Stranica 4 od 44 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 2162

Tema: sto citate?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    aries24:
    a čitati stignem jedino na wc-u, tamo nam je glavna knjižnjica Rolling Eyes
    maria71:
    i ja čitam na zahodu
    i mene čeka ista sudbina uskoro...
    a NE! ti ni tamo nećeš imati mira!

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

svima koji uspijevaju naći vremena za najbitniju sporednu stvar na svijetu, najtoplije preporučam:

The Continuum Concept od Jean Liedloff:

http://www.amazon.co.uk/Continuum-Co...9441716&sr=1-1

(ukoliko ste zainteresirane za posudbu, slobodno pošaljite privatnu poruku..)

dok sam dojila imala sam pregršt vremena za čitanje, sad se snalazim kako znam i umijem, ali uglavnom teško...

kanga

--
    The best way to make child good is to make them happy. Oscar Wilde

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    ps. sve moje čitanje obavljam isključivo u tramvaju, na putu s posla i doma, inače ne bi ni ja ni slova progutala. Imam samo jedno dijete, a svejedno imam toliko zaostataka, da nemam pojma kad ću uhvatiti vlak i počet čitat knjige onako kako izlaze, a ne sa x godina zakašnjenja

Upravo pročitala - Renato Baretić: "Pričaj mi o njoj" (ne toliko dojmljivo kao "Osmi povjerenik", ali ipak meni jako dobro)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    ps. sve moje čitanje obavljam isključivo u tramvaju, na putu s posla i doma, inače ne bi ni ja ni slova progutala. Imam samo jedno dijete, a svejedno imam toliko zaostataka, da nemam pojma kad ću uhvatiti vlak i počet čitat knjige onako kako izlaze, a ne sa x godina zakašnjenja

Upravo pročitala - Renato Baretić: "Pričaj mi o njoj" (ne toliko dojmljivo kao "Osmi povjerenik", ali ipak meni jako dobro)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja sam skužila da treba čitati ono što preporuče prijatelji sa relativno sličnim ukusima, npr. znam da mi ne pašu Coelho, Hesse i takva nekakva "struja", više mi pašu "ironičari" a la Huxley, T. Mann i sl. Recimo, čitalački ukus mene i MM-a totalno se razlikuje, on najviše voli knjige "o malim čovječuljcima", što više likova, to bolje, meni je ako je previše likova to too much, osim ako se ne radi npr. o romanima onog južnoameričkog pisca Maria Vargas Llosa, onda me nekako zainteresira priča da pamtim ta imena koja se sastoje od 3 dijela, slično kao u ruskoj književnosti. Sad je vrijeme brzine, pa mi je bitno da mogu knjigu prekidat i nastavljati, a na faksu je to bila druga priča... MM voli npr. fantastiku, tipa Terry Prachet, serijal Gospodar prstenova, SF serijale - Plavi mars, Crveni mars... Ja obično na kraju ponabavljam nešto s liste koja izađe u Nacionalu ili Globusu kao preporuka za ljetnu literaturu ili u rubrici o književnim kritikama što mi se čini zgodno i da bi me moglo zanimat. Moji prijatelji i kolege su svi uglavnom bizi pa ne čitaju ili čitaju ovako turbo popularne stvari koje ni meni nisu loše - Murakami ili ona Belgijanka, ona mi je dobra, ali njene se knjige pročitaju u dan pa gušt kratko traje. Sestra uglavnom čita neku edukativnu literaturu o majčinstvu, sad će mi i to postati aktualno, ali tko zna koliko će biti vremena za čitanje .

Zadnje što me baš oduševilo bilo je knjiga Imre Kertésza "Čovjek bez sudbine", o njegovom iskustvu u konc. logoru - baš je zanimljivo prikazano, i nije "još jedna knjiga" na tu temu, nego je tema više onako - kako i najgore stvari čovjeku postanu u određenim okolnostima normalne, ajmo ugrubo reći.

Baš su mi zanimljive ove gore ideje i preporuke koje navodite, možda još i nešto od toga stignem pročitati prije nego bebica stigne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    Citiraj gitulja prvotno napisa
    .
    Trenutno Alen Bović: Metastaze
    e, ovo mi se cini interesantna knjiga
    kako je tebe dojmila?
    Ovo je čitao ili upravo čita MM, išao s autorom u razred pa sad sva muška ekipa iz razreda udri na čitanje knige. Njemu i njima dobro, da ima zanimljivih dijaloga i likova, iako je MM, poznavajući mene, a i ja se složila, rekao da nema šanse da mi se to svidi, s obzirom na milje koji obrađuje, rekla nema šanse da ja to uzmem pod ruku - previše tučnjave, psovki, jada, nasilja, alkohola - mene bi to iživciralo, ali kažu da je dobro pisano. Ja i inače ne volim čitat te urbane ZG autore koji obrađuju taj neki život Trešnjevke ili Dubrave tipa Edo Popović itd., ali ko voli - zašto ne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Rujana Jeger- opsjednuta

Clare Morrall- Čudesni pljusak boja
    Mislim da mi je ovo preveo i poklonio za rođendan frend-kolega - tema, ajmo ugrubo reć' - neplodnost? Kako mi je to bilo "too close to home", na kraju odustala od te knjige i smijala se sama sebi, rekla sam si ma šta ću se s tim mučit. A o neke "stručno-popularne" o gino tretmanima - to mi je bilo kao najuzbudljiviji triler kad mi je bilo aktualno za ivf.

A propos "stručno-popularne", jednom davno pročitala "Zašto ljudi mrze Ameriku" od Ziauddin Sadar i Merryl Wyn Davies, ta mi je bila zanimljiva.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Žuži Jelinek "Od seksa do vječnosti"
    dobila na dar od muža

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

7 navika uspješnih obitelji, Stephen R. Covey

Pročitala sam sinoć tri nasumice otvorene stranice i čini mi se odlična!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I meni se svidjela "7 navika uspješnih obitelji". Ima od istoga autora i knjiga za tinejdžere, "7 navika uspješnih tinejdžera".
    Što se tiče vremena za čitanje - više listam nego čitam...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, on ima cijeli koncept "7 habits", ja sam u biti slušala na CD-u na eng '7 Habits of Successful People' - 7 navika uspješnih ljudi - mislim da ima i na hrv. knjiga - i nije loše, ma koliko imala onaj početni zazor prema američkim stvarima "5 koraka, 4 navike, 3 easy steps.... ili self-help stila 'How to boil an egg - a project - 10 easy steps' (interna šala u firmi na taj stil prezentiranja). Ali, ovo od Coveyja je definitivno nešto što ne spada u to jeftino i petparačko i što ima nekog dobrog sadržaja.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I može se (Covey) čitati napreskokce, samo ono što nekome trenutačno treba i zanima ga. Isto kao Hunt i Hendrix, "Pružimo djeci ljubav koja iscjeljuje - vodič za roditelje".

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Harry Potter i darovi smrti (književnost mi je struka i odgovorno tvrdim da je to nešto najbolje što sam ikad čitala, a čitala sam jaaaako puno!)+rečitanje Lovac u žitu (Salinger) i Krik i bijes (Faulkner)

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ovih dana mi nekako ide charls bukowski.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    svima koji uspijevaju naći vremena za najbitniju sporednu stvar na svijetu, najtoplije preporučam:

The Continuum Concept od Jean Liedloff:

http://www.amazon.co.uk/Continuum-Co...9441716&sr=1-1

(ukoliko ste zainteresirane za posudbu, slobodno pošaljite privatnu poruku..)

dok sam dojila imala sam pregršt vremena za čitanje, sad se snalazim kako znam i umijem, ali uglavnom teško...

kanga

--
    The best way to make child good is to make them happy. Oscar Wilde

JOJ! Zvuci mi kao nesto sto bih voljela citati! Stize pm

GOST 1: Lov na losose u Jemenu - sinoc sam ju uocila u Profilu, i neznam jos bih ili ne bili, najvjerojatnije, poznavajuci sebe, budem - kak ti se cini?

a tko voli putopise, mene su odusevile sljedece knjige:
    Jasen Boko - peta strana svijeta
    Davor Rostuhar - samo nek se krece
    Berljak - dodiri neba

vezi putopisa, ako netko zna za neku slicnu, rado prihvacam prijedlog!!!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cujem da su putopisi roberta pauletica dobri, kao i tonke alujević
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...260&page=autor

http://minishop.t-com.hr/radiodalmac...&ppn=16&ppsn=1
    [/i]

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    Rujana Jeger- opsjednuta

Clare Morrall- Čudesni pljusak boja
    Mislim da mi je ovo preveo i poklonio za rođendan frend-kolega - tema, ajmo ugrubo reć' - neplodnost? Kako mi je to bilo "too close to home", na kraju odustala od te knjige i smijala se sama sebi, rekla sam si ma šta ću se s tim mučit. A o neke "stručno-popularne" o gino tretmanima - to mi je bilo kao najuzbudljiviji triler kad mi je bilo aktualno za ivf.

A propos "stručno-popularne", jednom davno pročitala "Zašto ljudi mrze Ameriku" od Ziauddin Sadar i Merryl Wyn Davies, ta mi je bila zanimljiva.
    Knjiga nije o neplodnosti, tj tragedija junakinje-gubitak djeteta je samo dio u mozailu njenih tragedija, od rođenja...

Teška, ali vrlo zanimljiva knjiga

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kad sam jučer tu kod nas u riječkom profilu pitala za "budizam za majke", žena je ostala u šoku da šta smo se svi pomamili za tom knjigom - rasprodana je.

inače, čituckam (nema boljeg izraza) drakulićkinu "kako smo preživjeli..."

a lista želja sve duža i duža.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

RA, tu u ZG megastoru su bile jos dva komada budizma za majke, ja sam uzela jedan primjerak, a drugi je jos bio na polici...probaj si naruciti (ako i taj nije vec nekam otputovao!)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hvala zoila.
    ma ima i superknjižara, ali nekako sam htjela odmah i sad. volim prolistati knjigu prije nego je kupim.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Upravo pročitala Drnovšeka u originalu, Misli o življenju in zavedanju. Dobro za poticanje pozitive, a usput i lako štivo. Lagano i pozitivno.
    ina33, tm i moja sestra bi imali o čemu pričati na kavi, čitaju iste stvari.
    Sladunjavo kod Coelha mi baš ne paše. Da sam puno mlađa da.... Mađarskog nobelovca kupila, nisam ga pročitala Prilika da ga uzmem u ruke sada.
    O neplodnosti - ma niti film koji je ovdje bio na preporuku nisam mogla gledati (a snimila ga). Knjigu na tu temu - nema šanse da pročitam.
    Ovog ljeta poželjela krenuti kao srednjoškolka sa lektirom, još uvijek se malo mučim sa Švejkom.

Lov na losose u Jemenu - o čemu se tu radi? Dobro zvuči.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sir_oliver prvotno napisa
    Npr.?

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Upravo sam završila "Kao voda za čokoladu". Svidjela mi se.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok sam mirovala u trudnoći čitala sam sto na sat. Sad jedva stignem, ali čitam paralelno dvije knjige.
    Joanne Fedler: Mame-strogo povjerljivo
    i Gibonnijevu biografiju Tajna vještina

Čeka me Budizam za majke i The no-cry sleep solution (po drugi put).

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa
    Citiraj sir_oliver prvotno napisa
    Npr.?
    pošta, šund i trenutno - tako mrtvi vole

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zoila:
    GOST 1: Lov na losose u Jemenu - sinoc sam ju uocila u Profilu, i neznam jos bih ili ne bili, najvjerojatnije, poznavajuci sebe, budem - kak ti se cini?
    Odlično se čita. Nisam još gotova, ovih dana bilo malo burno...

U svakom slučaju prolistaj u Profilu, pa odluči.
    Već nakon par slučajno izabranih rečenica bit će ti jasno o čemu se radi.
    Tako sam ju i sama kupila, bez ikakve preporuke.
    Za knjigu uopće nisam čula dok ju nisam slučajno prolistala u maloj knjižari u Branimir centru.
    Baš mi je drago što mi je pala pod ruku.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="maria71Knjiga nije o neplodnosti, tj tragedija junakinje-gubitak djeteta je samo dio u mozailu njenih tragedija, od rođenja...
    Teška, ali vrlo zanimljiva knjiga[/quote]

Of kors, of kors, ko će to sad prepričavat tu sve. Meni je završila kad ona stoji ispred škole ili vrtića i jako pati i uzima neko dijete, ne sjećam se više svega, ali bilo mi je too much. Ne govorim ja da je to loša knjiga, u stvari niti ih ne dijelim na dobre ili loše - nego one koje meni pašu i koje mi ne pašu za čitat u nekom trenutku (ajme, šta sam skromna, jel' da ). Mislim, u mojoj slici svijeta - to je tad bilo zavedeno u mom mozgu pod rubriku - "aha, neplodnost" jer je to za mene bila prevladavajuća tema, a tad sam gutala na tu temu samo stručne, pa ne može još i beletristika .

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tiki_a:
    Lov na losose u Jemenu - o čemu se tu radi? Dobro zvuči.
    Tek sad vidim...i mene je knjiga zainteresirala radi naslova kad sam ju vidjela u knjižari.

Evo, ima ovdje više podataka:

http://www.naklada-ljevak.hr/knjiga/show/id/1958

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Zoila prvotno napisa
    ...
    Čula od jednih prijatelja da je J. Boko super, kao i R. Pauletić...

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gost 1 hvala

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

trenutno Budizam za majke, a na nocnom ormaricu vec ceka svoj red Gospoda i igrači (J. Harris)! :D

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko kosta taj Budizam?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

109kn

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravih pitati..a koliko ima stranica?

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj Zoila prvotno napisa
    ...
    Čula od jednih prijatelja da je J. Boko super, kao i R. Pauletić...
    Peta strana svijeta je ODLICNA knjiga. Kao i Rostuharova prva knjiga. Prekrasno napisane, ma, malo je reci da su me odusevile.

Zrinka i ina33: Hvala za preporuke za Pauletica i Alujevica, potrazit cu ih.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    hvala zoila.
    ma ima i superknjižara, ali nekako sam htjela odmah i sad. volim prolistati knjigu prije nego je kupim.
    Ra, posudim ti ja kad ju pročitam (iako mislim da neću još neko vrijeme, svaki drugi dan pročitam po dvije, tri stranice)-totalno me oduševila!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Zaboravih pitati..a koliko ima stranica?
    http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=22760

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

medju zadnjima me se najvise dojmio-Otok!!
    odlicna knjiga!!
    http://knjizara.pontes.hr/index.asp?link=pop&idi=27426

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

trenutno završavam čitanje "Vodič za moderne mame" od Liz Fraser, onda me čeka "Dvojnica" od Tess Gerritsen i "Babyville" od Jane Green.
    to su sve lagana štiva - za opuštanje na WC-u i prikraćivanje vremena dok dojim bebu

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

j.bucay-ispricat cu ti pricu
    psihoterapija i price - pun pogodak :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ispričavam se na upadanju i više nego nepristojnom oftopičarenju, ali moram :

Ina33, čestitam od srca!!! :D Daj podebljaj malo taj zadnji redak potpisa, kad sam skužila, skoro sam počela cmizdrit..

eto, curke, oprostite, samo da dodam da sam upravo pročitala "mame strogo povjerljivo" - na vašu preporuku, i da mi je odlična! Eto, da nije bša ono ludo oftopičarenje.

Pauletić je zakon, piše i kolumne u Slobodnoj Dalmaciji, stvarno za opustit dušu i mozak i nepto i naučiti. Tonka Alujević je također pisala kolumne u Slobodnoj, mislim da još uvijek piše za "otvoreno more", odlična je za onog ko kuži dalmatinski (jezik i đir).

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Danas sam si poklonila Budizam za majke i bacam se na čitanje. Žensko tijelo, ženska mudrost će morati malo pričekati.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bucka, hvala!

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pauletić je zakon, piše i kolumne u Slobodnoj Dalmaciji, stvarno za opustit dušu i mozak i nepto i naučiti. Tonka Alujević je također pisala kolumne u Slobodnoj, mislim da još uvijek piše za "otvoreno more", odlična je za onog ko kuži dalmatinski (jezik i đir).
    ne kupujem novine, no isto sam cula i za Jasena Boko, da pise za Slobodnu Dalmaciju. Ili sam ih mozda pobrkala? :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nisi, i on je pisao za Slobodnu, ali nisam čitala , otkad je ukinut prilog o moru, a oformljeno "otvoreno more" (skupo do neba), Tonka Alujević više ne piše u Slobodnoj, a da li piše u "otvorenom" ne znam (prije je), Jasen Boko hmmm... ne mogu se sjetit, mislim da je on pisao recenzije ...nečeg, ma pojma nemam. Ali, da i putopise, tako je.

i isparavak netočnog navoda od par stranica prije: Jeffrey Archer: kane i abel, ne kain i abel - mea culpa.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Davno sam čitala od Johna Grishama: kako izjeći Božić, znam da je ostavila dojam izuzetno simpatične knjige, laganog humora, zdravog sarkazma, ma super.
    I ako netko zna, neka me prosvijetli. Kako mogu nabavit zadnjia 4 dijela Gordane od M.J. Zagorke, prvih osam taman izdržalo trudnoću, a ostala četiri ne mogu nigdje pronać. A baš sam se bila navukla, bez obzira što je malo patetično, nerealno itd... bla bla, mene spasilo dok sma ležala

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zadnje od tene štivičić-odbrojavanje.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pročitala Mame-strogo povjerljivo - oduševila me od prve do zadnje strane

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    vidiš, meni se i nije nešto naročito svidjela...bila mi je izvrsna u nekim djelovima, dok su pak neki drugi onak...

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    vidiš, meni se i nije nešto naročito svidjela...bila mi je izvrsna u nekim djelovima, dok su pak neki drugi onak...
    X
    meni je bilo žao što sam vrijeme potrošila na tu knjigu, a ne na nešto drugo kada mi je to vrijeme za čitanje tako dragocjeno i kada ga imam tako malo.

Stranica 4 od 44 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •