bas mi je drago!Arwen prvotno napisa
![]()
sandraL prvotno napisa
koja kombinacija...!!!
i ja sam procitala hodocasnike, kad sam morala mirovat u trudnoci.... meni je bezveze...
a ja bum počela s golom istinom od nives celzijus![]()
A ja mislila da sam jedina koja nije ocarana hodocasnicima..malena beba prvotno napisa
Doduse..nisam ljubitelj kratkih prica tak da je mozda caka i u tome. :/
da li je netko pročitao Golu istinu?
baš me zanimaju dojmovi.
Upravo pročital: "Povijest jedne čudesne ljubavi" C. J. Vallgrena.
Nije loša knjiga, ali meni je nakon (i za vrijeme) čitanja bilo fizički zlo :/
Ja opet paralelku: A. Huxley- Nakon mnogo ljeta i T. Bourdain- kuharova putovanja (laganica, samo ogladnim čitajući).
Nedavno sam opet pročitala Modrobradu od Margaret Atwood, i to mi je isto super knjiga od koje se nisam mogla odlijepiti.
A baš sam si mislila kupiti za plažu knjige koje sam gutala kao srednjoškolka, knjige od Stevena Kinga, da me malo vrate u tu eru života....
Ćitam Zamenhofova ulica od Romana Dobrzynski-a - teško, teško...
Meni se baš svidio Gonič zmajeva.
A već se dugo borim s Monty Pythonovom autobiografijom i jednostavno mi je dosadna, baš sam razočarana.
Pročitala sam Mjerenje svijeta za vikend - pa, zanimljivo, ali ništa posebno.
Formule ljubavi, od Z. Milivojevica. Na zanimljiv nacin obradjuje nase predstave o ljubavi i nacine na koji nam to utice na ljubavni zivot...
moja seka kupila sebi za plazu, kaze da je s****mislava prvotno napisa
![]()
javim ti kad ja procitam![]()
Kuca od pijeska i magle (A. Dubus III)
Istanbul je na 2/3 stavljen na cekanje (ne mogu ga prozvakati, dosadan mi je)
Trenutno s velikim užitkom čitam Razmetno ljeto Barbare Kingsolver.
Nedavno sam pročitala Travanjsku vješticu Maigull Axelsson, s više očekivanja nego užitka, ali ne smatram je izgubljenim vremenom.
Sinoć dovršila "U opasnosti" P.Cornwell.
Njen sam fan tj. serijala o dr.Scarpetta (imam ih sve doma 8)).
Nije loša
i ja sam fan, i meni bi bilo super da to imam doma...sandraL prvotno napisa
jedino mi se čini da ako ih imaš 8, da ti fali još koja... ja imam samo deseti slučaj "crna obavijest" ... pa ako ovo čita mm - evo ti ideja kaj da mi kupiš za ročkas 8)
trenutno čitam dvije knjige: dnevna mi je "p.s.volim te" a večernja "anđeli i demoni" dana browna... a kad to riješim planiram ponovo čitati zagorkinu "gričku vješticu" (ja to imam doma, i "gordanu" i "republikance" :D )
trenutno smo u fazi traženja imena za našu curicu, pa možda tu nađem nekaj zgodno...
Nemam ih 8, otkud to? Ima ih mislim 14 i sve su mi na polici 8)
ovaj cool smajlić 8) mi je bio prikazan kao 8, pa sam zato tak skužila...sandraL prvotno napisa
![]()
i ja je volim i sve sam procitala. sada citam ''Trag'' i nekako mi lose ide. mozda mi trenutno ne pase ali mi se cini slabija od ostalih. dobro, tek sam do pola dosla pa cemo vidit :/sandraL prvotno napisa
kakva je vama bila?
Ja sam bila fan negdje do osme knjige, a kod desete-jedanaeste sam se skroz ohladila. Malo mi je bilo previše političkih zakulisnih igara, crnjaka i nesimpatičnih junaka.
ne mogu sa sigurnošću reći da sam "trag" pročitala... ne sjećam se svake po naslovu, a i davno je bilo kad sam to čitala - sigurno ima već 4 - 5 godina... posuđivala sam ih u knjižnici i najgore je bilo to kaj ih nisam čitala po redu nego kak sam ih uspjela nabaviti, pa mi se recimo dogodilo da sam među prvima pročitala onu di je benton poginuo. :/
(nadam se da ovom izjavom nisam nikome umanjila užitak čitanja..)
a tih zakulisnih igara i nesimpatičnih junaka bome ima dosta u svim dijelovima... meni se čak u zadnjih nekoliko knjiga i dr scarpetta malo razbahatila..![]()
sve u svemu, volim taj žanr, i mislim da je p. cornwell prava majstorica u pisanju zapleta i super mi je kod nje kaj fakat do zadnjih par stranica ne znaš ko je ubojica..
oprosti ali kako si Trag pročitala prije 4-5g kad je tek nedavno izašao :?Bipsić prvotno napisa
osim ako si čitala na engleskom
i da meni je to njen do sada najlošiji roman
Završila sam i poslijednjeg Harry Pottera i kako mi se nije dalo u knjižnicu odlučila sam čitati ono što nepročitano imam doma pa je na redu 'Ponos i predrasude'.
a ja sam samoj sebi opet dokazala koliko volem Ruse
djetinjstvo, gorki![]()
krivo smo se skužile: htjela sam reći da nisam sigurna da sam "trag" čitala, a one koje jesam čitala, sam čitala prije 4-5 godina...Arwen prvotno napisa
sad sam barem sigurna da "trag" nisam pročitala...![]()
Bipsić prvotno napisa
![]()
sorry, ali ovo je kao da na prvoj strani romana agathe christie napišeš tko je ubojica. ne kužim...
E sad sam odlučila krenuti s Cornwellovom od prve do zadnje...![]()
"Obdukciju" sam čitala prije sigurno 10 godina...
(dali je zadnja "Trag" ili "Predator"?)
Ali tek kad završim sve knjige Stephenie Meyer...
Predator-14slučajjadranka605 prvotno napisa
a ima ih još samo ne kod nas
http://www.patriciacornwell.com/
Potpis: slažem se u ocjeni.Mima prvotno napisa
U tramvaju čitam "Svijet i praktična žena" (Zrinka Pavlić). OK za tramvaj.
Sinoć do pola pročitala Labirint od Kate Moss...DaVincijevska tematika no daleko opsežnija,razigranija i spisateljski kvalitetnija od Browna.
Aj lajk!
Bez brige, on zapravo nije poginuo.Lulu prvotno napisa
![]()
a mislim stvarno ste bezobrazneTomica prvotno napisa
sreča da sam sve pročitala jer nakon ovoga mi više ne bi bio gušt čitati
najbolje da sad odma i napišemo kraj svake knjige koju preporučimo
sori evribadi...![]()
oduvijek mi je jezik (tipkovnica ili kaj već) bio brži od pameti... 8)
ma dobro jedna se izletila ali onda i druga baš malo bezvezeBipsić prvotno napisa
neznam netko voli znati kraj unaprijed, meni osobno uništi užitak
čitanja
zato molim lijepo bez kraja pliiiiiiiiiiiz![]()
Ne moraš se ispričavati. Tko god uzme u ruke jednu od zadnjih knjiga u seriji i pročita sadržaj na poleđini, vidjet će da je Benton još u igri. Uostalom, jasno je da glavni frajer mora ostati živ do samog kraja, a isti se još ne nazire.Bipsić prvotno napisa
OT, sviđa mi se tvoj način razmišljanja. Naime, i ja sam za ime svog sina nadahnuće našla kod Zagorke. Konkretno, u Plamenim inkvizitorima. Slučajno se poklopilo da mu se i pradjed tako zove i to je bilo to.Bipsić prvotno napisa
![]()
Knjige od P. Cornwell su povezane pa ih se treba čitati po redu - za one koji ne znaju. Ja ih imam sve i ova najnovija (Predator) je super.
A imam i sve od Zagorke i to su mi najbolje knjige koje sam ikad čitala.
OT ali moramArwen prvotno napisa
![]()
Elem, muvao svojevremeno moj brat neku prsatu plavušicu. Sedimo tako u kafiću mm, njih dvoje i ja. Mm i ja pričamo o filmu Titanik (tek je bio krenuo sa prikazivanjem po Beogradu). Komentarišem ja neke scene: ''I kad brod počne da tone...'' a plavuša će:''Nemoj da mi pričaš! Nemoj da mi pričaš! Neće mi biti zanimljivo da gledam!!!''
Mislim se, pa tone jbt, šta sam ti novo saopštila sad kog vraga. Mislim da joj je to bio poslednji izlazak sa mojim bratom
![]()
ja ponavljam gradivo i čitam Jergović; Sarajevski marlboro.
volim kratke forme, a uz to, trenutno nemam vremena ni koncentracije za dugo štivo.
zato molim preporuke za kratke priče!
al ne Carvera. sve dostupno od tog autora sam pročitala.
Ja sam u zadnjih 15 dana pročitala par članaka iz Story-ja i prelistala dvije Glorije, AJ kako se čovjek u prvi mah rastereti ali vrlo brzo osjetiš zatupljivanje.
Postoje li ikakve normalne novine za žene a da nisu o dijetama ili kako uhvatiti lovatora u tri poteza ???
Imala sam i ja jednu Jergović-fazu. Inače baš nisam sklona kratkim pričama, no njegove su mi baš legle.anamar prvotno napisa
Ženska je zakon!clumsy mom prvotno napisa
![]()
Ovih dana sam se uhvatila Jane Austen - na redu je 'Pod tuđim utjecajem'. Nakon toga slijede 'Orkanski visovi' i zatim Kerouac 'Satori u Parizu' (ak mi bude išlo; pokušala sam čitati nekoliko knjiga i ubrzo odustala od njih jer mi se nije dalo ili mi se bilo teško skoncentrirati uz Tanovo brbljesanje, npr. Mirni Amerikanac, Put k Swannu, Isušena kaljuža, Pod vulkanom).
Ja zaboravih da napišem šta čitam. Na moru pročitala Digitalnu tvrđavu i počela da čitam neke Venerine vrhove ali sam odustala na 20. strani. Onda se vratila sa mora i mrzelo me da odem do biblioteke pa sam nastavila da obnavljam svekrvinu biblioteku - dovršila Jane Eyre koju sam počela pre mora i nastavila sa Orkanskim visovima koje završih juče. Ostale Brontovice sam iščitala prošlih meseci, mislim da sam preskočila Vilet ali nisam sigurna. Sad čitam Tri ratna druga ...dok ne odem u biblioteku
Inače, barem jednom godišnje pročitam neku knjigu od sestara Bronte. To mi je nekako kao lektira![]()
Ima nova knjiga Joanne Harris: Poskočice i doskočice. Nisam jos uspjela nabaviti, ali prvu priču pročitala sam u besplatnom poglavlju na Algoritmovim stranicama i svidjela mi se. Ali ja njene knjige i inače volim, uz iznimku Gospoda i igrači, koja mi nije nikako legla.anamar prvotno napisa
Počela "Zdravo djetinjstvo" - praktični vodič za odgoj djece u prvih sedam godina. John B. Thomson
u mjesec dana na moru sam pročitala "digitalnu tvrđavu" i "veliku obmanu" od dana browna, "izgubljeni dječak" od pelzera i moram pod hitno naći prvi dio "dječak zvan ono" jer mi fale neki detalji.
da, pročitala sam i "na kraju duge" od cecelie ahern.
Tomica prvotno napisa
![]()
izgleda da misliš da je jako zabavno glavne obrate u nekom serijalu odmah istresti na vidjelo onima koji traže preporuke za čitanje.
ja osobno ne zavirujem u sadržaje knjiga u nastavcima upravo zbog toga da ne bi prerano isplivalo nešto što ne želim/ne trebam znati.
i naravno da glavni frajer ne mora ostati živ. pa nije to courths mahler.![]()
kakve su to novine za zene?Postoje li ikakve normalne novine za žene a da nisu o dijetama ili kako uhvatiti lovatora u tri poteza ???
ozbiljno me zanima
Stephenie Meyer: Mladi mjesec
Kako uspavati dijete bez plakanja.
OT, E clumsy mom baš je simpa ta neka žena![]()