a NE! ti ni tamo nećeš imati mira!Gost 1 prvotno napisa
![]()
![]()
a NE! ti ni tamo nećeš imati mira!Gost 1 prvotno napisa
![]()
![]()
svima koji uspijevaju naći vremena za najbitniju sporednu stvar na svijetu, najtoplije preporučam:
The Continuum Concept od Jean Liedloff:
http://www.amazon.co.uk/Continuum-Co...9441716&sr=1-1
(ukoliko ste zainteresirane za posudbu, slobodno pošaljite privatnu poruku..)
dok sam dojila imala sam pregršt vremena za čitanje, sad se snalazim kako znam i umijem, ali uglavnom teško...
kanga
--
The best way to make child good is to make them happy. Oscar Wilde
kloklo prvotno napisa
Upravo pročitala - Renato Baretić: "Pričaj mi o njoj" (ne toliko dojmljivo kao "Osmi povjerenik", ali ipak meni jako dobro)
kloklo prvotno napisa
Upravo pročitala - Renato Baretić: "Pričaj mi o njoj" (ne toliko dojmljivo kao "Osmi povjerenik", ali ipak meni jako dobro)
I ja sam skužila da treba čitati ono što preporuče prijatelji sa relativno sličnim ukusima, npr. znam da mi ne pašu Coelho, Hesse i takva nekakva "struja", više mi pašu "ironičari" a la Huxley, T. Mann i sl. Recimo, čitalački ukus mene i MM-a totalno se razlikuje, on najviše voli knjige "o malim čovječuljcima", što više likova, to bolje, meni je ako je previše likova to too much, osim ako se ne radi npr. o romanima onog južnoameričkog pisca Maria Vargas Llosa, onda me nekako zainteresira priča da pamtim ta imena koja se sastoje od 3 dijela, slično kao u ruskoj književnosti. Sad je vrijeme brzine, pa mi je bitno da mogu knjigu prekidat i nastavljati, a na faksu je to bila druga priča... MM voli npr. fantastiku, tipa Terry Prachet, serijal Gospodar prstenova, SF serijale - Plavi mars, Crveni mars... Ja obično na kraju ponabavljam nešto s liste koja izađe u Nacionalu ili Globusu kao preporuka za ljetnu literaturu ili u rubrici o književnim kritikama što mi se čini zgodno i da bi me moglo zanimat. Moji prijatelji i kolege su svi uglavnom bizi pa ne čitaju ili čitaju ovako turbo popularne stvari koje ni meni nisu loše - Murakami ili ona Belgijanka, ona mi je dobra, ali njene se knjige pročitaju u dan pa gušt kratko traje. Sestra uglavnom čita neku edukativnu literaturu o majčinstvu, sad će mi i to postati aktualno, ali tko zna koliko će biti vremena za čitanje.
Zadnje što me baš oduševilo bilo je knjiga Imre Kertésza "Čovjek bez sudbine", o njegovom iskustvu u konc. logoru - baš je zanimljivo prikazano, i nije "još jedna knjiga" na tu temu, nego je tema više onako - kako i najgore stvari čovjeku postanu u određenim okolnostima normalne, ajmo ugrubo reći.
Baš su mi zanimljive ove gore ideje i preporuke koje navodite, možda još i nešto od toga stignem pročitati prije nego bebica stigne.
Ovo je čitao ili upravo čita MM, išao s autorom u razred pa sad sva muška ekipa iz razreda udri na čitanje knige. Njemu i njima dobro, da ima zanimljivih dijaloga i likova, iako je MM, poznavajući mene, a i ja se složila, rekao da nema šanse da mi se to svidi, s obzirom na milje koji obrađuje, rekla nema šanse da ja to uzmem pod ruku - previše tučnjave, psovki, jada, nasilja, alkohola - mene bi to iživciralo, ali kažu da je dobro pisano. Ja i inače ne volim čitat te urbane ZG autore koji obrađuju taj neki život Trešnjevke ili Dubrave tipa Edo Popović itd., ali ko voli - zašto ne.zrinka prvotno napisa
Mislim da mi je ovo preveo i poklonio za rođendan frend-kolega - tema, ajmo ugrubo reć' - neplodnost? Kako mi je to bilo "too close to home", na kraju odustala od te knjige i smijala se sama sebi, rekla sam si ma šta ću se s tim mučit. A o neke "stručno-popularne" o gino tretmanima - to mi je bilo kao najuzbudljiviji triler kad mi je bilo aktualno za ivf.maria71 prvotno napisa
A propos "stručno-popularne", jednom davno pročitala "Zašto ljudi mrze Ameriku" od Ziauddin Sadar i Merryl Wyn Davies, ta mi je bila zanimljiva.
Žuži Jelinek "Od seksa do vječnosti"![]()
dobila na dar od muža
7 navika uspješnih obitelji, Stephen R. Covey
Pročitala sam sinoć tri nasumice otvorene stranice i čini mi se odlična!
I meni se svidjela "7 navika uspješnih obitelji". Ima od istoga autora i knjiga za tinejdžere, "7 navika uspješnih tinejdžera".
Što se tiče vremena za čitanje - više listam nego čitam...
Je, on ima cijeli koncept "7 habits", ja sam u biti slušala na CD-u na eng '7 Habits of Successful People' - 7 navika uspješnih ljudi - mislim da ima i na hrv. knjiga - i nije loše, ma koliko imala onaj početni zazor prema američkim stvarima "5 koraka, 4 navike, 3 easy steps.... ili self-help stila 'How to boil an egg - a project - 10 easy steps' (interna šala u firmi na taj stil prezentiranja). Ali, ovo od Coveyja je definitivno nešto što ne spada u to jeftino i petparačko i što ima nekog dobrog sadržaja.
I može se (Covey) čitati napreskokce, samo ono što nekome trenutačno treba i zanima ga. Isto kao Hunt i Hendrix, "Pružimo djeci ljubav koja iscjeljuje - vodič za roditelje".
Harry Potter i darovi smrti (književnost mi je struka i odgovorno tvrdim da je to nešto najbolje što sam ikad čitala, a čitala sam jaaaako puno!)+rečitanje Lovac u žitu (Salinger) i Krik i bijes (Faulkner)
Kanga prvotno napisa
JOJ! Zvuci mi kao nesto sto bih voljela citati! Stize pm
GOST 1: Lov na losose u Jemenu - sinoc sam ju uocila u Profilu, i neznam jos bih ili ne bili, najvjerojatnije, poznavajuci sebe, budem - kak ti se cini?
a tko voli putopise, mene su odusevile sljedece knjige:
Jasen Boko - peta strana svijeta
Davor Rostuhar - samo nek se krece
Berljak - dodiri neba
vezi putopisa, ako netko zna za neku slicnu, rado prihvacam prijedlog!!!
cujem da su putopisi roberta pauletica dobri, kao i tonke alujević
http://www.superknjizara.hr/index.ph...260&page=autor
http://minishop.t-com.hr/radiodalmac...&ppn=16&ppsn=1
[/i]
Knjiga nije o neplodnosti, tj tragedija junakinje-gubitak djeteta je samo dio u mozailu njenih tragedija, od rođenja...ina33 prvotno napisa
Teška, ali vrlo zanimljiva knjiga
kad sam jučer tu kod nas u riječkom profilu pitala za "budizam za majke", žena je ostala u šoku da šta smo se svi pomamili za tom knjigom - rasprodana je.
inače, čituckam (nema boljeg izraza) drakulićkinu "kako smo preživjeli..."
a lista želja sve duža i duža.
RA, tu u ZG megastoru su bile jos dva komada budizma za majke, ja sam uzela jedan primjerak, a drugi je jos bio na polici...probaj si naruciti (ako i taj nije vec nekam otputovao!)
hvala zoila.
ma ima i superknjižara, ali nekako sam htjela odmah i sad. volim prolistati knjigu prije nego je kupim.
Upravo pročitala Drnovšeka u originalu, Misli o življenju in zavedanju. Dobro za poticanje pozitive, a usput i lako štivo. Lagano i pozitivno.
ina33, tm i moja sestra bi imali o čemu pričati na kavi, čitaju iste stvari.
Sladunjavo kod Coelha mi baš ne paše. Da sam puno mlađa da.... Mađarskog nobelovca kupila, nisam ga pročitalaPrilika da ga uzmem u ruke sada.
O neplodnosti - ma niti film koji je ovdje bio na preporuku nisam mogla gledati (a snimila ga). Knjigu na tu temu - nema šanse da pročitam.
Ovog ljeta poželjela krenuti kao srednjoškolka sa lektirom, još uvijek se malo mučim sa Švejkom.
Lov na losose u Jemenu - o čemu se tu radi? Dobro zvuči.
Upravo sam završila "Kao voda za čokoladu". Svidjela mi se.
Dok sam mirovala u trudnoći čitala sam sto na sat. Sad jedva stignem, ali čitam paralelno dvije knjige.
Joanne Fedler: Mame-strogo povjerljivo
i Gibonnijevu biografiju Tajna vještina
Čeka me Budizam za majke i The no-cry sleep solution (po drugi put).
pošta, šund i trenutno - tako mrtvi voletiki_a prvotno napisa
Zoila:
Odlično se čita. Nisam još gotova, ovih dana bilo malo burno...GOST 1: Lov na losose u Jemenu - sinoc sam ju uocila u Profilu, i neznam jos bih ili ne bili, najvjerojatnije, poznavajuci sebe, budem - kak ti se cini?
U svakom slučaju prolistaj u Profilu, pa odluči.
Već nakon par slučajno izabranih rečenica bit će ti jasno o čemu se radi.
Tako sam ju i sama kupila, bez ikakve preporuke.
Za knjigu uopće nisam čula dok ju nisam slučajno prolistala u maloj knjižari u Branimir centru.
Baš mi je drago što mi je pala pod ruku.
[quote="maria71Knjiga nije o neplodnosti, tj tragedija junakinje-gubitak djeteta je samo dio u mozailu njenih tragedija, od rođenja...
Teška, ali vrlo zanimljiva knjiga[/quote]
Of kors, of kors, ko će to sad prepričavat tu sve. Meni je završila kad ona stoji ispred škole ili vrtića i jako pati i uzima neko dijete, ne sjećam se više svega, ali bilo mi je too much. Ne govorim ja da je to loša knjiga, u stvari niti ih ne dijelim na dobre ili loše - nego one koje meni pašu i koje mi ne pašu za čitat u nekom trenutku (ajme, šta sam skromna, jel' da). Mislim, u mojoj slici svijeta - to je tad bilo zavedeno u mom mozgu pod rubriku - "aha, neplodnost" jer je to za mene bila prevladavajuća tema, a tad sam gutala na tu temu samo stručne, pa ne može još i beletristika
.
tiki_a:Tek sad vidim...i mene je knjiga zainteresirala radi naslova kad sam ju vidjela u knjižari.Lov na losose u Jemenu - o čemu se tu radi? Dobro zvuči.
Evo, ima ovdje više podataka:
http://www.naklada-ljevak.hr/knjiga/show/id/1958
Čula od jednih prijatelja da je J. Boko super, kao i R. Pauletić...Zoila prvotno napisa
trenutno Budizam za majke, a na nocnom ormaricu vec ceka svoj red Gospoda i igrači (J. Harris)! :D
Koliko kosta taj Budizam?
Zaboravih pitati..a koliko ima stranica?
Peta strana svijeta je ODLICNA knjiga. Kao i Rostuharova prva knjiga. Prekrasno napisane, ma, malo je reci da su me odusevile.ina33 prvotno napisa
Zrinka i ina33: Hvala za preporuke za Pauletica i Alujevica, potrazit cu ih.
Ra, posudim ti ja kad ju pročitam (iako mislim da neću još neko vrijeme, svaki drugi dan pročitam po dvije, tri stranice)-totalno me oduševila!ra prvotno napisa
http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=22760retha prvotno napisa
medju zadnjima me se najvise dojmio-Otok!!
odlicna knjiga!!
http://knjizara.pontes.hr/index.asp?link=pop&idi=27426
trenutno završavam čitanje "Vodič za moderne mame" od Liz Fraser, onda me čeka "Dvojnica" od Tess Gerritsen i "Babyville" od Jane Green.
to su sve lagana štiva - za opuštanje na WC-u i prikraćivanje vremena dok dojim bebu![]()
j.bucay-ispricat cu ti pricu
psihoterapija i price - pun pogodak :D
ispričavam se na upadanju i više nego nepristojnom oftopičarenju, ali moram :
Ina33, čestitam od srca!!! :D Daj podebljaj malo taj zadnji redak potpisa, kad sam skužila, skoro sam počela cmizdrit..![]()
![]()
eto, curke, oprostite, samo da dodam da sam upravo pročitala "mame strogo povjerljivo" - na vašu preporuku, i da mi je odlična! Eto, da nije bša ono ludo oftopičarenje.
Pauletić je zakon, piše i kolumne u Slobodnoj Dalmaciji, stvarno za opustit dušu i mozak i nepto i naučiti. Tonka Alujević je također pisala kolumne u Slobodnoj, mislim da još uvijek piše za "otvoreno more", odlična je za onog ko kuži dalmatinski (jezik i đir).
Danas sam si poklonila Budizam za majke i bacam se na čitanje. Žensko tijelo, ženska mudrost će morati malo pričekati.
ne kupujem novine, no isto sam cula i za Jasena Boko, da pise za Slobodnu Dalmaciju. Ili sam ih mozda pobrkala? :/Pauletić je zakon, piše i kolumne u Slobodnoj Dalmaciji, stvarno za opustit dušu i mozak i nepto i naučiti. Tonka Alujević je također pisala kolumne u Slobodnoj, mislim da još uvijek piše za "otvoreno more", odlična je za onog ko kuži dalmatinski (jezik i đir).
nisi, i on je pisao za Slobodnu, ali nisam čitala, otkad je ukinut prilog o moru, a oformljeno "otvoreno more" (skupo do neba), Tonka Alujević više ne piše u Slobodnoj, a da li piše u "otvorenom" ne znam (prije je), Jasen Boko hmmm... ne mogu se sjetit, mislim da je on pisao recenzije ...nečeg, ma pojma nemam. Ali, da i putopise, tako je.
i isparavak netočnog navoda od par stranica prije: Jeffrey Archer: kane i abel, ne kain i abel - mea culpa.![]()
Davno sam čitala od Johna Grishama: kako izjeći Božić, znam da je ostavila dojam izuzetno simpatične knjige, laganog humora, zdravog sarkazma, ma super.
I ako netko zna, neka me prosvijetli. Kako mogu nabavit zadnjia 4 dijela Gordane od M.J. Zagorke, prvih osam taman izdržalo trudnoću, a ostala četiri ne mogu nigdje pronać. A baš sam se bila navukla, bez obzira što je malo patetično, nerealno itd... bla bla, mene spasilo dok sma ležala
zadnje od tene štivičić-odbrojavanje.
Pročitala Mame-strogo povjerljivo - oduševila me od prve do zadnje strane![]()
vidiš, meni se i nije nešto naročito svidjela...bila mi je izvrsna u nekim djelovima, dok su pak neki drugi onak...Mama Natasa prvotno napisa
Xpetarpan prvotno napisa
meni je bilo žao što sam vrijeme potrošila na tu knjigu, a ne na nešto drugo kada mi je to vrijeme za čitanje tako dragocjeno i kada ga imam tako malo.