ponovno na knjige. Naima, kao dijete su me zvali pas čuvar, bila sam doma i čitala knjige. Svaka 2-3 dana novu.
    Sada čitam stalno. Za doručkom ako anđeo spava, na wc-u, prije spavanja. Ide sporije nego prije ali uživam. Čitajući Otok i Nevjernicu na moru nisam mogla stati, čitala sam do 1h ujutro a Mia se budila u 6. Ludilo!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jučer tek završila sa čitanjem knjige "Srednji spol"!
    nekako sam ju razvukla!
    ok je, ali ne mogu reći da sam oduševljena!
    danas počinjem sa "Gospa i jednorog"
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=18690

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Procitala sam do sada sve kod nas objavljene knjnige Tracy Chevalier,a sad vidim da je izasla nova

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo odkad sam zadnji put pisala, čak sam uspila pročitat nešto :D
    Kupila sam maloj drvenu kućicu za lutke, i dok se ona s tim igra ja fino ležim i guštam Njoj je ionako bitno samo da je cica blizu
    ..navečer oko 22 kad zaspe, i ja sam do 1 budna (al mi spavamo do 9 )
    zadnje pročitano H. Šalković, Zec na Mjesecu ..totalna relakscija..i K.Mišak Zvjezdani riffovi ( malo SF-a)
    Pozdrav svim mama čitateljicama
    ..drago mi je što sam dio vas!

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj twin prvotno napisa
    Otok - o koloniji gubavaca na Kreti 1950 god., istinita priča. Nisam imala pojma da je još tada postojala guba.

Cecilia Ahern- Na kraju duge
    Otok mi je fenomenalna knjiga! također mi je odličan Povratak, ista autorica.
    Na kraju duge mi je zgodna knjiga, ali me se više dojmila Da me barem možeš vidjeti - mene baš onako dirnula! potpuno je neobična, barem meni!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Daniel Pennac: Iz magareće klupe

Tek sam na pola knjige, ali zasad mi se jako sviđa. Govori o osobnom iskustvu lošeg učenika, kako takva djeca doživljavaju uopće sebe i školu, i kako je došlo do toga da na kraju i sam postane nastavnik. Pisano je jednostavno i izravno, bez puno filozofiranja.
    Za svaku preporuku, naročito roditeljima školske djece (nebitno kakvi su učenici)!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E i ja citamo zajedno "Pipi Duga Carapa", svaku vecer pola poglavlja prije spavanja. E je odusevljena.

Citiraj bzara prvotno napisa
    Otok mi je fenomenalna knjiga! također mi je odličan Povratak, ista autorica.
    Ja ju tek sad citam, ne znam kako mi je dosad promaknula. Tek sam ju uzela, zasad su dojmovi pozitivni. Kad zavrsim, uzet cu "Povratak".

Citiraj bzara prvotno napisa
    me se više dojmila Da me barem možeš vidjeti - mene baš onako dirnula! potpuno je neobična, barem meni!
    Procitala sam ju ljetos, i iako je tematika... OK, dirljiva (nevidljivi prijatelji i sve to), nije me se nesto posebno dojmila.
    No svidja mi se nacin pisanja (jos od "P.S. Volim te"), pa cu procitati i ostale njene knjige.

Sto se vremena za citanje tice... sjecam se dok je E bila bebica od par dana, citala sam "Gospodara prstenova" dok je E bila na cici .

Citam uglavnom navecer, odvojim si sat-dva kad E ode u krevet (u 21h).
    Ako me knjiga fascinira, onda ju ne mogu ni ispustiti iz ruku (npr. Brown "Andjeli i demoni" i Harrisova "Pompei") pa ju procitam istu vecer/noc, ali ako mi je onak, osrednje OK, cisto mozak na pasu, potraje mi i po tjedan - dva.

Joj, moram vam ispricati sto mi se dogodilo na godisnjem.
    Uzela sam na aerodromu knjigu J. Weiner "Certain Girls", tek toliko da mogu nesto citati za vrijeme godisnjeg (inace idem literarno spremnija na ljetovanje, no ove godine bas i nisam), paperback izdanje.
    Citala sam ju tu i tamo, na plaze sam ju prvo vrijeme nosila, no krajolik (Sicilija) je bio toliko fascinantan da mi je bilo zao gledati u knjigu kad mogu uzivati u prekrasnoj prirodi, pa sam knjigu izvadila iz torbe za plazu i citala ju u vrtu nakon plaze, i tak.
    Uglavnom, taman sam dosla do zakljucka da mi nije totalno nezanimljiva (inace, chick-lit, bas mozak na pasu), i pocela sam ju opet nositi sa sobom.
    I sad, idemo na izlet u Erice (cesta - serpentine, penjes se visoko na brdo), ja citam knjigu. Stanemo (bili su neki radovi na cesti pa je bio onaj privremeni semafor), pogledam kroz prozor, krasna panorama. Odlozim knjigu ispred sebe (hint: Nissan Note nema ladicu), uzmem fotic, pocnem fotkati. Na semaforu zeleno, MM vozi dalje, kad na slijedecoj serpentini... - FIIIIIIIIJU, knjiga kroz prozor izleti van!
    MM stane, gledamo van - nema je. Uvjerena da je odletjela niz padinu, salim se da ce ju sad citati neki sicilijanski pastir, pomirena s gubitkom knjige (do nove knjizare, bas me pocela zanimati i htjela sam ju procitati do kraja).
    Sad, Erice vam je kao Motovun, samo puno visi, privlaci MASU autobusnih tura i poludnevnih izleta, i u to doba godine tur. autobusi stalno idu gore-dole.

Kad smo se vracali, MM odjednom upali 4 zmigavca, stane, izadje van i vrati se s knjigom!
    Nije UOPCE bila ostecena, samo je na prvoj strani imala trag od gume - koja ju je valjda odbacila ukraj ceste.

I tako ja procitah "Certan Girls" do kraja, i vrlo mi je dragi (i unikatni) suvenir sa Sicilije. Trebala bih pisati izdavacu i pohvaliti uvez

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    I tako ja procitah "Certan Girls" do kraja
    Ups, Certain Girls - tipkam prebrzo pa preletim preko slova tu i tamo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Elly, baš zgodno kako ti se knjiga vratila.

Evo dvije knjige koje sam počela čitati, pa vratila u knjižnicu s namjerom da ih kupim. Objašnjavaju fizičku osnovu, ustrojstvo svemira kakav osjećam da postoji, ali nije mi bilo jasno kako.
    - Lynne Mc Taggart: Polje - potraga za tajnim silama svemira
    - Michael Talbot:: Holografski svemir

- H. Klawans: Špiljska žena - priče iz evolucijske neurologije - neke zanimljive stvari, ali zaboravila sam je brzinom munje.
    - Meg Blackburn Losey DJECA SADAŠNJICE - cijela knjiga me se nije posebno dojmila, ali jesu na početak stavljene riječi jednog djeteta sadašnjice: Sjećam se kako je bilo kod kuće: svi su me voljeli i ja sam volio sve. Zašto ovdje nije tako?
    - Laurell K. Hamilton: Poljubac sjena (prvi slučaj vilinske princeze) - malo previše hopa-cupa raznih boja, vrsta i oblika za moj ukus. Čini mi se pravim književnim rasipništvom na tako nešto potrošiti dobro smišljenu paralelnu stvarnost, gdje u svijetu današnjice zajedno s ljudima obitava vilinski svijet.
    Što ne znači da neću posuditi i drugi slučaj, kad uspijem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

David Mitchell: Livada crnog labuda
    Izvrsna i opaka. Prekrasna i frustrirajuća. Za roditelje tinejdžera i one koji se to spremaju biti, za one koji se sjećaju kako je bilo s 13-14 i one koji su zaboravili, za one koji misle da je prije bilo bolje i za one koji znaju da nije. Moja preporuka od srca. Upravo pročitala i uvalila mm-u na čitanje.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    dobra je!sviđa mi se!
    danas počinjem sa "Rune"

http://www.algoritam.hr/?id=118109&k...m=1&p=proizvod

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Gundulić: Suze sina razmetnoga

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Izvrsna i opaka. Prekrasna i frustrirajuća. Za roditelje tinejdžera i one koji se to spremaju biti, za one koji se sjećaju kako je bilo s 13-14 i one koji su zaboravili, za one koji misle da je prije bilo bolje i za one koji znaju da nije. Moja preporuka od srca. Upravo pročitala i uvalila mm-u na čitanje.
    Još jedna preporuka, jako dobra knjiga!
    Pomalo podsjeća na Adriana Molea (tko ga je čitao?), ali čak mi je i bolja, životnija je, realnija.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

V. Hislop - Otok

Počela sam ju čitati već jednom, ali mi nije sila.. nakon svih vaših preporuka, odlučila sam joj dati još jednu priliku

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

citam ''pomircinu'', iza toga me vec ceka ''cuvarica sestre svoje'' :D :D

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Još jedna preporuka, jako dobra knjiga!
    Pomalo podsjeća na Adriana Molea (tko ga je čitao?), ali čak mi je i bolja, životnija je, realnija.
    još jedna preporuka. to ja zovem životno štivo.

meni je odličan i Atlas oblaka, od istog autora.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Michael Connely: Pjesnik
    odlican krimic

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    V. Hislop - Otok
    Je li netko citao "Povratak", od iste autorice? Dojmovi?

Ja nikako da provarim "Blackberry Wine" od Joanne Harris, jednostavno mi ne drzi paznju. Spremna sam za povratak u biblioteku po novi set knjiga, pa lovim ovdje prijedloge.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni osobno je otok bio puno bolji!

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    V. Hislop - Otok
    Je li netko citao "Povratak", od iste autorice? Dojmovi?
    za plažu i mozak na pasu super. otok mi je bio nesto dinamicniji i visedimenzionalniji, ali i njega svrstavam u kategoriju za plazu i mozak na pasu...

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još jedna preporuka za Indu Sundaresan - Sjaj tišine.
    Fenomenalna knjiga!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da,to je najnovija,i ja sam je procitala

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa
    i njega svrstavam u kategoriju za plazu i mozak na pasu...
    Trenutno mi bas takve trebaju, nema veze sto nisam na plazi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobra je!sviđa mi se!
    danas počinjem sa "Rune"

http://www.algoritam.hr/?id=118109&k...m=1&p=proizvod
    Bas sam procitala Rune. Nisam se mogla odlijepiti, napeta je ko hozntreger..

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nives Opacic: Hrvatski u zagradama. Nije lektira!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa
    Nives Opacic: Hrvatski u zagradama. Nije lektira!!!
    Joj, ovo mi je izvrsna knjiga, ona genijalno piše, s tako britkim, lucidnim stilom, baš je užitak čitati njezine tekstove!

Ja sam upravo zgotovila 56. knjigu ove kalendarske godine - Edward St Aubyn: Majčino mlijeko
    U stvari, to je mala psihološka studija obiteljskih odnosa, ispričana iz pozicije raznih članova jedne naoko obične britanske obitelji, u periodu od 4 godine (točnije: 4 kolovoza, 2000.-2003.), a fascinira me preciznost kojom autor dočarava osjećaje pojedinih članova obitelji - od odnosa starijeg sina prema tek rođenom mlađem bratu, preko frustriranog oca koji zapada u alkoholizam iz kojeg se pokušava otrgnuti (bez brige, nema nasilja ), do majke koja upada u mit o "super-mami" i, naravno, pritom potpuno zapostavlja svoje potrebe i uopće svoje postojanje... uglavnom, vrlo zanimljivo štivo, duhovito (ali ne i komično) napisano. Za svaku preporuku svima koje zanimaju obiteljski odnosi.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    odlican krimic
    čitala sam njegov Grad Kostiju... također odlično, a lagano

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ja sam upravo zgotovila 56. knjigu ove kalendarske godine
    Svaka ti čast, Tanja!

I hvala na preporuci, knjiga zvuči vrlo, vrlo primamljivo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    odlican krimic
    čitala sam njegov Grad Kostiju... također odlično, a lagano
    Ja, pak, nisam nasla "Pjesnika", ali sam uzela "The Narrows", koji bi trebao biti nastavak "Pjesnika".

Zapocela sam sa Parsonsom, "Stories we could tell" - zanimljiva, zasad preporuka, a onda me jos ceka od istog autora "The Family Way".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zbog klinaca u školi, onu glupost o vampirima, da imamo bar jednu zajedničku temu, sumrak ,pomrčina tak nešto

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ante Tomić - Čudo u Poskokovoj Dragi

već ju vidim kao film

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa

već ju vidim kao film
    Jel dobra? Ma šta pitam, pa Tomić je to, naravno da je Ja sam ju rezervirala i sad vrebam u knjižnici.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.algoritam.hr/?id=124973&k...m=1&p=proizvod

nisam još došla do kraja, ali odlicna je

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    http://www.algoritam.hr/?id=124973&kat=23&m=1&p=proizvod

nisam još došla do kraja, ali odlicna je
    i ja je upravo citam

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Citiraj mislava prvotno napisa

već ju vidim kao film
    Jel dobra? Ma šta pitam, pa Tomić je to, naravno da je Ja sam ju rezervirala i sad vrebam u knjižnici.
    Upravo sam dobila pozivnicu za promociju, pa ako nekog zanima, održat će se u četvrtak, 3. 12. u 19h u Bulldogu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •